bigi37 כתב:
זה שזאת דעתך זה נורא יפה... יש לך סימוכין? אחוז ההתאבדויות בגילאי 18-21 בישראל לעומת נתון דומה בארה"ב?
וגם יפה שאתה אומר שזה לא מתוך זלזול, אבל הנה הוא שוב - ילד בן 18 מכיר רק את התככים של ילדים בתיכון? יש ילדים בני 14 בעולם שעברו וחוו יותר ממה שאני ואתה ביחד נחווה כל החיים. אני לא מבין, כל נער בישראל עסוק ב18 שנותיו הראשונות בתככים בבית הספר? מאיפה יש לך את הזכות להחליט למישהו אם הוא מכיר את עצמו ואם הוא יודע למה הוא מסוגל? שוב, אני בטוח שהוא יודע על עצמו הרבה יותר משהצבא יודע עליו.
לא יודע את אחוזי ההתאבדות בארצות הברית, מצטער. אם תגיד לי שבארצות הברית הם נמוכים יותר, אני אגיד שהבעיות הן אותן בעיות, אבל לילדים שלנו יש נשק זמין ביד.
ושוב, אתה מסרב לקרוא את מה שאני כותב.
ישנם ילדים שמאובחנים, שנמצאים בטיפול, שחוו טראומות בילדות, לא טראומות ברמה של עשו עליו חרם. יש נערים כאלה.
אותם נערים לא יגיעו לקרבי גם אם תגייס אותם לשם. גם אם צהל יפספס את האבחון וישלח אותם לטירונות תותחנים, הם לא יגיעו לשום מקום כי זה לא המקום שלהם ויראו את זה.
אבל כמה כאלה יש? כמה ילדים בני 14 חוו יותר ממה שאני ואתה נחווה כל החיים?
עזרן הוא בטח לא כזה. אז תרשה לי להמשיך לומר:
ילדים בני 18 לא צריכים לקבוע את עתידם בצבא. נקודה.
הם צריכים לעשות הכל, אבל הכל, כדי שהצבא ידע מי הם ומה הם. להציג בפני הגורמים הרלוונטיים (עד כמה שהבירוקרטיה קשה ומסורבלת) את כל הדעות שניתנו עליהם. אבל לא לשקר.
תודה