הפועל כתב:
אני שמח. כי גם אני מעריך אותך.
ולכן ההתעקשות הזאת, ששוער נבחרת ישראל מזה 10 שנים יכול לעשות מה שבא לו, אמן ישראלי יכול לעשות מה שבא לו, למעשה כל עובד ישראלי בחו"ל יכול לעשות מה שבא לו, כולם עצמאים בשטח, אבל הפועל ת"א לא - ההתעקשות הזאת תמוהה בעיני. ועוד לעטוף את זה בטיעונים עבשים על אנשים בוכים ומתאבלים שלא יכולים לעשות זאת , דווקא כי הפועל ת"א בדיוק משחקת כדורסל - נו באמת.
אם זה פוגע באנשים - אז עדיף שלא. אבל אני פשוט לא מבין מה פוגע בזה, כשמדובר במשחק של מועדון פרטי שמשוחק אלפי קילומטרים מכאן ואפילו לא ישודר בטלביזיה.
שוב, כי זה נוגע באלפי אנשים, אוהדים, שנשארו בארץ ובכל זאת נכנסים ל"מוד אבלות" דווקא ביום הזה.
אז נכון, יש ביום זיכרון, בכל יום זיכרון, כמו גם באזכרה פרטית, שנתית או שלושים, אלמנט של טכניות שרירותית מאולצת משהו. אבל כזה הוא יום זיכרון. גם אזכרה. בתאריך שרירותי מסויים אתה כן נכנס למוד אחר, מוד אבל, שבו אתה כן מתייחד עם קרוביך שנפלו או נהרגו או נפטרו או נספו. אתה מבקר בבית הקברות (וכמוך עוד רבבות רבות), ובערב או למחרת בערב אתה מכבה את האבל וחוזר לשגרה (או אפילו הולך לחגוג). אבל זה כבר מנגנון שפסיכולוגים יתנו עליו את הדעת. אני מניח שרוב הפסיכולוגים דווקא ישבחו את המנגנון המאולץ והמעט שרירותי הזה שגורם לך לשחרר מועקה באופן טכני מעט.
בכל אופן, אי אפשר להתמם ולומר שזה לא פוגע באנשים - כי עובדה שכן (ולך תתווכח איתם). אז אפשר לשחק ביום הזה. אפשר כאמור גם להשתין על האוהדים בעוד עשרות אופנים אחרים.