תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 09 יולי 2025, 18:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 189 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: צו ראשון
הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 21:42 
סמל אישי של המשתמש
Jugband כתב:
azran כתב:
אדום נחמד כתב:
azran כתב:
וברצינות,גם לי יש עוד מעט צו ראשון,אני צריך כל דרך שבעולם לא להיות קרבי.

:PUKE:

מה לעשות שיש אנשים שמסלול קרבי לא בתוכניות שלהם?מצטער שאני לא מורעל כמו אחרים,רוצה לבוא כל בוקר לקריה ולחזור בערב.

לחזור בערב? :LOL2: איזה לא ג'ובניק אתה

נראה לי שהבנתי :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 21:46 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
הדג נחש- זה לא אני
זה שיר עצום שגם בו הדגנחש מוכיחים שהם עשו וממשיכים לעשות את המוזיקה הכי רלוונטית שנעשית בישראל. אני לא רוצה להיות נחרץ מדי אבל הם פשוט המשוררים של הדור הזה
אם זה השיר הזה, השיר גן התות, השיר אף אחד ועוד רבים אחרים
הם מתעסקים בנושאים שאף אחד במוזיקה הישראלית לא מתעסק בהם בצורה כל כך ישירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 21:48 
סמל אישי של המשתמש
azran כתב:
Jugband כתב:
azran כתב:
אדום נחמד כתב:
azran כתב:
וברצינות,גם לי יש עוד מעט צו ראשון,אני צריך כל דרך שבעולם לא להיות קרבי.

:PUKE:

מה לעשות שיש אנשים שמסלול קרבי לא בתוכניות שלהם?מצטער שאני לא מורעל כמו אחרים,רוצה לבוא כל בוקר לקריה ולחזור בערב.

לחזור בערב? :LOL2: איזה לא ג'ובניק אתה

נראה לי שהבנתי :)

ג'ובניקים לא חוזרים בערב, בקיצור. מקסימום ב2- זה הגבול שלי לג'ובניקים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 21:50 
סמל אישי של המשתמש
קרבי (לב פועם) להגן על המדינה :HEART2: להגן על ארץ ישראל :HEART2:
להגן על כאלה שיכולים להיות איתי בקרב אבל בחרו "כי זה לא מתאים להם" :bang: וגם לב פועם(פשוט עברתי את מחסת הסמיילים..)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 21:52 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
אני גאון,הבנתי נכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 21:57 
סמל אישי של המשתמש
לא יודע מה מידת קרבתך אל האנשים שאתה מדבר עליהם, אני מניח שראיינת כל לוחם ושאלת אותו אם היה נשאר לוחם גם בלי הסיכות והנשק בחזרה הביתה. ואיזה קטע, לוחמי סטי"ל יוצאים בלי נשק הביתה, שלא לדבר על נ"מ שבתקופת ההכשרה יוצאים עם נשק ארוך הביתה (אוי לבושה), ועדיין לא זכור לי על חייל שביקש לצאת מקרבי בגלל זה.
הלוחמים הרגילים (גולני גבעתי נחל תותחנים שריון) שאני מכיר הם לא בנים של יוצאי סיירת מטכ"ל, הם אף פעם לא בלטו בשום צורת לימודים או ספורט כלשהי, גם לא בפן החברתי. חלקם שמאלנים חלקם ימניים חלקם חילוניים וחלקם מסורתיים.
מה בדיוק החברה בגוש דן הכתיבה להם? אני דווקא קורא בעיתונים על הירידה באחוזי המתגייסים.
החברה שאני וחברים שלי חיים בה ליברלית מאוד. היא אומרת בעיקרון "תעשה מה שבזיו שלך", ועדיין הם עשו מה שבזין שלהם - התגייסו לקרבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 22:01 
סמל אישי של המשתמש
Jugband כתב:

זה רק המקומבנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 22:09 
סמל אישי של המשתמש
רק הזונות יוצאים ב5 וכל השעות באזור שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 22:15 
סמל אישי של המשתמש
jugband קלוט תג'וב הבא בפיקוד העורף:
8 עד 10
כולל מירס
ומשכורת 700 שקל
יש על זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 22:17 
סמל אישי של המשתמש
שק"ם בצריפין 5-9 יומיות 9 עד 2?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 22:20 
סמל אישי של המשתמש
שלי מנצח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 22:33 
סמל אישי של המשתמש
הרוש הודף כתב:
jugband קלוט תג'וב הבא בפיקוד העורף:
8 עד 10
כולל מירס
ומשכורת 700 שקל
יש על זה?

:SHOCK3:
זה נשמע חוויה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 22:43 
סמל אישי של המשתמש
מה עם כל הספורטאים המצטיינים, וה1-6/1-30 שלהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 22:55 
הרוש הודף כתב:
לא יודע מה מידת קרבתך אל האנשים שאתה מדבר עליהם, אני מניח שראיינת כל לוחם ושאלת אותו אם היה נשאר לוחם גם בלי הסיכות והנשק בחזרה הביתה. ואיזה קטע, לוחמי סטי"ל יוצאים בלי נשק הביתה, שלא לדבר על נ"מ שבתקופת ההכשרה יוצאים עם נשק ארוך הביתה (אוי לבושה), ועדיין לא זכור לי על חייל שביקש לצאת מקרבי בגלל זה.
הלוחמים הרגילים (גולני גבעתי נחל תותחנים שריון) שאני מכיר הם לא בנים של יוצאי סיירת מטכ"ל, הם אף פעם לא בלטו בשום צורת לימודים או ספורט כלשהי, גם לא בפן החברתי. חלקם שמאלנים חלקם ימניים חלקם חילוניים וחלקם מסורתיים.
מה בדיוק החברה בגוש דן הכתיבה להם? אני דווקא קורא בעיתונים על הירידה באחוזי המתגייסים.
החברה שאני וחברים שלי חיים בה ליברלית מאוד. היא אומרת בעיקרון "תעשה מה שבזיו שלך", ועדיין הם עשו מה שבזין שלהם - התגייסו לקרבי.

אני מניח שגם אתה לא ראיינת כל לוחם שביקש לצאת מקרבי,אז בוא נשאיר טיעונים מטופשים בצד.
מה גם שבתקופה שלי בתור חייל קרבי עסקתי בשמונים אחוז מהזמן הפנוי שלי בדיוק בזה-לדבר עם אנשים על "למה אתם פה?".
בשורה התחתונה,כי החברה בארץ ישראל הכתיבה להם בין אם הם באו מתל אביב מרמת הגולן או מאילת.
לרוב המכריע של אותם ילדים שדיברתי איתם,הכומתה,השיפצורים על הנשק,וה"וואסאח" היו חשובים פי כמה מהגנה על המולדת(גם אם בחיים לא יודו בזה,הם משדרים את זה בכל משפט שיוצא להם מהפה ובכל פעולה שהם עושים).
יכול להיות שככה צבא צריך להתנהל על מנת להתקיים,ויכול להיות שבלי כל השואו אוף הפלצני הזה הצבא היה מצטמצם בחצי,אבל זה המצב.

עצוב שברירת המחדל בארץ לילד בן 18 היא לתפוס נשק ולהסתער.
עוד יותר עצוב שכאשר ילד אומר שזה פשוט לא בשבילוהוא חריג ונטל על החברה וכל הפלצנים שבחרו,מתוך אינטרסים שלהם,כן להיות קרביים מבקרים אותו על הבחירה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:04 
סמל אישי של המשתמש
תאמינו לי, אם הצבא היה כמו בארה"ב, כמקצוע בחירה מכובד, עם משכורת הגיונית ותנאים מספקים, היו מספיק חיילים בשביל כל מקרה חירום שהוא והצבא היה נראה פי אלף טוב. מהרמטכ"ל ועד הטירון. ובלי תרבות של "לא שירתת בצבא, אפס?!" או "אתה לא מתקבל לעבודה למרות כישוריך יוצאי הדופן משום שלא הסכמת להחזיק נשק ולהרוג מחבלים בעודך ילד".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:10 
דגלאס אלוהים כתב:
תאמינו לי, אם הצבא היה כמו בארה"ב, כמקצוע בחירה מכובד, עם משכורת הגיונית ותנאים מספקים, היו מספיק חיילים בשביל כל מקרה חירום שהוא והצבא היה נראה פי אלף טוב.

כמה חסר מושג צריך להיות כדי לכתוב משפט כזה?
או כמה האג'נדה שלך חזקה כדי לגרום לך לכתוב דבר כזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:10 
סמל אישי של המשתמש
דגלאס אלוהים כתב:
תאמינו לי, אם הצבא היה כמו בארה"ב, כמקצוע בחירה מכובד, עם משכורת הגיונית ותנאים מספקים, היו מספיק חיילים בשביל כל מקרה חירום שהוא והצבא היה נראה פי אלף טוב. מהרמטכ"ל ועד הטירון. ובלי תרבות של "לא שירתת בצבא, אפס?!" או "אתה לא מתקבל לעבודה למרות כישוריך יוצאי הדופן משום שלא הסכמת להחזיק נשק ולהרוג מחבלים בעודך ילד".

תסלח לי אבל במדינה עם 7 מליון תושבים (וזה עוד מבלי לדבר על התפלגויות האוכלוסיה השונות שמפחיתות את המספר הממשי שאכן פוטנציאלית יעשה צבא) לחשוב שאתה יכול ליצור צבא התנדבותי זה לא פחות מבדיחה.
גם כי אין לך את התקציב לזה, וגם כי בחיים לא יהיה לך כוח אדם מספק.
ולהגיד "לא עשית צבא כי לא הסכמת להחזיק נשק ולירות במחבלים" זו פשוט דמגוגיה ברמה הכי גבוהה.
יש אלף תפקידים אחרים שאפשר לתרום בהם לצה"ל, כל בורג חשוב.
אני כבר לא אכנס לחוצפה של אנשים מסויים שבטוחים שהם מעל החוק כי זה דיון אחר בפני עצמו.
אבל להגיד מראש "אני רוצה ג'וב 10 עד 14" כאילו כל דבר אחר חוץ מזה זה לרוץ בעזה ולירות בילדים קטנים ולהפר חוקי מוסר ונורמות חברתיות זה סילוף מציאות במקרה הטוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:14 
סמל אישי של המשתמש
אדום אש כתב:
דגלאס אלוהים כתב:

תסלח לי אבל במדינה עם 7 מליון תושבים (וזה עוד מבלי לדבר על התפלגויות האוכלוסיה השונות שמפחיתות את המספר הממשי שאכן פוטנציאלית יעשה צבא) לחשוב שאתה יכול ליצור צבא התנדבותי זה לא פחות מבדיחה.
ולהגיד "לא עשית צבא כי לא הסכמת להחזיק נשק ולירות במחבלים" זו פשוט דמגוגיה ברמה הכי גבוהה.
אני כבר לא אכנס לחוצפה של אנשים מסויים שבטוחים שהם מעל החוק כי זה דיון אחר בפני עצמו.
אבל להגיד מראש "אני רוצה ג'וב 10 עד 14" כאילו כל דבר אחר חוץ מזה זה לרוץ בעזה ולירות בילדים קטנים ולהפר חוקי מוסר ונורמות חברתיות זה סילוף מציאות במקרה הטוב.

מסכים עם החלק השני, והאמת שכנראה הגזמתי. ועדיין, אלו התגובות גם למי שלא-לא עשה צבא, אלא סתם היה ג'ובניק, וכמו שאמרת - תרם בדרכים אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:21 
סמל אישי של המשתמש
דגלאס אלוהים כתב:
אדום אש כתב:
דגלאס אלוהים כתב:

מסכים עם החלק השני, והאמת שכנראה הגזמתי. ועדיין, אלו התגובות גם למי שלא-לא עשה צבא, אלא סתם היה ג'ובניק, וכמו שאמרת - תרם בדרכים אחרות.

סבבה, מסכים איתך שיש רבדים בחברה שלנו שאומרים "לא עשית צבא אתה אפס", אבל באותה מידה זה נוראי ומביש שאנשים מעודדים "לדפוק את הצבא". אני נגד השחור וגם נגד הלבן.
הכל כאן רקוב מהייסוד ואני לא רואה דרך מוצא, עצוב משהו. מקווה שעזרן יבצע ג'וב איכותי ויתרום לצה"ל כמו שצריך, גם אם המערכת דופקת אותך.
יש לנו מדינה יחידה מסוגה בעולם וצריך לעזור ולהמשיך לקיים אותה, גם אם היא לפעמים יורקת לנו בפנים (כולל אותי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:25 
סמל אישי של המשתמש
אם המדינה לא יכולה להחזיק צבא התנדבותי, ולא יכולה להתקיים בלי צבא, אין לה זכות קיום. הרי אם היא תכריח את כל האזרחים להתגייס, גם מדינה מונגולית יכולה להכיז פה עצמאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:26 
סמל אישי של המשתמש
אדום אש כתב:
דגלאס אלוהים כתב:
אדום אש כתב:
דגלאס אלוהים כתב:

סבבה, מסכים איתך שיש רבדים בחברה שלנו שאומרים "לא עשית צבא אתה אפס", אבל באותה מידה זה נוראי ומביש שאנשים מעודדים "לדפוק את הצבא". אני נגד השחור וגם נגד הלבן.
הכל כאן רקוב מהייסוד ואני לא רואה דרך מוצא, עצוב משהו. מקווה שעזרן יבצע ג'וב איכותי ויתרום לצה"ל כמו שצריך, גם אם המערכת דופקת אותך.
יש לנו מדינה יחידה מסוגה בעולם וצריך לעזור ולהמשיך לקיים אותה, גם אם היא לפעמים יורקת לנו בפנים (כולל אותי).

מסכים עם הכל.
אבל קשה לי שלא להודות שאם וכאשר אעשה צבע (בן 17), זה יהיה בעיקר ממניעים חברתיים וחובה מוסרית לשאר החיילים, לא למדינה לצערי - ולא כך אמור להיות לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:26 
סמל אישי של המשתמש
ניסו פה להכניס הרבה דברים למקלדת שלי שלא אמרתי, ולנסות בכח להוציא אותי אדיוט.
ראשית, והכי חשוב, אמרתי כבר שאני לא מתייחס לטראומות מלחמה. זו באמת אפשרות, ולא אחד שהיא טובה. מצד שני, אף אחד לא מגיע לצבא בתחושה שהוא יצא מזה בסדר. שמישהו ימות לו בידיים והוא ימשיך כאילו כלום לא קרה.
לכולם זה קשה- והפחד מהקושי, או חוסר הרצון להתמודד עם הקושי, הוא לא תירוץ טוב.
שנית, אמרתי שאנשים שיש להם כבר בעיות נפשיות לא צריכים להתגייס לקרבי.
אני טוען שכל מי שמסוגל פיזית ללכת לקרבי, ואין לו בעיה נפשית קודמת, חייב (לא צריך, חייב) ללכת לקרבי.
מהסיבה הפשוטה שלאחוז קטן מהמתגייסים "בא" ללכת לקרבי, ואם כולם יעשו מה ש"בא" להם, אז אף אחד לא ילך לשם.

תפתיע אותי- אני לא חושב שיש עילה להתאבדות כלל. כלומר, לא מקובל עלי שבנאדם ש"רע" לו מתאבד. ברור לי שיש אנשים שיש להם בעיות, ואותם אי אפשר לשפוט באותה צורה, אבל אותם אנשים יכולים להתאבד מאלף ואחת סיבות שונות. הצבא הוא לא מיוחד בקטע הזה, ולכן לא צריך לקשור אותו לזה (שוב, פרט להלומי קרב).

ליאור גדידי- אני ממש סולד מההודעה שלך. לא מקובל עלי ניסוח כמו
ציטוט:
הרגילו אותם למחשבה שאם אתה לא מת על קדושת המולדת עם m-4 ביד,אתה כלום.

אף אחד לא מתגייס במטרה למות עם נשק ביד. אם יש מטרה כלל אז היא לא למות. מה לעשות, שבמלחמה מתים אנשים?
אני יודע שזה מזיז לך תביצה כנראה, אבל מישהו צריך למות. מישהו צריך לעמוד בחזית כשתוקפים אותנו. וזה לא משנה אם אתה ימין או שמאל. תתאסלם מצידי, עדיין נהייה במלחמה, ואם לא נלחם נכחד. אז לברוח מזה (ולברוח זה גם להסתדר על ג'וב) זה אחד הדברים הבזויים שקיימים.
אותם ג'ובניקים חשובים מאוד לצבא, הם חלק בלתי נפרד ממנו ומועילים בתחומם, רק ששם צריכים להיות אנשים שזה הפוטנציאל שלהם. כאלה שלא יכולים לעשות יותר.

עזרן, 'הרוש הודף' אמר את זה הכי פשוט שיש (למרות שגם הוא ברח). זה מביך לחיות בכיף שלך בזמן שחברים שלך קורעים תתחת בשבילך. זה מביך, וזה כתם. אולי לא כתם בפני החברה שבה תבחר להסתובב, אבל יום אחד אתה תאלץ לצאת מהבועה התלאביבית. ושם כבר לא יעריכו את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:30 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:31 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:
אם המדינה לא יכולה להחזיק צבא התנדבותי, ולא יכולה להתקיים בלי צבא, אין לה זכות קיום. הרי אם היא תכריח את כל האזרחים להתגייס, גם מדינה מונגולית יכולה להכיז פה עצמאות.

סיסמה ריקה מתוכן :PIHUK:
אתה לא חי במדינה הראשונה ולא האחרונה שיש לה צבא חובה מלית ברירה (ולא משנה שהסיבות מגוונות ומשתנות ממדינה למדינה).

ודאגלאס, גם זו סיבה ואני מעריך את זה. אנשים בוכים על כמה ישראל לא דמוקרטית ובעצם מנסים לעגל פינות. תחי הצביעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:41 
סמל אישי של המשתמש
ואו אנשים תרגעו.
רק ביקשתי לדעת מה אני צריך לעשות כדי לא לשרת לקרבי.
לאיזה דיון פיתחתם את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:42 
עזרן לכלכת ובגדול, תקשיב לי, לך לקרבי ויפה שעת אחת קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:47 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
עזרן לכלכת ובגדול, תקשיב לי, לך לקרבי ויפה שעת אחת קודם.

:D
אני לא בנוי לזה,לא פיזית (עלאק) ולא מנטלית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2011, 23:52 
סמל אישי של המשתמש
תפסיקו לבלבל תמוח.
שכל אחד יתרום כמה שהוא יכול,העיקר שיתרום.
לא תמיד הסיבה שאי אפשר להיות בקרבי היא פיזית...
התופעה הכי מגעילה היא תופעת ההשתמטות.
יש מישהו שלא יכול לשרת בשום תפקיד בצבא?
עם התפקידים שיש היום בצבא כל אחד יכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 00:02 
אדום נחמד כתב:

ציטוט:

אף אחד לא מתגייס במטרה למות עם נשק ביד. אם יש מטרה כלל אז היא לא למות. מה לעשות, שבמלחמה מתים אנשים?
אני יודע שזה מזיז לך תביצה כנראה, אבל מישהו צריך למות. מישהו צריך לעמוד בחזית כשתוקפים אותנו. וזה לא משנה אם אתה ימין או שמאל. תתאסלם מצידי, עדיין נהייה במלחמה, ואם לא נלחם נכחד. אז לברוח מזה (ולברוח זה גם להסתדר על ג'וב) זה אחד הדברים הבזויים שקיימים.
אותם ג'ובניקים חשובים מאוד לצבא, הם חלק בלתי נפרד ממנו ומועילים בתחומם, רק ששם צריכים להיות אנשים שזה הפוטנציאל שלהם. כאלה שלא יכולים לעשות יותר.

כן,יש מלחמה.
זה עדיין לא הופך ילד בן 18 שלא רואה את עצמו מסתער בשדה הקרב לבזוי.
ואם זה המצב,המדינה שאנו חיים בה בזויה לא פחות.

דרך אגב,אני יודע שאתה אוהב שנהרגים חיילים כנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 00:10 
סמל אישי של המשתמש
liorgadidi כתב:
אדום נחמד כתב:

ציטוט:

כן,יש מלחמה.
זה עדיין לא הופך ילד בן 18 שלא רואה את עצמו מסתער בשדה הקרב לבזוי.
ואם זה המצב,המדינה שאנו חיים בה בזויה לא פחות.

דרך אגב,אני יודע שאתה אוהב שנהרגים חיילים כנראה .

אף אחד לא רוצה למות ואף אחד לא נהנה כשחיילים נהרגים.
מישהו צריך להילחם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 189 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: