Serp und Molot כתב:
סומך כתב:
Serp und Molot כתב:
באותו נושא (דיני עבודה),
האם פגיעה בשכר עבור משמרת מסויימת בלבד (פגיעה של כ-30%) יכולה להיחשב כהרעה בתנאי עבודה?
מה ניתן לעשות (אם ניתן) כדי למנוע זאת?
אני לא בטוח, אבל לדעתי זאת הרעה בתנאים. מה שכן, אם השינוי בשכר נעשה לפני כמה חודשים
מבחינה משפטית זה כאילו קיבלת על עצמך את הדין ולא תוכל להתפטר. אני וודי שיש תקדים שעובד התפטר רק כמה חודשים אחרי הכרעה(לא בטוח כמה, נראה לי שארבעה או חמישה חודשים ) ובית הדין לעבודה לא פסק לו פיצויים כי המשך העבודה היה כאילו העובד קיבל על עצמו את ההרעה בתנאים
השאלה, האם יש אפשרות במסגרת חקיקתית כלשהי לא להגיע לאחת הפינות הקיצוניות של קבלה על עצמך את הרעת התנאים או לחילופין - התפטרות, גם אם תוכר כפיטורין.
הנושא של קבלת ההרעה בתנאים הוא נושא שהגיע מהפסיקה, ולכן אין כאן כללים ברורים. יכול להיות מקרה שבו חודש של המתנה יהיה יותר מדי ומקרה שבו חצי שנה עדין תאפשר לקבל פיצויים.
ההיגיון הוא שאתה לא יכול ליהנות משני העולמות - גם להישאר בעבודה וגם לא לקבל על עצמך את התנאים החדשים.
המעביד צריך לדעת שאתה לא מקבל את התנאים החדשים, כדי שיוכל להחליט האם לפטר אותך או להשאיר אותך בתנאים הישנים ואותו דבר בכיוון השני.
אם אתה מבהיר למעביד שאתה לא מוכן לשינוי התנאים אבל מצד שני אתה ממשיך לעבוד אחרי שהמעביד מבהיר לך שהתנאים לא יישארו כפי שהיו, אתה בעצם מסכים בהתנהגות שלך לשינוי תנאי החוזה שיש בינך לבין המעביד.
אני מניח שאם במהלך התקופה הזו יש עדין דין ודברים בינך לבין המעביד על הנושא הזה, אז לא תחשב כמי שקיבל על עצמו את התנאים החדשים, אבל כשברור שהמעביד לא ישנה את דעתו צריך העובד לקבל החלטה ולפעול בדרך של התפטרות.