הוקיץ' כתב:
מושקוביץ כתב:
למי שאין משמעת עצמית אני ממליץ לקחת קורס. ומבחינתי ההבדל למשל בין קידום לבין יואל גבע הוא 90 נקודות לטובת יואל גבע. הטענה של כיתות עמוסות קצת מצחיקה בעיני. זה נכון אם אתם לומדים מתמטיקה לבגרות, אבל בקורס פסיכומטרי הדבר היחידי שמלמדים זה איך לענות על כמה שיותר שאלות, כמה שיותר מהר וכמה שיותר נכון. זה בעיקרון אוסף של טריקים, לא איזשהו חומר שרק אם אתה יושב עם 15 איש בכיתה במקום עם 25 אתה תבין. לא שאני יודע כמה אנשים יש בכיתה בכל קורס אבל נגיד. עוד דבר שאני יכול להמליץ זה לא לשלם מהכיס. מענק השחרור מהצבא זה מעולה לדברים האלה, אולי גם יש מלגות, לא בדקתי.
אין לי מושג מה משמעות המשפט "מבחינתי ההבדל בין קידום ליואל גבע הוא 90 נקודות", אבל אתה טועה ומטעה.
דבר ראשון אתה מציג את הפסיכומטרי כאילו מדובר באוסף שאלות קלות והטריק הוא לפתור אותן מהר. עבור רוב האנשים זה ממש לא נכון. עבור חלק גדול מהאנשים השאלות האלו לא פשוטות בכלל ובמקרה כזה העומס בכיתה מאוד רלוונטי.
דבר שני, עבור כל בן אדם הקושי נמצא בפרק שונה. בקידום (ואני נותן דוגמאות משם כי זה מה שאני מכיר, אני מאמין שבעוד מקומות זה ככה) נותנים לך שיעורים ושמים איתך דגש לפי הצרכים שלך. ביואל גבע זה לא ככה.
ודבר שלישי ואחרון (והכי מכעיס בעיני), ביואל גבע עושים לך בחינה בתחילת הקורס ואם אתה לא מספיק טוב אומרים לך לעשות מכינה שכמובן עולה כסף גם כן. ככה הם שומרים על ממוצעים גבוהים.
אני רק אסביר את העניין עם 90 הנקודות, הציון שקיבלתי אחרי הקורס ביואל גבע גבוה ב-90 נקודות מהציון שקיבלתי אחרי הקורס בקידום. שכל אחד ייקח את זה לאיזה כיוון שהוא רוצה אבל זאת עובדה.
ואם אתייחס למה שכבר כתבתי, קשה לי להראות איך אני טועה ומטעה לגבי העניין עם הטריקים כשיש מאחורי שני קורסים משני בתי ספר לפסיכומטרי שונים ובשניהם המהות בקורס הייתה טריקים חד וחלק.
שלישית, עם כל הכבוד, אם מישהו מגיע לקורס פסיכומטרי במטרה ללמוד לראשונה משפט פיתגורס, משולשי זהב ושאר הדברים שלומדים במתמטיקה שלוש יחידות בכיתה י' אז לצערי קורס פסיכומטרי לא יעזור לו, וזה לא משנה אם יש איתו בכיתה 15 איש או 50 איש. עדיף לעשות מכינה ואחרי זה לשקול קורס פסיכומטרי או ללמוד במכללה שלא דורשת פסיכומטרי.
רביעית, שוב, מנסיוני, הדבר ששמו עליו דגש גדול (מאוד) בשני הקורסים שלקחתי זה טריקים: איך לענות הרבה, מהר וכמה שיותר נכון. עוד דבר שאפשר ללמוד זה אוצר מילים בעברית ובאנגלית אבל את זה אפשר גם לעשות לבד עם מילונים. גם הסימולציות שעושים בסוף הקורס טובות אבל גם את זה אפשר לדמות בבית היום.
חמישית, לך זה אולי נראה שהמטרה שלהם זה לשמור על ממוצעים גבוהים או לספק שירותי מכינה בתשלום, וזה גם באמת יכול להיות המצב. אני רואה את זה קצת אחרת. אם אתה עושה סימולציה ראשונית ואתה מקבל ציון נמוך ומאתרים שהבעיות שלך הן ברמת הבסיס ולכן שולחים אותך למכינה כדי להתיישר על איזשהו רף, לדעתי זה רק יכול לעזור לך בהמשך. מה האלטרנטיבה ? לתת לך ללמוד עם אנשים שלא ברמתך ולעכב את כולם רק כי לא הקשבת בתיכון או כי יש לך הפרעת קשב וריכוז או כי למדת רק עשר כיתות כי היית צריך לצאת לעבודה ולפרנס את ההורים ? ואני לא מזלזל, אבל איך זה בדיוק יעזור למישהו ? עם כל הכבוד, זה מבחן כניסה לאוניברסיטה פה, לא פרוייקט להשלמת בגרויות. יכול להיות שזה מבחן מעפן שכל מה שהוא בוחן זה את היכולת שלך לשבת על התחת שלוש שעות ועשרים בלי להתפרק לחתיכות, אבל זה המצב.
ולסיכום, אני כותב כאן את דעתי המבוססת על נסיוני, גם באשכול הזה וגם בשאר האשכולות שאני מגיב בהם. כשאני לא בטוח במשהו או כאשר אני לא מדבר על עובדות אני מציין זאת ומסייג אם צריך.