תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 09:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 28 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בעיית מונטי הול - תהייה.
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2013, 19:37 
סמל אישי של המשתמש
טענה שעלתה לי נגד הפתרון לבעייה הידועה (מי שלא מכיר, כאן או בוידיאו כאן).
בכל מקרה אני אגיד מראש שלפי העובדות והניסויים והתוכנות, ברור לי שאני טועה.
עכשיו, זו הטענה שלי, הרי אם מראש המשתתף יודע שהמנחה יחשוף את העז הנותרת, או אחד מ2 העזים הנותרות, הרי מראש המשתתף יודע שאין לו אופציה לבחור את העז שתיפתח, לאיזו עז זו תהיה אין שום משמעות (הרי אם זו העז שנותרה, או אחת מ2 העזים שנותרו, זו עדיין עז)
או, אם נסביר את זה מתמטית, אם מראש סך האופציות שלנו הם X+X+Y כלומר 2X+Y, הרי מראש אנחנו יודעים שעז אחת תרד, כלומר סך האופציות שלנו זה 2X+Y-X=X+Y
כלומר יש לו בחירה בין 1 מ-2, X או Y, מה שהוא בחר או מה שנותר לו אחרי שהמנחה חשף עז, העז שהמנחה חשף היא מראש לא פקטור בעניין.
עכשיו, כמו שאמרתי, ברור לי שאני טועה, השאלה היחידה שלי היא למה?

*אם זה מאתגר מישהו, אבא שלי, שהוא מורה למתמטיקה בתיכון מעל 20 שנה, לא הצליח להסביר לי :SMOKE: (למרות שמצד שני הוא עדיין לא וויתר...).

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: בעיית מונטי הול - תהייה.
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2013, 20:07 
הבחירה היא תמיד אחת משלוש. תמיד. השאלה היא מאלו משלוש הבחירות האלו תסיים בסופו של יום עם הפרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2013, 20:24 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
הבחירה היא תמיד אחת משלוש. תמיד. השאלה היא מאלו משלוש הבחירות האלו תסיים בסופו של יום עם הפרס.

למה?

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2013, 20:27 
אני מהטאפאטוק אז זה הולך להיות עילג...

קודם כל לא ברור לי החישוב שלך עם "סך האופציות". זה לא חישוב שעושים בסטטיסטיקה. החישוב הבסיסי בסטטיסטיקה הוא רצוי חלקי מצוי.
למשל, אם יש שלוש דלתות אפשריות אבל רק אחת טובה לנו, אז הסיכוי שלנו לנצח (שהמכונית מאחורי הדלת שבחרנו) הוא אחד משלוש. בהתאם, הסיכוי שלנו להפסיד (שהמכונית נמצאת מאחורי אחת משתי הדלתות שלא בחרנו) הוא שני-שליש (שתיים משלוש).
עכשיו מגיע החלק הבעייתי - הסיכוי של המכונית להיות שם הוא 2/3 גם לאחר שהמנחה פותח את אחת הדלתות כדי להראות שיש שם עז. זה לא משנה בעצם. אתה יכול לחשוב על זה כך שלא משנה מה יש מאחורי מה שבחרת - תמיד המנחה יוכל לפתוח דלת אחרת עם עז מאחוריה.
לכן, כרגע הסיכוי שהמכונית מסתתרת מאחורי הדלת שלא בחרת בה ולא נפתחה, עדיין שווה ל-2/3.

אם זה עדיין לא מובן אבל אתה סקרן, אני מציע לך ממש לפרט את כל המקרים האפשריים לכל המשחק הזה - מקרה אחד לדוגמה - המכונית בדלת 1, בחרת בדלת 1, המנחה חשף את דלת 2, ובחרת להישאר.
במקרה הבא בחרת לעבור ל-3, במקרה הבא המנחה חשף את 3 ובחרת להישאר, וכל הלאה.
בסוף תבדוק כמה פעמים ניצחת כשהחלפת דלת, וכמה פעמים שלא, ותראה מה היה עדיף.
בסה"כ יש 36 מסלולים אפשריים אאל"ט.
בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2013, 20:34 
סמל אישי של המשתמש
Kyahs כתב:

קודם כל לא ברור לי החישוב שלך עם "סך האופציות". זה לא חישוב שעושים בסטטיסטיקה. החישוב הבסיסי בסטטיסטיקה הוא רצוי חלקי מצוי.
למשל, אם יש שלוש דלתות אפשריות אבל רק אחת טובה לנו, אז הסיכוי שלנו לנצח (שהמכונית מאחורי הדלת שבחרנו) הוא אחד משלוש. בהתאם, הסיכוי שלנו להפסיד (שהמכונית נמצאת מאחורי אחת משתי הדלתות שלא בחרנו) הוא שני-שליש (שתיים משלוש).
עכשיו מגיע החלק הבעייתי - הסיכוי של המכונית להיות שם הוא 2/3 גם לאחר שהמנחה פותח את אחת הדלתות כדי להראות שיש שם עז. זה לא משנה בעצם. אתה יכול לחשוב על זה כך שלא משנה מה יש מאחורי מה שבחרת - תמיד המנחה יוכל לפתוח דלת אחרת עם עז מאחוריה.
לכן, כרגע הסיכוי שהמכונית מסתתרת מאחורי הדלת שלא בחרת בה ולא נפתחה, עדיין שווה ל-2/3.

אם זה עדיין לא מובן אבל אתה סקרן, אני מציע לך ממש לפרט את כל המקרים האפשריים לכל המשחק הזה - מקרה אחד לדוגמה - המכונית בדלת 1, בחרת בדלת 1, המנחה חשף את דלת 2, ובחרת להישאר.
בהצלחה.

לגבי החישוב שלי של "סך האופציות" זה היה בעיקר כדי להסביר את הטענה שלי, ברור לי שלא עושים את זה בסטטיסטיקה.

לגבי ההסבר שלך (שהוא זהה לכל הסבר ששמעתי קודם, כולל אחד שהבאתי בעצמי, האמת), שוב, אתה יוצא מנקודת הנחה שמראש אתה בוחר מתוך 1 מ3, אני טוען שאתה בוחר מאחת מ2 כי לא משנה איזה דלת תבחר, הדלת שתיפתח לא הייתה רלוונטית מראש (גם אם תבחר רטרואקטיבית אותה, מה שכמובן לא אפשר, דלת אחרת תיפתח, והיא תהיה הדלת הלא רלוונטית).

לגבי מיצוי כל האופציות, כמו שאמרתי מראש, ברור לי שאני טועה לפי כל הניסויים, אבל עדיין אני לא מבין למה.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2013, 20:44 
הטענה שלך היא לא נכונה מסיבה פשוטה - יש לך שלוש אופציות לבחירה. לא שתיים. גם אם אתה אומר שדלת אחת לא רלוונטית, זה לא משנה. אתה יכול לבחור בה. היא אחת מהאופציות, ולכן היא חלק מהמצוי. גם יש דלת אחת שלא יכולה להיות מה שאתה קורא לו לא רלוונטית, כי מאחוריה המכונית.

לפי הטענה שלך, אם הייתי עורך עכשיו הגרלת לוטו שבה זייפתי את המנגנון כך שרק 6 מספרים שאני יודע אותם יכולים לצאת, והייתי מבקש ממך לנחש 6 מספרים מתוך 40, הסיכוי שלך היה מושלם, כי 34 כדורים הם "לא רלוונטיים". אבל כשההגרלה מתחילה, אין לך מושג עדיין אילו כדורים לא רלוונטיים.

ושוב אני אגיד, תנסה לפרט את כל המקרים, אתה תתפלא כמה זה עוזר להבנה כשיש לך את הכל מפורט מול העיניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2013, 21:05 
סמל אישי של המשתמש
Kyahs כתב:
הטענה שלך היא לא נכונה מסיבה פשוטה - יש לך שלוש אופציות לבחירה. לא שתיים. גם אם אתה אומר שדלת אחת לא רלוונטית, זה לא משנה. אתה יכול לבחור בה. היא אחת מהאופציות, ולכן היא חלק מהמצוי. גם יש דלת אחת שלא יכולה להיות מה שאתה קורא לו לא רלוונטית, כי מאחוריה המכונית.

לפי הטענה שלך, אם הייתי עורך עכשיו הגרלת לוטו שבה זייפתי את המנגנון כך שרק 6 מספרים שאני יודע אותם יכולים לצאת, והייתי מבקש ממך לנחש 6 מספרים מתוך 40, הסיכוי שלך היה מושלם, כי 34 כדורים הם "לא רלוונטיים". אבל כשההגרלה מתחילה, אין לך מושג עדיין אילו כדורים לא רלוונטיים.

ושוב אני אגיד, תנסה לפרט את כל המקרים, אתה תתפלא כמה זה עוזר להבנה כשיש לך את הכל מפורט מול העיניים.

אתה יכול לבחור בדלת ה"לא רלוונטית", אבל ברגע שבחרת בה, דלת אחרת הופכת ללא רלוונטית (על המקרה שבחרת מכונית מראש אני לא מדבר כי שם זה באמת ברור שעדיף לך להישאר, לא שהמתמודד יודע את זה כמובן....).
לגבי הדוגמא שלך עם הלוטו, יש פה 2 הבדלים מרכזיים:
1. לפחות לפי הטענה שלי (והטענה שלי אגב, בהחלט תלויה בזה), המתמודד יודע מראש שיש דלת לא רלוונטית (לא ראיתי שום מקום שעוסק בבעיה שטוען אחרת, אבל אם המתמודד לא יודע, אז בהחלט התיאוריה שלי בטלה, אבל בשביל שזה יקרה צריך שתהיה אופציה שהמנחה לא פותח דלת, או שכל פעם שהניסוי מנוסה, המציאות היא "חדשה").
2. הוא גם יודע איזה סוג של דלת לא רלוונטית - דלת של עז.
ולכן התיאוריה שלי בהחלט טוענת, שאם המתמודד יודע ש34 כדורים לא רלוונטיים, והוא גם יודע איזה כדורים לא רלוונטיים, הסיכוי שלו לזכות בהגרלה הוא באמת מושלם.

ושוב, כל הבעיה כולה ברורה לי, רק העניין עם האחוזים בהתחלה לא.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2013, 21:52 
Kyahs כתב:

בהצלחה.

קראתי כמה וכמה הסברים לבעיה הזאת,וההסבר שלך ממש מפשט את הבעיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2013, 23:06 
סמל אישי של המשתמש
הנה קיצוניות שאולי תעזור לך להבין-
נניח וזה לא 3 דלתות, אלא מאה דלתות, או אלף.
ונניח שהמנחה לא חושף עז אחת, אלא 98, או 998.
עדיין לא ברור לך למה עדיף להחליף דלת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2013, 23:30 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
הנה קיצוניות שאולי תעזור לך להבין-
נניח וזה לא 3 דלתות, אלא מאה דלתות, או אלף.
ונניח שהמנחה לא חושף עז אחת, אלא 98, או 998.
עדיין לא ברור לך למה עדיף להחליף דלת?

גם את זה אני שמעתי.
גם אם זה מיליארד דלתות, לפי התיאוריה שלי, ברגע שמראש המשתתף יודע מראש ש999,999,999,998 אלף דלתות בטלות, הן בכלל לא רלוונטיות לבחירה שלו, הבחירה שלו מראש היא בין הדלת שהוא בחר, לזו שהמנחה השאיר פתוחה, השאר בכל מקרה התבטלו.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2013, 23:42 
סמל אישי של המשתמש
או קי, במחשבה שניה יש מצב שהבנתי את זה :D .

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2013, 08:22 
סמל אישי של המשתמש
השאלה פה היא אם עדיף להחליף. זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2013, 09:34 
עדיף להחליף משום שבבחירה הראשונה יש לך סיכוי של 33% ובשניה 50%

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2013, 09:40 
סמל אישי של המשתמש
בשניה זה 67%. זה חייב להסתכם ל 100% היות ויש רק שתי אפשרויות (לא להחליף ולהחליף) ובאחת מהן נמצא הפרס.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 01:09 
שער 5 הוא קרנבל כתב:
Kyahs כתב:

אתה יכול לבחור בדלת ה"לא רלוונטית", אבל ברגע שבחרת בה, דלת אחרת הופכת ללא רלוונטית (על המקרה שבחרת מכונית מראש אני לא מדבר כי שם זה באמת ברור שעדיף לך להישאר, לא שהמתמודד יודע את זה כמובן....).
לגבי הדוגמא שלך עם הלוטו, יש פה 2 הבדלים מרכזיים:
1. לפחות לפי הטענה שלי (והטענה שלי אגב, בהחלט תלויה בזה), המתמודד יודע מראש שיש דלת לא רלוונטית (לא ראיתי שום מקום שעוסק בבעיה שטוען אחרת, אבל אם המתמודד לא יודע, אז בהחלט התיאוריה שלי בטלה, אבל בשביל שזה יקרה צריך שתהיה אופציה שהמנחה לא פותח דלת, או שכל פעם שהניסוי מנוסה, המציאות היא "חדשה").
2. הוא גם יודע איזה סוג של דלת לא רלוונטית - דלת של עז.
ולכן התיאוריה שלי בהחלט טוענת, שאם המתמודד יודע ש34 כדורים לא רלוונטיים, והוא גם יודע איזה כדורים לא רלוונטיים, הסיכוי שלו לזכות בהגרלה הוא באמת מושלם.

ושוב, כל הבעיה כולה ברורה לי, רק העניין עם האחוזים בהתחלה לא.

אבל אתה לא יודע איזו דלת היא לא רלוונטית, אחרת באמת הסיכוי באמת היה שווה בשתי הדלתות. זה שאתה יודע שדלת כלשהי היא לא רלוונטית לא עוזר לך, כמו שלא עוזר לך לדעת שיש כדורים לא רלוונטים בלי לדעת אילו כדורים בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: בעיית מונטי הול - תהייה.
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 08:21 
its-sick כתב:
בשניה זה 67%. זה חייב להסתכם ל 100% היות ויש רק שתי אפשרויות (לא להחליף ולהחליף) ובאחת מהן נמצא הפרס.

בבחירה הראשונה אתה בוחר אחת מתוך שלוש = 33%. בבחירה השנייה מורידים דלת אחת שבוודאות אין בה פרס ועכשיו נשארת עם מצב חדש שבו יש אחת עם פרס והשנייה בלי פרס = 50%

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 08:34 
סמל אישי של המשתמש
אם אתה מחליט מראש על אסטרטגיה של החלפה או של אי החלפה, אלו רק שתי אפשרויות.
לאסטרטגיה של אי החלפה יש סיכוי של שליש להצליח, לכן לאסטרטגיה של החלפה יש סיכוי של שני שליש.
תסתכל על זה כאילו אני משחק ביחד איתך, ואני מקבל את מה שיש בדלת שלא לקחת. תמיד אחד מאיתנו זוכה.
אם נשחק אלף פעם ואתה לא תחליף אף פעם, אתה צפוי לזכות 333 פעם, ואני בממוצע אזכה ב 667 פעמים (כי כשאתה מפסיד אני זוכה, זה כאילו שאני זה שכן מחליף).
ככה מודדים סיכויים, משחקים הרבה פעמים וסופרים את המקרים השונים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 09:11 
סמל אישי של המשתמש
האמת שמעתי פעם אחת התיאוריה של החמישים אחוז באיזה תכנית בדיסקברי (בשקלול הכל יצא להם משהו כמו 57-43)

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 17:32 
או שלא שמעת נכון, או שאין להם מושג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 17:47 
וולטון היה שם את זה כתב:
או שלא שמעת נכון, או שאין להם מושג

תסביר לי מה שגוי בטענה שלי, ברגע שמבטלים דלת אחת נוצר מצב חדש שהוא אינו תלוי במצב הקודם ובו ישנה דלת אחת עם פרס ושנייה בלי פרס והסיכוי הוא 50%

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 17:51 
אתה בחרת דלת מתוך 3. הסיכויים שלך הם שליש.
הסיכוי של 2 הדלתות האחרות הוא 2/3.
אם אחרי שבחרת, היו אומרים לך שאתה יכול לבחור את שתי הדלתות האחרות, ברור שהיית מעדיף אותן כי הסיכוי שלהן הוא 2/3.
זה בדיוק מה שקורה אם אתה מחליט מראש שלא משנה מה הדלת שהמנחה יפתח, אתה תחליף את הדלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 17:53 
מה ששגוי זה שככה לא מחשבים הסתברות.
אי אפשר באמצע התהליך לשנות את החישוב כי יצאה או לא יצאה אופציה מסויימת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 17:56 
אם המנחה היה מישהו שלא יודע איפה נמצא הפרס, והוא לגמרי במקרה היה פותח דלת שמאחוריה עז, ההסתברות שלך היתה 50%.
מכיוון שהוא יודע, ובכל מקרה הוא יחשוף עז, הרי שפתיחת הדלת והחלפת הניחוש, שקולה לבחירה בשתי הדלתות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 18:00 
סמל אישי של המשתמש
והשא"ז, גם אם המנחה לא יודע מה הוא פותח עדיף לך להחליף.. במקרה הטוב הוא פותח עז. ברע מכונית. כך או כך אתה לא מפסיד מזה. עם זאת, ההסתברות לזכיה במקרה כזה יורדת לחצי..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 18:07 
וולטון היה שם את זה כתב:
אם המנחה היה מישהו שלא יודע איפה נמצא הפרס, והוא לגמרי במקרה היה פותח דלת שמאחוריה עז, ההסתברות שלך היתה 50%.
מכיוון שהוא יודע, ובכל מקרה הוא יחשוף עז, הרי שפתיחת הדלת והחלפת הניחוש, שקולה לבחירה בשתי הדלתות.

זה בעיני בדיוק ההסבר האינטיאוטיבי לתוצאה שהיא אולי לא אינטואיטיבית (שתמיד חייבים להחליף). ההתערבות של המנחה היא לא אקראית אלא היא מגלה מידע מסויים ולכן האינטואיציה (שמובילה לתוצאה של זה לא משנה אם צריך להחליף או שלא) שמייחסת לה אפס חשיבות שגויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 18:16 
אדום נחמד כתב:
והשא"ז, גם אם המנחה לא יודע מה הוא פותח עדיף לך להחליף.. במקרה הטוב הוא פותח עז. ברע מכונית. כך או כך אתה לא מפסיד מזה. עם זאת, ההסתברות לזכיה במקרה כזה יורדת לחצי..

הכוונה היתה כמובן, שאם הוא לא יודע ופותח במקרה דלת שמאחוריה עז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 18:18 
היה אגב שעשועון כזה בערוץ 2 אם אני לא טועה (נראה לי "עשינו עסק"), ואנשים התעקשו לא להחליף דלת, פעם אחר פעם.

נערך לאחרונה על ידי וולטון היה שם את זה בתאריך 30 אוקטובר 2013, 18:20, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2013, 18:19 
סמל אישי של המשתמש
הבנתי למנ התכוונת ואמרתי שטות. כלומר.. צדקתי בשורה הסופית קק לט ברור למה פתחתי כפי שפתחתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 28 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: