תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 04:34

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 99 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: האו"ם שוב מראה כמה הוא מוחזק ע"י אג'נדה מסוכנת בביצים
הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 09:23 
כשהאו"ם מדבר על מעמד האשה בישראל הוא מדבר על מעמדה מבחינה חוקית. יש הבדל בין זה לבין עניין ההתייחסות אל האשה ברחוב.
(ברור שיש יחסי גומלין בין הדברים).

אני לא טענתי שהיחס לנשים על ידי הרחוב הישראלי הוא טוב. נהפוכו, בזה אנחנו אולי מהגרועים בעולם.
אבל זה לא קשור בהכרח במעמד האשה, זה נכון באופן הרבה יותר כללי. הישראלים באופן כללי הם הכי ברברים שראיתי. חסרי כבוד לכל דבר שהוא לא הם עצמם והדברים היקרים להם. את זה אפשר לראות בכל מקום ובכל תחום בארץ. אפשר אפילו להתחיל מהפורום הזה, ולראות עד כמה אנשים שיש להם לכאורה מן המשותף הם חסרי כבוד אחד לשני, ובזים לכל דבר שהוא לא הם עצמם או מה שהם חושבים.

מעת לעת אני מנסה להסביר לעצמי איך הגענו לזה ויש לי כמה הסברים, אבל זה לדיון אחר..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 09:40 
סמל אישי של המשתמש
קרה פעם באוסטרליה שבאיזה אירוע במימון המדינה, שהתרחש בעיר הבירה, הורדו בכוח נשים מהבמה כדי "לא לפגוע ברגשות המאמינים"?
זה שייך ל"מעמדה מבחינה חוקית" או שזה סתם "התייחסות לאישה ברחוב"? אותה שאלה לגבי אוטובוסים בהן נשים "מתבקשות" לשבת מאחור.

ועם כל הכבוד לחקיקה כזו או אחרת, אם אישה לא יכולה להסתובב במרחב הציבורי (אם מפני שיטרידו אותה, אם מפני שיגרשו אותה בכוח, אם מפני שהיא צריכה ללכת על המדרכה השניהה, וכו' וכו') אז מעמד האישה בישראל הוא על הפנים.
אני די משוכנע שאין פה אף אחד שהיה רוצה שהבת שלו תגור במדינה שאמנם יש בה חוקים שמחייבים מעסיקים לפרסם מודעות דרושים שפונות לשני המינים אבל היא לא יכולה ללכת בה ברחוב בשקט.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 12:19 
teknoboy כתב:
קרה פעם באוסטרליה שבאיזה אירוע במימון המדינה, שהתרחש בעיר הבירה, הורדו בכוח נשים מהבמה כדי "לא לפגוע ברגשות המאמינים"?
זה שייך ל"מעמדה מבחינה חוקית" או שזה סתם "התייחסות לאישה ברחוב"? אותה שאלה לגבי אוטובוסים בהן נשים "מתבקשות" לשבת מאחור.

ועם כל הכבוד לחקיקה כזו או אחרת, אם אישה לא יכולה להסתובב במרחב הציבורי (אם מפני שיטרידו אותה, אם מפני שיגרשו אותה בכוח, אם מפני שהיא צריכה ללכת על המדרכה השניהה, וכו' וכו') אז מעמד האישה בישראל הוא על הפנים.
אני די משוכנע שאין פה אף אחד שהיה רוצה שהבת שלו תגור במדינה שאמנם יש בה חוקים שמחייבים מעסיקים לפרסם מודעות דרושים שפונות לשני המינים אבל היא לא יכולה ללכת בה ברחוב בשקט.

התמונה בישראל, גם מבחינה חוקית, עדיין צריכה להשתפר. לא מכיר מקרה באוסטרליה כמו שציינת, אבל באותה נשימה אמרתי לך שיש כאן למשל מדינות שהפלה אסורה בהן על פי חוק. אני גם יודע באופן אישי, שהרבה יותר קשה להביא למעצר של בעל מתעלל מאשר בישראל. אז יש פנים לכאן ולכאן, ולא בטוח איפה הזכויות הבסיסיות של אשה יותר נפגעות, גם אם מדובר במדינות אחרות.

ושוב, ביחס למה שאתה טוען על המרחב הציבורי, אתה צודק ב-100%, אבל אני לא בטוח שאפשר לעשות משהו בנושא מבחינת חקיקה. זה עניין תרבותי-התנהגותי שהוא חמור מאד בישראל. זו תרבות בהמית, שהפגיעה בנשים היא רק אחד מהסימפטומים שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 14:00 
אדום מטלי כתב:
teknoboy כתב:

התמונה בישראל, גם מבחינה חוקית, עדיין צריכה להשתפר. לא מכיר מקרה באוסטרליה כמו שציינת, אבל באותה נשימה אמרתי לך שיש כאן למשל מדינות שהפלה אסורה בהן על פי חוק. אני גם יודע באופן אישי, שהרבה יותר קשה להביא למעצר של בעל מתעלל מאשר בישראל. אז יש פנים לכאן ולכאן, ולא בטוח איפה הזכויות הבסיסיות של אשה יותר נפגעות, גם אם מדובר במדינות אחרות.

ושוב, ביחס למה שאתה טוען על המרחב הציבורי, אתה צודק ב-100%, אבל אני לא בטוח שאפשר לעשות משהו בנושא מבחינת חקיקה. זה עניין תרבותי-התנהגותי שהוא חמור מאד בישראל. זו תרבות בהמית, שהפגיעה בנשים היא רק אחד מהסימפטומים שלה.

אני חושב שזה לא נכון לקחת את אוסטרליה כ-REFERENCE.
אוסטרליה היא המדינה עם רמת החיים הגבוהה ביותר בעולם, ואחת המדינות הכי נאורות והכי מתקדמות בעולם. אף אחד לא טוען שישראל היא כמו אוסטרליה.
את ישראל צריך להשוות לממוצע ה-OECD. זה ה-REFERENCE המתאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 17:02 
סמל אישי של המשתמש
בלי להעליב, אבל אתם לא חושבים ששווה לכם לקרוא את הדו"חות האלו לפני שאתם מתווכחים עליהם כל כך הרבה?
הדו"חות הנ"ל מתמקדים כמעט לגמרי במדדים קשים כמו הפרשי שכר, השתתפות בכח העבודה, אחוזי תמותה בלידה, השתתפות במוסדות השלטון וכו'.
יש כמובן מדדים קשים שמושפעים ישירות מחקיקה (לפחות בדמוקרטיות) כמו האורך של חופשת הלידה, אבל בעיקרון האירגון הזה מתעסק בעיקר בתוצאות והרבה פחות באיך הגעת אליהם, ולדעתי, במידה רבה של צדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 17:32 
אם מדברים על קריאת הדוחות,
כל נוסח ההחלטה (שכאמור לא התקבלה אלא רק הוצעה) לא עוסק בכלל בכלל במעמד האשה בישראל,
אלא בהשפעות הכיבוש על נשים פלשתיניות ומימוש זכויותיהן

http://www.un.org/ga/search/view_doc.as ... =E/2012/27

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 18:42 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
בלי להעליב, אבל אתם לא חושבים ששווה לכם לקרוא את הדו"חות האלו לפני שאתם מתווכחים עליהם כל כך הרבה?
הדו"חות הנ"ל מתמקדים כמעט לגמרי במדדים קשים כמו הפרשי שכר, השתתפות בכח העבודה, אחוזי תמותה בלידה, השתתפות במוסדות השלטון וכו'.
יש כמובן מדדים קשים שמושפעים ישירות מחקיקה (לפחות בדמוקרטיות) כמו האורך של חופשת הלידה, אבל בעיקרון האירגון הזה מתעסק בעיקר בתוצאות והרבה פחות באיך הגעת אליהם, ולדעתי, במידה רבה של צדק.

כמו שכבר כתבתי קודם, במדדים האלה מצבה של ישראל לא מהמשופרים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 20:07 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אמיר כתב:

כמו שכבר כתבתי קודם, במדדים האלה מצבה של ישראל לא מהמשופרים.

זה משתנה ממדד למדד, אבל לפחות בגבולות הקו הירוק מצבה של ישראל בגדול די טוב.

http://datatopics.worldbank.org/gender/country/israel

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2013, 21:34 
סמל אישי של המשתמש
בקטנה: קדימון לכתבה (מהעיתון "מקור ראשון") על בית שמש.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 99 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: