שחר כתב:
mbracha כתב:
dino כתב:
mbracha כתב:
dino כתב:
עוד לא הבנתי בשביל מה הם מעסיקים את יעקוב הילל. בשביל שיראה מי מתאים להיבחן כמה ימים בהפועל?
אבל מבחינת טביב, קשטן מתאים לו בעניין הזה. הסיכוי לשלם הרבה כסף על זר בצורה הזאת, שואף לאפס, כי קרוב לודאי שיחתימו אפס.
לפי מה שהבנתי אם הילל צופה בשחקן בחו"ל זה כאילו השחקן הגיע להתרשמות בקבוצה. ההחלטה היא לא להחתים שחקנים על סמך דיסקים, המלצה של סוכנים או שם של הקבוצה שהם חיממו לה את הספסל. כל זה לגיטימי לגמרי במצב אליו נקלענו (עזבו שחקנים, אמצע הקיץ, אין רשימת מועמדים שניהלו אחריהם סקאוטינג ממושך).
אז למה צריך להזמין שחקנים למחנה אימונים באוסטריה?
הילל לא יכול לחסוך את זה?
לא לכל שחקן שתתעניין בו יהיה משחק שתוכל לצפות בו בזמן הקרוב. במהלך עונה סדירה זה הרבה יותר קל לעשות סקאוטינג טוב אם אתה חושב נכון, כמו שקשטן רמז. כרגע זה קשה והוא מנסה לעשות את המקסימום שהוא יכול בהתחשב במגבלות.
המגבלה הראשית זה המאמן.
אם הוא היה רציני הוא היה עוקב אחרי שחקנים במהלך השנה כפי שעושים מאמנים אחרים והיום יש סטט' והמון נתונים באינטרנט, השאלה אם הוא יודע לשלוח מייל בכלל..
תשמע, זה בסך הכל ג'וב שנחת עליו במפתיע. דרור היה בבני יהודה ואולי אפילו תכנן להשאר בבני יהודה בפורמט המוגבל כלכלית שלה (למרות שעכשיו המצב שם השתנה). אתה לא יכול לצפות ממנו כמאמן של קבוצה קטנה לעשות במשך השנה סקאוטינג שיתאים לג'וב שלו בהפועל. לגבי סטטיסטיקות ואתרי אינטרנט, אני חושב שהם הוכיחו שהיכולת שלהם לנבא איכות של שחקן היא מאוד מוגבלת. אם שחקן כמו מדוניאנין כשהגיע למכבי היה שווה כמו אניימה מבחינת Transfermarkt אתה מבין שיש פה איזה דפקט. אם שחקן כמו דמארי מוערך ב- 400 אלף יורו זה לא אומר שאנחנו פרייארים אלא שלהם אין מושג, גם אם הם יפרסמו אלף כתבות על השיטה שלהם. אם תחתים שחקנים על סמך סטטיסטיקות אז אפשר לקבוע חד משמעית שעדן בן בסט למשל טוב מדמארי, בן סהר ואלירן עטר (ושנינו מבינים שמדובר בחלוץ פח אשפה).
אני מבין שאתה לא מחבב את המינוי של דרור, וזה ממש לגיטימי, אבל אין צורך לחפש איפה שאין. הסקאוטינג של אלי גוטמן והצוות שלו הוא זה שהוביל להבאה של לובוס לישראל, למשל. אני בכלל לא מדבר על רוקי, שזה זר לא רע שהובא כדי לשחק במשבצת שהוא לא אמור לשחק בה (לצורך העניין הוא תואם ידין והביאו אותו למשבצת של נאתכו). כדי שיהיה סקאוטינג טוב אתה צריך סקאוט עם טביעת עין טובה, יוזמה והבנה של הזירה האירופית. עברו הימים שבהם מאמן היה צריך לעשות את הדברים האלו. לפי איך שזה נראה כרגע יעקב הילל משתדל לעשות את מלאכתו נאמנה (והבחור גם איש זהב וגם מבין כדורגל), וזו כבר התחלה טובה.