בעיניי החתמה בינונית ומאכזבת. מבחינת הסגנון זה בהחלט השחקן שהיינו צריכים, אבל מבחינת הרמה זה פשוט לא שחקן ברמה מספיק גבוהה בשביל להיות הזר הבכיר. כמו שאמרתי לפני שהוא חתם, מדובר בשחקן נמוך ולא אתלטי ובנוסף לא צעיר כך שהסיכוי שלו להראות משהו שהוא לא הראה עד עכשיו בקריירה הוא קלוש, ומה שהוא הראה עד עכשיו בקריירה לא כזה מרשים. שחקן שהמקסימום שלו היה עונה מצוינת בבלגיה (עונה לפני שנתן שם עונה חלשה), ומה שהכי מדאיג, זה כשהקבוצה שלו שיחקה ביורוקאפ וביורוצ'אלנג', המספרים שלו ירדו דרסטית, מה שמעיד עליו שקשה לו לעשות את המעבר ולתת את אותה יכולת מול יריבות ברמה גבוהה יותר. לא שאני חושב שהוא יהיה שחקן גרוע, ממש לא, והוא גם יכול לתת מספרים לא רעים (בטח אם לא נביא עוד גארד וזה יגרום לו ולרביב לנפח מספרים), הבעיה היא שהוא שחקן שיכול לפרוץ או להשאיר חותם בליגה, ולהפוך אותנו לקבוצת צמרת שנותנת עונה מעבר לציפיות ומסוגלת להתמודד עם כל קבוצה בליגה במשחק נתון, מה שהייתי מצפה מהזר הבכיר והכי יקר שמגיע לעמדה הכי חשובה.
ומילא אם הוא היה שומר, אבל בנוסף הוא גם שחקן הגנה גרוע שעל כל סל שלו בצד אחד הוא הולך לקבל סל בצד השני, איך לא מבינים ששחקנים כאלה לא יעילים (אלא אם הם כוכבים מטורפים של 20 נקודות במשחק) והם הרבה פחות טובים מהמספרים שהם מציגים. העובדה שסיכמו איתו את התנאים הכספיים כבר בתחילת השבוע שעבר, אבל המשיכו להתלבט לגביו עוד כמה ימים והיום החתימו אותו מראה שגם קטש לא בטוח שהוא שחקן מספיק טוב והוא סוג של פשרה (זה לא שחוסר שביעות הרצון מגיע משום מקום ואני המצאתי את החששות האלה).
ואם מסתכלים על התמונה הגדולה, סגרנו את הסגל הישראלי (יגיעו עוד שחקנים לקצה הספסל כי כרגע יש לנו חמישה ישראלים רשומים) ונשאר לנו להחתים זר אחד, ואני לא רואה מה בסגל הזה מתרומם מעל שאר קבוצות מרכז הטבלה. הסגל הישראלי שלנו לא יוצא דופן, השינויים מהעונה שעברה הם רות'בארט שצריך שיבנו קבוצה סביבו מה שלא קורה, ואמיתי שהוא כישרון יותר גדול מסקוורר אבל היה פחות טוב ממנו בעונה שעברה. וגם בזרים אני לא רואה איזו בשורה. החתמנו את ג'אדג' לפני שסגרנו את מצבת הישראלים ואז בסוף הבאנו שחקן שלא יכול לשחק ביחד איתו. הבאנו את אוונס, שיכול להיות נחמד מאוד, אבל אובייקטיבית הוא אחרי עונה רעה. שתי ההחתמות האלה היו אמורות לבוא כהשלמה לגארד תותח אחד לפחות, ולזה כיוונו (סקוטי ריינולדס וקייל גיבסון שפורסם בתקשורת על העניין בהם בהחלט עונים להגדרה הזאת) ובסוף הוחתם שחקן הרבה פחות טוב. לדעתי תוכל להיות פה קבוצה באמת חזקה רק אם הזר הרביעי יהיה גארד סקורר שבאמת יהיה פה סופרסטאר (כשכרגע כנראה לא מחפשים בכלל גארד), ובנוסף נצליח להתחזק באמצע העונה בהתאם לאיך שתיראה הקבוצה.
רדנקו כתב:
כשאני חושב על זה שההתקפה של הקבוצה השניה עושה הי פיק אנד רול עם השחקנים שבאטל ורוטברט שומרים עליהם, זה עושה לי התכווצויות בבטן.
לפחות העונה קטש יצטרך לעבוד קשה על ההכנות של הקבוצה למשחקים בהגנה.
בטח, אני כבר רואה את קטש עובד על ההגנה.
ובכלל, זו כנראה הולכת להיות קבוצת הגנה גרועה. באטל שחקן הגנה גרוע. אמיתי שחקן הגנה הרבה פחות טוב מסקוורר. אוונס וג'אדג' שחקנים אתלטיים, אבל שחקני הגנה טובים הם לא (וכמו שזה נראה אחד מהם הולך לשחק מחוץ לעמדה שלו והשני הולך להיות מחליף של 15 דקות כמו מיימון). רות'בארט חור גדול בהגנה (במקרה שלו הוא שווה את זה אם מוציאים ממנו 100% בהתקפה, אבל אני ממש לא משוכנע שזה הולך לקרות). וקטש המאמן. אם בעונה שעברה היה לנו קו קדמי שלא שומר וקבוצה שלמה שמנסה לחפות על זה, השנה לא יהיה אף אחד שיכול לחפות על אף אחד אלא חורים בכל מקום בהגנה. וכבר ראינו שקטש לא עושה עם זה כלום (בעונה שעברה הפיתרון שלו לגייטס היה לקוות שהקהל יגרום לו לשמור, שזה חובבני בצורה מחרידה, והפיתרון שלו לשולדבראנד היה פשוט לא לתת לו לשחק).
ולהשוות מבחינה הגנתית את הקבוצה שהייתה לנו לפני שנתיים לקבוצה שהולכת להיות העונה זה מצחיק. אז המאמן שלנו היה אדלשטיין (וגם אז החורים בהגנה התגלו ככל שהתקדמה העונה), היום המאמן הוא קטש.
שני יתרונות שאני בכל זאת רואה בהחתמה הזאת:
1. נראה כמה שפחות דקות של תמיר בלאט מאשר אם היינו מחתימים כל גארד אחד, כי הוא לא יכול לשחק עם באטל אפילו שנייה (למרות שעם קטש אי אפשר לצפות לכלום).
2. אולי זה נותן תקווה שבכל זאת נחתים גארד לעמדות 2-3. כי מילא אם היינו מחתימים גארד ורסטילי, שיכול לשחק בכמה עמדות ולשמור כמה עמדות (קייל גיבסון לדוגמה). באטל הוא בדיוק ההפך. וכרגע הקו הקדמי שלנו פשוט חלש מאוד. בטח הגנתית. אני לא רואה אותנו מתמודדים אפילו בטעות עם ירושלים ומכבי עם קו אחורי כזה (למי שאומר שיש לי ציפיות מוגזמות, בשלוש העונות הקודמות ניצחנו את שתיהן כל עונה והתמודדנו איתן ברוב המשחקים), ואפילו עם קו אחורי של קבוצות כמו נהריה (עם ברקוביץ', ברנדוויין, היקס ואומה), אשדוד (גארט, סוואן, אורלנד) וקריית גת (דילייני, וטפירו שעדיין יכול לעשות צחוק מהגנות חלשות) אנחנו נתקשה להתמודד ולהתעלות מעל. אין לנו שחקן אחד בקבוצה שיכול לשמור גארד ברמה גבוהה. יש לנו שחקן וחצי בקבוצה עם קליעה סבירה מחוץ לקשת (שנה שעברה היו לנו ארבעה, והיינו קבוצה מתחת לממוצע בכל הקשור לקליעה מבחוץ). כמו שאמרתי, אם יגיע עוד שחקן לעמדות 2-3 והוא באמת יהיה פגיעה, אולי תהיה קבוצה חזקה. בכל תרחיש אחר, בטח אם לא נחתים גארד בכלל, אנחנו נהיה בבעיה ענקית.