תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 10:17

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 170 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שחק אותה ארז (סגל לשנה הבאה)
הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 11:27 
הפועל - אני לא מדבר בכלל על הנושא הכלכלי כרגע. סביר להניח שזה יעלה לנו כסף (ולא נרוויח מזה), אבל זה נכון לגבי כל הוצאה שמוציאים במהלך העונה (כמו שחקנים וצוות מקצועי ורפואי).

אני מדבר רק על הנושא המקצועי שאליו אתה התייחסת.

זה יפה שאתה חולק עליו, אבל לא קראתי כאן נימוק אחד "מקצועי" שלך נגד ההשתתפות, מלבד העובדה שנשחק פעמיים בשבוע בסיבוב השלישי, ומצד שני זו עובדה שלא מעט אנשי מקצוע חושבים שיש בזה תועלת, אפילו אם מדובר בהשתתפות בליגה הבלקנית הקיקיונית.

נימוק אחד שעולה לי מיידית לראש הוא העובדה שתהיה לנו שוב חצי קבוצה חדשה, והעובדה שנשחק יותר משחקים בתחילת העונה תעזור לכולם להכיר את השני בתנאי משחק ולהשתפר הרבה יותר מהר מאשר אם נשחק משחק אחד בשבוע בלבד.

עוד דבר שאתה צריך לזכור הוא שסביר להניח שלא נגיע לשלבים המכריעים של כל המפעל אירופי שנשחק בו (אלא אם זו תהיה הבלקנית) ולכן זה למעשה יתן לנו את האפשרות לשחק שני משחקים בשבוע לאורך החלק הראשון של העונה ואולי קצת יותר, ככה שלא יהיה פה גם ענין של עומס יחד עם הסיבוב השלישי.

ודבר אחרון - אל תהיה כל כך בטוח שיהיו שני משחקים בשבוע. אתה צריך לזכור שלא יודעים כמה קבוצות ישחקו בליגה בשנה הבאה, ושיטת המשחקים עוד יכולה להשתנות עשר פעמים עד תחילת העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 11:39 
צריך לבחון מה ההשלכות הכספיות של השתתפות בבלקנית/יורוצ'לאנג'. אני מעדיף את האופציה השנייה ולו רק בשל העובדה שהיא מאוגדת ביול"ב. אם זה מתאפשר כספית, ללכת על זה בכל הכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 11:46 
סמל אישי של המשתמש
נו ואם נשחק פעמיים בשבוע?
איך זה יעזור לנו?
איך זה עזר לנו בפלייאוף?
איך זה עזר ל"חיבור הקבוצה" השנה?
לא עזר בכלום, זאת התשובה.
ארז יכול לאמר מה שהוא רוצה. זליקוביץ שירן וטימור לא קיבלו כלום מההשתתפות בבלקנית, ונראינו זוועה עד תחילת הסיבוב השני, והבלקנית לא העלתה ולא הורידה בשיט.
אין שום דבר שאני רואה שזה תרם לנו. שום כלום

עוד דוגמה?
2004. ארז אדלשטיין מאמן. אנחנו משתתפים ביורו-זיבי אחר כלשהו.
מגיעים לפיינל פור. פעמיים בשבוע, מיטב האימפריות ממזרח אירופה וכל הג'אז הזה.
איך זה תרם לנו בסוף העונה? במקום לקבל 40 הפרש בסדרת הגמר כל משחק, קיבלנו 30 רק?
איזה שחקנים זה קידם?

וזה עוד לפני 10 שנים כמעט. מאז המפעלים האירופיים הצליחו יפה מאד להפוך לעוד יותר לא רלבנטיים.
אני לא מדבר אפילו על העונה שאחרי עם מפעל השקר שהשתתפנו בו ב-2005.

קשקוש אחד גדול, שאין כמעט קבוצה ישראלית אחת שזה תרם לה במשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 13:21 
אני באמת לא מצליח להבין מאיפה אתה קובע בכזה ביטחון שזה לא תרם בכלום.
בוא נראה את העובדות:
הפועל התחילה את העונה כקבוצה חדשה, צעירה ולא מתואמת. באיזה מצב לעומת זאת סיימנו את העונה?
הפועל שיחקה לרוב פעמיים בשבוע, בניגוד לשאר קבוצות הליגה, במטרה להתרגל לעומס של פלייאוף. איך נראו נס ציונה ובאר יעקב כשזה הגיע למשחקים המכריעים?
אין סוף לדוגמאות האלה. אז ברור שאי אפשר לזקוף הכל לזכות הבלקנית, אבל גם אי אפשר לקבוע שהיא לא תרמה לנו בכלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:07 
מבלי להיכנס לשאלה "מה צריך לעשות" שזו שאלה נפרדת ולא פשוטה, אני מסכים עם "הפועל" שהליגה הבלקנית לא הועילה לנו מקצועית השנה. ואני גם מסכים איתו שלא צריך להסתכל על כל מילה של מאמן כתורה משמיים. הרבה מהדברים האלה הם מאוד "פסיכולוגיים" so to speak, לא תמיד אנשים יודעים להודות בטעות (לא מדבר בהכרח על ארז) והרבה יותר קל לעשות רציונליזציה לזה שהבחירה שלך היתה נכונה.

נדמה לי שבשורה התחתונה, הסיבה המרכזית שבשבילה הלכנו לבלקנית לפי ארז (לקדם את הצעירים) היתה כישלון חרוץ. הצעירים לא שיחקו ולא התקדמו (וכבר אמרתי שאני לא מאשים כאן את ארז - למעט טימור הם לא מספיק טובים).
הסיבה הנוספת, "לשחק פעמיים בשבוע כדי לחבר את הקבוצה", גם היא היתה כישלון ולמעשה הקבוצה שלנו התחברה הכי מאוחר (לא שזה בהכרח דבר רע אבל זה מראה שהבלקנית לא ממש תרמה לזירוז התהליך). בתחילת העונה נראינו רע מאוד וגם הפסדנו לטבעון ובאר יעקב שהיו נראים הרבה יותר מחוברים. אח"כ בסיבוב הראשון עוד הספקנו לחטוף בראש מיבנה שהחליפו זרים כמו גרביים ועדיין היו נראים יותר מחוברים מאיתנו. ההתקפה שלנו לא התחברה ולא תפקדה עד השלבים המאוחרים יותר של העונה ולמעשה אם אני לא טועה היינו בסיבוב הראשון אחת משתי הקבוצות שקלעו הכי פחות בליגה.
מעבר לנושא המקצועי, מבחינת עניין הקהל והתקשורת כמובן שהיה עניין אפסי, ומבחינה כלכלית זו חד משמעית היתה טעות.

העניין כאן לא חד משמעי כי פרקטית הבלקנית לפחות לא פגעה בנו.
פציעות לא היו לנו העונה, למעט מינוריות ביותר, למרות העומס. וזה היה לדעתי אחד החששות המשמעותיים מהשתתפות במפעל נוסף.
גם לא נפלנו מהרגליים ברגעים המכריעים, שזה היה חשש נוסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:12 
הוקיץ' כתב:
אני באמת לא מצליח להבין מאיפה אתה קובע בכזה ביטחון שזה לא תרם בכלום.
בוא נראה את העובדות:
הפועל התחילה את העונה כקבוצה חדשה, צעירה ולא מתואמת. באיזה מצב לעומת זאת סיימנו את העונה?
הפועל שיחקה לרוב פעמיים בשבוע, בניגוד לשאר קבוצות הליגה, במטרה להתרגל לעומס של פלייאוף. איך נראו נס ציונה ובאר יעקב כשזה הגיע למשחקים המכריעים?
אין סוף לדוגמאות האלה. אז ברור שאי אפשר לזקוף הכל לזכות הבלקנית, אבל גם אי אפשר לקבוע שהיא לא תרמה לנו בכלום.

עובדות זה חשוב, אבל חבל שהעובדות שלך לא קשורות למה שאתה מנסה לבחון.
אם הליגה הבלקנית היתה תורמת "לחיבור ולתיאום" היית צריך לראות את זה בשלבים המוקדמים של העונה ולא עכשיו. בפועל הפועל "התחברה" מאוד מאוחר יחסית לשאר הקבוצות למרות שני משחקים בשבוע. התחלנו לשחק כדורסל רק בסיבוב השני, למרות שהבלקנית התחילה עוד לפני שהתחיל הסיבוב הראשון בלאומית.
שוב, זה לא בהכרח דבר רע. אבל זו כן אינדיקציה לכך שהבלקנית לא תרמה יותר מדי בפן הזה. אם הבלקנית היתה עוזרת לאותו "חיבור" היינו צריכים לראות את הקבוצה מתחברת הרבה יותר מהר משאר הקבוצות, ולא פתאום לגלות את ההשפעה של זה בסוף העונה זמן רב אחרי שהליגה הזאת הסתיימה... (זה אולי טיעון שאפשר להגיד לגבי כושר ואינטנסיביות, ממש לא לגבי חיבור של הקבוצה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:25 
מה הקשר למהירות שבה הקבוצה התחברה?
ארז הביא סגל כמעט חדש לגמרי, מורכב ברובו משחקנים צעירים ולא מנוסים והנחיל שיטת משחק לא שגרתית ולאו דווקא טבעית לרוב השחקנים.
זה די טבעי שיקח לנו הרבה יותר זמן להתחבר משאר הקבוצות. עצם העובדה שבכל זאת הראנו עליונות כבר מהסיבוב השני אם כבר מדברת לזכות הבלקנית.
ואני בכלל לא מדבר על דברים כמו גיבוש ורמת עומס ואינטנסיביות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:34 
הוקיץ' כתב:
ארז הביא סגל כמעט חדש לגמרי, מורכב ברובו משחקנים צעירים ולא מנוסים והנחיל שיטת משחק לא שגרתית ולאו דווקא טבעית לרוב השחקנים.
זה די טבעי שיקח לנו הרבה יותר זמן להתחבר משאר הקבוצות. עצם העובדה שבכל זאת הראנו עליונות כבר מהסיבוב השני אם כבר מדברת לזכות הבלקנית.

מה זאת אומרת "מה הקשר?"
אם אחת המטרות של הבלקנית היתה לעזור לקבוצה להתחבר אז זה בדיוק מה שאתה צריך לבדוק - אם הבלקנית עזרה לקבוצה להתחבר
בפועל התחלנו לשחק בבלקנית עוד לפני שהתחילה הליגה ועדיין התחלנו "להתחבר" הרבה אחרי יריבותינו לצמרת (אני לא מתייחס לרמת גן ונס ציונה שעשו שינויים דרסטיים בסגל במהלך העונה)
בהחלט היית מצפה שאם זה היה עוזר לנו להתחבר, היית רואה את זה ביתרון על יריבותינו בשלבים המוקדמים יותר (הרי שיחקת פעמיים בשבוע והם פעם בשבוע)
בפועל לא נראה שזה עזר בכלל בפן הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:50 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:
הוקיץ' כתב:

מה זאת אומרת "מה הקשר?"
אם אחת המטרות של הבלקנית היתה לעזור לקבוצה להתחבר אז זה בדיוק מה שאתה צריך לבדוק - אם הבלקנית עזרה לקבוצה להתחבר
בפועל התחלנו לשחק בבלקנית עוד לפני שהתחילה הליגה ועדיין התחלנו "להתחבר" הרבה אחרי יריבותינו לצמרת (אני לא מתייחס לרמת גן ונס ציונה שעשו שינויים דרסטיים בסגל במהלך העונה)
בהחלט היית מצפה שאם זה היה עוזר לנו להתחבר, היית רואה את זה ביתרון על יריבותינו בשלבים המוקדמים יותר (הרי שיחקת פעמיים בשבוע והם פעם בשבוע)

אני לא מסכים.
בבאר יעקב ויבנה כמה שחקנים התחלפו בין העונה שעברה שעברה לעונה שעברה?
אצלנו כולם חוץ מגל ומתן (ויונתן אלפסי).

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 14:58 
שנים חיכיתי לרגע הזה.
אז ככה:
בעיקרון יש לנו קבוצה טובה ולכן צריך לשמור על השלד:
גל איתן,בר טימור,מתן נאור, קורי קאר (מהספסל ל15 דקות הוא יכול להיות טוב ולא לעשות שטויות של עייפות) ויונתן שולדברנאד.
להשאיר את קרטיס.
עכשיו...צריך לתקן את החיסרונות של הקבוצה מהשנה הזאת ואלו:

1.קליעה: אנחנו בין קבוצות השלוש הכי גרועות שראיתי בחיי. הקלעי היחיד שיש לנו זה מתן. לקאר יש עוד אומץ לזרוק שלשות אבל בדרך כלל האחוזים לא טובים.
כל השאר לא רואים בקליעה אפילו כאופציה כמעט. לכן חייבים קלעי טוב סטייל יבזורי. מירקוביץ מהקבוצה הבולגרית מהפלייאוף של הבלקנית זה גם אופציה לא רעה. בכל מקרה חייבים לשפר את הקליעה כי זה החיסרון העיקרי שלנו.

2.רכז: לצערי השנה לא היה לנו רכז טבעי שיכול לייצר מצבי קליעה נוחים לחבריו לקבוצה בהתקפה מסודרת ולכן ארז הסתיר את הבעיה בעזרת משחק מסירות של השחקנים לקבוצה.
מצד אחד אפשר להמשיך לעשות את משחקי המסירות האלו אבל אני הייתי ממליץ להביא רכז טוב כמו רוט שיוכל לעשות את הקליעות המסודרות האלו (טפירו גם יהיה טוב).

3. גבוהה: אנחנו נהיה חייבים את הגובה ברמות האלו. בגלל שאנחנו נסתמן כקבוצה שתבנה על ההגנה שלה הייתי ממליץ על גבוהה מגן טוב סטייל שון ג'יימס (רק שלא יהיה מכביסט).
אבל שיוכל לקחת ריבאונדים ולשחק עם הפוסט לסל סטייל ג'וזף ג'ונס מגליל. להביא זר ומחליף סנטר ישראלי ובדקות המועטות ששניהם יהיו על הספסל לשים את קלי כ5 כמקרה ברירה.

לסיום. הקבוצה תיהיה קבוצת שתבנה על ההגנה ולכן צריך להביא שחקני הגנה טובים.
לא צריך יותר מ3 זרים. 4 זרים זה כבר מיותר.

כשהתקציב יגדל באיזה 4 מיליון שקל מימה שהיה השנה זה מספיק כסף לחיזוק רציני. שיהיה לנו בהצלחה :hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:04 
איתי, טבעון לא השאירה שחקן אחד משנה שעברה נניח והם נראו יותר טוב מאיתנו בתחילת השנה (עד ששחררו את ליאור שגב)
בבאר יעקב נשארו כולה בוכמן, בית יוסף והול. מילר, סימין, האוזמן, ווטסון, כל אלה שחקנים חדשים.
בסה"כ כל הקבוצות בלאומית משנות את פניהן בצורה משמעותית מאוד משנה לשנה, המשכיות זה דבר נדיר עד לא קיים בליגה כך שלדעתי זה לא טיעון משמעותי.

אני לא אומר שהבלקנית "הפריעה" לנו להתחבר (ברור שזה לא ממש הגיוני) אבל נראה לי שאין ספק שלקח לקבוצה שלנו הרבה מאוד זמן עד שהיא הראתה כדורסל טוב ויציב למרות ששיחקנו בבלקנית עוד לפני שהתחילה הליגה, ולפי הדברים של ארז כן היית מצפה לראות אותנו מחוברים הרבה קודם לכן.
אני לא רואה שום סיבה לחשוב או להאמין שהבלקנית סייעה כאן באיזושהי צורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:09 
Fez כתב:
הוקיץ' כתב:

מה זאת אומרת "מה הקשר?"

שמת לב שלא התייחסת לדבר אחד שכתבתי, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:18 
ברור שלא התייחסתי לתירוצים (סגל חדש, שחקנים צעירים, שיטת משחק, אכלו לי שתו לי וכו') כי אני לא נוטה להתייחס לתירוצים באופן כללי.
לכל הקבוצות בליגה הזאת יש סגל חדש ושחקנים צעירים מדי עונה (לא פחות מאיתנו).
מה גם שתירוצים אפשר לתת תמיד לגבי כל סנריו שלא יהיה.

מה שמעניין אותי זה מה שקרה בפועל, ובפועל לקח הרבה מאוד זמן עד שהפועל התחילה לשחק כדורסל למרות ששיחקנו פעמיים בשבוע. זה לא מה שהיית מצפה אם באמת הבלקנית היתה עוזרת לנו להתחבר. היית מצפה לראות את הקבוצה מתחברת הרבה יותר מהר.
המסקנה שלי היא שזה לא תרם לנו.
ברור שאפשר למצוא אלף ואחד הסברים חלופיים למה לקח לנו כל כך הרבה זמן להתחבר, אבל זה נראה לי לגמרי redundant.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:26 
Fez כתב:
ברור שלא התייחסתי לתירוצים (סגל חדש, שחקנים צעירים, שיטת משחק, אכלו לי שתו לי וכו') כי אני לא נוטה להתייחס לתירוצים באופן כללי.
לכל הקבוצות בליגה הזאת יש סגל חדש ושחקנים צעירים מדי עונה (לא פחות מאיתנו).
מה גם שתירוצים אפשר לתת תמיד לגבי כל סנריו שלא יהיה.

מה שמעניין אותי זה מה שקרה בפועל, ובפועל לקח הרבה מאוד זמן עד שהפועל התחילה לשחק כדורסל למרות ששיחקנו פעמיים בשבוע. זה לא מה שהיית מצפה אם באמת הבלקנית היתה עוזרת לנו להתחבר. היית מצפה לראות את הקבוצה מתחברת הרבה יותר מהר.
המסקנה שלי היא שזה לא תרם לנו.
ברור שאפשר למצוא אלף ואחד הסברים חלופיים למה לקח לנו כל כך הרבה זמן להתחבר, אבל זה נראה לי לגמרי redundant.

ברור שהכי קל לקרוא למושגים מקצועיים בכדורסל תירוצים. זה מכפר בקלות על חוסר הבנה בכדורסל.
לא רק שלא לכל קבוצה אין את כמות הצעירים והשחקנים החדשים שלנו, אלא לאף קבוצה אין. לזה קוראים חרטא.
בפועל קבוצה כמו באר יעקב לא צריכה יותר מהמשכיות של בוכמן, בית יוסף והול. גם ככה תשעים אחוז ממה שהיא עושה זה פיק אנד רול בין בית יוסף להול, ובשביל מהלכי ראש בקיר של מילר לא צריך שום המשכיות.
אם אתה חושב שהשיטה שלנו דומה לשיטה של שאר קבוצות הליגה, או שפשוט לגרום לקבוצה להיראות כמו שהפועל נראתה העונה, אז מזל שאתה לא בצוות המקצועי שלנו.
או שאולי פשוט קשה להודות בטעות אחרי שחזרת על המנטרה שלך לאורך כל העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:31 
הפועל.
השנה התחילה עם סגל כמעט חדש כולו.
הפועל הייתה קבוצה חדשה שלא כולם הכירו את התרגילים והיא לא הייתה ממש מסודרות.
באמצע הראשון של הליגה הסדירה זה גם הוכח בתוצאות אם הפסדים ומקום שני כשבאר יעקוב היו ראשונים.
בחצי השני שמה התחילו לראות את התפתחות של הליגה הבלקנית הקבוצה התחברה. הפכה להיות מאוד מקצוענית עם סדר ואיררכיה. הגנת ברזל ומשמעת וגם בפלייאוף לא ראינו סימנים של עייפות מהמשחקים הצמודים. (הגענו לשיא כמו שארז אמר מאוחר).

חוץ מיזה. מסגרת ארופאית היא חלק מהתפתחות קבוצה גם כהכרה אירופאית בקבוצה. גם כעוד מסגרת לשחק בה ולהשתפר. גם כי זה פשוט מעניין לשחק נגד קבוצות שלא בארץ. גם כי ככה יש יותר ספונסרים ויותר אטרקציה של הקבוצה לשחקנים.

אני ממש לא מבין את ההתנגדות הזאת למפעל ארופאי שבליגת העל לא יהווה בעיה תקציבית ולא יעלה כל כך הרבה יחסית עם בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:34 
תגידו אני היחיד שחושב שתוצאות כמו חיבור והתפתחות קורות מאוחר??
מה ציפיתם שישר מתחילת העונה עם קבוצה חדשה אנחנו נראה יכולות כמו בשלבים המאוחרים?
המסגרת האירופאית הייתה בשביל השלבים המאוחרים. וגם בתחילת העונה הראנו יכולות של קבוצת צמרת רק לא מחוברת אז מה אתם רוצים??
איזה שטויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:42 
הוקיץ', כמובן שזה קשקוש.
שחקנים צעירים יש לך בסה"כ 3 מהספסל. בפועל, כמעט כל קבוצה בליגה הזאת מתבססת על צעירים יותר מהפועל. אם אתה מתייחס גם לזרים אז הם אכן צעירים יחסית (אם כי הבעיה המרכזית יותר שהיתה לנו בתחילת העונה זה חוסר הניסיון שלהם באירופה) וזו היתה החלטה מאוד מסוכנת של ארז. עדיין הקבוצה שלנו לא קרובה אפילו ללהיות מהצעירות בליגה.
לגבי כמות שחקנים חדשים, גם כאן אנחנו לא מיוחדים ורק לפני הודעה אחת נתתי לך דוגמא של קבוצה שהשתנתה בצורה הרבה יותר משמעותית מאיתנו ועדיין "התחברה" בטיל ודרסה את הליגה בהתחלה (עד הפרידה משגב).

לא חזרתי על המנטרה הזאת מעולם למעשה, לא זכור לי שאי פעם דיברתי כאן על ההשתתפות בבלקנית ואני כרגע מנסה לשפוט את זה בדיעבד כדי להסיק מסקנות.
בכלל אני די בטוח שאין לי שום מנטרה, את הדעות שלי שיניתי הרבה מאוד פעמים לאורך העונה בהתאם למידע שנוסף, ואני חושב שזה דבר חיובי. את קלי מאוד ביקרתי בהתחלה ואין לי בעיה להגיד עכשיו שאני מאוד מעריך אותו ושאתה צדקת לגביו.

באמת מזל שאני לא בצוות המקצועי, בכדורסל אני בטוח לא מבין כמוהם אבל בחשיבה ביקורתית אני בהחלט מבין. ובחשיבה ביקורתית לפעמים צריך לדעת להפריד בין רציונליזציה שאנחנו נוטים לעשות להחלטות שלנו לבין דברים פרקטיים ומהותיים.
פרקטית העונה הזאת מלמדת, בעיני, שההשתתפות בבלקנית לא תרמה לחיבור של הפועל.

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 18 מאי 2012, 15:45, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:44 
סמל אישי של המשתמש
צאו מהסרט שמקל יבוא, חוץ מזה שהוא שחקן בינוני ואוברייטד ונתן עונה מביכה באיטליה בקבוצה מכובדת שנתנה עונת שפל עם לא מעט תבוסות.
נעימי בחיים לא יגיע גם כן, לימונד שחקן מצויין ומי שטוען שהוא אפס אני לא רוצה לחוות את דעתי לגביו...והוא גם לא יגיע בחיים הוא מרוויח 200 אלף דולר באשקלון עם סעיף יציאה לאירופה שהוא כנראה ימשש.
מורן רוט גם לא יגיע בחיים והוא נגר מסריח וגמד מעצבן.
לא יודע מה התקציב, אבל בהנחה שיהיה יחסית נמוך:

1 זר - אדריאן בנקס.
2-1 זר - רמאל בראדלי.
נאור.
4/5 זר - יוטר אם אפשרי, דנקן מאשדוד או הגבוה של חולון.
קוז'יקרו

ספסל:
3: שמחון.
4: שולדנברנד.
1: גל איתן.
3-4: ריימר מורגן.
4: אנטון קזרנובסקי.
2-1: דורי אסף.

סגל עמוק ומגוון עם אחלה ישראלים ועם אחלה זרים, ובעיקר עם תקציב ריאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:53 
פז - אני מסכים עם הוקיץ' לגמרי. מכיוון שאני יודע שאתה מבין כדורסל, אז אני לא אומר שהתשובות שלך להוקיץ' נובעות מחוסר הבנה בכדורסל :) .

אבל הן כן מתעלמות מהמציאות.

העובדות הן שלארז יש שיטת משחק (Aאתה יכול לאהוב או לא לאהוב) ולשחקנים לוקח זמן (והרבה) להבין אותה וליישם אותה.

לומר שבגלל שלא התחברנו יותר מהר מהקבוצות האחרות זה מוכיח שהבלקנית לא עזרה זו שטות מוחלטת. כי יכול להיות שבלי הבלקנית לא היינו בכלל מגיעים לגמר הפלייאוף. את הנכונות של שתי המסקנות האלה אתה לא יכול להוכיח.

היתה לנו קבוצה שנבנתה לגמרי מחדש, זר שהגיע (אם אני זוכר נכון) שבועיים לפני תחילת העונה, ושחקנים צעירים (ולצערי לא הכי אינטילגנטים בעולם) שהיו צריכים ללמוד שיטת משחק חדשה חלוטין, להכיר האחד את השני ולהבין מה הם אמורים לעשות על המגרש.

נורא קל לומר שטבעון למשל נבנתה לגמרי מחדש ועדין נראתה טוב מאד, וכנ"ל על באר יעקב, אבל אם תסתכל במבט אחורה על שתי הקבוצות האלה (ועוד רבות אחרות) תראה שהן לא ממש שיחקו כדורסל בתחילת העונה (באר יעקב לא שיחקה כדורסל גם בסוף העונה).

כל המשחק של טבעון למשל נבנה על משחק פיק אנד רול של שגב עם קלמנטה או שחקן אחר, ועל היכולת המופלאה (לרמות האלה) של שגב לייצר מצבי קליעה לאחרים בפיק אמד רול.

ושוב - אני לא אומר שהבלקנית בהכרח אחראית לכך שנראינו כפי שנראינו בגמר הפלייאוף (וגם בחלק נכבד מהסיבוב השני שאנשים שוכחים את העובדה שנתנו בו כמה וכמה הצגות מהן יצאנו עם חיוך גדול מרוח על הפנים), אבל לקבוע בכזו פסקנות שהיא לא הועילה בכלום ולבסיק מכך שמשחק במפעל אירופי הוא דבר מיותר מבחינה מקצועית זו יומרנות גדולה.

וזו יומרנות גדולה עוד יותר כשהיא מגיעה מאנשים שהם לא אנשי מקצוע בכדורסל ולנוכח העובדה ששתי קבוצות בליגת העל (ביניהן חולון שהצוות המקצועי שלה מורכב מהמוקה ומדן שמיר שהם לכל הדעות בעלי מקצוע ברמה הגבוהה ביותר שיש) רצו לשחק אפילו בליגה הבלקנית העלובה שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:54 
Fez כתב:
הוקיץ', כמובן שזה קשקוש.
שחקנים צעירים יש לך בסה"כ 3 מהספסל. בפועל, כמעט כל קבוצה בליגה הזאת מתבססת על צעירים יותר מהפועל. אם אתה מתייחס גם לזרים אז הם אכן צעירים יחסית (אם כי הבעיה המרכזית יותר שהיתה לנו בתחילת העונה זה חוסר הניסיון שלהם באירופה) וזו היתה החלטה מאוד מסוכנת של ארז. עדיין הקבוצה שלנו לא קרובה אפילו ללהיות מהצעירות בליגה.
לגבי כמות שחקנים חדשים, גם כאן אנחנו לא מיוחדים ורק לפני הודעה אחת נתתי לך דוגמא של קבוצה שהשתנתה בצורה הרבה יותר משמעותית מאיתנו ועדיין "התחברה" בטיל ודרסה את הליגה בהתחלה (עד הפרידה משגב).

לא חזרתי על המנטרה הזאת מעולם למעשה, לא זכור לי שאי פעם דיברתי כאן על ההשתתפות בבלקנית ואני כרגע מנסה לשפוט את זה בדיעבד כדי להסיק מסקנות.
בכלל אני די בטוח שאין לי שום מנטרה, את הדעות שלי שיניתי הרבה מאוד פעמים לאורך העונה בהתאם למידע שנוסף, ואני חושב שזה דבר חיובי. את קלי מאוד ביקרתי בהתחלה ואין לי בעיה להגיד עכשיו שאני מאוד מעריך אותו ושאתה צדקת לגביו.

באמת מזל שאני לא בצוות המקצועי, בכדורסל אני בטוח לא מבין כמוהם אבל בחשיבה ביקורתית אני בהחלט מבין. ובחשיבה ביקורתית לפעמים צריך לדעת להפריד בין רציונליזציה שאנחנו נוטים לעשות להחלטות שלנו לבין דברים פרקטיים ומהותיים.
פרקטית העונה הזאת מלמדת, בעיני, שההשתתפות בבלקנית לא תרמה לחיבור של הפועל.

קודם כל זה לא נכון. קלי, סטיט, זליקוביץ' ושירן הם פחות או יותר בני אותה שכבת גיל (קלי סטיט מבוגרים בשנה נדמה לי). גם גל איתן לא מבוגר בהרבה וכמובן טימור שצעיר מכולם.
מדובר באחת הקבוצות הצעירות בליגה, בטח לעומת שאר קבוצות הצמרת.
לגבי טבעון, זאת קבוצה עם ישראלים וזרים יותר מנוסים משלנו ועם כל ה"התחברות" שלהם, עדיין הקדמנו אותם בטבלה לאורך כל העונה. אז קצת מצחיק להגיד שהם דרסו את הליגה.

אם לא היית מהמתנגדים החריפים של הבלקנית אז אני מתנצל, כנראה שהזכרון שלי הטעה אותי.
אגב, אני גם לא חושב שאפשר להגיד בביטחון מוחלט שהבלקנית הייתה הצלחה מסחררת ושאנחנו חייבים להמשיך באירופה עונה נוספת, אבל בטח שזה לא כל כך חד משמעי לכיוון השני.
בכל מקרה, כנראה שנישאר חלוקים בנקודה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:54 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
איך זה יעזור לנו?
איך זה עזר לנו בפלייאוף?
ארז יכול לאמר מה שהוא רוצה. זליקוביץ שירן וטימור לא קיבלו כלום מההשתתפות בבלקנית, ונראינו זוועה עד תחילת הסיבוב השני, והבלקנית לא העלתה ולא הורידה בשיט.

עוד דוגמה?
איזה שחקנים זה קידם?

וזה עוד לפני 10 שנים כמעט. מאז המפעלים האירופיים הצליחו יפה מאד להפוך לעוד יותר לא רלבנטיים.

בכל מקרה צריך להשתתף במפעלים אירופיים כדי להחדיר למועדון הזה מסורת אירופית (והיתה לו כזו בגלגול הקודם שלו.
לא יודע מה איתך, השאיפה שלי זה לראות מתישהו את הפועל ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:57 
סמל אישי של המשתמש
רדנקו כתב:
פז - אני מסכים עם הוקיץ' לגמרי. מכיוון שאני יודע שאתה מבין כדורסל, אז אני לא אומר שהתשובות שלך להוקיץ' נובעות מחוסר הבנה בכדורסל :) .

העובדות הן שלארז יש שיטת משחק (Aאתה יכול לאהוב או לא לאהוב) ולשחקנים לוקח זמן (והרבה) להבין אותה וליישם אותה.

לומר שבגלל שלא התחברנו יותר מהר מהקבוצות האחרות זה מוכיח שהבלקנית לא עזרה זו שטות מוחלטת. כי יכול להיות שבלי הבלקנית לא היינו בכלל מגיעים לגמר הפלייאוף. את הנכונות של שתי המסקנות האלה אתה לא יכול להוכיח.

היתה לנו קבוצה שנבנתה לגמרי מחדש, זר שהגיע (אם אני זוכר נכון) שבועיים לפני תחילת העונה, ושחקנים צעירים (ולצערי לא הכי אינטילגנטים בעולם) שהיו צריכים ללמוד שיטת משחק חדשה חלוטין, להכיר האחד את השני ולהבין מה הם אמורים לעשות על המגרש.

נורא קל לומר שטבעון למשל נבנתה לגמרי מחדש ועדין נראתה טוב מאד, וכנ"ל על באר יעקב, אבל אם תסתכל במבט אחורה על שתי הקבוצות האלה (ועוד רבות אחרות) תראה שהן לא ממש שיחקו כדורסל בתחילת העונה (באר יעקב לא שיחקה כדורסל גם בסוף העונה).

כל המשחק של טבעון למשל נבנה על משחק פיק אנד רול של שגב עם קלמנטה או שחקן אחר, ועל היכולת המופלאה (לרמות האלה) של שגב לייצר מצבי קליעה לאחרים בפיק אמד רול.

ושוב - אני לא אומר שהבלקנית בהכרח אחראית לכך שנראינו כפי שנראינו בגמר הפלייאוף (וגם בחלק נכבד מהסיבוב השני שאנשים שוכחים את העובדה שנתנו בו כמה וכמה הצגות מהן יצאנו עם חיוך גדול מרוח על הפנים), אבל לקבוע בכזו פסקנות שהיא לא הועילה בכלום ולבסיק מכך שמשחק במפעל אירופי הוא דבר מיותר מבחינה מקצועית זו יומרנות גדולה.

וזו יומרנות גדולה עוד יותר כשהיא מגיעה מאנשים שהם לא אנשי מקצוע בכדורסל ולנוכח העובדה ששתי קבוצות בליגת העל (ביניהן חולון שהצוות המקצועי שלה מורכב מהמוקה ומדן שמיר שהם לכל הדעות בעלי מקצוע ברמה הגבוהה ביותר שיש) רצו לשחק אפילו בליגה הבלקנית העלובה שלנו.

למה אתה מתכוון שאתה אומר שלארז יש שיטת משחק? (שאלה רצינית)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 15:58 
השיריון של מכבי ליורוליג הוא הסכם רק בין מכבי ליורוליג או שגם לאיגוד יש קשר?
כי אם וכאשר ננסח מסמך עמדות, אנחנו חייבים להתנגד לזה, לא משנה כמה תיחשב הדעה שלנו.

נערך לאחרונה על ידי צור ש. בתאריך 18 מאי 2012, 16:10, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 16:01 
EISEN כתב:
הפועל כתב:
איך זה יעזור לנו?
איך זה עזר לנו בפלייאוף?

עוד דוגמה?
איזה שחקנים זה קידם?

בכל מקרה צריך להשתתף במפעלים אירופיים כדי להחדיר למועדון הזה מסורת אירופית (והיתה לו כזו בגלגול הקודם שלו.

ה"מסורת האירופית" הזו מעניינת לי את התחת.

פעם חשבו שהיורוליג זה מפעל שעושים ממנו כסף גדול בזכויות שידור.

היום כולם יודעים שזה מזמן לא נכון. אם אתה לא ממלא אולם גדול בכל המשחקים, אז כל מפעל אירופי שבו תשחק יגרום לך להפסד כלכלי כתוצאה מההשתתפות בו.

מבחינתי להשתתפות במפעל אירופי יש שני יתרונות: האחד - זה מאפשר להביא שחקנים ברמה גבוהה יותר (במיוחד כאלה שיש להם שאיפות להגיע רחוק יותר ולקבוצות גדולות יותר) בגלל החשיפה שהם מקבלים והשני - זה מאפשר לך לשחק יותר משחקים ולהריץ סגל עמוק יותר (ואני מוכן לקבל את העובדה שעל זה אין הסכמה כוללת בין כולם כאן).

בסופו של דבר צריך לשים על לשון המאזניים את הרווח המקצועי מול ההפסד הכלכלי הדי ודאי ולהחליט אם זה משתלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 16:04 
סמל אישי של המשתמש
רדנקו כתב:
EISEN כתב:
הפועל כתב:
איך זה יעזור לנו?
איך זה עזר לנו בפלייאוף?

עוד דוגמה?
איזה שחקנים זה קידם?

ה"מסורת האירופית" הזו מעניינת לי את התחת.

פעם חשבו שהיורוליג זה מפעל שעושים ממנו כסף גדול בזכויות שידור.

היום כולם יודעים שזה מזמן לא נכון. אם אתה לא ממלא אולם גדול בכל המשחקים, אז כל מפעל אירופי שבו תשחק יגרום לך להפסד כלכלי כתוצאה מההשתתפות בו.

מבחינתי להשתתפות במפעל אירופי יש שני יתרונות: האחד - זה מאפשר להביא שחקנים ברמה גבוהה יותר (במיוחד כאלה שיש להם שאיפות להגיע רחוק יותר ולקבוצות גדולות יותר) בגלל החשיפה שהם מקבלים והשני - זה מאפשר לך לשחק יותר משחקים ולהריץ סגל עמוק יותר (ואני מוכן לקבל את העובדה שעל זה אין הסכמה כוללת בין כולם כאן).

בסופו של דבר צריך לשים על לשון המאזניים את הרווח המקצועי מול ההפסד הכלכלי הדי ודאי ולהחליט אם זה משתלם.

אתה באמת לא היית רוצה לראות את הפועל ביורוליג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 16:07 
רדנקו כתב:

אני מסכים כמעט עם כל מה שכתבת - למעט המסקנה.
כל המסביב (סגל חדש, שיטת משחק, בניה מאוחרת ושאר נסיבות מקלות) ברור וידוע. ואני בהחלט מסכים שאין מה להשוות בין השיטה שארז ניסה לסגל להפועל לבין הראן אנד בלאגן של באר יעקב או האינדיבידואליזם של טבעון.
אבל אני שם את כל זה בצד, ומנסה להסתכל בחזרה לתחילת העונה ולחשוב מה הייתי מצפה (כשאני כבר יודע את כל הנסיבות המקלות) אם הליגה הבלקנית היתה תורמת לחיבור הקבוצה כמו שארז חשב ורצה שהיא תתרום.
והמסקנה שלי היא שלא ראינו את זה.
מעבר לזה, את המטרה המקצועית המרכזית הנוספת (קידום הצעירים) אפשר להגיד בודאות שהבלקנית לא השיגה, ובמטרות מסביב (איזון כלכלי ועניין של הקהל) היא נכשלה כישלון חרוץ.
כדי לאזן, כן ציינתי את העובדה שלפחות לגבי החששות (פציעות והגעה לסיום עם הלשון בחוץ) גם הם לא התממשו.

שוב, אני אומר את כל זה מבלי להגיע לאיזושהי מסקנה לגבי השתתפות במפעל אירופאי בשנה הבאה. זו החלטה הרבה יותר מדי מורכבת. אני גם לא מביע איזושהי עמדה כללית לגבי השתתפות במפעל אירופאי.
אני רק מנסה להסיק מסקנות מההשתתפות הספציפית של מועדון הפועל תל אביב בליגה הבלקנית בעונת 2011/2012, וכאן אני בהחלט מסכים כאן עם "הפועל" שלפחות על פניו אין שום סיבה לחשוב שההשתתפות בבלקנית תרמה לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 16:20 
סמל אישי של המשתמש
4 זרים:אדריאן בנקס,קלי,יוטר ואולי הייתי לוקח את קיצ'ן או באומן אם הם זולים.
בר,גל נהדרים ואין שום סיבה להחליף אותם, מתן וקורי גם.
יונתן הוא שחקן משלים מצויין וצריך עוד כדיר כזה שיהיה אצלנו.

בעצם זר 4 חייב להיות סרבי-סלבי!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 16:21 
סמל אישי של המשתמש
כדיר הוא אוברייטד שגם מרוויח באיזור ה200 אלף דולר נטו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 16:30 
לגבי כל השמות של זרים שרצים פה, עם כמה שאני בעד חלקם כדאי לזכור שאחד החסרונות הגדולים של ארז זה שהוא פשוט חייב להביא זרים "משלו"
נדירים מאוד המקרים בהיסטוריה שארז אדלשטיין הביא זר שכבר שיחק בארץ

תמיד יעדיף לצאת להרפתקאות עם כל מיני יוצאי מכללות ושחקנים מליגות אחרות

אני מאוד מקווה שלפחות זר אחד או שניים (בנוסף לקלי) נביא עם איזשהו ניסיון בארץ אבל לא נראה לי שבגיל של ארז עדיין משתנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מאי 2012, 16:30 
Fez כתב:
רדנקו כתב:

אני מסכים כמעט עם כל מה שכתבת - למעט המסקנה.
כל המסביב (סגל חדש, שיטת משחק, בניה מאוחרת ושאר נסיבות מקלות) ברור וידוע. ואני בהחלט מסכים שאין מה להשוות בין השיטה שארז ניסה לסגל להפועל לבין הראן אנד בלאגן של באר יעקב או האינדיבידואליזם של טבעון.
אבל אני שם את כל זה בצד, ומנסה להסתכל בחזרה לתחילת העונה ולחשוב מה הייתי מצפה (כשאני כבר יודע את כל הנסיבות המקלות) אם הליגה הבלקנית היתה תורמת לחיבור הקבוצה כמו שארז חשב ורצה שהיא תתרום.
והמסקנה שלי היא שלא ראינו את זה.
מעבר לזה, את המטרה המקצועית המרכזית הנוספת (קידום הצעירים) אפשר להגיד בודאות שהבלקנית לא השיגה, ובמטרות מסביב (איזון כלכלי ועניין של הקהל) היא נכשלה כישלון חרוץ.
כדי לאזן, כן ציינתי את העובדה שלפחות לגבי החששות (פציעות והגעה לסיום עם הלשון בחוץ) גם הם לא התממשו.

שוב, אני אומר את כל זה מבלי להגיע לאיזושהי מסקנה לגבי השתתפות במפעל אירופאי בשנה הבאה. זו החלטה הרבה יותר מדי מורכבת. אני גם לא מביע איזושהי עמדה כללית לגבי השתתפות במפעל אירופאי.
אני רק מנסה להסיק מסקנות מההשתתפות הספציפית של מועדון הפועל תל אביב בליגה הבלקנית בעונת 2011/2012, וכאן אני בהחלט מסכים כאן עם "הפועל" שלפחות על פניו אין שום סיבה לחשוב שההשתתפות בבלקנית תרמה לנו.

זה שאתה ציפית לראות את התוצאות מהליגה הבלקנית בתחילת העונה לא אומר שזה מה שארז ציפה לקבל. הוא גם לא אמר את זה אף פעם. זו ההבנה שלך את הכוונות של ארז וכתוצאה מההבנה הזו אתה מסיק מסקנות לגבי ההצלחה או הכשלון בהגעה למטרות האלה. זה ממש לא חייב להיות נכון.

לגבי המסקנה השניה - הקידום של הצעירים - אני לא מסכים אתך אפילו במעט. הצעירים מבחינתי כוללים גם את קלי וסטיט. אני חושב שההתקדמות של שניהם במהלך העונה (במיוחד קלי) היתה עצומה. גם ההתקדמות של בר וגל היתה גדולה מאד, וגם ההתקדמות של זליקוביץ. אם אפשר לייסח את זה לבלקנית או לא אני לא חושב שמישהו מאתנו יכול לקבוע.

דרך אגב - לגבי המטרות שעליהן אתה מדבר מסביב - איזון כלכלי וענין של קהל - אני לא חושב שמישהו ציפה שהליגה הבלקנית תתרום למטרות האלה. ואם כן - אז הוא כנראה היה תמים מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 170 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: