לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
זה לא כל כך מפתיע לגלות שאותו מוסר כפול שמאפיין אנשים בהתנהלות הפרטית שלהם (למשל כשהם עושים את מה שהם עצמם חפרו לנו בראש שהוא החטא הכי חמור שאפשר לעשות בפורום) מאפיין אותם גם בתפיסות המדיניות שלהם.
אגב, לירון, התפיסה הזאת, שיש כל מיני "סוגי" אנשים ולכל אחד מהסוגים מתייחסים אחרת היא פחות או יותר ההגדרה של הימין הפוליטי, אז אתה יכול לוותר לעצמך על המטרה הקבועה של "בעמדותיי המדיניות אני קרוב יותר אליכם מאל קומוניסים", כי אתה לא. העמדות שלך דומות מאוד לאלה של קומוניסים, רק קצת פחות ארסיות (כי אתה לא אשפה אנושית כמוהו) וקצת פחות קיצוניות (כנראה כי חשבת על הדברים פחות לעומק ממנו).
1. ראשית, בוא נדייק במשהו, אתה בזמנו החלטת שראוי להזכיר את תחום עיסוקי.
אני רק שאלתי את נועם בן כמה הוא שהוא מרשה לעצמו לקרוא לי ולפאביו טיפשים, לא כתבתי מהו תחום לימודיו של נועם, מגוריו, או מקצועו, רק שאלתי לגילו...
2. בחלק המקרים, אני לא חושב שצריך להתייחס למחבל ואזרח עזתי אותו דבר, הם בהחלט אנשים שונים.
גם אין צורך להתייחס למחבל יהודי ולמתנחל מאריאל אותו דבר.
3. אתה רואה אותי בתור ימין קיצוני, הימין יראה אותי בתור שמאלני, אז כנראה אני בהחלט באמצע ואני שמח על כך שמצד אחד יש לי חמלה כלפי אחר ומצד שני, מי שיפגע בי יקבל מכה חזקה יותר.
1. אני מבין שההתפלות הקטנה הזאת עוזרת לך להרגיש פחות צבוע, אבל אני לא חושב ששכנעת מישהו חוץ מאשר את עצמך.
2. לא הבנת אותי בכלל. ברור שיש הבדל בין אנשים, ולא כל תושבי אריאל הם אותו דבר (המתנדב במד"א הוא לא כמו חבר המחתרת היהודית, לצורך העניין). הכוונה שלי היתה שאתה מחיל חוקים (גם מוסריים, גם פרוצדורליים, גם כל סוג אחר של חוק) אחרים על קבוצות אוכלוסיה שונות, ובפרט על יהודים וערבים (ואל תשלה את עצמך, אתה הטפת פה בעד להתייחס לאזרחים הערבים בצורה שלא היית מוכן לקבל בחיים כלפי עצמך, כמו במקרה של המרדף ההוא אחר המחבל שברח מת"א וכל מה שקרה באותו הקשר).
אתה מבחין בין דם לדם, אתה מתייחס אחרת לאנשים על פי המוצא האתני\ההשתייכות הלאומית שלהם. זאת בדיוק ההגדרה של הימין הפוליטי.
3. הימין הקיצוני גם חושב מדי פעם שביבי סמולני על סף בגידה במדינה, אז הטיעון הזה לא ממש מחזיק מים. חוץ מזה, כבר הסברתי בסעיף הקודם למה הכותרות שאתה או אחרים נותנים למה שאתה אומר לא רלוונטיות, כי בסופו של דבר אתה ימני עמוק שמבדיל בין דם לדם (לא שמעתי אותך מתפלא על ריבוי הרוגים בהפגנות לא אלימות של ערבים לעומת היעדר הרוגים בהפגנות אלימות מאוד של לא-ערבים, למשל. להיפך, אתה מגן על הפער הזה בכל דרך אפשרית, כולל בדיון הנוכחי).