הוקיץ' כתב:
מסכים עם יובל לגבי ההתלהבות הבלתי מוסברת מהחתמות בשלב מוקדם.
יותר מזה, בינתיים אני לא מאוד אוהב את בניית הסגל של קטש (בוודאי אם גייטס יוחתם) ובהרגשה שלי אנחנו בדרך לחילוף מוקדם במצבת הזרים.
יכול להיות שאני מקדים את המאוחר, אבל כרגע קשה להגיד שאני מתלהב ממה שקורה (מבחינת זרים כמובן).
לצערי, נראה שיש בפורום ציפיות מוגזמות לעניין איכות הזרים שאנחנו יכולים להחתים (בעיקר ככול שהדבר נוגע לזרים מוכחים שאינם "רוקיס").
הדוגמא המובהקת לעניין הזה היא ג'וש אוואנס - זר, שגם אלו בפורום שרצו שימשיך, ראו בזה סוג של התפשרות שאפשר להחתים במחיר שפוי. ובסוף (ע"פ ראצ'ו) הוא חתם בקבוצה שהציעה לו [
b] 85% יותר [/b] ממה שאנחנו היינו יכולים לשלם לו.
אין מה לעשות, יש לנו תקציב זרים מוגבל, גם לאור התקציב הכולל וגם לאור הסגל הישראלי היחסית יקר שלנו לשאר הליגה. קשה לי לראות איך אנחנו מחתימים יותר משחקן אחד שיש שיכול להיחשב כמנייה בטוחה, והחתמתו היא לא התפשרות מסוג כלשהו (שגם הוא יכול בסוף להיות תואם הארפר).
אפשר להתנחם בעובדה שבניגוד לכדורגל, בכדורסל יש הרבה מקרים של זרים צעירים שמתגלים כשחקני על - ראו מקרה קרלון בראון...
אני הבן אדם האחרון שיש לו בעיה עם הימורים, רוב הזרים שהצעתי בכלל היו רוקיז.
הבעיה שלי היא יותר ספציפית עם השחקנים המדוברים שבעיני הם לא מתאימים כל כך מבחינת סגנון ולאו דווקא מבחינת רמה (וכן, הם שניהם גם הימורים מאוד גדולים כשאחד יצא מהקולג'ים השני נתן עונה אחת לא מרשימה בלשון המעטה מאז הקולג'). דווקא ינסי גייטס שהוא שחקן מאוד יקר הוא בעיני שחקן ברמה לא מספיק גבוהה.