נועם שחם כתב:
redrony כתב:
נועם שחם כתב:
אני קצת מוטרד מדבר אחד בענין צ'באללה - איך שחקן ששיחק במונדיאל ונתן גול כזה, עדין לא הצליח לצאת מדרום אפריקה לליגה אירופית? קצת חשוד.
כל שחקן ששיחק במונדיאל ונתן גול הוא בהכרח שחקן טוב? על סמך זה בוחנים שחקן?
אם קשטן לא מכיר את השחקן, אין שום סיבה להביא אותו. קשטן אמור להביא שחקן שהוא שהוא או מישהו מהצוות המקצועי שלו מכיר ועקב אחריו לאורך תקופה מסויימת.
המשפט המודגש זה מה שהצלחת להבין מהדברים שלי?
ולגבי החלק השני - אני לא מסכים. למה להיות מקובע? אם יש צ'אנס להביא שחקן טוב, אז זה תמיד שווה בדיקה, גם אם הוא לא היה ברשימות שלך ואפילו אם אתה לא לגמרי מכיר אותו. בדיוק בשביל דברים כאלו מביאים שחקן להתרשמות.
מה שהבנתי זה שאתה מצפה משחקן ששיחק במונדיאל ונתן גול ("כזה") שהוא יהיה שחקן טוב וחשוד בעיניך שהוא עדיין בליגה דרום אפריקאית.
לגבי מכיר או לא, ברור שאם הוא שחקן טוב, תביא אותו, אבל אם אתה לא מכיר אותו, איך אתה יודע שהוא טוב? על סמך מה אתה מביא אותו למבחנים? למה לא להביא אותו ולא שחקני ליגה שנייה או שלישית בישראל? גם הם יכולים להיות שחקנים טובים, הם הרבה יותר זולים ולא תופסים מקום של זר.
ברור שתמיד יש סיכוי ששחקנים לא מוכרים יתבררו כטובים, אבל קבוצות גדולות פחות צריכות לקחת את הסיכונים האלה. בשביל זה יש את הקבוצות הקטנות שמגלות אותם (כי מן הסתם הם מביאים שחקנים זולים יותר) ואתה קונה אותם מהם ביוקר. זו שרשרת מזון מקובלת בכל העולם.