עמי נאווי כתב:
JustZiv כתב:
yeho11 כתב:
עד לפני שבוע הייתי מפקיד צ'קים במכונה, מכיוון שהחשבון היה רק שלי הייתי חותם בגב הצק את חתימתי ואת מספר הת.ז שלי. עכשיו לי ולאשתי חשבון משותף. על הצק רשום שהוא עבור שנינו (יעל ויהונתן שטיין). האם היא צריכה גם לחתום ולרשום ת.ז בגב הצק או שמספיק שרק אני עושה זאת?
אל תקשיב למה שהם אמרו.
ברגע ששני מוטבים או יותר רשומים בפקודת השיק(כלומר במקרה הזה, אתה ואישתך רשומים) הדבר מחייב חתימה של כולם בגב השיק(מס' ת.ז. לא הכרחי ולא חובה).
נו, באמת. תדמור צודק ב100 אחוז.
כשפותחים את חשבון הבנק המשותף (אני צירפתי את אשתי לשלי והיא צירפה אותי לשלה) נשאלים בכל אחד מהבנקים איזה הרשאה צריך לבצע כלמיני פעולות.
למשל, האם הפקדת צ'ק מצריכה חתימה של 2 המוטבים או רק אחד. כנ"ל לגבי משיכת כסף, סגירת חשבון, וכו'.
אפשר חתימה אחת בלבד. ואם אתה ממש רוצה לוודא אז תדחף לשניה לתור ותשאל כל פקיד בבנק, הם אמורים לדעת את זה מתוך שינה.
מה הקשר בין פתיחת החשבון להפקדת השיק???
למה אתם מבלבלים את הבנאדם ועוד יורים שטויות בלי מושג.
אין שום צורך להידחף לתור בבנק כי במקרה אני עובד בבנק.
אם לדוגמא יש לו חשבון עם אישתו בבנק לאומי והשיק משוך עך בנק פועלים, מאיפה לפקיד בבנק פועלים יש מושג שהחשבון בבנק לאומי הוא משותף וכמה חתימות מחייבות??
אם תהיה חתימה אחת בגב השיק כאשר שני מוטבים או יותר רשומים בפקודת השיק, בנק פועלים יחזיר את השיק מסיבת ״חסר היסב״