תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 03:53

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אשכול הזרים השנתי 2015-2016
הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 00:08 
אני יודע שהתגעגעתם... השנה האשכול מגיע מוקדם מהרגיל, כדי שהפורום לא ימות לגמרי בפגרה.
השנה בתפריט: רכז, סמול פורוורד ושני גבוהים. 5 המלצות בכל עמדה, עם קטגוריה חדשה בשם "אם יקרה נס" לפנטזיונרים מבינינו.
אתם מוזמנים להצטרף ולהוסיף.

רכז / קומבו גארד:
1. דיונטה ברטון (23, 1.86) – קומבו גארד חזק, אגרסיבי ואתלט אדיר עם שליטה מדהימה בגוף. מזכיר לי קצת את ג'רמי פארגו. סקורר גדול, חודר מצוין וגם קלעי טוב מחוץ לקשת, למרות שבחירת הזריקות לא תמיד מושלמת. גם שומר מצוין ואגרסיבי שנותן הכל בהגנה. שחקן של מאני טיים שהכינוי שלו במכללה היה Mr. Clutch. שחקן שנה שניה (שזה השוק הכי מוצלח לזרים – גם קרלון, גם ג'וש וגם סקוט היו כאלה כשהגיעו) שנכשל בעונה הראשונה בקבוצת צמרת בגרמניה שהיתה קצת גדולה עליו, אבל סיים שם את העונה. החיסרון הגדול שלו הוא ניהול משחק בינוני, אבל הוא שחקן פיק אנד רול טוב מאוד.
2. דיאנטה גארט (26, 1.96) – רכז גבוה עם קליעה מצוינת מבחוץ, וראיית משחק נהדרת. יעיל מאוד בפיק אנד רול, מסוכן גם בקליעה גם במסירה וגם בחדירה. מנהיג על המגרש. שחקן שקצת התפספס באירופה אחרי עונת רוקי חלשה, ומאז מדלג בין הדי ליג לתפקידים שוליים ב-NBA. לא אתלט גדול אבל שחקן אלגנטי, חכם, טכני, עם יכולת אישית גבוהה. אני מאוד מאמין בו וביכולת שלו להוביל קבוצה.
3. מליק וויינס (24, 1.87) – נתתי את השם שלו גם בעונה שעברה, והוא עדיין רלוונטי. גארד מהיר וחזק, שטס את המגרש. אגרסיבי מאוד בשני צדי המגרש, בולדוג אמיתי. קטלני במשחק המעבר, שזה דבר שמאוד חסר לנו השנה. קבלת ההחלטות שלו לפעמים שנויה במחלוקת, והוא קלעי לא יציב מבחוץ, אבל הוא שחקן שיכול להצליח באירופה אם יקבל הזדמנות ראויה. היה לו חוסר מזל שמנע ממנו לפרוץ עד עכשיו.
4. לארי דרו (25, 1.88) – ארז היה קורא לו "רכז טהור". שונה מאוד בסגנון מהקודמים. בן של המאמן לארי דרו (אחד העוזרים של בלאט בקליבלנד). פליימייקר אמיתי שמחפש קודם כל את המסירה, ומריץ מצוין את הפיק אנד רול. קולע טוב מבחוץ וחודר סביר, אבל לא סקורר באופי ולא נוטה לקחת על עצמו יותר מדי בהתקפה. יכול להתאים אם סקוט נשאר, פחות מתאים אם מביאים 3 שהוא שחקן משלים ואז חייבים גארד יותר סקורר.
5. מארק ליונס (25, 1.85) / ג'וש סלבי (24, 1.91) – שני כישרונות על, עם יכולות אישיות בשמיים. אתלטים אדירים, סקוררים מחוננים שיכולים לעשות סל בכל דרך אפשרית, ומעל שניהם מרחפים כל מיני סימני שאלה שקשורים לאופי. אבל גארדים כאלה מנצחים משחקים, וזה מה שהיה חסר לנו בעונה שעברה במשחקים צמודים. לא בטוח שהם בטווח המחירים אחרי העונה האחרונה, אבל אם כן הייתי קופץ עליהם. לרכזים אמריקאים יש הרבה פחות אופציות מאשר גבוהים (כי במדינות אסיה ודרום אמריקה, שמשלמים כסף גדול לזרים, לוקחים כמעט רק אמריקאים גבוהים, וגם בחלק מהמקומות באירופה יש קצת סטיגמה לגבי רכזים אמריקאים) ולכן אולי יש מצב להביא אותם.

בקטגוריית "אם יקרה נס": טריקו ווייט (25, 1.96) - שחקן כמעט מושלם לארץ, אתלט על עם קליעה ברמה גבוהה. פרח תחת קטש באילת בסוף העונה שעברה, אחרי תקופה לא קלה שעבר בתחילתה. השנה נתן עונה בינונית בקבוצה בינונית ברוסיה הקרה, ואולי בסיטואציה מסוימת הוא יסכים לחזור לחום של הארץ ולידיים המחבקות של קטש, אם כי לא סביר שיהיה במחירים שלנו (עונה שעברה דרש סביב 150 אלף דולר). אבל כאמור, לגארדים אמריקאים יש פחות אופציות מלגבוהים, אז אולי.

סמול פורוורד:
1. דוראנד סקוט (25, 1.94) – לדעתי חייב להשאר, אין כאן שאלה. מי שרוצה לשחרר אותו כנראה שכח כמה זרים כושלים עברו פה בשנים האחרונות (זולים ויקרים כאחד), וכמה טוב סקוט היה בתקופה שהקבוצה יחסית תפקדה. נכון שהוא לא תמיד הכי אינטליגנטי או אלגנטי על הפרקט, אבל עם היעילות וההקרבה שלו אי אפשר להתווכח.
2. קרלון בראון (25, 1.95) – עבר פציעה קשה, אבל אם הוא מוכן לחזור לעונת שיקום, הייתי לוקח עליו את ההימור בלי לחשוב פעמיים. אם לשחרר את סקוט, אז בשבילו. מספיק טוב כדי להיות סופרסטאר גם אם האתלטיות שלו קצת נפגעה. מוכן לקבל אותו גם כרכז.
3. ברנדון פול (24, 1.93) – שחקן מוכשר מאוד וחבילה התקפית שלמה. חזק, מהיר ואתלט גדול, קליעה טובה מבחוץ, מוביל כדור טוב לעמדה. מוטת ידיים ענקית מאפשרת לו לשחק יותר גבוה מהגובה שלו (כמו סקוט). היתה לו שנה ראשונה קשה אחרי הקולג' ב-2013/2014, חתם בקבוצה מרוסיה שחתכה אותו (תחנה ראשונה רעה מאוד לרוקי) ואז גם נפצע. העונה חזר לעניינים בדי ליג. יכול להיות שיחוק גדול בליגה שלנו.
4. אדוניס תומאס (22, 1.98) – כישרון ענק שלקח החלטה רעה לצאת מוקדם מדי לדראפט אחרי שנתיים במכללות, לא נבחר ונתקע בשנתיים האחרונות בדי ליג. הוא היחיד ברשימה שהוא יותר 3-4 לארץ מאשר 2-3, שחקן חזק ואתלטי עם סגנון משחק פיזי. שיפר מאוד את הקליעה מבחוץ, ובשנתיים האחרונות הוא אחד הקלעים הטובים בדי ליג. יכול לשמור בארץ כמעט על כל עמדה (עמדות 2-4 בטוח). שחקן עם תקרה גבוהה שיכול להגיע לרמות הגבוהות באירופה.
5. קים אינגליש (26, 1.96) – נבחר מקום 44 בדראפט 2012, ומאז לא מצליח לתקוע יתד בשום מקום. עבר 4 קבוצות בצרפת ואיטליה בשנתיים האחרונות ולא ממש הצליח באף אחת מהן, אולי קצת קפץ מעל הפופיק עם בחירת הקבוצות, אבל בליגה שלנו הוא יכול לפרוץ. אינגליש הוא שחקן מהז'אנר של לארי אובנון ואנתוני גודס, קלעי טבעי ושחקן חכם וסולידי עם יכולת הובלת כדור, אבל בניגוד אליהם יש לו סייז לשחק 3 ואגרסיביות בהגנה, מה שנותן לו יתרון גדול.

בקטגוריית "אם יקרה נס": סקוטי הופסון (25, 2.00) – עוד הצלחה גדולה של קטש בתחום הזרים. אחרי העונה הגדולה באילת הוא חתם בטורקיה ב-2013/2014, אבל שוחרר בינואר כי המאמן לא ממש הסתדר עם סגנון המשחק האנוכי שלו. את העונה הנוכחית בילה בדי ליג, חשב שיעורר עניין בקבוצות NBA אבל זה לא קרה והוא חתם בסיום העונה בקאחה לבורל שגם שם איכזב (5.2 נק' בממוצע ב-6 משחקים). בקיצור, לא כל כך מוצא את עצמו הבחור. אבל אלא אם הוא ממש מתגעגע לקטש, סביר להניח שהוא לא במחירים שלנו.

4 אתלטי:
1. קם ברץ' (Khem Birch) (22, 2.06) – שחקן שנה שניה מוכשר שעשה עונה סולידית בדי ליג, לא קיבל זימון ל-NBA, והגיע זמנו לצאת לאירופה שם הוא יכול להיות להיט. ברץ' הוא הפרוטוטייפ של ה-4 האתלטי שאוהבים באירופה – שחקן שקופץ לכל דבר באזור הטבעת בהגנה ובהתקפה, פינישר מצוין (70% ל-2 נק' בעונה האחרונה), ריבאונדר וחוסם ברמות הגבוהות. שחקן הגנה טוב מאוד שיכול גם להחליף שמירה על גארדים בהגנה, לא חזק פיזית אבל מסתדר טוב עם שחקנים בסגנון הליגה שלנו. התקפית הוא מוגבל באחד על אחד, יודע להוריד קצת כדור לרצפה אבל מעדיף לבוא בתנועה ולהיות יד מסיימת. מזכיר לי קצת את בראיין רנדל בתחילת הקריירה.
2. מתיו בריאן-אמנינג (27, 2.06) – שחקן בריטי ממוצא גנאי, שמבחינה פיזית נראה כמו שחקן NBA לגיטימי (2.06 עם מוטת ידיים ענקית וניתור מפלצתי), אבל איכשהו לא ממש מיצה את הכישרון עד עכשיו. אחרי כמה עונות בינוניות באירופה, בעונה האחרונה הוא היה ה-MVP של הליגה המקסיקנית (בשנים האחרונות דונטה סמית ואייק אופייבו הגיעו לכאן עם התואר הזה), ובימים אלה מככב ברפובליקה הדומיניקנית. קבוצה שתשתמש בו נכון תקבל פינישר קטלני בפיק אנד רול ובמתפרצות, שמשנה זריקות בהגנה. החיסרון המרכזי שלו זה נטייה מוגזמת לעשות פאולים שנובעת מיסודות הגנתיים קצת לקויים, וקליעה לא יציבה מחצי מרחק שמגבילה אותו לשחק קרוב לסל.
3. כריס רייט (26, 2.01) – שחקן שאני עוקב אחריו הרבה זמן וכבר הזכרתי כאן בעבר, עוד אתלט יוצא דופן. הוא אחרי עונה בינונית באלופת פולין ולא מעוניינים בו לעונה הבאה, אז אולי יש כאן הזדמנות להביא אותו לארץ. שחקן שהוא גם נייד ואתלטי ברמות הגבוהות וגם חזק ואגרסיבי, עם קילומטראז' של כמה שנים בכדורסל מקצועני, למרות שלא הצליח לפרוץ. יש לו גם קליעה סבירה מבחוץ ויכולות לייצר לעצמו באחד על אחד, שחקן התקפה עם המון פוטנציאל.
4. אריק גריפין (25, 2.03) – גם אותו הזכרתי בעבר כשהיה סחורה פחות חמה, השנה נתן עונה גדולה בדי ליג ואולי יהיה יותר קשה להביא אותו (אבל זו העמדה שלדעתי הכי שווה להשקיע בה). אתלט על שנוגע בתקרה ורץ כמו גארד, מזכיר לי קצת את טיילר האניקאט. מטביע כל דבר באזור הטבעת, חוסם מצוין, וגם שיפר מאוד את הקליעה מבחוץ. פוטנציאל אדיר לארץ לדעתי. הוא לא ממש שחקן פנים בניגוד לשאר השמות, מעדיף לשחק בחוץ אבל קטש אוהב את ה-4 האלה שמרווחים את המשחק מבחוץ.
5. שון ג'ונס (23, 2.02) – אופציה יותר זולה, שחקן פחות מוכר שלא היה נחשב לפוטנציאל NBA (בניגוד לשמות הקודמים) כי אף אחד שם לא מסתכל על שחקן של 2.02 בלי קליעה מבחוץ, אבל אני מחזיק ממנו וחושב שהוא יהיה מציאה בליגה שלנו. מפצה על מגבלות הגובה במוטת ידיים ענקית, אתלטיות מרשימה מאוד, והמון כוח, משחק הרבה יותר גבוה מהגובה שלו. התמצאות מצוינת מתחת לסל, ידיים טובות, פינישר. גם שחקן הגנה מצוין שעושה האסל בלתי פוסק, חוסם, שחקן של קבוצה. מאוד coachable ומשתפר משנה לשנה.

בקטגוריית "אם יקרה נס": ג'וליאן רייט (28, 2.03) – הפספוס הגדול של העונה הנוכחית. היה בדיוק מה שהיינו צריכים, אבל ויתרנו עליו ומאז רדפנו סביב הזנב של עצמנו. עכשיו כבר יהיה הרבה יותר קשה להביא אותו בסכומים שידרוש לעונה שלמה. כנראה לא ריאלי.

סנטר:
1. ריצ'ארד האוול (24, 2.02) – מז'אנר האדריאן יוטר. סנטר אנדרסייזד חזק ואגרסיבי עם ידיים טובות, טאץ' מחצי מרחק, משחק פנים מצוין, סקורר מתחת לסל, ריבאונדר ברמה גבוהה, משקיען בהגנה. כוכב מכללות גדול שהמשחק שלו לא מתרגם ל-NBA אבל אמור להצליח מאוד בארץ. סבל מחוסר מזל, שנה שעברה כשהתחיל להסתגל לליגה האיטלקית נפצע ושוחרר. לדעתי הוא יכול להיות ריאלי עבורנו.
2. ג'בון מקריי (22, 2.03) – עוד שחקן שנה שניה, מגיע ממכללת באפלו הקטנה יחסית שהגבוה המצטיין האחרון שיצא ממנה היה... מיטשל וואט. מקריי נחשב שם לכישרון אפילו יותר גדול ממנו (הקלעי המוביל של המכללה בכל הזמנים). עשה עונת רוקי יפה מאוד יחסית עם 14.7 בקבוצת תחתית בליגה הגרמנית. סנטר חזק מאוד, פיזי ואגרסיבי, עם ידיים ארוכות, שמביא הרבה אנרגיות משני צדי המגרש ויודע לעשות נקודות בצבע. גם הוא סקורר טוב מתחת לסל.
3. ג'וליאן גמבל (25, 2.07) – שיחק עם סקוט וריון בראון במכללת מיאמי כשחקן משני בקבוצה מלאת סקוררים. בשנתיים האחרונות מבסס את עצמו בקבוצות קטנות באירופה (16 נק' בליגה שניה בצרפת, 17 נק' בתחתית ליגה בלגית עם ריון בראון), ויש לו יכולות לתרגם את זה גם לרמות גבוהות יותר. שחקן גבוה וחזק, קצת אולד סקול בסגנון שלו, אבל יעיל מאוד עם נוכחות בהגנה ויכולת חסימה נדירה (הוביל את הליגה הבלגית בחסימות). גם אישיות צבעונית ומגניבה, היה ידוע בתור ה-photobomber של כדורסל המכללות בארה"ב (https://www.youtube.com/watch?v=EmxOnHrTKEc). אמור להיות יחסית זול.
4. ריק ג'קסון (26, 2.06) – הבחור ששיחק כאן בגליל לפני שנתיים ונתן עונה טובה. השנה עבר עונה רעה מאוד מבחינתו, נחתך מארבע קבוצות שונות (ברוסיה, פיליפינים, צרפת ו-ונצואלה). בצרפת בכלל טענו שהוא לא בכושר ולא העבירו אותו את המבדקים הגופניים. החכמה היא למצוא את השחקנים הטובים שבאים אחרי עונה רעה ואתה יכול להביא אותם במחיר טוב ולהוציא מהם יותר, ג'קסון הוא כזה. סנטר אמיתי עם נוכחות בשני צדי המגרש, לא תמיד הכי מלוטש אבל שחקן ששווה 15 נק' ו-8 ריב' בקלות בליגה שלנו. אם הוא מוכן להגיע במחיר סביר, ואם מחתימים אותו מספיק מוקדם כדי שיעשה הכנה כמו שצריך עם הקבוצה, הוא יכול להיות החתמה טובה מאוד.
5. ג'ף אלן (27, 2.01) – אז נכון, הוא לא סנטר "אמיתי". והוא לא נוטף נתונים ופוטנציאל כמו יינסי גייטס. והוא עישן קצת ירוק (כמו כל הזרים בארץ). אבל דוקא בשלב הזה של הקריירה שלו, אחרי כל הבעיות שהיו לו בעונה שעברה, אפשר כנראה להביא בגרושים את אחד הזרים האקטיביים, האנרגטיים, המגוונים והחביבים ששיחקו פה. כזה שהאופי שלו הוא בדיוק מה שאנחנו אומרים שאנחנו כל כך רוצים בעונה הבאה. הוא לא השחקן הראשון שהייתי מביא, אבל רגע לפני שמתפשרים על איזה רוקי ב-60-70 אלף דולר אחרי ששוב מבינים שאין לנו כסף, הייתי מרים טלפון לג'ף אלן.

בקטגוריית "אם יקרה נס": דיימון סימפסון (27, 2.04) – סקורר יעיל מאוד מתחת לסל, ומפלצת מדד קבועה בליגה שלנו. נתן עונה בינונית בספרד ואולי יחזור לארץ בסוף, אבל סביר להניח שהסכומים שהוא דורש לא ריאליים עבורנו.

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 05 יוני 2015, 00:25, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 00:23 
סמל אישי של המשתמש
:BOW:

נערך לאחרונה על ידי אחד האדומים בתאריך 05 יוני 2015, 17:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אשכול הזרים השנתי 2015-2016
הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 00:39 
סמל אישי של המשתמש
:BOW: :BOW: :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 00:59 
סמל אישי של המשתמש
1. וואו
2. הייתי הולך בכל הכוח על ג'וליאן רייט וממשיך משם, כמובן אחרי שמשאירים את סקוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 01:02 
סמל אישי של המשתמש
כיף לקרוא ולפנטז, תודה פז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 03:45 
אני חושב שקרלון מתאים גם לקטגוריה הראשונה

Fez :ROSE:

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 05:52 
סמל אישי של המשתמש
הוא רשם את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 06:09 
לא שמתי לב
4:45 בבוקר :SMOKE:

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 06:18 
Fez, תגיד
מה עם ג׳יימס מקאדו? לא אמור להיות יופי של שחקן לארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 07:15 
סמל אישי של המשתמש
אחד האשכולות הכי כיפים של השנה, ורשימות מצוינות.
אני אתן את ההתייחסות שלי לשחקנים האלה ולזרים בכלל, כי שווה שיהיה פה גם דיון.

רכזים:
דיונטה ברטון - אהבתי אותו כשיצא מהמכללות, מצד שני הוא נתן עונת רוקי גרועה בצורה מחשידה אפילו. הוא כן פוטנציאל גדול שמתאים מאוד מבחינת מה שאנחנו צריכים, והייתי מביא אותו אם אי אפשר להביא שחקן יותר מוכח.
דיאנטה גרט - גם אני חשבתי עליו אחרי העונה הבינונית שהייתה לו בדי-ליג שהפכה אותו לאופציה יותר ריאלית. ממה ששמתי לב אצלו החיסרון המרכזי שלו שהוא שחקן רך שמאוהב בזריקה שלו וזה יכול להיות בעייתי, אבל כישרון ענק שלא מביאים לליגה הזאת כל יום.
מליק וויינס - אחלה שחקן שיכול להתאים. אבל אם כבר שמות מהעונה שעברה, אני מופתע שלא הוספת פה את ג'רל מקניל שהוא בול מה שאנחנו צריכים ושחקן ברמה מאוד גבוהה, אמן פיק אנד רול ודי נטול חסרונות ברמת הליגה שלנו. סביר להניח אמנם שהוא גם הרבה פחות ריאלי (בקיץ שעבר חתם בספרד ואז חזר לארה"ב מסיבות אישיות ונתן עונה מעולה בדי-ליג), יכול להיות שהוא יותר לכיוון של אם יקרה נס.
לארי דרו - אני פחות אוהב את הרעיון להביא רכז זר שהוא pass-first אבל יש מצב שדווקא לצד שני סקוררים דומיננטיים בכנפיים כמו רביב וסקוט זה יכול לעבוד.
את סלבי וליונס מכירים מהליגה אז אין טעם להרחיב עליהם את הדיבור. אני אישית תמיד אעדיף שחקן מהליגה שהצליח כבר והוכיח שהוא יכול להיות כאן שחקן מוביל ודומיננטי, אבל אכן לא בטוח שהם יהיו בטווח המחירים שלנו אחרי שנתנו עונות אישיות טובות עם מספרים מצוינים.

את טריקו ווייט אני מופתע לראות בקטגוריית הרכזים כי אני חושב שהוא סווינגמן קלאסי. שחקן אוף-דה-בול קטלני עם שילוב של קליעה ואתלטיות ברמת NBA, שאם משאירים אותו לבד לשנייה הוא תופר שלשה בלי למצמץ ואם יוצאים אליו הוא מגיע לטבעת בשני צעדים. הוא כן מסוגל לשחק פיק-אנד-רול וליצור לעצמו, אבל לא יוצר לאחרים (באופן עקבי יש לו כמות אסיסטים נמוכה בצורה חריגה מאוד), הוא תחנה אחרונה בהתקפה - לא שיש אם זה בעיה כי שחקן כמוהו צריך לזרוק, אבל רכז הוא לא.
מנגד דווקא קרלון שמתייחסים אליו כסווינגמן, בעיניי הוא רכז לכל דבר. יכולת מסירה, ראיית משחק, ניהול משחק מעבר, קבלת החלטות ופוטנציאל לשחקן פיק-אנד-רול מושלם. גם אצלנו הוא שיחק בפועל רכז וניהל לנו את משחק ההתקפה. זה שחקן שצריך לשאוף שהכדור יהיה ביד שלו כמה שיותר ולדעתי כשהוא משחק בלי הכדור הוא מתפספס. הייתי לוקח אותו כרכז לפני כל השמות האחרים.

עוד רכז שהייתי מוסיף לקטגוריית הנס זה פייר ג'קסון. שחקן שביום בינוני ייתן 20 נקודות וביום טוב יכול לתת 40 ומעלה אם רק יתנו לו לזרוק מספיק. לפני שנה היה הכוכב הבלתי-מעורער של הדי-ליג, גם הלך לפנרבחצ'ה אבל לא הצליח שם, כבר היה בדרך ל-NBA בקיץ הקודם אבל אז קרע את גיד האכילס והושבת לכל העונה, וזו גם הסיבה שאני מעז להעלות את השם שלו. הוא עדיין יכול להגיע ל-NBA וגם אם לא יש כנראה המון קבוצות שבטח יקפצו עליו, לכן זאת יותר פנטזיה מאשר מטרה ריאלית.

את דעתי על דוראנד כתבתי כבר, בעיניי אין פה שאלה בכלל ואם יחליטו לשחרר אותו זה יהיה טמטום גדול. שאר השמות בהחלט מצוינים אבל לדעתי אין טעם לנסות להביא שחקנים אחרים כשיש לנו אופציה על סקוט.

לגבי שני הגבוהים הזרים, כמה הערות:
1. בקבוצה של העונה שעברה, שנבנתה על גייטס (ושולדבראנד בתור גבוה שלישי), היינו חייבים 4 ארוך ואתלטי שיחפה עליהם בריבאונד, בהגנה, שיספק איום חסימה, אקטיביות, משחק ריצה וכו'. אבל אני חושב שכשבונים קבוצה מחדש, חשוב יותר שתהיה כמה שיותר אתלטיות דווקא בעמדת הסנטר, גם בשביל הריבאונד, איום חסימה, אבל בעיקר בעיקר משחק פיק אנד רול אפקטיבי בין הרכז לסנטר. כמובן שאתלטיות זו תכונה שאף פעם אין ממנה מספיק בקבוצה ולכן עדיף להביא שחקן עם אתלטיות בכל עמדה, אבל לדעתי האתלטיות בעמדת הסנטר חשובה במיוחד.
2. בעוד שאנחנו צריכים רכז וסנטר בלי קשר לסגל הישראלי, יש מצב שההחתמה של הגבוה השני צריכה להיות תלויה בסגל הישראלי שיהיה לנו בסופו של דבר. אם למשל נצליח להביא את כדיר, לידו וליד סנטר צריך שחקן שהוא יותר 3-4 עם קליעה (בדיוק שחקן כמו אריק גריפין), במיוחד בקבוצה של קטש שלא יוותר על גבוה עם קליעה מבחוץ ויבנה קו קדימה של שלושה שחקנים שמשחקים רק בפנים. אם נישאר עם יהונתן או שנביא את בלייזר במקומו (אני חושב ששניהם ביחד עם כדיר הם האופציות היחידות שיכולות להיות ריאליות עבורנו), אז כן צריך ליד אחד מהם וליד סנטר שחקן שיכול לשחק באופן טבעי גם ב-4 וגם ב-5, עם יותר קשיחות ואתלטיות.
3. מבחינת ההיררכיה בקבוצה, הרכז והסנטר שנביא אמורים וצריכים להיות שני השחקנים המרכזיים שלנו. לעומת זאת הפורוורד שנביא כנראה יהיה הזר הרביעי שיעלה מהספסל. ההשקעה הכספית בעמדות האלה צריכה להיות בהתאם.

קם בירץ' לדעתי יכול להיות רק סנטר בליגה הזאת כי חוץ מלסיים בצבע הוא לא יכול לעשות שום דבר התקפית.
בריאן אמנינג זו החתמה שיכולה להצליח, נראה לי שגם פה יש סימן שאלה האם הוא יכול לשחק מחוץ לעמדת הסנטר.
גם שון ג'ונס יכול להיות אופציה טובה, אבל גם לגביו אני לא יודע אם הוא לא פשוט סנטר בליגה שלנו (למרות שהוא יכול לצאת מהצבע מדי פעם).
כריס רייט יכול להיות אדיר, שחקן שחוץ מאתלטיות מסוגל גם לקלוע מבחוץ ולהוריד כדור לרצפה, ויכול להפוך לסקורר ושחקן מוביל בליגה שלנו.
אריק גריפין גם שחקן אדיר שחשבתי עליו ובאמת מזכיר את האניקט עם שילוב של אתלטיות מפלצתית, יכולת קליעה והורדת כדור לרצפה מעמדת הפורוורד. הבעיה שהוא לא יכול לשחק בעמדה 5.
ג'וליאן רייט יכול לשחק ב-4 וב-5 בלי בעיה בליגה שלנו. לא בטוח שהוא לא עדיף כסנטר לכל דבר, שהאמת שכך הוא שיחק בהרצליה גם בהתקפה וגם בהגנה. הוא צריך להיות אופציה ראשונה בפיק אנד רול (שחקן פיק אנד רול מפחיד, שאפשר להרים להאלי-הופ בקלות, יכול לסיים בתנועה, לקבל כדור עם הפנים לסל, כמעט בלתי אפשרי לשמור אותו), לשחק כמה שיותר קרוב לטבעת בשביל הריבאונד בשני צידי המגרש ואיום חסימה בהגנה. בכל אופן זה הרבה פחות משנה, קודם שתהיה אפשרות להחתים אותו.
שני פאוור-פורוורדים שנתנו עונת רוקי מצוינת הם רוסקו סמית' וג'וש דייוויס, שחקנים קשוחים וריבאונדרים גדולים עם משחק פייס-אפ טוב. יש סימן שאלה האם הם יכולים לתת דקות בעמדה 5, אם כן שניהם אופציה מעולה לדעתי.

ריצ'רד האוול שחקן מצוין, מצד שני הוא לא שחקן פיק אנד רול, בגלל המחסור בגובה והאתלטיות. אני חושב שצריך להתאים את השחקנים לסגנון המשחק. גם ריק ג'קסון יותר שחקן פוסט אפ מאשר פיק אנד רול.
ג'בון מקריי בכלל ריאלי אחרי עונת רוקי מצוינת בגרמניה?
ג'וליאן גמבל, כשמו כן הוא, הימור. הייתי מעדיף לעמדה כזו חשובה שחקן שכבר שיחק ברמות יותר גבוהות.
ג'ף אלן נראה לי דווקא יותר מתאים כשחקן משלים ליד הסנטר. בכל מקרה החתמה שלו זה עניין של כמה הוא עולה וכמה כסף יש. אם צריך החתמה זולה אז בטח שהוא אפשרות יותר עדיפה ובטוחה מאשר איזה רוקי.
דיימון סימפסון - הלוואי. אחד משחקני הפיק אנד רול היעילים שהיו פה בשנים האחרונות, סקורר, ריבאונדר, שחקן קבוצתי.

שני שחקנים שסימנתי מהדי-ליג:
רונלד רוברטס - שחקן אדיר שיכול להיות פה מפלצת. שחקנים עם נתונים פיזיים ואתלטיות מטורפת כמו ג'וש אוונס, אבל עם הרבה יותר כדורסל מה שהופך אותו לקטלני בשני צידי המגרש. בניגוד לאוונס גם משתמש בנתונים הפיזיים שלו הרבה יותר טוב בתור ריבאונדר וחוסם. נתן חצי עונה גדולה בדי-ליג ואז הלך לפיליפינים ופחות הצליח שם. סיכוי נמוך שהוא יהיה ריאלי בקיץ כי לדעתי יהיה לו ביקוש וגם קבוצות NBA ירצו לבדוק אותו, אולי אם הוא ילך למחנות וייחתך משם יהיה אפשר להביא אותו אחר כך.
טאליב זאנה - שחקן שמאוד מזכיר לי את מיטשל וואט, עם נתונים פיזיים זהים כמעט לחלוטין (גובה, מוטת ידיים, מסה, אתלטיות). פינישר מעולה בצבע בזכות גובה ומוטת ידיים טובים וטאץ' יפה. החיסרון שהוא כמעט לא יכול ליצור לעצמו, אבל דווקא בפיק אנד רול הוא לא רע בכלל עם עבודת רגליים וקואורדינציה טובה. בריון בריבאונד (11 למשחק בדי-ליג העונה בלא הרבה דקות) עם שילוב של גובה וכוח שלא משאיר לאף אחד כמעט סיכוי. לא סקורר גדול (מצד שני מאוד יעיל ועושה המון נקודות זבל, ריבאונד התקפה, משחק ריצה וכו') אז יכול להיות שהוא מטרה ריאלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 07:26 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
Fez, תגיד
מה עם ג׳יימס מקאדו? לא אמור להיות יופי של שחקן לארץ?

ממש ממש לא ריאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 07:51 
מסכים שאם נצליח להביא את כדיר, שנותן תרומה יותר גדולה משולדי באספקט ההגנה, ריבאונד, אגרסיביות אז נצטרך יותר שחקן 3-4 כמו דומניק מקגוויר או קווין פאלמר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 08:12 
אתם אנשים חולים ואני מעריץ אתכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 09:08 
אדום תלאביבי כתב:
אתם אנשים חולים ואני מעריץ אתכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 11:14 
סמל אישי של המשתמש
:BOW: :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 13:31 
דבר ראשון, אני מצפה לקרדיט בנושא ג'אבון מקריי וריצ'ארד האוול שחפרתי עליהם שנה שעברה :)
לגבי שאר השחקנים, את דיונטה ברטון אני באופן אישי לא סובל. אתה אמרת פארגו, לי הוא יותר מזכיר את וויל ביינום עם הקליעה החשודה והאתלטיות המטורפת. שחקן מצוין אבל לא מסוג השחקנים שאני חושב שאנחנו צריכים. כנ"ל מאליק וויינס.
דיאנטה גארט אדיר. כנ"ל טריקו ווייט (למרות שהוא באמת לא רכז) וכמובן קרלון. את לארי דרו אני גם אוהב ואני בכלל חושב שאנחנו מאוד צריכים מבוגר אחראי על המגרש.
ג'רל מקניל שחקן נהדר אבל הקליעה שלו לא משהו וזה יכול להיות מאוד בעייתי.
ברנדון פול שחקן שאני לא יודע איך לאכול אותו עוד מהקולג'. לפעמים נראה כמו סופרסטאר ולפעמים עושה שטויות שבא לך להוריד לו את הראש. קים אינגליש זה שחקן שאני אוהב אבל אני מעדיף את דוראנד על כולם.
קם ברץ' אחלה של שחקן. כנ"ל אריק גריפין. נכון שהוא לא מי יודע מה שחקן פנים אבל הוא ריבאונדר מצוין, חוסם אדיר ובכל אופן יותר גבוה מהאניקאט מה שמאפשר לו לשחק כארבע.
אני באופן אישי מת על ג'וליאן גאמבל ובכלל על כל מיאמי האגדית הזאת. פשוט חבורה של שחקנים נהדרים עם אופי נדיר. הוא אמנם הימור כמו שיובל כתב אבל הימור שאני באופן אישי הייתי לוקח. שחקנים בגובה שלו עם יכולת החסימה שלו נוטים להצליח בליגה שלנו כמו מיטשל וואט שלא הסתדר באיטליה ובדי ליג אבל כאן הוא פורח. במקרה של גאמבל מדובר גם בבחור מיוחד ונטול אגו.
מריק ג'קסון הייתי מתרחק. יותר מדי בעיות ומעט מדי תפוקה. את ג'ף לעומת זאת לגמרי הייתי מחזיר.

אם כבר בקטגוריית השחקנים הזולים (סביר להניח שלפחות אחד יהיה כזה), הייתי מביא את ברנדון דוסון ממישיגן סטייט. ביחד עם טראוויס טרייס הנהדר הוא הוביל את מישיגן סטייט לעונה מדהימה שהסתיימה בפיינל פור ובהפסד לדיוק. בניגוד לטרייס שהוא רכז ועם כל הכבוד אסור להביא רוקי לעמדה הזאת, דוסון הוא ארבע ועם סט יכולות שיאפשרו לעשות את המעבר לשלב הבא באופן יותר חלק. אתלט מדהים, ריבאונדר נהדר וחוסם מצוין. לא שחקן התקפה מאוד מלוטש אבל יכול לקלוע מחצי מרחק ולעשות חצי חדירות כאלה סטייל בריאן רנדל.
אני אוסיף עוד שמות מאוחר יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 14:17 
יובל, סחטיין על התגובה המושקעת :SMOKE:
ברמת הקונספט, אין מה להתפס למספרים כמו 4 או 5 - הרעיון הוא שני שחקני פנים שאחד מהם שחקן פיק אנד רול שמתבסס על אתלטיות וניידות (קראתי לזה "4 אתלטי" רק לצורך העניין) והשני יותר סקורר עם הגב לסל (כאן יוצא הדופן הוא אלן, שהוא פשוט 4-5 שהוא לא אתלט גדול אז שמתי אותו בקטגוריה הזאת ולא השניה). לכן כל השחקנים שציינתי כ-4 הם בעצם 4-5 (כאמור חוץ מגריפין). אבל כשמביאים שני גבוהים אז השאלה היא איך הם משלימים אחד את השני ועד כמה הם טובים אחד ליד השני, וזה פחות חשוב אם קוראים להוא 4 ולזה 5.
רונאלד רוברטס באמת אופציה מצוינת, שכחתי ממנו האמת. גבוה פנטסטי לארץ.
דוקא טאליב זאנה הוא בעיני קופי של ג'וש אוונס (בכלל לא של וואט שהוא שחקן הרבה יותר כישרוני בהתקפה, ומשנה זריקות בהגנה), שחקן חביב בלי הרבה כישרון שחי מגרבאג' + ריבאונד + הגנה, ויכול להיות יעיל מאוד בסיטואציה הנכונה. לא שווה יותר מ-70-80 אלף דולר בשלב הזה של הקריירה, אבל במחיר הזה הוא יכול להיות מציאה.

פייר ג'קסון זה רעיון מעניין, אני דוקא חושב שהוא אמור להיות ריאלי אחרי הפציעה. שחקן שחלק כל כך גדול מהמשחק שלו זה המהירות, הזריזות והאתלטיות (בגלל מגבלות הגובה) זה חתיכת סיכון אחרי פציעה כזאת. הוא בטוח ילך למחנות ושם יראו מה איתו ואיך הוא.
ג'רל מקניל ממה שהבנתי חתום בפיניקס לעונה הבאה, הוא שחקן NBA זו רק שאלה של זמן. לגבי מקאדו שעלה פה, מניח שאין סיכוי וגם מניח שהוא ימצא חוזה ב-NBA (ואם לא אז יקפצו עליו קבוצות גדולות).

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 10 אוגוסט 2015, 21:12, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 14:21 
הוקיץ' כתב:
דבר ראשון, אני מצפה לקרדיט בנושא ג'אבון מקריי וריצ'ארד האוול שחפרתי עליהם שנה שעברה :)

עזוב את זה, אם כבר מגיע לך קרדיט על דלאוודובה שאני זוכר שחפרת עליו עוד כשיצא מהקולג' ואף אחד לא ירק לכיוון שלו :SMOKE:
גם על ג'רל בנימון, שהיה כוכב ענק בדי ליג השנה (אם הוא איכשהו ריאלי אז הוא חזק בטופ הרשימה).

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 05 יוני 2015, 14:41, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 14:26 
דלאבדובה ערק לכוחות האופל, לא מדברים עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 15:10 
הוקיץ' כתב:
לגבי שאר השחקנים, את דיונטה ברטון אני באופן אישי לא סובל. אתה אמרת פארגו, לי הוא יותר מזכיר את וויל ביינום עם הקליעה החשודה והאתלטיות המטורפת. שחקן מצוין אבל לא מסוג השחקנים שאני חושב שאנחנו צריכים. כנ"ל מאליק וויינס.
דיאנטה גארט אדיר. כנ"ל טריקו ווייט (למרות שהוא באמת לא רכז) וכמובן קרלון. את לארי דרו אני גם אוהב ואני בכלל חושב שאנחנו מאוד צריכים מבוגר אחראי על המגרש.
ג'רל מקניל שחקן נהדר אבל הקליעה שלו לא משהו וזה יכול להיות מאוד בעייתי.

לגבי נושא הרכז - זה די מורכב. מצד אחד אתה צריך שחקן שיהיה מנהל משחק אחראי ויכניס שפיות למערכת ליד רביב, מצד שני אתה חייב סקורר שינצח לך משחקים במאני טיים. אי אפשר להתפשר על זה, כי ראינו מה קרה בעונה שעברה - שחקנים כמו מקי, ליונס, קאליף וואייט, ג'ורדן טיילור וכו' פשוט הרגו אותך במאני טיים. בדקות האחרונות גארדים הם אלה שמנצחים משחקים. הכי קרוב לענות על שני הצרכים ברשימה זה דיאנטה גארט (או קרלון כמובן) אבל מאוד קשה להביא שחקן שיתאים בול ליד רביב.
לגבי טריקו ווייט - הוא קומבו גארד, וגם באילת שיחק ככזה (היה מוביל הכדור העיקרי רוב הזמן). יכול לשחק גם 2-3 בקלות עם הנתונים שלו. כמו קרלון זה שחקן שאני לוקח לכל עמדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 16:22 
שתי נקודות בנושא הזה:
א. אם תשים לב, שני שחקנים מתוך הארבעה שציינת הם ממש לא סקוררים מופרעים. גם ג'ורדן טיילור וגם מקי הם אמנם שחקנים עם יכולות אבל ממש לא כאלה שהייתי מתייג כסקוררים. מה שהם כן זה ווינרים אדירים וזה מראה שאולי זה העניין ולא בהכרח עניין הסקורינג.
ב. אני חושב שבהקשר לבעיה שלנו במאני טיים יותר מדי נתפסו לעניין השחקנים. אני חושב שאחת הבעיות הכי גדולות שלנו במשחקים הצמודים הייתה עוד לפני המהלך האחרון. כל הרבע האחרון שלנו היה מזעזע וזה תסמונת של קבוצה לא מאומנת שלא יודעת לאיזה מהלך ללכת. מעבר לזה, גם אם אני מסתכל על המהלך האחרון נטו היה בלאגן עצום. בתשעים אחוז מהמקרים במקום ללכת לבידוד של רביב הוצאנו איזה מהלך מגומגם שנגמר באיבוד כדור. דווקא במשחק האחרון של העונה נגד ירושלים הלכנו כמה פעמים לרביב (עד שקטש חירב אותנו עם תומפסון החייזר) והוא סיפק נקודות מאני טיים מצוינות כולל הסל ששלח את המשחק להארכה.
אני חושב שאם תהיה סכמה התקפית נורמלית ויעילה, אפילו אם זה הפיק אנד רול הבנאלי של קטש, המצב שלנו ישתפר גם במאני טיים.

בנוגע לזרים אני אוסיף את שני הסנטים שלי:
אני אזרוק שם מפתיע לעמדת הרכז... מאט בולדין. אני מודה שאני קצת משוחד לגביו, זה שחקן שאני אוהב עוד מימי גונזאגה. העניין הוא שבניגוד לסיטואציה הקודמת שבה הוא הגיע אלינו, לעמדת הסקורר אחרי עונה רעה מאוד, הפעם הסיטואציה הרבה יותר טובה. הוא מגיע מעונה טובה מאוד שבה הוא העמיד מספרים יפים מאוד בדי ליג והוביל את הקבוצה שלו עד לגמר. מעבר לכך, עמדת הרכז הרבה יותר מתאימה לו. הוא מנהיג, שחקן פיק אנד רול חכם מאוד, מצוין במגרש הפתוח, קלעי נהדר וגם שחקן עם יכולות אישיות טובות. אני חושב שזה יכול להיות רעיון טוב.
עוד שם של קומבו גארד מצוין זה ג'ורדן מקריי. היה הכוכב בקולג' של מיימון (מיסיסיפי אולי? לא זוכר). אין לי מושג מה בדיוק הוא חיפש בליגה האוסטרלית בעונה שעברה אבל לקראת סוף העונה הוא הגיע לדי ליג ועשה מספרים מצוינים. יכול להיות שהוא מעל היכולת הכלכלית שלנו אבל מדובר בחבילה השלמה מבחינה התקפית.
לגבי גבוהים, אז חוץ מדוסון שציינתי ובנימון האדיר, גם ג'ק קוליי שכבר דובר עליו בעונות קודמות יכול להיות אופציה מעניינת. אמנם לא אתלט בכלל, אבל חזק מאוד ובניגוד לגייטס הוא גם קשוח ושחקן הגנה טוב ומחויב. ליד ארבע אתלטי הוא יכול להיות אחלה.
מה לגבי ג'יימס מייז? אמנם עשה עונה טובה באיטליה אבל המשכורות שם כבר מזמן לא מה שהיו. יש מצב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 17:00 
סמל אישי של המשתמש
פז :BOW:

אני תמיד עושה מעקב לראות כמה שחקנים מהרשימה של פז הוחתמו בליגה (ע"ע קרמייקל מראשון), ומתבאס כי רובם מתגלים כאחלה שחקנים רק שהם לא מוחתמים אצלנו...מקווה שבעונה הבאה זה ישתנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 17:11 
סמל אישי של המשתמש
שוב כמו בכל שנה :BOW: :BOW: :BOW:

ועכשיו סתם בקשה, יש מצב שאתה מפרט על מומלצי השנה שעברה (כולל שכר שקיבלנו אם את יודע לדעת כמה ראלי הם היו).

רכזים:
די בוסט
טו הולוויי
ג'רל מקניל
מליק וויינס
דמונטז סטיט

סווינגמנים:
קייל וויבר
מרדי קולינס
דאנדרה ליגינס
דיג'יי קנדי
ביל ווקר

פאוור פורוורדים:
ג'יימס מייז
ג'מייקל גרין
מרקוס דאב
ג'רמראו דייוידסון
ג'וש אוונס

סנטרים:
ג'קי קרמייקל
ג'ק קולי
מיטשל וואט
ריק ג'קסון
קווין ג'ונס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 17:30 
הוקיץ' כתב:
שתי נקודות בנושא הזה:
א. אם תשים לב, שני שחקנים מתוך הארבעה שציינת הם ממש לא סקוררים מופרעים. גם ג'ורדן טיילור וגם מקי הם אמנם שחקנים עם יכולות אבל ממש לא כאלה שהייתי מתייג כסקוררים. מה שהם כן זה ווינרים אדירים וזה מראה שאולי זה העניין ולא בהכרח עניין הסקורינג.
ב. אני חושב שבהקשר לבעיה שלנו במאני טיים יותר מדי נתפסו לעניין השחקנים. אני חושב שאחת הבעיות הכי גדולות שלנו במשחקים הצמודים הייתה עוד לפני המהלך האחרון. כל הרבע האחרון שלנו היה מזעזע וזה תסמונת של קבוצה לא מאומנת שלא יודעת לאיזה מהלך ללכת. מעבר לזה, גם אם אני מסתכל על המהלך האחרון נטו היה בלאגן עצום. בתשעים אחוז מהמקרים במקום ללכת לבידוד של רביב הוצאנו איזה מהלך מגומגם שנגמר באיבוד כדור. דווקא במשחק האחרון של העונה נגד ירושלים הלכנו כמה פעמים לרביב (עד שקטש חירב אותנו עם תומפסון החייזר) והוא סיפק נקודות מאני טיים מצוינות כולל הסל ששלח את המשחק להארכה.
אני חושב שאם תהיה סכמה התקפית נורמלית ויעילה, אפילו אם זה הפיק אנד רול הבנאלי של קטש, המצב שלנו ישתפר גם במאני טיים.

בנוגע לזרים אני אוסיף את שני הסנטים שלי:
אני אזרוק שם מפתיע לעמדת הרכז... מאט בולדין. אני מודה שאני קצת משוחד לגביו, זה שחקן שאני אוהב עוד מימי גונזאגה. העניין הוא שבניגוד לסיטואציה הקודמת שבה הוא הגיע אלינו, לעמדת הסקורר אחרי עונה רעה מאוד, הפעם הסיטואציה הרבה יותר טובה. הוא מגיע מעונה טובה מאוד שבה הוא העמיד מספרים יפים מאוד בדי ליג והוביל את הקבוצה שלו עד לגמר. מעבר לכך, עמדת הרכז הרבה יותר מתאימה לו. הוא מנהיג, שחקן פיק אנד רול חכם מאוד, מצוין במגרש הפתוח, קלעי נהדר וגם שחקן עם יכולות אישיות טובות. אני חושב שזה יכול להיות רעיון טוב.
עוד שם של קומבו גארד מצוין זה ג'ורדן מקריי. היה הכוכב בקולג' של מיימון (מיסיסיפי אולי? לא זוכר). אין לי מושג מה בדיוק הוא חיפש בליגה האוסטרלית בעונה שעברה אבל לקראת סוף העונה הוא הגיע לדי ליג ועשה מספרים מצוינים. יכול להיות שהוא מעל היכולת הכלכלית שלנו אבל מדובר בחבילה השלמה מבחינה התקפית.
לגבי גבוהים, אז חוץ מדוסון שציינתי ובנימון האדיר, גם ג'ק קוליי שכבר דובר עליו בעונות קודמות יכול להיות אופציה מעניינת. אמנם לא אתלט בכלל, אבל חזק מאוד ובניגוד לגייטס הוא גם קשוח ושחקן הגנה טוב ומחויב. ליד ארבע אתלטי הוא יכול להיות אחלה.
מה לגבי ג'יימס מייז? אמנם עשה עונה טובה באיטליה אבל המשכורות שם כבר מזמן לא מה שהיו. יש מצב?

ג'ק קולי שחקן NBA כבר לדעתי (כמו מקניל), יוטה החתימו אותו גם לעונה הבאה. ג'יימס מייז נתן עונה מצוינת בקבוצת צמרת באיטליה והוא סחורה חמה באירופה, אין סיכוי.
מאט בולדין חביב בתור שחקן זול, אבל הוא פצוע כרוני, גם עונה שעברה בילה רוב העונה בלהיות פצוע. סיכון גדול מדי.
ג'ורדן מקריי יכול להיות אופציה טובה אבל הוא על העמדה של סקוט (3 לכל דבר בליגה שלנו), מוביל כדור בינוני מינוס. אם לא סקוט או קרלון, מעדיף שחקנים כמו ברנדון פול או אדוניס תומאס שיותר בשלים פיזית בעמדה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 18:06 
el dudernio כתב:
שוב כמו בכל שנה :BOW:

ועכשיו סתם בקשה, יש מצב שאתה מפרט על מומלצי השנה שעברה (כולל שכר שקיבלנו אם את יודע לדעת כמה ראלי הם היו).

רכזים:
די בוסט
טו הולוויי
ג'רל מקניל
מליק וויינס
דמונטז סטיט

סווינגמנים:
קייל וויבר
מרדי קולינס
דאנדרה ליגינס
דיג'יי קנדי
ביל ווקר

פאוור פורוורדים:
ג'יימס מייז
ג'מייקל גרין
מרקוס דאב
ג'רמראו דייוידסון
ג'וש אוונס

סנטרים:
ג'קי קרמייקל
ג'ק קולי
מיטשל וואט
ריק ג'קסון
קווין ג'ונס

לפרט על כל אחד יהיה ארוך מאוד :SMOKE:
בוא נגיד שכ-80% מהרשימה הזאת כבר לא רלוונטיים כי הערך שלהם עלה. יש כמה שהפכו לשחקני NBA לגיטימיים עם חוזה לעונה הבאה בכיס (מקניל, ביל ווקר, ג'מייקל גרין, ג'ק קולי), אבל הם מלכתחילה היו לא זולים.
סה"כ הגבוהים מאוד הצליחו ברובם הגדול. עונות טובות מאוד באירופה/בארץ (מייז, דאב, אוונס, ג'ונס, וואט, קרמייקל) או בארה"ב (קולי, גרין). בסווינגמנים 3 הצליחו מאוד (ווקר, קנדי, קולינס) ו-2 לא מצאו את עצמם העונה (וויבר וליגינס). הרכזים די טיילו במקומות שונים ומשונים בעולם, קשה לשים את האצבע מי בדיוק הצליח ומי לא (חוץ ממקניל שהצליח וסטיט שלא הצליח, אבל זה גם היה קשור לכל סיפור הסמים).

יש הרבה עניין של סיטואציה, שחקנים שמאוד הצליחו זה לא בהכרח אומר שהיו מצליחים אצלנו (בטח בקבוצה שהיתה לנו שהיתה בית קברות לכישרון) והרבה מהשחקנים שלא הצליחו יכלו להצליח בסיטואציה אחרת (חלק אני משחזר ברשימה כי בסופו של דבר אלה השחקנים שאתה יכול להביא מבחינה כלכלית).

העונה יש לי תחושה מיוחדת שהרבה זרים מהאשכול יגיעו לליגה (בתחילת או במהלך העונה)...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 18:11 
כרגיל אני רואה את ההודעה הזו כשאני הפוך, ואין לי הרבה מה להוסיף. רק אגיד שראיתי השנה איזה שניים שלושה משחקים של גמבל ואני מת שהוא יבוא להפועל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 18:18 
ברגר כתב:
כרגיל אני רואה את ההודעה הזו כשאני הפוך, ואין לי הרבה מה להוסיף. רק אגיד שראיתי השנה איזה שניים שלושה משחקים של גמבל ואני מת שהוא יבוא להפועל

אגב, בהקשר הזה יובל, לא חושב שגמבל עד כדי כך הימור (למרות שמשחק המילים מתבקש). הוא שחקן שלא אמור להיות מאוד יקר, ובכל מקרה אמור לתת לפחות את המינימום של הגנה וריבאונד + נוכחות חיובית. כמה נפילה הוא כבר יכול להיות? המטרה היא שלידו תביא גבוה יותר דומיננטי. מקרה הכי גרוע אפשר להחליף, אבל לדעתי הוא מועמד רציני להצליח בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 19:05 
רק בחייאת, אל תביא לנו שוב איזה דיז'ון תומפסון. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 19:49 
סמל אישי של המשתמש
אני דורש למחוק את אשכול הטיזינג המייאש הזה. לפשוטי העם זה סתם נראה כמו רשימה של 20 שחקנים שהיינו רוצים שיבואו, ובסוף אנחנו מתחילים את השנה עם ריון בראון, קאונסיל, ויינסי גייטס :CRY2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2015, 19:40 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
אני דורש למחוק את אשכול הטיזינג המייאש הזה. לפשוטי העם זה סתם נראה כמו רשימה של 20 שחקנים שהיינו רוצים שיבואו, ובסוף אנחנו מתחילים את השנה עם ריון בראון, קאונסיל, ויינסי גייטס :CRY2:

:D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: