Fez כתב:
יובל כתב:
אוונס הוא גבוה אמיתי וגם הזר השני בטיבו בקבוצה. הוא שומר מצוין וריבאונדר מצוין, כן יש לו בעיה שהוא לא מסוגל בשום צורה לייצר לעצמו נקודות אבל זה ממש לא הבעיה שלנו (אם כבר אז הבעיה שאין לנו רכז טבעי שיודע לייצר נקודות לגבוהים שלנו ובזה ארז צודק). בעיה נוספת היא שאנחנו לא רואים מספיק דקות ממנו, מכל מיני סיבות: בתחילת העונה הוא נקלע כמה פעמים לבעיית עבירות (אגב פז - בניגוד לתחילת העונה, העבירות אתמול לא היו זולות וכל אחת מהן מנעה סל, לצאת ב-5 עבירות נגד ההרכבים של חיפה זה לא מבחן), ארז גם מרשה לעצמו יותר מדי לשחק בלעדיו. אבל החלפה שלו ממש לא תשפר אותנו בחלק ההגנתי, אלא רק בחלק ההתקפי ורק אם יבוא שחקן טוב וזה הימור מאוד מאוד לא נחוץ. גארד זר ישפר אותנו פי עשרה מאשר גבוה.
בסופו של דבר זה יותר תלוי מי יבוא מאשר במקום מי הוא יבוא. הרי סימפסון במקום אוונס למשל היה משדרג אותנו הרבה יותר מאשר רכז בינוני במקום קאונסיל (וגם יותר מסטיט במקום קאונסיל). אם היה שחקן מוכח ואדיר שהוא סקורר וריבאונדר ברמה של סימפסון להביא במקום אוונס אז זה היה סבבה בעיני (עם כל האהבה שלי לאוונס). אוונס הוא טוב מאוד למחיר שלו אבל זה ברור שזו התפשרות מסוימת על בינוניות מטעמי תקציב (שוב - אני מגדולי המסנגרים של אוונס מהרגע שהוא הגיע ותמיד אמרתי שהוא אחלה שחקן משלים), תיאורטית אם היה כסף או אפשרות להביא מישהו יותר טוב ממנו שיהיה יותר דומיננטי ועקבי (סימפסון כבר אמרתי...) זה היה מצוין.
כמובן הכל בתיאוריה, סימפסון זה כבר לא יותר מחלום רחוק ואני עדיין לא רואה אף שחקן שבאמת חותם בהפועל מכל הפלפולים פה במשך חודשים. אבל ברמת העיקרון אין לי בעיה שארז ינסה להביא מישהו יותר טוב מאוונס (תחת תנאים מסוימים).
אבל כשאתה מביא מישהו אתה לא יודע כמה טוב הוא יהיה. לעומת זאת אתה יודע מראש שאם אתה מביא רכז אז אתה לא מאבד שום דבר מקאונסיל ולא מסכן כלום, ואם אתה מביא סנטר אז אתה קודם כל מאבד את אוונס (שהוא זר משלים נחמד, לא יותר ולא פחות) ומסכן פה לא מעט.
אני מסכים עם הטענה שסימפסון במקום אוונס היה משדרג אותנו יותר מאשר זר בינוני במקום קאונסיל, פחות עם הטענה שסימפסון במקום אוונס היה משדרג אותנו יותר מאשר סטיט במקום קאונסיל. אבל בכל מקרה מה הסיכוי שתביא שחקן שייתן מדד ממוצע של 28?
מה שאני מנסה להגיד בקיצור זה שאפשר להצליח וליפול עם רכז ועם סנטר בדיוק באותה מידה, וההבדל הוא שרכז לא בא על חשבון כלום וסנטר כן, אז בתוחלת רכז ישדרג אותנו יותר מאשר סנטר.