תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 10:13

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מספר הזרים והאסטרטגיה של הפועל
הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:06 
נדמה לי שהדיון המתפתח מייצג שתי אסטרטגיות שונות שיש להן מטרה זהה - להביא להפועל החזקה ביותר האפשרית.

האסטרטגיה הראשונה היא האסטרטגיה הקלאסית. נקרא לה, "ראש בראש". בגדול היא אומרת בוא נישחק את המשחק המקובל. נביא מספר זרים מקסימלי שהתקציב יאפשר, היתרון התחרותי שלנו יתבסס על זה שנעשה את זה יותר טוב מכולם (ארז) והקהל ייתן את האקס פקטור.

האסטרטגיה השניה היא אסטרטגיית איגוף. נקרא לה "נשנה את כללי המשחק". נבסס את היתרון התחרותי שלנו על Value-proposition שונה מכל האחרים. למשל שהפועל היא הבית לשחקנים הישראלים הטובים שרוצים לשחק הרבה ולהוביל. נמשוך ישראלים בכירים, נתבסס על משפחתיות ומחויבות, ובמקביל לאט לאט נביא לשינוי הענף.

שתי האסטרטגיות הן תקפות. הן דומות בסדרי הגודל של ההשקעה הנדרשת (ישראלים בכירים יכולים לעלות לא פחות מזרים בגלל ענייני מס).

הן נבדלות בשאפתנות הכוללת, ברוחב האופק ובפעילות האופרטיבית, ובסובלנות לגבי ההישגיות בטווח הקצר.

כאמור, שתי האסטרטגיות הן תקפות. יכול להיות שיש עוד. בסופו של דבר נצטרך לטעמי לחדד אותם ולהביא להכרעת אסיפת העמותה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מספר הזרים והאסטרטגיה של הפועל
הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:28 
לא מסכים עם הנחת המוצא של האשכול. אנו חושב שאת הקבוצה החזקה ביותר אפשר לבנות עם שלושה זרים בלבד. אני חושב שריבוי זרים הוא חסרון מקצועי ולא יתרון. כשאני רוצה את הסגל שלנו העונה, הייתי מוסיף לו ארבעה שחקנים. שני גארדי, ישראלי אחד וזר אחד, ושני גבוהים, זר לחמישייה וישראלי לספסל. אנחנו לא צריכים יותר משלושה זרים, מבחינה מקצועית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:30 
סמל אישי של המשתמש
יש דרך אחת להפועל והיא להביא שחקנים בלי להסתכל על צבע העור או סוג הדרכון שלהם. איך אפשר להגיד שהעדפה של שחקנים ישראלים תעזור לנו להתבסס על מחויבות ומשפחתיות כשרק שלשום ראינו את סטיט וקלי קופצים ושרים כמו אחרוני האחרונים, בתום סדרת גמר שהם נלחמו כמו אריות לא פחות מאף ישראלי אחר? כשהשחקן הכי אהוב בשנה שעברה היה יוטר? כשבכדורגל השחקן עם האהבה הכי גדולה עם האוהדים, בטח ליחס ליכולת הוא מירקו אורמוש? כשאם כל אחד ירכיב את רשימת השחקנים האהובים שלו בכדורגל בעשור האחרון, היא תורכב כמעט כולה משחקנים זרים? שחקנים שחקנים זרים הוכחו במהלך השנים כלא פחות מחויבים, לא פחות נאמנים, לא פחות מחוברים, לא פחות אהובים (ובדרך כלל השחקנים הכי אהובים הם שחקנים זרים). שחקנים ישראלים ירוצו בדיוק באותה מהירות לירושלים אם יציעו להם שם דולר יותר, וירוצו הרבה יותר מהר להגשים את חלות הילדות ולהיות שחקן תשיעי או עשירי במחלה. הסיבה היחידה להעדיף שחקנים ישראלים על זרים היא לאומנות ושנאת זרים, וסיסמאות מכובסות כמו "פרוייקט ישראלי", "פרוייקט כחול-לבן", "משפחתיות" לעומת "איזה אמריקאי מניו-יורק" לא ישנו זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:38 
יובל כתב:
יש דרך אחת להפועל והיא להביא שחקנים בלי להסתכל על צבע העור או סוג הדרכון שלהם. איך אפשר להגיד שהעדפה של שחקנים ישראלים תעזור לנו להתבסס על מחויבות ומשפחתיות כשרק שלשום ראינו את סטיט וקלי קופצים ושרים כמו אחרוני האחרונים, בתום סדרת גמר שהם נלחמו כמו אריות לא פחות מאף ישראלי אחר? כשהשחקן הכי אהוב בשנה שעברה היה יוטר? כשבכדורגל השחקן עם האהבה הכי גדולה עם האוהדים, בטח ליחס ליכולת הוא מירקו אורמוש? כשאם כל אחד ירכיב את רשימת השחקנים האהובים שלו בכדורגל בעשור האחרון, היא תורכב כמעט כולה משחקנים זרים? שחקנים שחקנים זרים הוכחו במהלך השנים כלא פחות מחויבים, לא פחות נאמנים, לא פחות מחוברים, לא פחות אהובים (ובדרך כלל השחקנים הכי אהובים הם שחקנים זרים). שחקנים ישראלים ירוצו בדיוק באותה מהירות לירושלים אם יציעו להם שם דולר יותר, וירוצו הרבה יותר מהר להגשים את חלות הילדות ולהיות שחקן תשיעי או עשירי במחלה. הסיבה היחידה להעדיף שחקנים ישראלים על זרים היא לאומנות ושנאת זרים, וסיסמאות מכובסות כמו "פרוייקט ישראלי", "פרוייקט כחול-לבן", "משפחתיות" לעומת "איזה אמריקאי מניו-יורק" לא ישנו זאת.

:ROSE:
מסכים עם כל מילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:41 
סמל אישי של המשתמש
הסיכוי שלנו להביא 3 זרים ב300,000$ יותר גדול מלהביא 4 זרים איכותיים ב300,000$
עכשיו תעשו את החישוב ותתנו לי סיבה טובה מדוע להגדיל את מספר הזרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:44 
סמל אישי של המשתמש
בדיוק, מסכים עם דובראש. זה לא קשור לאידיאולוגיה - בתקציב שלנו(אני לא מבסס את זה על כלום, אלא מניח), 3 זרים במקום 4 פשוט יהיו יותר איכותיים. לא כל מי שנולד שחור ישר שחקן ליגת-על לגיטימי ששם 20-25 נקודות למשחק, וזה ההרגשה שהליגה הלאומית נותנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:52 
דובראש כתב:

כמובן שזה כשל לוגי חמור.
זה לא 3 זרים איכותיים ב-300 אלף לעומת 4 זרים איכותיים ב-300 אלף.
זה 3 זרים וישראלי בכיר ב-300 אלף לעומת 4 זרים ב-300 אלף.

כלומר, אם יש לך תקציב X ואתה צריך Y שחקנים ברוטציה, ברור שאם אתה מביא 3 זרים אתה צריך עוד ישראלי בכיר במקום אחד הזרים.
וישראלי בכיר בדרך כלל הרבה יותר יקר מזר.

בקיצור, הלאה. טיעון לא קשור למציאות.

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 18 מאי 2012, 14:53, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:53 
סמל אישי של המשתמש
זה פשוט מאוד. בליגת בעל יש תפוקה של זרים שרוב העונה הסתדרנו בלעדיה, כיוון שהיא פשוט לא הייתה שם. בליגה הגדולה זה לא יעבוד באמת. לא יודע אם ישארו החברה שלנו מהשנה, אבל שנה הבאה חייבים 3 זרים (לא כולל קאר אם ישאר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:55 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:
דובראש כתב:

כמובן שזה כשל לוגי חמור.
זה לא 3 זרים איכותיים ב-300 אלף לעומת 4 זרים איכותיים ב-300 אלף.
זה 3 זרים וישראלי בכיר ב-300 אלף לעומת 4 זרים ב-300 אלף.

כלומר, אם יש לך תקציב X ואתה צריך Y שחקנים ברוטציה, ברור שאם אתה מביא 3 זרים אתה צריך עוד ישראלי בכיר במקום אחד הזרים.
וישראלי בכיר בדרך כלל הרבה יותר יקר מזר.

בקיצור, הלאה. טיעון לא קשור למציאות.

בדיוק. וצריך לזכור שהישראלי הבכיר הזה עולה יותר, וגם צריך לשלם עליו מס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:03 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:
יובל כתב:

מסכים עם כל מילה.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:14 
Fez כתב:
יובל כתב:

מסכים עם כל מילה.

אז לפי מה שאתם אומרים אין לכם שום בעיה שנשחק עם סגל שמורכב כולו משחקנים זרים? 10 שחקנים זרים זה נשמע לכם הגיוני?
כי אם זה המצב, אז אני מעדיף כבר להיות מואשם בשנאת זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:15 
סמל אישי של המשתמש
הוקיץ' כתב:
Fez כתב:
יובל כתב:

מסכים עם כל מילה.

אז לפי מה שאתם אומרים אין לכם שום בעיה שנשחק עם סגל שמורכב כולו משחקנים זרים? 10 שחקנים זרים זה נשמע לכם הגיוני?

מה הקשר? סה"כ אומרים שאנחנו לא מנהלים פה פרוייקט ציוני, אף אחד לא אמר שהוא רוצה אך ורק זרים. רוצים מה שהכי טוב לקבוצה, במגבלות העקרוניות והתקציביות (להזכיר שכמעט בטוח גל, מתן, בר, זליקוביץ, ודיי בטוח שעוד כמה ישראלים יהיו בקבוצה).

נערך לאחרונה על ידי ירדן בתאריך 18 מאי 2012, 15:17, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:16 
סמל אישי של המשתמש
על כל זר מדהים שהיה מחובר לקבוצה שהיו בישראל בכל קבוצה שהיא אני יכול להביא לפחות 5 שהיו פלופ,עלו הרבה כסף והתברר שיש להם בעיה כלשהי(פציעה,בעיית התנהגות וכו').
כלומר את הישראלים שנביא אנחנו מכירים ויודעים במה מדובר(ברוב המקרים) ולכן קשה ליפול לכן הם יעלו לנו פחות כסף בטווח הארוך.
במידה ומצאנו שחקן מעולה בכלום כסף(נגיד כמו לי ניילון )או שהוא יברח מפה לחו"ל תוך עונה או שהוא יחתום במחלה. בכל מקרה אין המשכיות ואין נעלים ושוב בזבזנו זמן וגם לא מעט כסף על חיפוש של שחקן בקבוצה. שלא לדבר על זמן של אימונים וחיבור לקבוצה וכו'.
זרים צריכים להיות בקבוצה לאורך זמן בדיוק כמו ישראלים.
לכן זרים איכותים עולים יותר מישראלים.
הבנת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:17 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:

אז אני אקרא למה שאתה כותב מכביזם עם תחפושת של סוציאליזם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:18 
ירדן כתב:
הוקיץ' כתב:
Fez כתב:
יובל כתב:

מסכים עם כל מילה.

מה הקשר?

אם הדבר היחיד שאמור לעניין אותנו זה יכולת ולא צבע הדרכון, משמע שגם סגל שמורכב לחלוטין מזרים זה דבר לגיטימי.
לא מבין איך פספסת את הקשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:19 
סמל אישי של המשתמש
ערכתי והסברתי. אבל שוב, לא רוצים להתמקד בזרים כי הם יותר טובים, רוצים קבוצה מאוזנת וטובה. בהתאם למה שקורה בליגה הראשונה. thats all.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:20 
דובראש, כמו שכתבו לפני, אכן כשל לוגי...

יובל, דמגוגיה לא יושבת עליך טוב. להשתמש בססמאות של לאומנות ושנאת זרים זה קצת פתאטי (בעיקר כשאני יודע מי אני ומה הדעות שלי...)

השאלה שוב היא האם אנחנו משחקים את המשחק הרגיל או מנסים לנסח מחדש את הכללים. בדרך הראשונה נגיע, אם הכל יתקתק ויהיה לנו מזל, למקום השני. הדרך השניה (ויכול להיות שיש משהו אחר שמגדיר אותה ולא מספר הזרים או מעמד הישראלים) שאפתנית הרבה יותר ודורשת הרבה יותר מאמץ בהרבה יותר חזיתות. אם תרצה, בדרך הראשונה אנחנו עוד קבוצת כדורסל (טובה מאוד) ובשניה אנחנו מנסים להיות משהו הרבה יותר מזה.

בעולם של אסטרטגיה עסקית שאני מגיע ממנו שתי הדרכים הן לגיטימיות. אחת מהן עדיפה יחסית כשאתה נמצא בנחיתות מהותית ברורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:31 
סמל אישי של המשתמש
אולי יובל קצת הגזים בקטע של שנאת הזרים אבל אני באמת לא מצליח להבין במה 4 זרים (ואני מניח שאף אחד לא יבקש יותר) יהיו גרועים יותר מוסרית ו/או אידיאולוגית מ3 זרים.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:56 
20 כתב:
דובראש, כמו שכתבו לפני, אכן כשל לוגי...

יובל, דמגוגיה לא יושבת עליך טוב. להשתמש בססמאות של לאומנות ושנאת זרים זה קצת פתאטי (בעיקר כשאני יודע מי אני ומה הדעות שלי...)

השאלה שוב היא האם אנחנו משחקים את המשחק הרגיל או מנסים לנסח מחדש את הכללים. בדרך הראשונה נגיע, אם הכל יתקתק ויהיה לנו מזל, למקום השני. הדרך השניה (ויכול להיות שיש משהו אחר שמגדיר אותה ולא מספר הזרים או מעמד הישראלים) שאפתנית הרבה יותר ודורשת הרבה יותר מאמץ בהרבה יותר חזיתות. אם תרצה, בדרך הראשונה אנחנו עוד קבוצת כדורסל (טובה מאוד) ובשניה אנחנו מנסים להיות משהו הרבה יותר מזה.

בעולם של אסטרטגיה עסקית שאני מגיע ממנו שתי הדרכים הן לגיטימיות. אחת מהן עדיפה יחסית כשאתה נמצא בנחיתות מהותית ברורה

כמו שאיתי כתב, ההבדל בין 3 זרים לבין 4 זרים לא מנסח מחדש שום כלל וספק אם יזכה לאיזושהי הכרה.
המועדון שלנו ניסח את הכללים מחדש בצורה מדהימה בשנים האחרונות, אבל לא נראה לי שזר אחד לכאן או לכאן יעשה את ההבדל.

מצד שני, אני גם מסכים איתך שלא צריך להביא את הדיון לכיוון של שנאת זרים (נדמה לי שיובל התכוון שאין לו בעיה עקרונית עם 4 זרים בקבוצה, אבל באמת לא צריך לקחת את זה לקטע לאומני).

נראה לי שאנחנו מייחסים קצת יותר מדי אידיאולוגיה לכל העניין הזה.
אני מנסה להסתכל כאן מקצועית על טובת הקבוצה ומבחינתי ברור שללכת על 3 זרים זה לעשות לעצמנו Handicapping.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 16:01 
ItaiH6 כתב:
אולי יובל קצת הגזים בקטע של שנאת הזרים אבל אני באמת לא מצליח להבין במה 4 זרים (ואני מניח שאף אחד לא יבקש יותר) יהיו גרועים יותר מוסרית ו/או אידיאולוגית מ3 זרים.

לגבי זה אני מסכים במאה אחוז.
דיברתי יותר מבחינה עקרונית על העניין שיש חשיבות מסוימת לכמות הזרים, אבל בטח שלא שווה לשבור את הכלים על ההבדל בין שלושה לרבעה זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 16:20 
אני אחזור על מה שהמשתמש הפועל אמר באשכול אחר (נראה לי).
4 זרים וישראלי אחד בחמישייה וספסל שבקושי יקבל דקות יצור מצב של קבוצה אמריקאית עם חיזוק ישראלי ואני ממש לא רוצה את זה.
זה בדיוק מה שקורה כיום בליגת העל. זאת המחלה הנוראה של הליגה. כמו שאחד המאמנים הזרים אמר לדני פרנקו ''אתם הישראלים מוזרים מבחינתי...אתם מעריצים ומטפחים את הזרים שלכם ומשפילים מזלזלים ומדכאים את הבנים שלכם''.
אני לא רוצה להיות בליגה ישראלית שבה השחקן הישראלי מדוכא ויהיה לנצח שחקן משלים. הליגה שלנו וריבוי הזרים זה אחת הסיבות שישראלים לא מתפתחים ושלא יעבדו אותכם עם זה שפשוט אין שחקנים טובים כי יש.
הוכח מספיק טוב גם בליגת העל שקבוצות עם 3 זרים יכולות להסתדר מצויין ולהראות רמה טובה גם עם 3 זרים שזה הבדל שמים וארץ מ4.
אשדוד וראשון לציון בפיינל פור הם כאלו.
אם כל הרוע של המחלה בליגה הם משתפים דווקא ישראלים (חלק מהם מתאזרחים) מספר דקות לא מועט כי פשוט יש להם אחלה שחקנים.
וחיפה שבנויה בעיקר על זרים ביחד עם בני השרון נמצאת בתחתית.

עם שחקן זר אתה לא יודע מה תקבל. עדיף לך 3 זרים איכותיים שיהוו חיזוק ולא העיקר.

וזה לא הלאומנות הדבילית שאתם מנסים לבלבל את השכל איתה. זה פשוט אהבת השחקן הישראלי והרצון שבקבוצה ישראלית ובליגה ישראלית השחקן הישראלי יהווה משהו.

אני רוצה שנצא מהמחלה שבגללה שחקן ישראלי פורש מהספורט או שתמיד יתפוס את עצמו כמשלים בשביל הזרים. ושוב אני אוהב שחקנים זרים מסויימים כמו שאני אוהב ישראלים מסויימים אבל זה לא קשור לעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 16:25 
סמל אישי של המשתמש
cscarlos כתב:
אני אחזור על מה שהמשתמש הפועל אמר באשכול אחר (נראה לי).
4 זרים וישראלי אחד בחמישייה וספסל שבקושי יקבל דקות יצור מצב של קבוצה אמריקאית עם חיזוק ישראלי ואני ממש לא רוצה את זה.
זה בדיוק מה שקורה כיום בליגת העל. זאת המחלה הנוראה של הליגה. כמו שאחד המאמנים הזרים אמר לדני פרנקו ''אתם הישראלים מוזרים מבחינתי...אתם מעריצים ומטפחים את הזרים שלכם ומשפילים מזלזלים ומדכאים את הבנים שלכם''.
אני לא רוצה להיות בליגה ישראלית שבה השחקן הישראלי מדוכא ויהיה לנצח שחקן משלים. הליגה שלנו וריבוי הזרים זה אחת הסיבות שישראלים לא מתפתחים ושלא יעבדו אותכם עם זה שפשוט אין שחקנים טובים כי יש.
הוכח מספיק טוב גם בליגת העל שקבוצות עם 3 זרים יכולות להסתדר מצויין ולהראות רמה טובה גם עם 3 זרים שזה הבדל שמים וארץ מ4.
אשדוד וראשון לציון בפיינל פור הם כאלו.
אם כל הרוע של המחלה בליגה הם משתפים דווקא ישראלים (חלק מהם מתאזרחים) מספר דקות לא מועט כי פשוט יש להם אחלה שחקנים.
וחיפה שבנויה בעיקר על זרים ביחד עם בני השרון נמצאת בתחתית.

עם שחקן זר אתה לא יודע מה תקבל. עדיף לך 3 זרים איכותיים שיהוו חיזוק ולא העיקר.

וזה לא הלאומנות הדבילית שאתם מנסים לבלבל את השכל איתה. זה פשוט אהבת השחקן הישראלי והרצון שבקבוצה ישראלית ובליגה ישראלית השחקן הישראלי יהווה משהו.

אני רוצה שנצא מהמחלה שבגללה שחקן ישראלי פורש מהספורט או שתמיד יתפוס את עצמו כמשלים בשביל הזרים. ושוב אני אוהב שחקנים זרים מסויימים כמו שאני אוהב ישראלים מסויימים אבל זה לא קשור לעניין.

:ROSE: :ROSE: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 16:31 
סמל אישי של המשתמש
עקרונות....לכל אחד יש אותם מתברר

אני אגב מציע אם אנחנו כבר באמת לא מונעים משיקולים זרים, ורק רוצים לעשות את הקבוצה הכי טובה במגבלות העקרוניות והתקציביות
לעבור לשחק באופן קבוע בבית מכבי בראשון לציון בעונה הבאה

לא צריך טובות מעיריית תל אביב ולא כלום
גם ככה חצי מבסיס האוהדים שלנו שם
זה אולם חדש ובגודל שתפור עלינו
יש תחנה מרכזית ומחלף מכביש 4 שצמודים אליו כך שנוח להגיע

הזיקה הדבילית הזאת לתל אביב רק דופקת אותנו. שישאר תל אביב בשם ונשחק איפה שבא לנו וזהו.
שיחקנו כבר ברמת השרון ובא הרבה קהל כמו שראינו זה לא שינה לאף אחד.
כל הסנטימנטליות הפתטית הזאת של ההנהלה להתעקש לשחק בתל אביב פשוט הורגת אותנו ומונעת מהמועדון להתקדם כבר כמה שנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 17:33 
סמל אישי של המשתמש
הויכוח פה הוא חשוב ונכון, רק שלפי הדיבורים של ארז מאז העליה אין מצב שנהיה עם 4 זרים בליגת העל.
עם הכעס שלו על הכדורסל הישראלי ועל איך השחקנים הישראלים לא מוצאים מקוםפ לשחק ברמות הגבוהות, לא נראה לי שהוא יהיא יותר משלושה זרים. הייתי אפילו מהמר שבחמישיה שלנו בשנה הבאה יהיו 2 זרים, אבל זה רק אני והתחושות שאני מקבל מארז בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 17:36 
kobster כתב:
הויכוח פה הוא חשוב ונכון, רק שלפי הדיבורים של ארז מאז העליה אין מצב שנהיה עם 4 זרים בליגת העל.
עם הכעס שלו על הכדורסל הישראלי ועל איך השחקנים הישראלים לא מוצאים מקוםפ לשחק ברמות הגבוהות, לא נראה לי שהוא יהיא יותר משלושה זרים. הייתי אפילו מהמר שבחמישיה שלנו בשנה הבאה יהיו 2 זרים, אבל זה רק אני והתחושות שאני מקבל מארז בנושא.

הלוואי.
מאמן על.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מאי 2012, 13:06 
הבעיה היא המשכיות, שלא קיימת, וכך אין הזדהות. בליגת העל כל שנה הקבוצות מחליפות כמעט את כל הסגל שלהן! למה זה קורה? לדעתי בעיקר בגלל הזרים - הם חתומים לעונה אחת מקסימום (ויש כאלה שלכמה חודשים אפילו).
אני הייתי רוצה לראות הפועל של שחקנים מחויבים, שחתומים לכמה עונות, ואנחנו בעצמנו מממשים את החוזה וממשיכים איתם. לא הייתי רוצה לראות תחנת רכבת בקבוצה, שכל שנה נחליף 4 זרים.
לדעתי מספיקים 3 זרים, כאשר שחקן לא זר נחשב אחד ששיחק בנוער בארץ. כלומר, קורי קר נחשב זר מבחינתי. לי, אישית, יותר כיף כשגל איתן או מתן מנצחים או מפסידים משחקים מאשר חבורת אמריקאים משפרים סטטיסטיקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מאי 2012, 13:31 
סמל אישי של המשתמש
בואו נדבר עוד שנתיים-שלוש-ארבע, ונראה אם העקרונות האלה של זהות ישראלית ימשיכו לקבל תמיכה ע"י רוב האוהדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מאי 2012, 13:57 
דניאל א כתב:
הבעיה היא המשכיות, שלא קיימת, וכך אין הזדהות. בליגת העל כל שנה הקבוצות מחליפות כמעט את כל הסגל שלהן! למה זה קורה? לדעתי בעיקר בגלל הזרים - הם חתומים לעונה אחת מקסימום (ויש כאלה שלכמה חודשים אפילו).
אני הייתי רוצה לראות הפועל של שחקנים מחויבים, שחתומים לכמה עונות, ואנחנו בעצמנו מממשים את החוזה וממשיכים איתם. לא הייתי רוצה לראות תחנת רכבת בקבוצה, שכל שנה נחליף 4 זרים.
לדעתי מספיקים 3 זרים, כאשר שחקן לא זר נחשב אחד ששיחק בנוער בארץ. כלומר, קורי קר נחשב זר מבחינתי. לי, אישית, יותר כיף כשגל איתן או מתן מנצחים או מפסידים משחקים מאשר חבורת אמריקאים משפרים סטטיסטיקות.

אז בוא לראות את הפועל עודפים. נו באמת, הזיוני מוח האלה על חיבור לקהל. קורי לא מחובר לקהל? קרטיס, דמונטז? ולגבי לגבי השחקן הכי אהוב בקבוצה בעונה שעברה? גם הוא לא ממש גדל בישראל.

אני לא רוצה לראות חמישה זרים, מהטענה הפשוטה שלדעתי לא נוכל להרכיב קבוצה טובה. אם יש כסף להביא 3 זרים טובים, שיביאו, אם לארבעה, סלמתק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מאי 2012, 13:59 
מקצועית אני משוכנע שנכון הרבה יותר לשחק עם שלושה זרים. דברו קצת עם שחקנים בליגת העל, בקבוצות שהן לא מכבי תל אביב ותבינו שארבעה זרים ממש לא אומר קידום מקצועי. אתם מפספסים פה כל כך הרבה נקודות. מעבר לזהות הישראלית, שלפחות עבורי היא מאוד חשובה. חלק לא מבוטל מהשחקנים הזרים חושבים קודם כל על הסטט' שלהם בדרך לקבוצה הבאה. וזו לא איזו הנחה שהמצאתי הרגע. זה משהו שאני שומע מלא מעט שחקנים בליגת העל. ריבוי זרים גם בעייתלי מאוד בחדר ההלבשה. ואני אוסיף: לא במקרה חלק נכבד מהזרים שכ"כ התחברנו אליהם היו בשנים של מיעוט זרים יחסי. בודראש, מרקוביץ', שורט וכו'.
הסיבה היחידה שבגללה קבוצות בליגת העל תומכות בריבוי זרים הוא המס המופחת עליהם. זה הכול. לא מקצועית ולא נעליים. עכשיו, כמו שבנוי הסגל שלנו, להערכתי בעונה הבאה נצטרך להביא ארבעה שחקנים. שני גארדים לחמישייה. גבוה לחמישייה וגבוה, נותן גוף, לספסל.
גארדים לחמישייה אחד מהם חייב להיות זר. השני? יש לא מעט ישראלים שיכולים להיות מועמדים. נעימי, לימונד, נסים, יבזורי, בית יוסף, ויש עוד. אין שום סיבה להביא זר. גבוה לחמישייה? זר. ועליו הייתי שם גם כסף גדול. גבוה מחליף? ישראלי. לא צריך זר.
מקצועית נכון לשחק עם שלושה זרים. חברתית נכון לשחק עם שלושה זרים (שוב, תשאלו שחקנים בליגת העל הם ישמחו לספר לכם) וגם שיווקית זה נכון.
אין שום סיבה שהפועל תשחק עם ארבעה זרים. שום סיבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מאי 2012, 14:22 
ואני אומר לכם שגם אם יש לכם המון כסף אם תשקיעו בחוכמה בקבוצה של ישראלים ו4 זרים מקסימום אתם גם יכולים לקחת את היורוליג.
זה לא קשור לכמה כסף יש לכם לכמה זרים יש בקבוצה.
לנו בליגה הישראלית לא צריך יותר מ3 זרים כדי ליצור קבוצה ברמה מאוד גבוהה.
יש מספיק ישראלים טובים. הליגה ישראלית מטרתה זה להראות כדורסל ישראלי. ריבוי הזרים שהתחיל בכלל בגלל מכבי שרצתה הישגים ביורוליג ובגללה יתר הקבוצות רצו להדביק את הקצב היא מחלה שפגעה אנושות בענף. זרים הם לא דבר רע אבל האפקט של הריבוי שלהם היא פגיעה בשחקן הישראלי. ודרך אגב הנה אני מנפץ לכם מיתולוגיה
הרבה זרים לא אומר קבוצה יותר טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: