EISEN כתב:
להוריד במשקל אתה לא צריך, לפחות לדעתי. כדי להיות בטוח שאני צודק תכניס את הגובה והמשקל שלך במחשבון BMI ונראה מה הוא אומר. לעניות דעתי אתה לא נראה כמו מישהו שצריך להוריד משקל.
מעבר לזה, תגיד מה המטרות שלך לפחות בתור התחלה (נגיד לרוץ X קילומטר, לרוץ X קילומטר ב-Y זמן, להיות בכושר בשביל הצבא, וכו')
נוטה להסכים עם התוכנית הזו..
אני לא חושב שאם אתה מתחיל כדאי לך להעתסק עם כל החלבונים ופחממות ומה כדאי מתי, זה סתם מסובך ואם אתה תרצה להמשיך בתחום הכושר הגופני (אירובי או אנאירובי) אתה כן תצטרך את זה, אבל לשם התחלה לדעתי זה פחות רלוונטי.
מספר כללי ברזל כן יעזרו לך:
-לא לאכול ארוחה כבדה מדי לפני אימון, עדיף לתת לגוף בערך שעתיים-שלוש לעכל את האוכל
-לא לצאת מורעב לאימון: רלוונטי בעיקר אם אתה תתאמן בבקרים ישר כשאתה קם. במקרה כזה (או אם במהלך היום אתה רעב מאוד) כן כדאי לאכול פרוסת לחם או משהו קל אחר (חטיף/פרי)
-באימוני אירובי החשיבות למה תאכל אחרי היא פחותה מאימוני אנאירובי. אירובי זה יהיה אימוני הריצה שלך (עם הזמן ופיתוח הכושר אתה גם תגיע למאמץ אנאירובי בריצה, אבל לאט לאט) ואנאירובי אימוני כוח: משקולות/שכיבות סמיכה ומתח.
אחרי אימון אנאירובי כן הייתי ממליץ לאכול טונה למשל או כל מזון אחר שיש בו הרבה חלבון. אני לא מכיר ולא מבין בזה, אז אני פשוט אוכל טונה וזהו..יש בזה מספיק חלבון (קופסא שלמה, כן?)
-אל תמנע מעצמך הנאות קולונריות: גלידות, עוגות, שוקולודים וכו'. אתה עוד לא מתאמן לאליפות העולם ואין סיבה שלא תשלב בתפריט שלך גם מאכלים פחות בריאים, כמובן במידה. אם אתה מצליח להימנע לחלוטין מהדברים האלה-מה טוב, אבל לא יקרה כלום אם פעם בשבוע תאכל גלידה או עוגה או פה ושם פיצה. עם הזמן, אם תמשיך להתאמן, אתה לבד תפסיק עם הדברים האלה
עכשיו, בנוגע לזה שאתה לא מצליח מתח, אני ממליץ לך להגדיל את כמות שכיבות הסמיכה שאתה מצליח, נגיד תגיע ל30 ברצף. במקביל תנסה להיתלות על מוט של מתח עם הסנטר מעל המוט (כלומר תעלה) ותנסה להישאר כמה שיותר זמן: 10/20/30 שניות, כמה שתצליח). חזור על התרגיל הזה שלוש פעמים עם הפסקה קצרה בין הסטים. אני מאמין שאם תתמיד בזה, אחרי שבוע-שבועיים כבר תצליח לעשות 2-3 עליות מתח.
לגבי הריצה, אני כשהתחלתי להתאמן פשוט הייתי רץ לאיזו תחנת דלק שממוקמת 4 ק"מ מהבית, נח שם, לפעמים קונה משהו קטן לאכול, וחוזר. בלי סטופר ובלי כלום. לאט לאט הייתי מגדיל את המרחק ומקצר את ההפסקה. זו תוכנית שלא תביא לשיפור המהירות או להרזיה באופן כללי אלא רק לפיתוח כושר למרחקים ארוכים. אם תעשה מה שאייזן המליץ, אתה גם תוריד הרבה קלוריות וגם תשפר את המהירות שלך.
תרגיל נחמד מאוד שמשפר מהירות באלפיים: 500X4 חמש מאות מטר-ארבע פעמים. ספרינט כל 500 (סט), מנוחה של דקה-דקה וחצי בין הסטים.
יש אינספור משחקים שאפשר לעשות עם הריצה מבחינת קצבים ומנוחות, אתה יכול גם לגוון לעצמך לפעמים כדי לא להשתעמם.