הארץ
שי אבוטבול: "אולי אני משלם מחיר כי הציבו אותי במחנה מוני הראל"
מאת משה הרוש
שי אבוטבול, קשר הפועל תל אביב, ממתין שבועות לשדרוג בשכרו. אתמול הוא הגיע לפגישה עם אלי טביב ואז, לדבריו, "חיכיתי שעתיים. זו חוצפה לייבש אותי, בושה. הבטן שלי מתה לשחק בהפועל, אבל עם ההצעה שנתנו לי אין מצב שאני נשאר"
כשהפועל תל אביב תמריא ביום ראשון למחנה האימונים שלה באוסטריה, מאחור יישאר כנראה השחקן הכי מזוהה כרגע עם המועדון, שי אבוטבול. לקשר בן ה-28, ששייך למועדון מילדות, אזלה אתמול הסבלנות בהמתנה לתשובת ראשי הפועל באשר לשדרוג שכרו ל-160 אלף דולר בעונה, לעומת ההצעה האחרונה שעמדה על 135 אלף דולר.
אתמול זומן אבוטבול לפגישה עם בעלי המועדון, אלי טביב, במטרה לגשר על הפערים ביניהם. אבוטבול ציפה להכל, רק לא למה שחיכה לו שם. "אמרו לי להגיע ב-15:30 למתחם חודורוב", מספר אבוטבול, "שעתיים חיכיתי וכשנכנסתי לשאול מה קורה, טביב ענה לי 'אין לך סבלנות?'. לי אין סבלנות? שעתיים אני מתייבש ומחכה, על איזו סבלנות מדברים אתי?".
אבוטבול לא היסס, אמר לטביב "אני הולך ולא מתכוון לצאת למחנה האימונים. תהיה בריא", והסתלק. השחקן, שתפקיד הקפטן המחליף הובטח לו על ידי המאמן דרור קשטן, חש נבגד, אך ידע שהאוהדים לצדו. לא חלפה שעה מרגע עזיבתו את המתחם וכמה אוהדים חדרו לתחומי משרדי המועדון, כדי להבהיר כי "בלי אבוטבול לא יהיה לכם פה שקט".
נציגיו של טביב הבטיחו כי עד יום ראשון יסדירו את העניין מול השחקן, ומקורבי הבעלים לוחצים עליו להתפשר. בינתיים, אבוטבול "רותח", כלשונו, "אף אחד לא יכול להשפיל אותי, אבל בהחלט זלזלו בי. זו חוצפה לקרוא לי ולייבש אותי במשך שעתיים. בושה איך שמתנהגים אלי. אם לא רוצים אותי בקבוצה, רק שיגידו. אולי באמת מישהו לא רוצה אותי שם. זו לא דרך להתנהג לשחקן בית, שנתן את כולו למועדון. כבר תקופה מושכים את העניין הזה, חשבו שהכל יעבור מעצמו, סחבו אותי ומרחו אותי כל כמה ימים. הבטן שלי מתה לשחק בהפועל, המועדון והאוהדים יקרים לי, אבל עם הזלזול הזה אני לא נשאר. כרגע אני מדבר מתוך כעס, אבל אהיה הכי שמח אם זה יסתדר. עם ההצעה שנתנו לי אין מצב שאני נשאר".
לא באמת הופתעת לשמוע שלא נענים לדרישות שלך.
"דווקא מאוד הופתעתי. העניינים לא היו צריכים להתנהל כך. כל זה התגלגל בצורה לא מכובדת. הייתי משוכנע שיבואו לקראתי וייתנו את מה שהבטיחו. במקום לשחק אתי משחקים, כבר היה עדיף להגיד לי בפנים שלא רוצים אותי".
למה בכלל מגיע לך יותר ממה שהציעו?
"מגיע לי אפילו יותר ממה שדרשתי, אבל בגלל ההבטחה שנתנו לי לשדרוג ביקשתי רק לקיים את ההבטחה. שחקנים זרים באים לשבועיים ולחודש ומרוויחים סכומים לא הגיוניים. עם שחקני הבית, שמקריבים מעצמם ונותנים את הנשמה למועדון, מתקמצנים. יכול להיות שאני משלם פה מחיר כי מישהו הציב אותי במחנה של מוני הראל, אבל זה קשקוש מוחלט שאני שומע כבר הרבה זמן. אין לזה כל אחיזה במציאות. חבל רק שמכל המלחמות בין הבעלים אנשים רבים נפגעים בדרך".
אדוארדו לובוס, השוער הצ'יליאני אותו מעוניינת הפועל לשחרר, יזכה לפיצוי על התרת חוזהו בגובה 50 אלף יורו. איתי שכטר, שטרם שוחרר רשמית, הבקיע אתמול שער ראשון במדי קייזרסלאוטרן ב-1-1 במשחק האימון מול סאנדהאוזן.
_________________ ארכיון הפועל ת"א בכדורגל htaarchives@gmail.com htaarchives.blogspot.com
|