http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 54,00.htmlשווים מיליונים?שערורייה! איך זה שאנשי עסקים שטוענים כי הם שופכים מיליונים על קבוצות הכדורגל שלהם נעדרים מרשימת 500 עשירי ישראל? איך?
1. רשימות הן דבר נפלא. חובבי סטטיסטיקה כמוני, שיודעים לדקלם תוצאות משחקי כדורסל משנות ה־80, נמשכים מיד לכל מקור חדש של מידע שניתן למלא באמצעותו מילימטר ריק במוח. כמכור לאינפורמציות גם אני נטלתי לאחרונה את רשימת 500 עשירי ישראל, וכיוון שאני מכור במקביל גם לספורט, עשיתי את הקישור המתבקש בין השניים.
בעת קריאת הרשימה הטלתי על עצמי משימה מרתקת. אחת לשבועיים בערך מתראיין בעלים של קבוצת כדורגל ישראלית. הוא מספר כמה רע לו, מצהיר שהוא
שופך מיליונים על הקבוצה, שהקהל כפוי טובה ושהוא מת לעזוב. ואז כמובן לעולם לא עוזב. לאור זאת שעשעתי את עצמי בניסיון למצוא את בעלי קבוצות הכדורגל הישראליות, ואלה שהיו בעלי קבוצות בעבר וטענו ששפכו מיליונים מכיסם מדי עונה, ברשימת 500 עשירי ישראל.
ובכן, ההצלחה לא הייתה מרשימה. איך נאמר בעדינות, יש יותר בעלי קבוצות שאינם נמצאים ברשימה מכאלה שנמצאים בה (יעקב שחר, מורי ארקין, לוני הרציקוביץ' ומשפחת ברקת הם חברי כבוד, כמובן). בירכתי הרשימה, סתם בשביל הידע הכללי, ממוקמים בעלי הון שצברו כ־60 מיליון דולר, שזה כ־200 מיליון שקל.
ובכן, תהיתי, ישנם לא מעט בעלים שמצהירים כי הם שופכים מיליונים מדי שנה על קבוצות הכדורגל שלהם ואפילו לא נמצאים ברשימה. ברגעים אלה כמובן פצחתי במחיאות כפיים סוערות, ובקריאות עידוד לאותם פילנתרופים מופלאים שמבזבזים את המיליונים האלה על קבוצות כדורגל מקומיות אף שהם אינם טייקונים כלל. שפעתי מחמאות לאנשי העסקים המופלאים שמקריבים את עתידם הכלכלי בעבור הכדורגל הישראלי.
בכלל, חשבתי לעצמי, תארו לכם שאותם אנשי עסקים מעבירים רק שני מיליון שקל בעונה לקבוצת הכדורגל שלהם. הרי מדובר באחוז מכלל ההון שלהם, וזה בהנחה, הלא מבוססת בכלל, שההון שלהם מדגדג את המקום ה־500 ברשימת עשירי ישראל. אילו אנשים מופלאים, מלמלתי לעצמי, אף שאינם טייקונים הם מעדיפים לשפוך אחוזים רבים מהפחות מ־200 מיליוני השקלים שיש להם בבנק על קבוצת כדורגל במקום למשל לדאוג לעתיד ילדיהם.
כמה נפלא שיש אנשים שאינם מולטי מיליונרים כלל ועושים את זה, ואנחנו? במקום למחוא להם כף מנהלים נגדם מחאות. הבוז לנו, צרי עין שכמונו שמפקפקים באנשים האלה, שמעדיפים את עתיד הכדורגל על פני עתידם האישי. הבוז לנו שאנחנו תוקפים את הלא טייקונים האלה ומרחיקים אותם מהכדורגל. ובוז לרשימת עשירי ישראל שפספסה אותם. הם הרי שמים מיליונים מדי שנה על קבוצת כדורגל!
אחרי שסיימתי לצעוק, התחלתי משום מה לצחוק. והגבה הסוררת שלי, יימח שמה, שעליה מזמן איבדתי שליטה, הרימה את עצמה מעלה. ביקשתי שתרד, אבל היא סירבה בתוקף. נו, לכו תבינו אותה. כפוית טובה.
2. אתה תראה, טביב עוד יפתיע אותך, הוא אמר. ואני אמרתי: כשטביב ישלם להפועל כפר סבא עבור דאגלס דה סילבה, אביחי ידין וסמואל יבואה, או אז הוא באמת יפתיע אותי. ואני אפילו מבטיח לכתוב טור הערכה משובח על כך. בינתיים הדבר היחיד שמפתיע בטביב, וזה ייאמר לזכותו, זה שהוא מתנהל יותר גרוע מכפי שאני, מקטני מעריכיו, חשבתי שיתנהל. ועל כך מגיעות לו מחיאות כפיים סוערות. הפתעת העונה.