תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 04:39

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 77  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 16:32 
עוד אף פעם לא אמרו לי פה שאני מתנשא.
הוספתי V לרשימה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 16:41 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:

ראשית, לא ממש היתה כוונה ספציפית, אבל אם אתה לוקח את זה אישית אז כנראה שיש דברים בגו.....

עכשיו, טעיתי ואני לא בטוח שכל המקרים נבדקים אלא מרביתם נבדקים (ובטח ובטח החמורים שבהם).
את התחושות שלי אני מקבל בחלקן מהתקשורת (הזרה והמקומית), משיחות עם חברים שמכירים את הנושא הרבה יותר מבפנים,
ולהגיש תסיעה לבית משפט זה פרוצדורה מאוד קלה ולא כזאת יקרה כמו שציינת אותה (יש אגרה והוצאות עו"ד), אז זה לא מה שממש עוצר אותם.

רצית דוגמא - http://news.walla.co.il/item/576239

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2969065,00.html

מעניין שגם במקרה האחרון אתה מתעלם מהעובדה שמיד לאחר הירי (והרבה לפני הסרטון של בצלם) הדבר כבר דווח למשטרה הצבאית שתתחיל לחקור את הנושא (אלא אם אתה חושב שכולם משקרים ובכלל לא הועבר דיווח כזה)

והנה עוד מקרה שבו צהל פתח בחקירה לפני שמישהו דיבר....

http://mekomit.co.il/stream/%D7%A6%D7%9 ... %99%D7%9D/
"לפעמים צריך גם לפרגן. אתמול (ראשון) חיילים הרגו את מוחמד אל-ענאתי בן ה-12, לפי דיווחים עם כדור בגב בזמן עימותים בין חיילים לזורקי אבנים. לפי אותם דיווחים, אל-ענאתי לא היה מעורב בעימותים.

אבל, כאמור, לפעמים צריך לפרגן, ומתברר שגם צה"ל מפיק לקחים מטעויות העבר. הפעם, בניגוד לפעמים קודמות, דובר צה"ל לא רק הודיע מיידית על פתיחת חקירת מצ"ח בנושא אלא אף הביע צער על מותו של הילד. ניתן לקוות שהחקירה תהיה יסודית ותמצא את האחראים ותצליח להתחיל להעביר את המסר שהריגת ילדים היא לא משהו שהצבא מתייחס אליו בזלזול."

לא לעניין המשפט הראשון שלך. אני מכבד אותך בתשובות, ואין צורך לעקיצות.

הדוגמאות מעניינות, אבל לא הצלחתי למצוא ברשת מה קרה בסופו של דבר, ואני ביקשתי דוגמאות להרשעות ועונשים. לא האשמות ראשוניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 16:51 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
אדום נחמד כתב:

1. עניתי לפוקרה - מצטער מול רגש או תחושה אין הרבה מה לעשות
2. אני חושב שהיא כן טובה, כי גם לחיילים חשוב לשמר את תדמית הארגון שלהם. שלא לדבר על העובדה שכל ישראלי חי בתודעת צהל המוסרי ביקום, ולכן על אחת כמה וכמה חיילים. אל תכליל, אני מכיר הרבה יותר חיילים שהצבא מבחינתם הוא לא ארגון שצריך לשמר את התדמית שלו ובטח שלא ישראלי חי בתודעת צה"ל כצבא המוסרי ביקום, עדיף שגם כאן תרשום שזו תחושתך וגם היא מתבססת על חייל שאתה לא מכיר
3. למה אתה חושב את זה? מה הבסיס עליו אתה נשען? האם הצבא אי פעם העניש חייל על הריגה בלי שהאירוע הופץ במקביל על ידי גורמים זרים? בחלק הראשון זה בגלל מה שאני יודע וראיתי במו עייני, לצבא יש גוף שלם (מנהל אזרחי) שכל היום מתעסק בתלונות הפלסטינים וכמות השאילתות שאני ראיתי מח"טים ומפקדי אוגדה באיו"ש מקבלים לא מותרים מקום לספק בנושא (לפחות אצלי),בחלק השני אני אנסה למצוא סימוכין לכך.
4. תקרא קצת ג'ון בראון למשל. אל תזרוק אותי להביא חומר, אם אתה עומד מאחורי הדברים שאתה רושם אנא ממך תביא נתונים
5. דיברנו על זה. אני מסתמך על סטטיסטיקה ועל ההגיון הבריא שלי. לך יש הגיון אחר וזה בסדר. בהחלט
6. עניתי לפוקרה. אז בוא נתקן, קודם צריך לראות איפה רוב האירועים מתרחשים (כמותית נדמה לי שיש יותר אירועים לא במחסומים, אבל זה צריך לבדוק) וצר לי לאכזב אותך בנושא המצלמות, הפריסה של המצלמות היא די שולית בתוך איו"ש חלק מהמעברים מצולמים וחלק לא, רוב המחסומים הקטנים הם ללא מצלמות, שאר המצלמות נמצאות בקו התפר לפחות נכון להיום.
מה שמעניין שבכל אירוע יש לפחות מצלמה אחת או יותר (פלאפונים,תקשורת,מצלמות אבטחה) מהצד הפלסטני ועדיין המקרים של ווידא הריגה שהוצגו הם בודדים (למרות שאפילו מקרה אחד אינו תקין)

0. מספיק עם התגובות בגוף ההודעה..
1. טוב
2. ברצינות? לרוב הישראלים לא חשובה תדמית הצבא המוסרי בעולם? יש לזה אולי קונצנזוס של 95%
3. המנהל האזרחי הוא אחד הגופים המסואבים ביותר הקיימים. נכון שמטרתו העיקרית הוא ניהול חייהם הסדיר של הפלסטינים, אבל למה אתה חושב שהתלונות שמתקבלות שם אכן מטופלות בצורה סבירה?
4. שמע, בנאדם עשה מחקר מעמיק לאורך שנים ומסכם את המחקר בקיר שלו. אין שום דרך שבה אני יכול לתת לך עשירית מהמידע שהוא נותן, אז במקום לצטט אותו פה, אני מבקש ממך לעקוב אחריו. לא רוצה לא צריך.
5. טוב
6. אתה טוען שפלסטינים מקבלים הוראות לצלם לפני פיגועים? אני מניח שהם תמיד יצלמו אחרי הארוע, ולכן עלולים לפספס. מצד שני הצבא מניח מצלמות סטטיות במחסומים בעיתיים, והצילום שם רציף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 16:57 
אדום נחמד כתב:
סימרוטיץ כתב:
אדום נחמד כתב:

1. עניתי לפוקרה - מצטער מול רגש או תחושה אין הרבה מה לעשות
2. אני חושב שהיא כן טובה, כי גם לחיילים חשוב לשמר את תדמית הארגון שלהם. שלא לדבר על העובדה שכל ישראלי חי בתודעת צהל המוסרי ביקום, ולכן על אחת כמה וכמה חיילים. אל תכליל, אני מכיר הרבה יותר חיילים שהצבא מבחינתם הוא לא ארגון שצריך לשמר את התדמית שלו ובטח שלא ישראלי חי בתודעת צה"ל כצבא המוסרי ביקום, עדיף שגם כאן תרשום שזו תחושתך וגם היא מתבססת על חייל שאתה לא מכיר
3. למה אתה חושב את זה? מה הבסיס עליו אתה נשען? האם הצבא אי פעם העניש חייל על הריגה בלי שהאירוע הופץ במקביל על ידי גורמים זרים? בחלק הראשון זה בגלל מה שאני יודע וראיתי במו עייני, לצבא יש גוף שלם (מנהל אזרחי) שכל היום מתעסק בתלונות הפלסטינים וכמות השאילתות שאני ראיתי מח"טים ומפקדי אוגדה באיו"ש מקבלים לא מותרים מקום לספק בנושא (לפחות אצלי),בחלק השני אני אנסה למצוא סימוכין לכך.
4. תקרא קצת ג'ון בראון למשל. אל תזרוק אותי להביא חומר, אם אתה עומד מאחורי הדברים שאתה רושם אנא ממך תביא נתונים
5. דיברנו על זה. אני מסתמך על סטטיסטיקה ועל ההגיון הבריא שלי. לך יש הגיון אחר וזה בסדר. בהחלט
6. עניתי לפוקרה. אז בוא נתקן, קודם צריך לראות איפה רוב האירועים מתרחשים (כמותית נדמה לי שיש יותר אירועים לא במחסומים, אבל זה צריך לבדוק) וצר לי לאכזב אותך בנושא המצלמות, הפריסה של המצלמות היא די שולית בתוך איו"ש חלק מהמעברים מצולמים וחלק לא, רוב המחסומים הקטנים הם ללא מצלמות, שאר המצלמות נמצאות בקו התפר לפחות נכון להיום.
מה שמעניין שבכל אירוע יש לפחות מצלמה אחת או יותר (פלאפונים,תקשורת,מצלמות אבטחה) מהצד הפלסטני ועדיין המקרים של ווידא הריגה שהוצגו הם בודדים (למרות שאפילו מקרה אחד אינו תקין)

0. מספיק עם התגובות בגוף ההודעה..
1. טוב
2. ברצינות? לרוב הישראלים לא חשובה תדמית הצבא המוסרי בעולם? יש לזה אולי קונצנזוס של 95%
3. המנהל האזרחי הוא אחד הגופים המסואבים ביותר הקיימים. נכון שמטרתו העיקרית הוא ניהול חייהם הסדיר של הפלסטינים, אבל למה אתה חושב שהתלונות שמתקבלות שם אכן מטופלות בצורה סבירה?
4. שמע, בנאדם עשה מחקר מעמיק לאורך שנים ומסכם את המחקר בקיר שלו. אין שום דרך שבה אני יכול לתת לך עשירית מהמידע שהוא נותן, אז במקום לצטט אותו פה, אני מבקש ממך לעקוב אחריו. לא רוצה לא צריך.
5. טוב
6. אתה טוען שפלסטינים מקבלים הוראות לצלם לפני פיגועים? אני מניח שהם תמיד יצלמו אחרי הארוע, ולכן עלולים לפספס. מצד שני הצבא מניח מצלמות סטטיות במחסומים בעיתיים, והצילום שם רציף.

2. רשמת חיילים אז הגבתי על חיילים, אבל זה לא משנה מה שכן משנה זה שבעניין הזה אתה לא מכיר את החייל שדיבר אז קצת להבין מאיזה תפיסת עולם הוא מגיע
6. עד כאן השיחה היתה ברוח טובה, למה צריך לקלקל ולהכניס לי מילים לפה ?
איפה ראית שרשמתי שהפלסטינים מקבלים הוראות לצלם לפני האירוע ? וחוץ מזה כבר הסברתי לך שלפלסטינים יש הרבה יותר מצלמות מצה"ל בכל נקודה, מה גם שמה שאתה רושם לגבי המצלמות לא כלכך נכון אבל אני מעדיף שלא נרשום דברים שלא צריך בפורום פתוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 17:04 
סמל אישי של המשתמש
למה קילקלתי? אני מנסה להבין למה התכוונת..
אם אתה מניח שלפלסטינים יש וידאו של כל המקרים האלה, זה לא מתחייב שהם התחילו לצלם לפני שהארוע החל?
מקרים בהם שוכב אדם 11 דקות לפני שנורה, סביר שיהיה תיעוד, אבל רוב המקרים אינם כאלה, ובשביל לא לפספס צריך ממש להזדרז. זה הכל.

חוץ מזה, שמהמשפט האחרון אני מבין שאין מצלמות אבל זה סודי ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 17:25 
אדום נחמד כתב:
למה קילקלתי? אני מנסה להבין למה התכוונת..
אם אתה מניח שלפלסטינים יש וידאו של כל המקרים האלה, זה לא מתחייב שהם התחילו לצלם לפני שהארוע החל?
מקרים בהם שוכב אדם 11 דקות לפני שנורה, סביר שיהיה תיעוד, אבל רוב המקרים אינם כאלה, ובשביל לא לפספס צריך ממש להזדרז. זה הכל.

חוץ מזה, שמהמשפט האחרון אני מבין שאין מצלמות אבל זה סודי ;)

הסיבה העיקרית שלפלסטינים יש יותר מצלמות זה בגלל שהם גרים שם ויש הרבה מצלמות אבטחה בבתים חנויות ובתי עסק לזה תוסיף (כמו במקרה דנן על אירועים שמתלווים לאירוע הראשוני ) שלכל אחד יש סמארטפון שמצלם ועל זה את התקשורת המקומית ותבין למה התכוונתי
בקשר לשורה האחרונה שכל אחד יבין מה שהוא רוצה בהקשר הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 17:52 
הנה מקרה אחד
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3590869,00.html
שוטרי מג"ב שזרקו פלסטיני מג'יפ הורשעו בהריגה
בדצמבר 2002 השליך שחר בוטביקה, יחד עם חבריו, נער פלסטיני מחברון מהג'יפ בו נסעו. הנער נהרג. היום הרשיע אותו בית המשפט בהריגה וחטיפה. גם חברו דניס אלחזוב שתיעד את האירוע הורשע בעבירות דומות. אמו של בוטביקה: "נתתי לצבא שלושה בנים וזאת התודה שלהם. שיתביישו"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 18:03 
סמל אישי של המשתמש
והרוצח הזה כבר שוחרר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 18:08 
סמל אישי של המשתמש
https://www.facebook.com/sefi.ovadia/po ... 4459189658

על החזרת גופות המחבלים ותקרית החייל בחברון.
ההחלטה של ראש הממשלה לא להשיב גופות מחבלים נוגעת לפי שעה לגופה אחת בלבד- זו של המחבל שנורה בראשו בתקרית בחברון מהשבוע שעבר. החלטה תמוהה משתי סיבות:
1. מדיניות החזרת הגופות הוכיחה עצמה ככזו שמרגיעה את השטח ומפחיתה פיגועים. מה קורה כשלא מחזירים גופות? סוכות האבלים לא מתפרקות, הערים והכפרים הפלסטינים מוצפים באווירה לאומנית, השטח חי את האינתיפאדה ומפגעים חדשים נולדים.
2.הגופה שעליה נתניהו בוחר לעשות את סיבוב הפרסה היא הגופה שישראל הייתה מעדיפה לשכוח כמה שיותר מהר ואילו הפלסטינים ואויבי ישראל יעדיפו לדבר בה ולהפכה לסמל. נותר לקוות שהאופייסד בו בנט וליברמן הותירו את נתניהו ביחס לחיבוק החייל היורה לא הביא את ראש הממשלה לקבל החלטה הנוגדת את הקו ההגיוני והנכון בו דבק עד הערב בכדי לזכות במהרה בנקודות הבייס שאבדו בימים האחרונים .
עכשיו בואו נדבר על הסיבה או נכון יותר מבול הסיבות שבגינן ישראל הייתה מעדיפה לשכוח את גופת המחבל מחברון. הנה תיאור המקרה כפי שעולה מתחקיר האירוע שערך מחט כפיר בו ביום בו התרחש הפיגוע.
חמישי בבוקר, שני מחבלים פלסטינים מתקרבים כשבידיהם סכינים לעמדת חסימה של צה״ל בחברון. בעמדה כח של שניים קצין- ממ וחייל. החייל נפצע אבל הכח הקטן פועל היטב ומנטרל את המחבלים. אחד נהרג במקום והאחר נפצע קשה מאוד לאחר שספג לא פחות משישה קליעים. אחרי הניטרול ניגש הממ( שלא נפגע) למחבלים השרועים על הקרקע ובודק את גופם לוודא שאין חגורת נפץ. הוא עושה זאת בידיו ואף הופך אותן על גבם היות ושניהם היו שכובים בטן. מאחד מהם(המחבל שנורה אחכ בראשו) הוא אף מרחיק את הסכין שהסתתרה בין הארץ לבטנו.
כעבור שש דקות מגיעים לזירה המפ והחובש( שהפך מאז גיבור ישראל ) המפ פוקד על החובש לטפל בפינוי החייל שנפצע בפיגוע, הוא מסייע בהעמסתו על האמבולנס וכעבר חמש דקות נוספות כלומר 11 דקות מרגע הפיגוע מתחילה התרחשות הירי:
החייל מסיר את הקסדה ומעבירה למשמורת לחייל אחר בכח כדי לירות בנוחות במחבל הפצוע, דורך את הנשק ומטווח קצר יורה בראשו של המחבל להפתעת שני מפקדיו הממ והמפ ששואלים אותו לפשר המעשה. תשובתו: מי שבא לפגוע בחבריי מגיע לו למות.
הקצינים מבינים שמדובר במעשה פסול ומדווחים למעלה וכעבור שעות ספורות( לפני פרסום סרטון בצלם) נערך תחקיר בשטח שמבוצע על ידי מחט כפיר, שם הוא שומע על ההסבר שהעניק החייל לירי. מה שהוא לא שומע בשום שלב מהחייל זה החשש מפני חגורת נפץ ולא הכחשה לדבריו בפני הממ והמפ.
המחט מבין שמדובר באירוע חמור וכך מתגלגל הדבר לפצר שמורה על חקירת המצח, שוב הרבה לפני סרטון בצלם. השר בנט מכיר את הפרטים הללו הוא יודע שגרסת חגורת הנפץ נולדה רק בשלב החקירה הוא יודע שבכירי צה״ל ושהבט הגיבו בחריפות כי הכירו את פרטי תחקיר המחט ולא בגלל סרטון בצלם ולא בעקבותיו. איך הוא ידע? כי הוא שמע זאת באופן אישי מפיו של הרמטכל בישיבת הקבינט האחרונה השבוע. ובכל זאת גם הוא וגם ליברמן( שאולי לא מכיר עד הסוף את הפרטים) הופכים החייל לגיבור . החייל הזה לא גיבור ועליו לעמוד לדין, הוא גם לא רוצח, בוודאי לא מבחינה משפטית מהסיבה הפשוטה שבגופו של המחבל כבר פגעו שישה קליעים וסופו היה למות גם אלמלא הירי לראשו, נתיחת הגופה צפויה להוכיח זאת. לא על הגופה הזאת תפארתנו וחכם לשחררה ולא להופכה לסמל שיבאיש ריחו של צה״ל שמלבד התנהגות החייל לאורך כל הדרך תחקר ללא טיוח את המקרה כיאה לצבא מוסרי וללא עזרת בצלם.
לפי שעה יעלון ואיזנקוט נותרים לבד בצריח מול כל העולם: הציבור שדמו רותח מול בנט ליברמן ויתר שרי הימין. מראש הממשלה מותר לצפות לקו אחראי ומוסרי, לא לספינים מזיקים של גופות. מצופה ממנו לדבוק באמת שידועה לו ולהסביר אותה לציבור גם אם ליברמן ובנט מנסים לעשות עליו סיבוב. זו מנהיגות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 19:12 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
עוד אף פעם לא אמרו לי פה שאני מתנשא.
הוספתי V לרשימה

סימן שצברת פז"ם של סמולנים.
עם קצת התמדה תוכל אפילו להגיע לדרגת "סלפן".

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 19:15 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:

ההחלטה של ראש הממשלה לא להשיב גופות מחבלים נוגעת לפי שעה לגופה אחת בלבד- זו של המחבל שנורה בראשו בתקרית בחברון מהשבוע שעבר. החלטה תמוהה משתי סיבות:
1. מדיניות החזרת הגופות הוכיחה עצמה ככזו שמרגיעה את השטח ומפחיתה פיגועים. מה קורה כשלא מחזירים גופות? סוכות האבלים לא מתפרקות, הערים והכפרים הפלסטינים מוצפים באווירה לאומנית, השטח חי את האינתיפאדה ומפגעים חדשים נולדים.
2.הגופה שעליה נתניהו בוחר לעשות את סיבוב הפרסה היא הגופה שישראל הייתה מעדיפה לשכוח כמה שיותר מהר ואילו הפלסטינים ואויבי ישראל יעדיפו לדבר בה ולהפכה לסמל. נותר לקוות שהאופייסד בו בנט וליברמן הותירו את נתניהו ביחס לחיבוק החייל היורה לא הביא את ראש הממשלה לקבל החלטה הנוגדת את הקו ההגיוני והנכון בו דבק עד הערב בכדי לזכות במהרה בנקודות הבייס שאבדו בימים האחרונים .
עכשיו בואו נדבר על הסיבה או נכון יותר מבול הסיבות שבגינן ישראל הייתה מעדיפה לשכוח את גופת המחבל מחברון. הנה תיאור המקרה כפי שעולה מתחקיר האירוע שערך מחט כפיר בו ביום בו התרחש הפיגוע.
חמישי בבוקר, שני מחבלים פלסטינים מתקרבים כשבידיהם סכינים לעמדת חסימה של צה״ל בחברון. בעמדה כח של שניים קצין- ממ וחייל. החייל נפצע אבל הכח הקטן פועל היטב ומנטרל את המחבלים. אחד נהרג במקום והאחר נפצע קשה מאוד לאחר שספג לא פחות משישה קליעים. אחרי הניטרול ניגש הממ( שלא נפגע) למחבלים השרועים על הקרקע ובודק את גופם לוודא שאין חגורת נפץ. הוא עושה זאת בידיו ואף הופך אותן על גבם היות ושניהם היו שכובים בטן. מאחד מהם(המחבל שנורה אחכ בראשו) הוא אף מרחיק את הסכין שהסתתרה בין הארץ לבטנו.
כעבור שש דקות מגיעים לזירה המפ והחובש( שהפך מאז גיבור ישראל ) המפ פוקד על החובש לטפל בפינוי החייל שנפצע בפיגוע, הוא מסייע בהעמסתו על האמבולנס וכעבר חמש דקות נוספות כלומר 11 דקות מרגע הפיגוע מתחילה התרחשות הירי:
החייל מסיר את הקסדה ומעבירה למשמורת לחייל אחר בכח כדי לירות בנוחות במחבל הפצוע, דורך את הנשק ומטווח קצר יורה בראשו של המחבל להפתעת שני מפקדיו הממ והמפ ששואלים אותו לפשר המעשה. תשובתו: מי שבא לפגוע בחבריי מגיע לו למות.
הקצינים מבינים שמדובר במעשה פסול ומדווחים למעלה וכעבור שעות ספורות( לפני פרסום סרטון בצלם) נערך תחקיר בשטח שמבוצע על ידי מחט כפיר, שם הוא שומע על ההסבר שהעניק החייל לירי. מה שהוא לא שומע בשום שלב מהחייל זה החשש מפני חגורת נפץ ולא הכחשה לדבריו בפני הממ והמפ.
המחט מבין שמדובר באירוע חמור וכך מתגלגל הדבר לפצר שמורה על חקירת המצח, שוב הרבה לפני סרטון בצלם. השר בנט מכיר את הפרטים הללו הוא יודע שגרסת חגורת הנפץ נולדה רק בשלב החקירה הוא יודע שבכירי צה״ל ושהבט הגיבו בחריפות כי הכירו את פרטי תחקיר המחט ולא בגלל סרטון בצלם ולא בעקבותיו. איך הוא ידע? כי הוא שמע זאת באופן אישי מפיו של הרמטכל בישיבת הקבינט האחרונה השבוע. ובכל זאת גם הוא וגם ליברמן( שאולי לא מכיר עד הסוף את הפרטים) הופכים החייל לגיבור . החייל הזה לא גיבור ועליו לעמוד לדין, הוא גם לא רוצח, בוודאי לא מבחינה משפטית מהסיבה הפשוטה שבגופו של המחבל כבר פגעו שישה קליעים וסופו היה למות גם אלמלא הירי לראשו, נתיחת הגופה צפויה להוכיח זאת. לא על הגופה הזאת תפארתנו וחכם לשחררה ולא להופכה לסמל שיבאיש ריחו של צה״ל שמלבד התנהגות החייל לאורך כל הדרך תחקר ללא טיוח את המקרה כיאה לצבא מוסרי וללא עזרת בצלם.
לפי שעה יעלון ואיזנקוט נותרים לבד בצריח מול כל העולם: הציבור שדמו רותח מול בנט ליברמן ויתר שרי הימין. מראש הממשלה מותר לצפות לקו אחראי ומוסרי, לא לספינים מזיקים של גופות. מצופה ממנו לדבוק באמת שידועה לו ולהסביר אותה לציבור גם אם ליברמן ובנט מנסים לעשות עליו סיבוב. זו מנהיגות.

מקווה שאנשי בצלם קראו את זה

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 19:17 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
הנה מקרה אחד
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3590869,00.html
שוטרי מג"ב שזרקו פלסטיני מג'יפ הורשעו בהריגה
בדצמבר 2002 השליך שחר בוטביקה, יחד עם חבריו, נער פלסטיני מחברון מהג'יפ בו נסעו. הנער נהרג. היום הרשיע אותו בית המשפט בהריגה וחטיפה. גם חברו דניס אלחזוב שתיעד את האירוע הורשע בעבירות דומות. אמו של בוטביקה: "נתתי לצבא שלושה בנים וזאת התודה שלהם. שיתביישו"

זה המקרה שאמרתי שאני מכיר, ובו אחד מהחיילים קיבל עונש משמעותי, ולפי אלפקה גם הוא שוחרר. לא שמעתי על עוד אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אפריל 2016, 09:10 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
קומוניסים כתב:
פאביו כתב:
התביעה הצבאית: החייל שירה למוות במחבל חשוד בהריגה

שכחו להתעדכן שבפורום פה הוא כבר הורשע ברצח. בושה הצה"ל הזה

בפורום שאתה חלאה מטונפת, אני נאצי, לירון גזען וסימרוטיץ מטומטם הכל יכול להיות...

הלו, הלו, בעבר כתבת פה כמה פעמים שאתה וחבריך, כשאתם מרכלים עליי, קוראים לי בשמות כמו "חלאה מטונפת".
פתאום על דעת עצמך אתה לוקח את הכינוי הזה ומחליט שאדום נחמד הדביק אותו לקומוניסים?
איפה העקביות, יקירי?

בוא לא נסלף יקירי ....
לא מרכלים עליך,אלא הזהירו אותי מספר משתמשים מפניך.
ואם כבר נדייק אמרו לי שאתה טיפוס נאלח וסלפן.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אפריל 2016, 10:08 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
קומוניסים כתב:
פאביו כתב:
התביעה הצבאית: החייל שירה למוות במחבל חשוד בהריגה

שכחו להתעדכן שבפורום פה הוא כבר הורשע ברצח. בושה הצה"ל הזה

בפורום שאתה חלאה מטונפת, אני נאצי, לירון גזען וסימרוטיץ מטומטם הכל יכול להיות...

הלו, הלו, בעבר כתבת פה כמה פעמים שאתה וחבריך, כשאתם מרכלים עליי, קוראים לי בשמות כמו "חלאה מטונפת".
פתאום על דעת עצמך אתה לוקח את הכינוי הזה ומחליט שאדום נחמד הדביק אותו לקומוניסים?
איפה העקביות, יקירי?

בוא לא נסלף יקירי ....
לא מרכלים עליך,אלא הזהירו אותי מספר משתמשים מפניך.
ואם כבר נדייק אמרו לי שאתה טיפוס נאלח וסלפן.

אז אין בכלל בעיה.
וסליחה שלא דייקתי בכינויים שאתה וחברייך משתמשים בהם כשאתם מרכלים עליי.

מרגש לדעת שיש אנשים שאני כל כך חשוב להם שהם מדברים עליי במציאות למרות שהם לא מכירים אותי מלבד שם המשתמש שלי בפורום. לא ידעתי שהיוזר שלי כל כך כריזמטי. :ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אפריל 2016, 10:36 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
teknoboy כתב:
.

אז אין בכלל בעיה.
וסליחה שלא דייקתי בכינויים שאתה וחברייך משתמשים בהם כשאתם מרכלים עליי.

מרגש לדעת שיש אנשים שאני כל כך חשוב להם שהם מדברים עליי במציאות למרות שהם לא מכירים אותי מלבד שם המשתמש שלי בפורום. לא ידעתי שהיוזר שלי כל כך כריזמטי. :ROSE:

שוב סילפת,הוכחת כמה הכינוי שהזהירו אותי מפניך נכון....

ואם כבר אתה רוצה את האמת ...
לא רק שמרכלים עליך
מחר אנחנו נפגשים ב 14:00 בבלומפילד ומתכננים מה נעשה לך השבוע בפורום
גם RED PRIDE מגיע

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אפריל 2016, 18:23 
פאביו כתב:
dr.avi כתב:

מקווה שאנשי בצלם קראו את זה

אם צה"ל התחיל לחקור את המקרה עוד לפני פרסום הסרטון, אז מה הבעיה בכך שבצלם פרסמו אותו? למה אתה "מקווה שאנשי בצלם קראו את זה"? שואל ברצינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אפריל 2016, 23:09 
סמל אישי של המשתמש
https://www.facebook.com/25981052418181 ... permPage=1
אין לי שמץ של מושג אם אלה אכן העובדות.
אבל אם כן, האדם הזה לא ראוי לעוד יום אחד של חופש אחד בחייו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2016, 08:26 
KingAlpaca כתב:

קודם כל מה שרשום שם נכון
לעניות דעתי הלא מקצועית החייל הזה צריך להיות מואשם בהריגה ולתת את הדין על כך
אי אפשר להוציא את הסיטואציה מהאירוע
כדוגמה ניקח מקרה של אונס שבו בן הזוג של הנאנסת מגיע למקום האונס כעבור 6 דקות ויורה למוות באנס
מה אמור להיות עונשו ? והאם יש מקרים כאלו שתועדו ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2016, 10:21 
סמל אישי של המשתמש
מסכים שאי אפשר להתעלם מההקשר ומהרקע, לא מסכים לטענה כאילו החייל הרוצח "נקלע למקום" שש דקות אחרי זמן T שרירותי כלשהו.
החייל הזה לא סתם נמצא שם, לא הגיע לשם במקרה ואפילו לא נמצא שם בתור עצמו - הוא שם כחלק ממנגנון צבאי שיש לו תפקידים מוגדרים (האמת שזה קצת מצחיק, כי על פי החוק הוא מחויב קודם כל לשמור על הפלסטינאים אבל גיחי גיחי וכו'), ואם הוא לא מסוגל למלא את התפקיד הזה (למשל כי הוא מתרגש מדברים שקורים בצבא עד כדי כך שהוא כבר לא מסוגל למלא את תפקידו כראוי ולמשל, לציית לפקודות) ראוי היה שיעבירו אותו לתפקיד אחר.
אבל למה שיהיו לנו ציפיות מאנשים שראינו במו עינינו את האדישות שלהם לנוכח קטילת חיי אדם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2016, 10:31 
סמל אישי של המשתמש
כתב האישום של החייל שסרח חייב היה להיות באשמת רצח.
ירצה בית המשפט להתחשב בכל מיני תנאים סביבתיים /חינוכים/נורמות פסולות יוכל.
ירצה בית המשפט לתת לו עונש שמתחשב בכל מיני סיבות מקלות (ולא שאני בעד) יוכל.
יחמיר בית המשפט, ויחליט הרמטכ"ל ו/או הנשיא ו/או מי שמוסמך לכך לתת חנינה לחייל (ולא שאני חלילה בעד) יוכל לעשות זאת.
ועד אז, כתב האישום כנגד החייל שסרח חייב היה להיות על רצח מתוך כוונת תחילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2016, 10:42 
teknoboy כתב:
מסכים שאי אפשר להתעלם מההקשר ומהרקע, לא מסכים לטענה כאילו החייל הרוצח "נקלע למקום" שש דקות אחרי זמן T שרירותי כלשהו.
החייל הזה לא סתם נמצא שם, לא הגיע לשם במקרה ואפילו לא נמצא שם בתור עצמו - הוא שם כחלק ממנגנון צבאי שיש לו תפקידים מוגדרים (האמת שזה קצת מצחיק, כי על פי החוק הוא מחויב קודם כל לשמור על הפלסטינאים אבל גיחי גיחי וכו'), ואם הוא לא מסוגל למלא את התפקיד הזה (למשל כי הוא מתרגש מדברים שקורים בצבא עד כדי כך שהוא כבר לא מסוגל למלא את תפקידו כראוי ולמשל, לציית לפקודות) ראוי היה שיעבירו אותו לתפקיד אחר.
אבל למה שיהיו לנו ציפיות מאנשים שראינו במו עינינו את האדישות שלהם לנוכח קטילת חיי אדם.

דווקא פה אני מסכים איתך
ואני בטוח שיש עוד לא מעטים כמוהו שנמצאים עכשיו במקומות שאסור להם להיות
לכן אני חושב שהפרשה הזו כלכך חשובה לצבא, כל החיילים האלו צריכים לדעת שהם ישלמו מחיר כבד מאוד על מעשים כאלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2016, 12:05 
התנהגות החיל פחות מטרידה אותי. מקרים באלה ואף חמורים יותר שזורים בקורות חייו של צה״ל מיום הקמתו.
מה שמטריד הוא התמיכה העצומה וההצדקה לה המעשה זוכה. מידי יום אני מופתע לגלות איזה אנשים סביבי מצדיקים או ״מבינים״ את המעשה.
אני לא מדבר על אנשים מסוג אוהדי ביתר, אני מדבר על אנשים נורמליים עם הגיון בריא בכל תחום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2016, 12:10 
אדום מטלי כתב:
התנהגות החיל פחות מטרידה אותי. מקרים באלה ואף חמורים יותר שזורים בקורות חייו של צה״ל מיום הקמתו.
מה שמטריד הוא התמיכה העצומה וההצדקה לה המעשה זוכה. מידי יום אני מופתע לגלות איזה אנשים סביבי מצדיקים או ״מבינים״ את המעשה.
אני לא מדבר על אנשים מסוג אוהדי ביתר, אני מדבר על אנשים נורמליים עם הגיון בריא בכל תחום אחר.

גם לי זה חורה וניסיתי לבדוק את העניין
מה ששמתי לב זה ש 90% ממי שאני שואל הוא לא מסין מה היה שם בכלל רק שמאשמים חייל בזה שרצח מחבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2016, 12:14 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
אדום מטלי כתב:

מה ששמתי לב זה ש 90% ממי שאני שואל הוא לא מסין מה היה שם בכלל רק שמאשמים חייל בזה שרצח מחבל

הם לא מבינים מה קרה שם או שלא אכפת להם מה בדיוק קרה שם?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2016, 12:45 
teknoboy כתב:
סימרוטיץ כתב:
אדום מטלי כתב:

הם לא מבינים מה קרה שם או שלא אכפת להם מה בדיוק קרה שם?

לחלקם לא אכפת
חלקם לא מבינים את המצב
אבל מה ההתרגשות הרבה זה משהו חדש ואופיני רק לעם ישראל ?
אני יושב שזה די אופיני לרוב העמים ובני האדם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 אפריל 2016, 12:50 
הם מבינים מצוין, ומאוד אכפת להם.
הם פשוט תומכים.
וזה מה שהכי מטריד מהכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2016, 12:52 
Noam כתב:
הם פשוט תומכים.
וזה מה שהכי מטריד מהכל.

טוב לדעת שאתה החלטת בשביל אנשים שאני דיברתי איתם מה הם חושבים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2016, 13:03 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
הם פשוט תומכים.
וזה מה שהכי מטריד מהכל.

לא כולם תומכים.
יש גם את אלה שמקפידים לא לדעת בדיוק בשביל שלא יצטרכו לתמוך בדברים שנעשו בשמם (בסך הכול יותר קל נוח להתעלם מהפרטים ולהגיד שכולם צריכים להודות לצה"ל ששומר עלינו וכו' וכו' וכו').
אגב, במשטרים יותר אפלים בתקופות יותר אפלות, אלה שהקפידו לא להתעניין יותר מדי בפרטים היו הרוב המוחלט.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2016, 13:04 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
KingAlpaca כתב:

קודם כל מה שרשום שם נכון
לעניות דעתי הלא מקצועית החייל הזה צריך להיות מואשם בהריגה ולתת את הדין על כך
אי אפשר להוציא את הסיטואציה מהאירוע
כדוגמה ניקח מקרה של אונס שבו בן הזוג של הנאנסת מגיע למקום האונס כעבור 6 דקות ויורה למוות באנס
מה אמור להיות עונשו ? והאם יש מקרים כאלו שתועדו ?

המקרה הכי קרוב לדוגמא שלך שאשכרה קרה זה יונתן היילו, שנאנס פעמיים ונסחט באופן קבוע על ידי אותו אדם, והרג אותו כשהגן על עצמו מפני אונס שלישי. בית המשפט קבע שצריך להחמיר עם הענישה שלו והוא קיבל 20 שנה בכלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 אפריל 2016, 13:04 
לא בשביל אנשים שדיברת איתם, אלא בשביל עם ישראל (וגם אז, זה כמובן לא אני).
95 אחוז מהציבור תומכים ברוצח. אולי במקרה כל המעגל החברתי שלך הם ה5 אחוז הנותרים, אבל סטטיסטית זה לא סביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: