גביזון כתב:
אין בעיה בכלל, הם הקימו ארגונים שיטפלו רק בהם ע"פ הרבנים שהוציאו את פסק ההלכה, ארגונים ששומרים על מדיניות הלכה.
אז אם חו"ח מישהו מקבל שבץ, התקף לב, או כל אירוע חירום אחר שזמן הוא קריטי, שיקרא לאירגונים האלה בלבד, כי אם צריך למשל להציל חיים ובחורה צריכה לדחוף צינור לקנה נשימה של גבר, אם היא רואה את הפיטמה שלו חו"ח אז עדיף שהוא ימות, זה בדיוק מה שכתוב בפסק ההלכה - גם על חשבון פיקוח נפש.
עזוב את זה שזה עוד איסור שמוריד מהם את האפשרות להתנדב לשירות לאומי כי צבא הם לא עושים, עזוב את זה שהם לא תורמים איברים אבל כן מקבלים איברים, הבעיה פה זה לא הציבור באמת, הבעיה זה הרבנים האלה, שבמבחינת הציבור החרדי מדובר בקול אלוקי שפוקע מגרונותיהם ולא בן אנוש, הנה גם מהצד הספרדי היותר מתון:
"הרב עמאר: הרהור על הרב יוסף כהרהור על השם"
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4030881,00.html.
הבעיה זה שעכשיו חרדי ליטאי שכן יתנדב במד"א, יחשב כבוגד. זו בדיוק הבעיה, חרדי שמתגייס לצה"ל או מתנדב במד"א אוכל המון המון חרא שהוא חוזר הביתה.
הנה, תראה מכתב תודה ממישהי, שבוגד כזה עזר לה ברגע של משבר.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4031191,00.html אם אתה שואל אותי מה זה יהדות מבחינתי, זו היהדות האמיתית, ואלף ומליון מתחזים שמדברים בשם אלוהים מעניינים לי את ה...
קיצוניות לא עושה אותך יותר דתי,מאמין, או נאמן לאלוהים, היא עושה אותך מנותק מהמציאות, ועיוור, תשאל את המוסלמים בחמאס.
קודם כל הייתי בטוח שמדובר על בעיית צניעות בין המתנדבים ולא קשור בכלל לחולים... הרי פעולות רפואה על חולים מצריכות מגע ולא נראה שזו כוונת המשורר.. תקן אותי אם אני טועה.
הרי יש את איסור "לא תעמוד על דם רעיך" שמחייב אותך להציל חיים בכל מקרה שאין סכנה לך (כמו במקרה דנן) ויש כאלה שסוברים שגם במקרה ויש ספק סכנה אתה מחוייב לנסות ולהציל מצד האיסור הזה. הרמב"ם אגב רואה את האיסור הזה כאיסור חמור במיוחד.
אני רוצה לראות רב אחד שיגיד שאם אתה נקלע למצב בו יש לך אפשרות להציל למשל בחורה ערומה שעומדת לטבוע והוא יאמר לך שלא תעשה את זה מצד צניעות. זה לא הגיוני ולא יקרה.
אתה משתמש במילה קיצוניות ואני מסכים איתך שיש כאלה שמחמירים שלא לצורך וקובעים לעצמם איסורים וסייגים שאינם לפי ההלכה ודבר הזה הוא אסור -"בל תוסיף" שכתוב "את כל הדבר אשר אנכי מצוה אתכם אתו תשמרו לעשות
לא תוסף עליו ולא תגרע ממנו"
האם הפעם מדובר במקרה כזה, קטנתי מלומר.
השאלה הנשאלת היא האם באמת הבעיה שלהם המגע עם החולה?
מחיפוש קליל ברשת ראיתי שהרב אריאל (רב העיר ר"ג) עונה בחור ששואל על מה מותר ומה אסור לו לעשות כמתנדב במד"א
בשבת והוא פותח את תשובתו ב"יישר כוחך על התנדבותך."