עד עכשיו נראה לא טוב. כמו שאמרתי במשחקים הקודמים, פחות מעניין איך אנחנו נראים כקבוצה (במשחקי אימון בכלל ובטח כשאנחנו בלי רביב ורוברט) אלא היכולת האישית של השחקנים ובעיקר הזרים, ומה שרואים עד עכשיו זה הרבה בינוניות.
אוונס נראה הכי טוב מבין כל הזרים. סקורר רציני שעד עכשיו במשחקי האימון עושה משהו כמו 24 נקודות בממוצע. הבעיה כצפוי היא שהקליעה שלו מאוד בינונית וסטריקית. נגד אילת הוא דפק שתי שלשות, נגד אשדוד הוא קלע שלוש, ונגד חיפה והיום הוא לא פגע בכלום. היום הוא 21 נקודות שכולן הגיעו באיזור הטבעת או מהקו - חיתוכים (איזה ארבעה האלי-הופים), חדירות, מתפרצות, ריבאונד התקפה. הגנתית הוא ככה-ככה, מצד אחד הוא מחויב ואתלטי, עוזר יפה, אבל מצד שני הוא לא שומר כל כך חכם ויותר מדי פעמים הוא אוכל הטעיות ועוברים אותו בקלות. הוא כנראה הולך להיות מפלצת מדד - נקודות, ריבאונדים, חטיפות, אסיסטים (היום בתחילת המשחק היו לו שני אסיסטים יפים מאוד לבאטל וג'אדג'), הולך לקו. אבל צריך להדגיש שהוא אמנם נראה מצוין עד עכשיו אבל הוא לא סופרסטאר והוא לא טוב כמו המספרים שהוא נותן. אין לו אחד על אחד או משחק פיק אנד רול, פעמיים הוא ניסה לעשות פוסט-אפ וזה נראה לא קשור לכלום, והקליעה שלו כאמור בינונית. בוא נגיד שקבוצה שבה הוא הזר הכי טוב לא אמורה להגיע רחוק.
באטל נראה עד עכשיו בדיוק כמו שחששתי. לא שחקן גרוע שעומד להיחתך, אבל מאוד בינוני, בלי שום ערך מוסף, בלי יכולת שתרים את הקבוצה למעלה. קצת שלשות וכמה מסירות נחמדות, אבל שום יכולת לייצר לעצמו. לא קליעה מכדרור, לא חדירה, לא מיד-ריינג', לא הולך לקו, פשוט כלום. ובנוסף הוא חור גדול בהגנה. אני מקווה שלפחות כשרביב ורוברט ישחקו זה ייראה קצת יותר טוב, אבל מגארד זר של 110 אלף דולר לעונה אני מצפה לראות הרבה, הרבה יותר. אם קבוצות כמו חולון, ראשל"צ ואשדוד מביאות שחקנים כמו רייט, ליונס וגארט, אין סיבה שגם אנחנו לא נביא שחקנים לפחות ברמה הזאת. אני בהחלט חושב שבעמדה הזאת היינו צריכים להביא שחקן יותר טוב.
ג'אדג' היה גרוע. עשה משהו כמו 1 מ-8 מהקו וגם החטיא איזה 6-7-8 זריקות וטיפים באיזור הטבעת. גם בהגנה הוא לא מראה כלום. ראו עליו שהוא לוקח את זה קשה, ברבע השלישי הוא ירד לספסל מאוד מבואס עם הפנים למטה. היו פה לפני שבוע השוואות בינו לבין אוונס. אז אני הסכמתי עם מה שפז כתב, וגם עשו פה לאוונס חתיכת גלוריפיקציה. שכחו שהוא היה בסך הכל זר של 10 נקודות למשחק, ריבאונדר בינוני, שמתקשה לשים גוף בצבע ונקלע הרבה פעמים לבעיית עבירות (הוא גם לא היה שחקן חכם כמו שכתבו כאן אלא פשוט מאוד מאוד ממושמע. אתלט על כמוהו עם קצת אינטילגנציית משחק לא מסיים עונה עם חצי חסימה למשחק), שבסוף העונה התווכחו אם כדאי להשאיר אותו בתור זר רביעי. אבל יש הבדל גדול ביניהם וזה שאוונס היה אתלט עצום, שרץ את המגרש בשלושה צעדים ופינישר מעולה שמסיים כל כדור שהוא מקבל עם הפנים לסל באיזור הצבע בדאנק מהדהד. ג'אדג' ממש לא נראה ככה וכנראה שהוא איבד הרבה מהאתלטיות שהייתה לו לפני כמה שנים. הוא מתקשה לסיים בצבע באחוזים גבוהים ולוקח לו זמן לעלות לזריקה מה שמקשה עליו עוד יותר. הוא עדיין אתלט טוב אבל אין לו שום דבר מעבר. אמרתי עוד קודם שאני לא רואה איך הוא מחזיק יותר מדי זמן בקבוצה בהתחשב בחוסר ההתאמה לשאר הסגל, אז על אחת כמה וכמה עם איך שהוא נראה. ברגע שרוברט ישחק אני לא רואה איך הוא בכלל מקבל מספיק הזדמנויות כדי להצדיק את המקום שלנו, וקשה לי להאמין שהוא ישרוד פה יותר מכמה מחזורים, בתקווה שייעשה התיקון ויגיע במקומו שחקן לעמדות 2-3 עם שייתן שתיים-שלוש שלשות כל משחק כי כרגע אין לנו קליעה מבחוץ וזה לא ישתנה גם כשרביב ורוברט יחזרו.
וויליאמסון עד עכשיו לא מצליח להיכנס לעניינים, היום נפצע שתי דקות אחרי שנכנס (דווקא אחרי מהלך יפה, חטיפה על קו החצי ודאנק). נפצע בברך בלי שמישהו נגע בו, במשחקים עד עכשיו הוא משחק עם סוג של תחבושת באיזור הזה (לא שמתי לב שהיה לו משהו שם בעונה שעברה) אז כנראה יש לו בעיה או רגישות בברך ההיא. אני מקווה שקודם כל זה שום דבר והוא יחזור תוך כמה ימים, ושעד הליגה הוא כבר יצליח להיכנס לעניינים.
לאמיתי היו כמה פעולות נחמדות לצד כמה גרועות (עשו עליו עבירה בזריקה לשלוש והוא החטיא את כל זריקות העונשין, החטאה של ליי-אפ) שאסור שיקרו במשחק רשמי. מתן נראה בדיוק כמו בעונה שעברה - מדי פעם שלשה ואיזו פעולה הגנתית, בשאר הזמן כלום. בלאט היה בסדר, קלע כמה זריקות והיו לו כמה אסיסטים נחמדים, אבל כרגיל לא מסוגל לשמור על שום דבר וגם לא לחדור (אם בלאומית הוא סיים עם 35% מה-2 וכנ"ל באליפות אירופה עד גיל 18 דרג ב' אז מן הסתם בליגת העל אין לו מה לחפש באיזור הצבע). אני עדיין לא מבין איך אפשר לשחק במשחק אמיתי נגד יריבה נורמלית (לא משחקי אימון) עם רכז נמוך, איטי ושמנמן שלא יכול לשמור וחוץ מלעמוד ולזרוק מבחוץ באחוזים בינוניים לא יכול לעשות שום דבר.
נערך לאחרונה על ידי יובל בתאריך 21 ספטמבר 2015, 01:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.
|