"חולדאי קטסטרופה. הפועל ת"א בנוקיה לא ילך" תומר שטיינהאור חוגג יום הולדת 45 ונזכר בימים בהם חטף מכות מהזרים בליגה, העישונים של תרדקיל ופרשת מוני פנאן עירד צפריר, "עכבר העיר" ת"א 13.10.2011 00:17 - תומר, מזל טוב ליום הולדת 45. חגגו לך אותו יחד עם טקס פרישה במשחק של טבעון/עמק יזרעאל.
"תודה. לא שיחקתי בעונה האחרונה, אבל רצו להוקיר לי ולאורי כהן מינץ, אז עשו לי משהו נחמד, לפני משחק אימון נגד הפועל".
לעמוד הפייסבוק של ספורט הארץ
- רק בן 45, מה אתה ממהר לפרוש?
"סחבתי קריירה ארוכה. היה נחמד. זהו, מספיק".
- בארצית אפילו הגעת עם עמק יזרעאל להדר יוסף בדיוק במשחק העלייה של הפועל.
"יש יותר מרגש מלפגוש את הקהל הזה? הפועל החדשה זה אחד הדברים היפים שקרו פה. זה שלקחו את אדלשטיין ובונים קבוצה לטווח ארוך מראה שהם רציניים. הם יעלו כמו שצריך, ומהר מאוד יחזרו להיות הקבוצה מספר 2. בעיני ירושלים לא מילאה אף פעם את המשבצת הזו. רק צריך אולם. העירייה לא עומדת בהבטחות, צריך עוד מחאה. חולדאי קטסטרופה. הפועל בנוקיה לא הולך ולא ילך".
- אתה מספר 2 האולטימטבי של הכדורסל הישראלי - חמש פעמים הפסדת בגמר הפלייאוף.
"אני גאה בזה יותר מבאליפות שלקחתי עם מכבי. הדרך יותר חשובה מהתוצאה. להגיע לשם עם הפועל או עם רעננה או עם נהריה זה יותר מאליפות. עם הפועל היה פספוס כי הפסדנו לגליל, אבל זו טעות אופטית כי זה היה בלתי אפשרי לגנוב להם, הם היו אחת הקבוצות הטובות שהיו בארץ. במשחק הראשון בגמר מול גליל תרדקיל הגיע מסומם".
- זה בדוק שהוא הוא עישן?
"שמע, הוא הגיע רבע שעה לפני המשחק הפוך לגמרי. הוא היה מעשן הרבה, אבל באותו יום הוא ממש לא הופיע. רב עם רלף".
- זכורה תקרית האגרוף עם מרסר. הוא עשה תוקף, ניגשת אליו ואמרת לו משהו, רגע לפני החבטה.
"כל הסדרה התעללתי בו ובוורגאס, מכות וצביטות. זה היה טראש טוק רגיל, 'אתה פה, אתה שם', והם היו עוד טעונים מהמשחקים באוסישקין, ופתאום הוא הנחית את זה עלי בלי שהייתי מוכן, מול הפנים של וירובניק. והוא נתן לו פאול טכני. ראובן סחב את זה איתו כל השנים. לא יכולתי לראות אותו אחרי זה".
- דוד דגן איחל לך בפייסבוק "מזל טוב לבנאדם שאהב להתעלל בשופטים". היית מציק להם?
"היה ריספקט, אבל הייתי משגע אותם. היו הרבה דרבים שהוכרעו בצורה לא ספורטיבית, היה את המקרה של ארואסטי ולארגי, ואת ההוא עם נחמיאס וארל וויליאמס. אלה שנים שהשופטים באמת היו בעדם, אחר כך זה השתנה קצת".
- אבל עם מרסר אתה עשית את הפרובוקציה.
"אבל רק אני נדפקתי. הוא אפילו לא הורחק! אסכם בזה ששלוש השנים שלי בהפועל היו חוויה מדהימה, הקשר עם הקהל היה נדיר. אפילו רלף, המכביסט האולטימטיבי, התחבר לקבוצה. הגעתי למכבי אחר כך רק כי לא היתה לי אופציה, שאול היה חייב לי כסף ולא היה לי לאן לעבור. בסוף קיבלתי את החוב, אחרי שבע שנים בבית משפט, אבל אכלתי הרבה קש בדרך".
- שאול לא שילם שקל מהכיס שלו.
"לא, מה אכפת לו, ההסתדרות היתה ערבה. אותי מעניין דבר אחד, הכסף שקיבלו שם מהעירייה על פינוי אוסישקין. מה קרה איתו? לאן נעלם? איך לא מגלים? הבנאדם הזה נשאר שנים בתודעה, ועכשיו ב'בובה של לילה' מחזירים אותו עוד פעם".
- אבל צוחקים עליו שם.
"אני מבסוט מהדמות, אבל מעצבן שנותנים לו את הכבוד. איגוד הכדורסל זה בושה וחרפה, איך נותנים לו לרמות כל פעם מחדש? איך לא מפרקים כבר את האיגוד? באיגודים אחרים עשו את זה, רק שם לא".
- הזכרת את ארל וויליאמס. היה לך סיפור איתו.
"כן, כשהוא היה בהרצליה היו מכות, היתה לי היסטוריה איתו עוד מהימים במכבי חיפה, רדף אחרי כשהייתי ילד. הוא בא ואיים עלי, ובאתי אליו ככה בחזה. נאווי שם לו רגל כדי לעזור לי".
- היית קצת ילד כאפות בכדורסל הישראלי.
"נראה לך? לא פחדתי מאף אחד, גם לא מהזרים".
- אבל חטפת מהם.
"מה לעשות, שחקנים כאלה, כשאתה נתקל בהם...".
- יש פה עתיד בכדורסל?
"היום זה דור האינטרנט, ילדים לא גדלים ברחובות ואין להם את האינסטינקטים כמו שהיו לנו כשגדלנו. הם מבינים הרבה יותר טוב את המשחק ממה שאנחנו הבנו, אבל באים לקבוצות ועושים שם תרגילים, ועוד תרגילים, אין יכולת אישית. עובדים הפוך, ואתה רואה את הנבחרות - כולן בדרג ב'".
- הליגה נפתחת. הפערים אי פעם יימחקו, או שנראה עוד 20 שנה של אליפויות של מכבי?
"זה מה שנראה. כל עוד היחס הוא 15 מיליון דולר מול חמישית מזה, אתה יכול לעשות משהו רק בפיינל פור. בזה קופל צודק".
- הכרת את פנאן. מה חשבת כשהכל התפוצץ?
"הייתי בהלם, אבל ידענו. הוא התייחס אלי יפה למרות שלא הייתי מקורב אליו, אבל זה היה ברור שהוא מתעסק בחלפנות כספים ובריביות. כנראה זו אחת הסיבות שהוא לא היה בסוף מכבי, רק פדרמן ומזרחי יודעים את התשובה".
- הפרשה נקברה בבוידעם של רשות המס.
"זה מדהים באמת. כל כך הרבה מעורבים, כל כך הרבה אנשים שנפלו. פה גם לתקשורת יש חלק, שהיא הורידה את זה מסדר היום".
|