אחד אדום כתב:
הקריאה לשלום זה לפני מצור, ונפסק להלכה שגם במלחמת מצווה (למרות שרש"י אומר שלא ולמרות שאין שום סיפור בתנ"ך פרט לסיחון שקראו לשלום).
וזה לא קריאה לשלום, זאת קריאה לאנשי העיר להיות עבדים שלך.
כלומר הבחירה היא בין עבדות לבין מוות,
ישעיהו ליבוביץ, מהגותו
למיטב ידיעתי, חוץ מרש"י יש תמימות דעים אצל הפרשנים הבכירים שישנה
חובה לקרוא לשלום לכל העמים לפני שנלחמנו. מזתומר'ת (רק?) לפני מצור ?
וזה גם מה שאכן קרה.
"דאמר רבי שמואל שלוש פרסטיניות [=כרוזים] שלח יהושע לארץ ישראל עד שלא יכנסו לארץ. מי שהוא רוצה לפנות יפנה, להשלים ישלים, לעשות מלחמה יעשה. גרגשי פינה והאמין לו להקב"ה והלך לו לאפריקי... גבעונים השלימו. ..שלושים ואחד מלך עשו מלחמה ונפלו."
אינני יודע למה הוצרכה העבדות באמת, אך מכל מקום צריך לדעת שהעבדות של התנ"ך לא ממש דומה לקונטציה של מה שעולה לאדם כיום (השחורים באמריקה וכו').
עד כמה שאני יודע, לייבוביץ' היה נאמן באופן מוחלט למסורת היהודית (כלומר לגמרא ולהלכה באופן כללי), אמנם היו לו דעות שונות בנושאים שונים, אך לא ידעתי שיש לו עמדה שונה בנושא הזה מאשר שאר הרבנים.
אשמח אם תראה לי משהו כזה.
red in blood כתב:
אגב, בהקשר למקרה המדובר, ביררתי זאת ומדובר ברוכלים ללא רישיון, שמחרימים להם את הסחורה 3 פעמים בשבוע, כשכל פעם למחרת הכל מוחזר להם.
כך היה גם במקרה הזה, בלי שום קשר לפסח.
פשוט מסתבר שלא רק שאריה קניג הוא גזען ומסית לאלימות בחסות הדת, אלא גם שקרן ופוליטיקאי קטן, שהחליט לרשום את זה לרשותו ולגרוף מזה הון פוליטי.
זאת אומרת שכל הסערה שהייתה פה באשכול הייתה מיותרת ?
ירדן כתב:
אני מקבל את העובדה שבעת ההיא ערך חיי האדם היה נמוך עד לא קיים בכלל.
אני לא מקבל את העובדה שכיום, 3000 שנה אחרי, כשמלמדים את הנושא בתיכונים, אין שום דיון בכיתה או ביקורת על המעשים ההם.
ראה מה שכתבתי תגובה קודמת.
בכל מקרה, אני תומך. שילמדו. (וכן, מבחינתי גם דעות לא אורתודוכסיות, אבל שילמדו)