תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 15:43

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 26 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ג'ון וויליאמסון חתם
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 11:01 
גם לו מגיע נושא משלו :SMOKE:
אחלה החתמה.
בקרוב סקירה קצרה... או ארוכה בעצם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ג'ון וויליאמסון חתם
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 11:08 
סמל אישי של המשתמש
רק פז זה מרגש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 11:19 
טוב, אז וויליאמסון שחקן שראיתי הרבה בעונה האחרונה. למרות שהוא שחקן בלי יותר מדי אפסייד, בן 29 ואנדרסייזד, הוא שחקן אנדרייטד בטירוף וכזה שאי אפשר לא לאהוב. די זלזלתי ברקורד שלו עונה שעברה כשחתם בנהריה וחשבתי שהוא יהיה איזה סנטר נמוך ובעייתי שמתאים לליגות קטנות, אבל מבחינתי הוא היה הפתעת העונה האמיתית כמו שכבר אמרתי (זר שהגיע ב-65 אלף דולר והיה בטופ 10 מבחינת מדד) וכל משחק הראה עוד חלקים במשחק המגוון שלו. למרות שהוא 4-5 לאורך הקריירה בפועל בעצם תפקד רוב הזמן בתור סוג של 3-4 בנהריה (ליד רותבארט ולאוסן), מה שגרם לכך שחיסרון הגובה שלו לא בא לידי ביטוי ולמעשה היו יותר מיסמאצ'ים לטובתו מאשר לחובתו. התגלה כשחקן אתלטי ודי זריז יחסית למבנה החזק שלו, טכני מאוד, עם קליעה מצוינת מחצי מרחק (שיכול גם מדי פעם לתפור שלשה) וכדרור טוב מאוד ל-4, וגם שחקן פיק אנד רול יעיל מאוד (חוסם חזק, מתגלגל מהר, ידיים טובות לתפוס כדור וסיומת טובה באזור הטבעת עם הכוח והאתלטיות שלו). בנהריה היה שחקן מטרה לאליהופים וקיבל הרבה מאוד כדורים לאזור הטבעת במתפרצות, חיתוכים ואחרי פיק אנד רול, סיים מקום 6 בליגה בהטבעות עם 1.4 למשחק. נחסם רק 6 פעמים ב-29 משחקים שזה אחד המספרים הנמוכים בליגה לגבוה (אפילו רותבארט עם ה-2.17 שלו נחסם יותר פר משחק בפחות דקות) והאחוזים שלו ל-2 מצוינים (56%) למרות שהוא לוקח הרבה מאוד זריקות מחצי מרחק שאלו זריקות באחוזים נמוכים יחסית, זה מראה איזה פינישר נפלא הוא קרוב לסל בזכות הכוח והאתלטיות שלו. זה בניגוד ל4-5 אחרים בליגה של 2 מטר כמו כדיר למשל, שמקבל בערך גג בממוצע למשחק באופן די קבוע (וגם האחוזים שלו ל-2 העונה היו מביכים).

הוא לא הסקורר הכי נוצץ באחד על אחד, ולא שחקן בלתי עציר, אבל יודע לעשות נקודות בצורה יעילה גם עם הפנים וגם עם הגב לסל. אמנם הצעד הראשון שלו לא מספיק מהיר כדי לקחת את השומר שלו לסל על בסיס קבוע, אבל השליטה שלו בכדור יחד עם הקליעה מחצי מרחק מאפשרות לו להתמודד עם רוב השומרים רחוק מהסל (מולנו כשמתן שמר עליו הוא פשוט עלה מעליו לג'אמפ שוטים פעם אחר פעם, וכשיהונתן שמר עליו הוא לקח אותו לסל פעם אחר פעם). עם הגב לסל הוא שחקן פוסט אפ סביר שיודע לתפוס מיקום על פורוורדים חלשים ממנו (שזה הרוב) אבל החיסרון שלו זה שהוא הולך כמעט תמיד ליד שמאל החזקה שלו, ורוב השומרים למדו לסגור לו את יד שמאל. בשורה התחתונה אני חושב שברמת הליגה שלנו הוא משמעותית יותר יעיל עם הפנים לסל ובפיק אנד רול מאשר עם הגב לסל. מעבר לזה, הוא שחקן קבוצתי עם ראיית משחק טובה שמאוד לא כופה את עצמו, כמעט לא עושה שטויות. סטטיסטית היו לו 2 אסיסטים לעומת 1.7 איבודים שזה יחס יפה לגבוה, וגם האיבודים שלו הם בדרך כלל בניסיונות מסירה (כשלפעמים הוא מנסה להיות יצירתי מדי) ולא בניסיונות ללכת עם הראש בקיר או להכריח בהתקפה. הוא גם שחקן שמרווח את המשחק עם הקליעה והכדרור שלו והיה שילוב מצוין עם רותבארט, שזה אולי השיקול הכי חשוב בהחתמה שלו בעיני.

מבחינה הגנתית הוא שומר טוב, מגוון ויעיל. יש לו גוף חזק מאוד להלחם על מיקום בצבע עם רוב הגבוהים בליגה, רגליים מספיק זריזות כדי לשמור את רוב הפורוורדים וגם חלק מהגארדים, והכי חשוב יש לו את האופי והרצון יחד עם יסודות הגנה. שומר עם הרגליים ועם הגוף, לא עם הידיים כמו שחקנים אחרים פה. העמדה הקלאסית שלו בהגנה היא 4 אבל הוא שחקן שיכול לשמור 3-5, ובאזורית של נהריה תופקד לסירוגין גם בפוסט וגם בפרימטר. שומר אפקטיבי על פיק אנד רול, בכלל ההגנה הקבוצתית שלו די טובה כמו גם היכולת שלו לקרוא נתיבי מסירה. לא עילוי הגנתי שעושה אימפקט יוצא דופן, גם לא שחקן שממלא את הסטטיסטיקה בחטיפות וחסימות, אבל שומר אישי וקבוצתי טוב שאין לו חיסרון משמעותי מול שחקנים בעמדה שלו ועושה רושם של שחקן משקיען וחכם. גם הירידה שלו להגנה מהירה וטובה. החיסרון העיקרי שלו בהגנה זה ריבאונד ההגנה שלו שהוא בינוני, בהתחלה חשבתי שזה קשור לאזורית של נהריה ולעובדה ששיחק שם ליד רותבארט ולאוסן, אבל זה מאפיין אותו לאורך כל הקריירה. ב-3 שנים האחרונות לא לקח יותר מ-4 ריבאונד הגנה למשחק למרות ששיחק בליגות יחסית חלשות לפני נהריה. הוא ריבאונדר התקפה מצוין (מקום 6 בליגה) ועושה מזה הרבה נקודות אבל בהגנה ריבאונדר פחות יעיל. זה פחות קריטי ליד רותבארט, ג'אדג' ואוואנס אבל עדיין משהו להתחשב בו.

שורה תחתונה, אני לא אומר שהוא השחקן הכי גדול שנברא אבל בעיני אחלה שחקן שאני אוהב באופן אישי וגם מתאים לצרכים שלנו. יש את הקלישאה הזאת של "לא שחקן שיעשה את ההבדל" ואולי זה נכון – הוא לא יכנס פה לחמישיית העונה ולא יסחוב את הקבוצה על הגב – אבל הוא שחקן שבאמת משפר קבוצה. הוא מהזרים האלה של פעם שבאים לעבודה כל ערב, שחקן יציב ועקבי בניגוד לכל החבורה שהיתה אצלנו שנה שעברה שאתה לא יודע על איזה צד יקומו בבוקר (חוץ מסקוט). מעבר לכל מה שאני אגיד היכולת שלו והמספרים שלו בעונה האחרונה מדברים בעד עצמם, וההתאמה לרותבארט זה יתרון גדול מאוד. הוא גם מתאים לאוואנס (יאזן קצת את הנטייה שלו לבלאגן) ובכלל לכדורסל שאנחנו אמורים לשחק.
בהצלחה ג'ון :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 11:25 
סמל אישי של המשתמש
שנה שעברה היה אחד השחקנים הכי value for money בליגת החלומות של הכדורסל..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 11:26 
Keisar88 כתב:
שנה שעברה היה אחד השחקנים הכי value for money בליגת החלומות של הכדורסל..

גם בליגת העל במציאות הוא היה אחד השחקנים הכי value for money
:SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 12:36 
סמל אישי של המשתמש
פז :ROSE:
הרגעת אותי מאוד בכל הנוגע לקבצה עכשיו. אחרי יותר מידי שחקנים שהם הימור באספקט כזה או אחר, זה נשמע כמו באנקר.
נקווה לא להתאכזב דוגמת דיז'ון.
יאללה ג'ון :COMMY:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 13:26 
סמל אישי של המשתמש
אנחנו דווק הרבה פחות מהמרים השנה על שחקנים. זה מאד בולט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 14:14 
גם תקציב הזרים עלה אז מן הסתם מתאפשר להמר פחות. שני זרים מאוד מנוסים באירופה (וויליאמסון ובאטל) ועוד שניים יותר צעירים אבל עם ניסיון אירופאי (אוואנס וג'אדג'). לא רק שאין רוקיז אלא גם אין שחקנים בלי ניסיון אירופאי באופן כללי (כמו קרלון, ג'וש וכו' שבאו ישירות מהדי ליג).

ההימור העיקרי הוא מבחינת העמדות. אנחנו דלילים בעמדות החוץ וכל בעיה שם תורגש מאוד (אם באטל יהיה בינוני, אם אמיתי יאכזב, אם אוואנס לא יצליח להביא קליעה ברמה טובה). אם הכל יתחבר טוב אז זה לא יורגש, אבל בעולם ריאלי צריך לקחת בחשבון שכל בעיה שם תהיה משמעותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 14:43 
מה בעצם חסר עכשיו כדי להשלים את הסגל? גארד ישראלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 15:00 
זה הסגל הסופי לדעתי.

מישהו יודע לכמה זמן חתם כל זר? אני יודע שלרוב חותמים רק לשנה אבל השאלה אם יש לנו אופציה על מישהו לעוד שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 16:04 
החתמה גדולה, תמיד אני יעדיף זר ששיחק כאן ואני יודע מה הוא שווה מאשר הימור או רוקי
הייתי נגד החתמת גבוה נוסף אבל אני מעדיף אותו וחילוף נבון בהמשך מאשר להסתבך עוד יותר ואני מקווה מאוד שכמה שיותר מהר נחתים גארד.
זר מוכח בליגה כמו שאני אוהב, זה הזר השני בכל הארבע שנים האלו שפתח איתנו את העונה ששנה לפני כן שיחק בליגה לאחר יינסי והאמירות שהיו סביב ההחתמה של יינסי שנה שעברה שרובן היו לא נכונות מתאימות אליו.

שחקן שהוכיח שהוא יודע לשים נקודות, סקורר שיודע לנצל את היתרונות שלו ולהחביא את החסרונות שלו על הצד הטוב ביותר
שחקן אחראי,חכם,מועיל,משפיע על הקבוצה ומאוד חשוב- השילוב בינו לבין רותבארט הוכח כשילוב טוב.
עושה מצויין את העבודה השחורה שכל כך חסרה לנו לסגל הוא שומר מצויין עם הרבה כח זריז מאוד יחסית לגודל שלו אתלט טוב ובדיוק מה שאנחנו צריכים. ריבאונדר מצויין לקחת כמעט 7 ריבאונד בקבוצה שרותבארט משחק בא זה לא דבר של מה בכך ומסתמנת לנו קבוצת ריבאונד טובה עם 4 ריבאונדרים טובים.
הוא אתלט,שחקן פיק אנד רול טוב מאוד שיודע לנצל את האתלטיות המעולה שלו, יש לו קליעה טוב מאוד אפילו מחוץ לקשת.
שיהיה בהצלחה :hapoel:

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 18:19 
סיכום הזרים בנקודות:

טיילור באטל
למה יצליח? מוכשר מאוד, רכז אמיתי וגם סקורר, מנוסה ומוכח באירופה, קליעה מצוינת, מתאים לרביב, מנהיג, ווינר
למה יכשל? נמוך וחלש פיזית, בעייתי בהגנה, מתקשה לסיים מתחת לסל

כריס אוואנס
למה יצליח? פרופיל פיזי מושלם לעמדה (גובה, אתלטיות, פיזיות, מהירות וזריזות), מגוון מאוד, קטלני במשחק המעבר (בטופ של הליגה בפן הזה), קומפטיטור, מקצוען שעובד על המשחק שלו ומשתפר, הרבה אפסייד
למה יכשל? קצת שכונתי, בחירת זריקות בעייתית, מהמר יותר מדי בהגנה, קצת ערס באופי (אחד כזה שצועק ועושה תנועות כל הזמן), לא ברור אם יתאים לצרכי העמדה, סימן שאלה על הקליעה מבחוץ

ג'ון וויליאמסון
למה יצליח? חזק ואתלטי, מגוון וטכני, קבוצתי, יציב, ניסיון בארץ, מתאים לרותבארט, טוב בפיק אנד רול, שומר טוב
למה יכשל? אנדרסייזד, לא צעיר, שיחק בקבוצות קטנות

וולי ג'אדג'
למה יצליח? פרופיל פיזי מושלם לעמדה, נייד לגודל שלו, שחקן נשמה של הרבה האסל (אוהדי פזארו משוגעים עליו), ריבאונדר טוב, די יעיל בפיק אנד רול גם התקפית וגם הגנתית, רול פלייר עם אופי נוח
למה יכשל? לא מתאים ליד רותבארט, לא טכני, בעיה בהבנת המשחק, בעיית פאולים, קצת בוסרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 18:52 
סמל אישי של המשתמש
שאלה , מי אמור לקלוע מבחוץ באוטופיה?
בהנחה מושכלת והגיונית שרביב לא קולע יותר מ3 , והיד של מתן לא חזקה מספיק כדי להגיע לטבעת (לצערי זאת האמת)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 20:07 
ההנחה הזאת לא מושכלת והגיונית.
לרביב יש יד מצויינת והקליעה שלו בלי כדרור תיהיה טובה משמעותית בלי ספק בכלל.
הבעיה היא שגם עם רביב אין מספיק קלעים מבחוץ לפי מה שרשמו פה על הזרים האחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 20:18 
הסיבה המרכזית לירידה של רביב בשנה שעברה מחוץ לקשת (25% עם מספר שלשות חד ספרתי לעומת 47% אדירים בשנה עם ארז) נבע מכך שהוציא אתרוב האנרגיה שלו על כדרורים מיותרים ובלנהל את המשחק, אצל ארז הוא קיבל את הכדור לשניות בודדות ועשה ככל שעלה על רוחו כולל לתפור שלשות פנויות בלבד הוא פשוט התפנה להיות סקורר.

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 20:20 
גם אצל ארז הוא לא פגע מהשלוש מאז שחזר מהפציעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 20:21 
Fez כתב:
סיכום הזרים בנקודות:

טיילור באטל
למה יצליח? מוכשר מאוד, רכז אמיתי וגם סקורר, מנוסה ומוכח באירופה, קליעה מצוינת, מתאים לרביב, מנהיג, ווינר
למה יכשל? נמוך וחלש פיזית, בעייתי בהגנה, מתקשה לסיים מתחת לסל

כריס אוואנס
למה יצליח? פרופיל פיזי מושלם לעמדה (גובה, אתלטיות, פיזיות, מהירות וזריזות), מגוון מאוד, קטלני במשחק המעבר (בטופ של הליגה בפן הזה), קומפטיטור, מקצוען שעובד על המשחק שלו ומשתפר, הרבה אפסייד
למה יכשל? קצת שכונתי, בחירת זריקות בעייתית, מהמר יותר מדי בהגנה, קצת ערס באופי (אחד כזה שצועק ועושה תנועות כל הזמן), לא ברור אם יתאים לצרכי העמדה, סימן שאלה על הקליעה מבחוץ

ג'ון וויליאמסון
למה יצליח? חזק ואתלטי, מגוון וטכני, קבוצתי, יציב, ניסיון בארץ, מתאים לרותבארט, טוב בפיק אנד רול, שומר טוב
למה יכשל? אנדרסייזד, לא צעיר, שיחק בקבוצות קטנות

וולי ג'אדג'
למה יצליח? פרופיל פיזי מושלם לעמדה, נייד לגודל שלו, שחקן נשמה של הרבה האסל (אוהדי פזארו משוגעים עליו), ריבאונדר טוב, די יעיל בפיק אנד רול גם התקפית וגם הגנתית, רול פלייר עם אופי נוח
למה יכשל? לא מתאים ליד רותבארט, לא טכני, בעיה בהבנת המשחק, בעיית פאולים, קצת בוסרי

הכל טוב ויפה. עכשיו השאלה היא איך זה עובד ביחד, במיוחד כשקטש מאמן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 20:26 
רדנקו כתב:
גם אצל ארז הוא לא פגע מהשלוש מאז שחזר מהפציעה

אני זוכר 6/6 בסדרה מול אילת ועוד כמה שלשות בשאר המשחקים
כולל שניים ברוממה איך שחזר מהפציעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 21:11 
תבדוק את עצמך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 22:03 
רדנקו כתב:
תבדוק את עצמך

עשה 54% עד הפציעה.
עשה 30% מהפציעה בשאר משחקי הליגה הסדירה.

בפלייאוף נגד אילת עשה 100%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 22:41 
רדנקו כתב:
תבדוק את עצמך
לקחתי את עצתך
מאז שחזר מהפציעה מול נתניה רביב קלע 11/23 מחוץ לקשת שזה קרוב ל 48%
למעשה, זה אחוזים גבוהים יותר מהממוצע העונתי שלו

רביב הוא לא הראשון שעבר פציעה כזו, הוא אף פעם לא היה קלעי שלשות מדהים כמו הלפרין או יבזורי אבל שהוא מתפנה ללהיות סקורר הוא יכול להביא תפוקה אדירה ואני מקווה ומאמין שזה מה שיקרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2015, 23:02 
כמה זריקות לקח במשחק אחרי ולפני? אני מדבר מהזיכרון בלבד. ואני זוכר שחקן שלא לוקח זריקות פנויות מהשלוש אחרי הפציעה אלא מעדיף להטעות ולקצר טווח. זה דרך אגב גם מה שהוא עשה רוב העונה הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2015, 00:14 
רביב העונה כמעט ורק חיפש לתקוף את הסל, הוא זרק פחות גם מחצי מרחק וויתר לגמרי על שלשות פנויות. זה שיגע אותי כל העונה, כי מתישהו במהלך העונה ההגנות קלטו שהוא לא עולה לשלשות והתחילו לתת לו חצי מטר ספייס. אולי הוא חשב שככה הוא ישפר אחוזים, אבל זה היקשה עליו להגיע לאותם מספרים יפים מהעונה שלפני. לדעתי זה אחד הגורמים שתקעו לנו את ההתקפה, גרמו לשבלוניות והפכו את הפועל של השנה לקבוצה מאוד צפויה וקלה לשמירה. זרוק כבר שלשה בנאדם!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2015, 08:28 
סמל אישי של המשתמש
אדום שרוף100 כתב:
שאלה , מי אמור לקלוע מבחוץ באוטופיה?
בהנחה מושכלת והגיונית שרביב לא קולע יותר מ3 , והיד של מתן לא חזקה מספיק כדי להגיע לטבעת (לצערי זאת האמת)?

אין מי שיקלע מבחוץ.
יש בערך שני שחקנים שאפשר לומר עליהם שהם מביאים קליעה בינונית ומעלה, באטל ואוונס.
באטל היה קלעי אדיר במכללות (בעונת הסיניור שלו הוא קלע למעלה מ-3 שלשות למשחק ב-37%), אבל באירופה הוא לא מצליח להביא את הקליעה הזו. העונה היחידה (מבין ארבע העונות שלו באירופה) שבה הוא קלע טוב הייתה לפני שנתיים כשנבחר לשחקן העונה בבלגיה, אבל העונה הוא קלע שלשה וחצי למשחק ב-34% שזה די בינוני.
אוונס הוא פורוורד שמסוגל לקלוע מבחוץ, אבל אין לו קליעה נקייה במיוחד והוא לא יהפוך פה פתאום לקלעי מטורף. העונה באיטליה (בשתי הקבוצות שהוא שיחק) הוא קלע 1.4 שלשות למשחק ב-32%, עונה לפני זה ביוון הוא קלע קצת למעלה משלשה למשחק ב-33%, זה בערך מה שנקבל ממנו כנראה.
וזהו בערך. וויליאמסון הראה העונה שהוא מסוגל לדפוק שלשה פעם בכמה משחקים אבל לא יותר מזה (יש לו יד מצוינת מחצי מרחק) וגם היו לו עונות בעבר שבהן הוא לא פגע בכלל מבחוץ. גיל אמיתי, ב-20 דקות שהוא יקבל בערך, יהיו משחקים שהוא יעלה ויקלע שלשה או שתיים ויהיו תקופות שהוא לא יפגע בכלום. לגבי מתן, זו אבחנה נכונה לדעתי, אני חושב שרואים שמבחינה פיזית קשה לו יותר לשחרר זריקה בלי מאמץ וזה כמובן פוגע לו בדיוק. היו לו בעונה שעברה זריקות חופשיות לחלוטין שלא הלכו בכיוון בכלל, זה לא קורה משום מקום לשחקן שכל הקריירה היה קלעי יציב ובגילו זה לא הולך להשתפר אלא להפך.

לגבי רביב, הבעיה עם הקליעה שלו לא התחילה בעונה שעברה. הקליעה שלו לא טובה כבר כמה שנים והעונה הראשונה שלו בהפועל היא האנומליה ביחס לשנים האחרונות (כמו היכולת שלו בכל שאר הפרמטרים באותה עונה). לפני שהוא הגיע מירושלים הוא קלע 0.6 שלשות למשחק ב-30% ועונה לפני כן באשקלון הוא קלע 0.8 שלשות ב-30% גם כן. סביר להניח שהקליעה שלו לא תהיה מזעזעת כמו העונה שעברה, כי עכשיו כשיש רכז אז הוא יתפנה ליותר שלשות קץ'-אנד-שוט במקום לעלות לשלשה מהפיק-אנד-רול שאת זה הוא לא יכול לעשות. אבל לצפות לכושר הקליעה שלו מלפני שנתיים (שגם, הוא אמנם קלע באחוזים גבוהים אבל בנפח נמוך אז האימפקט של הקליעה שלו לא היה כזה גבוה) זה כמעט כמו לצפות ממנו לעשות שוב עונה של 19 נקודות למשחק.

מן הסתם המחסור הכמעט מוחלט בקלעים לא יתבטא רק בכמות השלשות ובאחוזי הקליעה אלא ישפיע על כל משחק ההתקפה. לקבוצות לא תהיה בעיה לתת לנו לזרוק מבחוץ כל היום, לשמור איזורית, לצופף את הצבע, להביא עזרות וכו'. אני לא רואה איך זה אפשרי לשחק פיק-אנד-רול (שזה בערך הדבר היחידי שנשחק) בלי ריווח. רביב זה שחקן שעושה את הנקודות שלו קרוב לסל, וויליאמסון ואוונס עושים את רוב הנקודות שלהם באיזור הטבעת, כמובן רות'בארט ועוד לא הזכרתי את השחקנים שאמורים לעלות מהספסל. כל אחד מהשחקנים האלה צריך שחקנים לידו שקולעים מבחוץ, לכן לא מרגיעה אותי העובדה שהחמישייה המסתמנת מלאה בסקוררים כי יש פה חוסר התאמה מובהק.
אז עם כל הכבוד והקרדיט שאפשר לתת לפני שבכלל מתחילים את האימונים, ואכן לנבא איך קבוצה הולכת להיראות זה בדרך כלל מדע בדיוני, אבל במקרה ספציפי הזה, כשמדובר במחדל כל כך גדול כמו לבנות קבוצה שלמה בלי קליעה מבחוץ (כשזה ללא עוררין האלמנט הכי חשוב במשחק היום, ב-NBA למשל זה האלמנט המקצועי הכי חשוב שמדברים עליו הכי הרבה, ברמה שצריך מינימום ארבע אם לא חמישה שחקנים על המגרש שיכולים לקלוע), אני חושב שאין לזה סיכוי לעבוד ולדעתי אנחנו נראה את הצורך לעשות שינוי מהר מאוד, ולהביא גארד עם קליעה רצינית מבחוץ בשלב מוקדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2015, 09:32 
באוטופיה אוונס ורביב אמורים לקבל שלשות פנויות מהפינות ובאטל אמור להוות איום תמידי מהשלוש.
וגם מתן, אמיתי וויליאמסון יתנו שלשה אחת למשחק.

זה באוטופיה. מה יהיה במציאות זה כבר נראה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2015, 16:52 
גם רביב וגם וויליאמסון הם שחקנים עם בעיה של טווח (הטווח האידיאלי שלהם הוא קצת לפני הקשת), אבל יש להם קליעה שעדיין יכולה לרווח משחק. רביב זה שחקן שהטווח שלו הוא בערך מטר בתוך קשת השלוש, כלומר מאחורי הקשת פחות יעיל אבל 5-6 מטר מהסל (long 2) הוא קטלני וכנ"ל וויליאמסון. למעשה כשאתה אומר שהקליעה של רביב לא טובה כבר כמה שנים זה משעשע, יש נקודה מאוד ברורה שבה הקליעה שלו "הדרדרה" והיא... הרחקת קשת השלוש ב-2010. הוא היה קלעי של מעל 40% עד אותו רגע ופשוט צנח מאז. גם העונה ראו שכשהוא דורך על הקו או לוקח זריקת ל-2 ממש סמוך לקו האחוזים שלו גבוהים. שלשה רגילה לוקחים בערך 7 מטר מהסל ושם לרביב יש ירידה די קיצונית אבל עדיין גם הוא וגם וויליאמסון לא שחקנים שחייבים לעשות את הנקודות שלהם בתוך הסל. ברור שריווח מאחורי קשת השלוש הוא אידיאלי אבל לא מדובר אצלנו בחבורה של נגרים שצריכים לסיים בדאנק. כל החמישייה שלנו מורכבת משחקנים טכניים עם יד טובה לכל הפחות מחצי מרחק וזה כולל גם את רותבארט. יש בעיה כללית עם long 2's שהן זריקות פחות יעילות בכדורסל, אבל הן בהחלט משפיעות על ההגנה.

כך או כך, הבעיה בקליעה מבחוץ היא בעיה די אינהרנטית בחמישייה עם רביב כי העובדה שרביב על הפרקט 30+ דקות במשחק אומרת שמתוך קו חוץ של 3 שחקנים יהיו רק 2 קלעים טובים במקרה הטוב (אלא אם אתה מביא איזה סטרץ' 4, שזה ב-90% מהמקרים נגמר בשחקן רכרוכי שרק מיידה שלשות ומשאיר אותך עם בור מתחת לסל). זה המצב ברוב הקבוצות שהחסרונות של הקבוצה מוכתבים על-ידי החסרונות של הישראלים המובילים שלהם. מצד שני זה גם אומר שאתה תרצה יחסית למקסם את יכולת הקליעה של שני השחקנים ליד רביב בקו האחורי, ובגלל זה כתבתי כמה פעמים שאוואנס יצטרך לתת עונת קליעה טובה אחרת הוא יהיה בבעיה (והוא גם השחקן שאם תביא 2-3 זה כנראה יהיה במקומו לדעתי ולא במקום ג'אדג').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 26 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: