Officer Barbrady כתב:
אני חייב לשאול שאלה בתקווה לקבל תשובה כנה מהמשתמשים היותר נורמלים כאן(19, זינק, טכנובוי), אתם לא חושבים שיש כאן הסתה פרועה ומסוכנת נגד סמוטריץ? אתם לא מפחדים מלהט"ב(בארון או שלא) שייקח את החוק לידיים? ההסתה נגדו מאוד דומה להסתה נגד ריבלין.
לגבי השאלה האם יש פה הסתה: להסתה יש הגדרה ברורה למדי בחוק. יש רשויות שאמונות על אכיפת החוק ושמירתו. הן אלה שצריכות להחליט, כל מקרה לגופו ןעל פי קריטריונים אחידים.
חובה לציין על פניו נראה שהתיאור הזה רחוק מאוד מהמציאות, והאכיפה בהקשר הזה מאוד סלקטיבית (עושה רושם שסעיף ההסתה תקף רק לערבים, למשל).
לי אישית לא נראה סביר שאיזה מישהו מהקהילה ייקח מחר נשק וילך לרצוח את סמוטריץ'. למה לא נראה לי? כי מעולם לא קרה דבר שאפילו קרוב לזה (למיטב ידיעתי, גם לא בעולם הרחב). מצד שני, עושה רושם שההסתה כנגד קהילת הלהט"ב עובדת מצוין.
אגב, אם אני מבין נכון, אחד המבחנים שהתביעה צריכה לעמוד בהם כדי להוכיח שיש באמירה כלשהי כדי עבירת הסתה הוא שיש אפשרות ממשית שהאמירה תוביל למעשי אלימות (מבחן שהתביעה פטורה ממנו במקרה של עבירה של הסתה לגזענות).
טרם ראיתי אמירות שיש בהן כדי להסית מישהו לפגוע בסמוטריץ' פגיעה פיזית, וקל וחומר שאין יסוד להניח שמישהו יקום ויפגע בו בעקבות האמירות שכן נאמרו.
אתה כותב שההסתה נגדו דומה להסתה נגד ריבלין. השבוע איימו על ריבלין והסיתו נגדו כל כך הרבה (דף הפייסבוק שלו סופג לא מעט איומים ודברי הסתה גם ביום רגיל) שהשב"כ נכנס לתמונה. אני חושב שמתבקש שתתן פה כמה דוגמאות מרהיבות של הסתה כנגד סמוטריץ', אחרת הטענה המוזרה שלך תיראה חלילה תלושה מהמציאות.