תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 אוגוסט 2025, 01:51

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 13:08 
סמל אישי של המשתמש
פרימו לוי כתב:
ציטוט:
חַיָּלִים אַלְמוֹנִים הִנְּנוּ בְּלִי מַדִּים
וּסְבִיבֵנוּ אֵימָה וְצַלְמָוֶת.
כֻּלָּנוּ גֻּיַּסְנוּ לְכָל הַחַיִּים,
מִשּׁוּרָה מְשַׁחְרֵר רַק הַמָּוֶת.

בְּדִמְעוֹת אִמָּהוֹת שַׁכּוּלוֹת מִבָּנִים
וּבְדַם תִּינוֹקוֹת טְהוֹרִים
כִּבְמֶלֶט נַדְבִּיק הַגּוּפוֹת לִלְבֵנִים
וּבִנְיַן הַמּוֹלֶדֶת נָקִים.

אם ככה מחנכים בישות הציונית (תחת כיבוש בריטי) מה הפלא שהילדים גדלים ומתבררים כנקרופילים או קלגסים

מדובר בספר של מדינת ישראל?
של משרד החינוך?
נלמד בבתי הספר?
ילדיי לא מכירים שיר שכזה.מוזר

וזה מבלי להתפלפל על המשמעות של השיר שזה עתה הבאת וכמה הוא שונה ספרותית מהשיר בלינק שאני הבאתי.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 13:27 
סמל אישי של המשתמש
מצחיק שאתה כותב את זה, כי בשירים שהם פולחן מוות אנחנו בטוח מנצחים את הפלסטינים (חסרי מורשת שכמותם), אבל רובם אזוטרים, בעוד שכאן מדובר בהמנון האצ"ל, שגם אם לא זיהית או שאתה לא זוכר שלמדת אותו, המקום שלו בתרבות הישראלית מעט יותר מרכזי מהציטוט שהבאת.
בקשר למשמעות השיר, הנה מילות השיר המלאות ואתה מוזמן להפוך בהם כאוות נפשך. תגיד לי אם גילית שהשיר בעצם מתכתב עם גיב פיס אה צ'אנס
http://www.zemereshet.co.il/song.asp?id=135

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 13:30 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אז אתה בעצם אומר שהעולם צריך לעזור לישראל להכריע את הפלסטינים, אבל לא כי ישראל צודקת אלא כי לישראל יש את הסיכוי הגבוה יותר להכריע?
ואגב, לעזור לישראל להכריע את המלחמה זה לא לתמוך בהרג? אמנם הרג של ערבושים מחבלים, אבל עדיין הרג.. לא?

לא אני לא טוען את זה.
אני טוען שהתערבות של העולם לטובת החלש הרבה פעמים גורמת להרג נוסף של חפים מפשע.

אבל אתה לא טוען אתה מצדיק רצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 13:31 
סמל אישי של המשתמש
פרימו לוי כתב:
מצחיק שאתה כותב את זה, כי בשירים שהם פולחן מוות אנחנו בטוח מנצחים את הפלסטינים (חסרי מורשת שכמותם), אבל רובם אזוטרים, בעוד שכאן מדובר בהמנון האצ"ל, שגם אם לא זיהית או שאתה לא זוכר שלמדת אותו, המקום שלו בתרבות הישראלית מעט יותר מרכזי מהציטוט שהבאת.
בקשר למשמעות השיר, הנה מילות השיר המלאות ואתה מוזמן להפוך בהם כאוות נפשך. תגיד לי אם גילית שהשיר בעצם מתכתב עם גיב פיס אה צ'אנס

בוא תנסה לענות לי חד וחלק, מי מאדיר יותר את המוות, היהודים או הפלשתינאים?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 13:42 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
אדום נחמד כתב:
אז אתה בעצם אומר שהעולם צריך לעזור לישראל להכריע את הפלסטינים, אבל לא כי ישראל צודקת אלא כי לישראל יש את הסיכוי הגבוה יותר להכריע?
ואגב, לעזור לישראל להכריע את המלחמה זה לא לתמוך בהרג? אמנם הרג של ערבושים מחבלים, אבל עדיין הרג.. לא?

לא אני לא טוען את זה.

"אתה מצדיק רצח"
שמע, בתחרות דמגוגיות קשה לנצח כשהיריב שלך הוא פאביו, אבל אתה לגמרי חזק בתחרות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 13:53 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
פאביו כתב:
Noam כתב:
פתאום הבנתי למה הם עשו את חוק גיוס חובה.
הם רוצים שכולנו נהיה לירון האדום.

עשו חוק גיוס חובה כדי שאתה תוכל לשבת בבית ולרשום הודעות מטומטמות בפורום + ושתוכל ללכת לעשות תואר וללמוד בשקט.

כי אם לא היה חוק גיוס הנכבשים המסכנים היו זורקים אותך לים וגם צוחקים עליך איך אתה לא מצליח לשחות
הם ניסו ב1948
גם ב-1949
דרך 1967
גם 1973
וגם ב-2016

קודם כל, ואמרתי את זה כבר ל"תתאבד כבד" בתחילת השבוע, אני אף פעם לא כותב (לא רושם, כותב) הודעות מטומטמות בפורום. מעבר לזה, בוא נשאיר את הנושא סגור.
דבר שני, לא מעניין אותם שאני אשב בבית בשקט. כשפעם בשנתיים אני נוסע לשבת בעזה על הגדר זה לא נקרא "לשבת בבית בשקט". גם אם לא הייתי, ספציפית, אז פעם בשנתיים שחצי מדינה מקבלת קסאמים לא נקרא "לשבת בבית בשקט". הייתי ממשיך עם הדוגמאות, אבל נראה לי שהמסר עבר.
אם למדינה הזאת היה אכפת מהאזרחים שלה ולא מעצמה, היא הייתה מסיימת את הסכסוך (או לא מתחילה אותו, אבל האנשים שאחראים לזה כבר מתים יותר מיובל), לא מגייסת עוד חיילים לצבא ההגנה.
וחוץ מזה, זה הזוי לראות איך אתה משתולל כל פעם שהנושא הזה עולה. אני לא צריך לומר תודה לאף אחד על זה שאני לומד (חוץ מאשר להורים שלי, שעוזרים לי לשלם את הכסף שהמדינה לא תעזור לי כי היא עסוקה בלקנות מטוסים, להילחם מלחמות ולדבר על איראן ועל שואה). אם בעיניך "ללכת לעשות תואר בשקט" זאת פריבילגיה שאני צריך להודות לצבא על זה שהוא מאפשר לי אותה, אז תנסה להתחיל לחשוב את מי אנחנו בעצם משרתים כשאנחנו מתגייסים.

1. ההודעה פה מטומטמת ומזלזלת ולכן הגבתי
2. המסר עבר ובלי ציניות תודה לך ולכל חיילי צהל שנותנים למדינה הזו לחיות כמו מדינה נורמלית
3. מצער שאתה יורד לפסים אישיים,כי איני משתולל,כולה שמעתי את הדעות שלי בפורום איזוטרי\
אתה תגיד תודה למי שאתה חושב שאתה צריך להגיד תודה וזו זכותך המלאה.

רק שאלה קטנטנה
אם לא צהל אתה לומד ועושה ותואר?
כלומר,ממחר ביבי מפרק את הצבא ומפנה את כל השטחים.
אין צהל
אין טנקים
אין מטוסים
אין שמירה גבולות
אתה מסיים את התואר?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 13:58 
Noam כתב:
פאביו כתב:
Noam כתב:

עשו חוק גיוס חובה כדי שאתה תוכל לשבת בבית ולרשום הודעות מטומטמות בפורום + ושתוכל ללכת לעשות תואר וללמוד בשקט.

כי אם לא היה חוק גיוס הנכבשים המסכנים היו זורקים אותך לים וגם צוחקים עליך איך אתה לא מצליח לשחות
הם ניסו ב1948
גם ב-1949
דרך 1967
גם 1973
וגם ב-2016

קודם כל, ואמרתי את זה כבר ל"תתאבד כבד" בתחילת השבוע, אני אף פעם לא כותב (לא רושם, כותב) הודעות מטומטמות בפורום. מעבר לזה, בוא נשאיר את הנושא סגור.
דבר שני, לא מעניין אותם שאני אשב בבית בשקט. כשפעם בשנתיים אני נוסע לשבת בעזה על הגדר זה לא נקרא "לשבת בבית בשקט". גם אם לא הייתי, ספציפית, אז פעם בשנתיים שחצי מדינה מקבלת קסאמים לא נקרא "לשבת בבית בשקט". הייתי ממשיך עם הדוגמאות, אבל נראה לי שהמסר עבר.
אם למדינה הזאת היה אכפת מהאזרחים שלה ולא מעצמה, היא הייתה מסיימת את הסכסוך (או לא מתחילה אותו, אבל האנשים שאחראים לזה כבר מתים יותר מיובל), לא מגייסת עוד חיילים לצבא ההגנה.
וחוץ מזה, זה הזוי לראות איך אתה משתולל כל פעם שהנושא הזה עולה. אני לא צריך לומר תודה לאף אחד על זה שאני לומד (חוץ מאשר להורים שלי, שעוזרים לי לשלם את הכסף שהמדינה לא תעזור לי כי היא עסוקה בלקנות מטוסים, להילחם מלחמות ולדבר על איראן ועל שואה). אם בעיניך "ללכת לעשות תואר בשקט" זאת פריבילגיה שאני צריך להודות לצבא על זה שהוא מאפשר לי אותה, אז תנסה להתחיל לחשוב את מי אנחנו בעצם משרתים כשאנחנו מתגייסים.

:SHOCK3:
הלוואי שאחוז אחד ממה שרשמת היה נכון או קשור איכשהו למציאות.
"אם למדינה הזאת היה אכפת מהאזרחים שלה ולא מעצמה, היא הייתה מסיימת את הסכסוך" פה בכלל הרגת.. :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 14:02 
סמל אישי של המשתמש
פרימו לוי כתב:

אם תעלעל מי היה ארגון האצל ומה קרה לו שהמדינה הוקמה ומה קרה לחלק מחבריו
תבין כמה ההשוואה שלך דמגוגית

ילדיי לא למדו את השיר
ילדיי לא מתחנכים בבתי הספר של מדינת ישראל על מוטיב המוות הרצח והשהיד (אשמח אם תלך לעלעל מהו שהיד ומה מקבל שהיד אחרי שרוצח אזרחים נשים וילדים)
ילדיי לא שטופי שנאה ולא מאמינים שאל אקצה או הכותל בסכנה

שבאו לפה סבא וסבתא שלי הם הסתפקו בגבולות 1948 ומה שעשו להם זה לנסות לרצוח אותם לשחוט אותם ולהעיף אותם לים
הם לא קראו המנונים על רצח ושחיטת ערבים
הם רק רצו שקט ושלווה
אבל כנראה שהצד השני לא כל כך רצה.

ואני במתח מתי תענה לשאלה שנשאלת,אם בכלל.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 14:17 
פאביו כתב:
Noam כתב:
פאביו כתב:
Noam כתב:

הם ניסו ב1948
גם ב-1949
דרך 1967
גם 1973
וגם ב-2016

1. ההודעה פה מטומטמת ומזלזלת ולכן הגבתי
2. המסר עבר ובלי ציניות תודה לך ולכל חיילי צהל שנותנים למדינה הזו לחיות כמו מדינה נורמלית
3. מצער שאתה יורד לפסים אישיים,כי איני משתולל,כולה שמעתי את הדעות שלי בפורום איזוטרי\
אתה תגיד תודה למי שאתה חושב שאתה צריך להגיד תודה וזו זכותך המלאה.

רק שאלה קטנטנה
אם לא צהל אתה לומד ועושה ותואר?
כלומר,ממחר ביבי מפרק את הצבא ומפנה את כל השטחים.
אין צהל
אין טנקים
אין מטוסים
אין שמירה גבולות
אתה מסיים את התואר?

שוב, ההודעה שלי לא הייתה מטומטמת כי אף הודעה שלי לא מטומטמת. מזלזלת היא גם לא הייתה, אתה הבנת אותה בצורה לא נכונה ולכן התפרש כאילו היא מזלזלת.
דבר שני, גם את המסר הבנת הפוך, ולכן כל ההתייחסות שלך לא נכונה. אני לא מעביר ביקורת על צה"ל. אתם תמיד מגנים בחירוף נפש על צה"ל כשאני מבקר את המדינה.
אז הנה, כדי להניח את הדברים על השולחן. יש בצה"ל בעיות רבות, אבל את המשימות המזעזעות שהמדינה שולחת אותו לבצע, הוא מבצע יחסית בצורה טובה ומוסרית (לא מוסרית בכלל, אבל בהתחשב בנסיבות וביחס לאלטרנטיבות, הוא במקום טוב מאוד).
ועכשיו כשאפשר להפסיק לדבר על הצבא ולהתחיל להתייחס לתוכן ההודעות שלי, נוכל כולנו לדבר לעניין, ואז גם המשתמש אופיר יוכל להפסיק לכתוב הודעות מטומטמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
אלו משימות למשל הן מזעזעות?
גם למשתמש אופיר הודעתך לא מזלזלת?

ואשמח אם תענה על מה ששאלתי.בברכה

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 14:25 
אני לא אענה, כי שאלת אותי שאלה שהיא לא קשורה ושהתשובה עליה ברורה מאליה (ונדמה לי שכבר שאלת אותי אותה לפחות פעם אחת בעבר).
ואיזה משימות מזעזעות? לנהל חיים של אוכלוסייה אזרחית תחת כיבוש, לנסות לדכא את ההתנגדות לאותו כיבוש, לשמש הגוף שאמור לאפשר את קיום המדינה הציונית מבחינה בטחונית. אלה כמובן משימות שאי אפשר לעמוד בהן בהצלחה בצורה טובה.
וההודעה שלי לאופיר כמובן מזלזלת, אבל זה לא הופך אותה ללא נכונה.
לעתים תכופות ביותר אני קורא כאן הודעות מטומטמות, אבל אני מתעלם. למה מתעלם? כי במקרה שהאמת לא מקדמת אותך לשום מקום, אתה לא חייב לומר אותה. אבל במקרה הזה, כשכבר הורדנו את הכפפות, זה הרגיש לי קצת מחויב המציאות.

נערך לאחרונה על ידי Noam בתאריך 19 פברואר 2016, 14:47, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 14:46 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
el dudernio כתב:
אדום נחמד כתב:

לא אני לא טוען את זה.

"אתה מצדיק רצח"

לא דמגוגיה.

מבחינתך הרג החייל הוא מעשה לגיטימי כי הוא היה על שטח כבוש.

אתה מספר לעצמך סיפורים כדי לא לקרוא לזה רצח, מצדיק את האקט האלים וכו אבל מסרב להסתכל על זה במראה כי זה לא מתאים לתפישב שלך את עצמך.

אמיר, בלי התערבות דעש היו כובשים את כל סוריה ועיראק. ונכון שכרגכ אין בהם תמיכה אבל בהחלט יש תמיכה בכמה גופים שונים, כאשר השיקולים הם לא הצלת חפים מפשע אלא כלכלים וכו' הסיטואציה הזאת של תמיכה חיצונית שימרה לא מעט עימותים והביאה להרג מיותר של רבים. אבל בכל מקרה הנושא הוא לא במי העולם תומך.. אלא מה הוא עושה בשביל זה. אם העולם תומך בצד הפלשתיאי שיכריז על מדינת פלשתין זה פשוט ונוח. אבל הוא לר עושה את זה והפלשתינאים לא סתם לא מכריזים על עצמאות......

ומה אני מציע? להפסיק להרוג לבטל את חוק השבות לחזור לגבולות 67 עם תיקונים (למשל אזור מודיעין ולטרון), ולהציע פתרון לירושלים בדגש על העיר העתיקה כאזור מפוז בשליטה ביטחונית של ברית נאטו או שקר כלשהו אחר..

ואם הפלשתינאים ושאר העולם לא מקבל את זה פחות או יותר לבצע מה שאפשר חד צדדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 14:51 
Officer Barbrady כתב:
פרימו לוי כתב:

בוא תנסה לענות לי חד וחלק, מי מאדיר יותר את המוות, היהודים או הפלשתינאים?

אף אחד לא רוצה למות.
בתרבויות שונות יש ערך למוות כאשר המנוח מת למען מטרה נעלה. גם בתרבות הישראלית, גם בתרבות הפלשתינאית.
כאשר עם נלחם על חייו ומנסה להשתחרר משעבוד זה כנראה משמעותי יותר (מזכיר לך "אין דבר, טוב למות בעד ארצנו").
כאשר עם שמן ושבע, המוות כבר נראה מיותר (במלחמת העצמאות מתו 1% מאוכלוסית הישוב היהודי. זה דומה לכך שהיום במלחמה ימותו 60,000 חיילים. אנחנו בקושי מצליחים לעמוד ב-60 הרוגים במלחמת עזה האחרונה).

עכשיו תור הפלשתנאים להקריב את בניהם למטרה חשובה בעיניהם. זה בעיקר בגלל משוואת הכוחות והמצב שלהם, פחות בגלל שהם מאדירים יותר את המוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 14:54 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
אדום נחמד כתב:
el dudernio כתב:
אדום נחמד כתב:

לא אני לא טוען את זה.

"אתה מצדיק רצח"

לא דמגוגיה.

מבחינתך הרג החייל הוא מעשה לגיטימי כי הוא היה על שטח כבוש.

אתה מספר לעצמך סיפורים כדי לא לקרוא לזה רצח, מצדיק את האקט האלים וכו אבל מסרב להסתכל על זה במראה כי זה לא מתאים לתפישב שלך את עצמך.

במה להרוג חייל ישראלי יותר רצח מלהרוג לוחם של חמאס?
מבחינתי, דווקא אתה הוא זה שמעוות את המציאות כדי להרגיש טוב עם עצמך.
שנינו חושבים שהקיום הצבאי בגדה אינו לגיטימי, אבל בכל זאת אתה מתיחס להתנגדות פלסטינית כמשהו בזוי.
במקום זאת, הייתי ממליץ לך ללכת עד הסוף, ולקרוא לחיילים לסרב להכנס לשם. אבל אתה מאלה שרוצים לאכול את העוגה וכו..
כך או כך, אין רחוק ממני מלהצדיק רצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 15:38 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
דרך אגב הרצח אתמול הוא התשובה לטקנו שגם ילד בן 14 עם סכין יכול לרצוח!
כי איך אמרו טקנו, אפשר להשתלט על ילד בן 14 גם בלי לירות בו

אתה שם לב שאתה לוקח מקרה שמתאים לך ומקיש ממנו על כל שאר המקרים?
ואחר כך אתה עוד מעז לכתוב שאתה "בוחן כל מקרה לגופו".

קשה שאין לה להגיד על כך שילד בן 14 הצליח לרצוח חייל.

אתה אשכרה לא מבין עברית, הא?
תראה לי פעם אחת שכתבתי שילד בן 14 לא יכול לרצוח, או שלא יכול להיות מצב של ירי מוצדק בילד בן 14.
דיברתי על מקרים ספציפיים שבהם היה ירי לא מוצדק, והעליתי תהייה - מה אחוז המקרים שבהם חייל חמוש ומצויד יוכרע על ידי ילד בן 14 עם סכין. אם אתה חושב שברוב המקרים הילד ינצח אז אולי באמת לגיטימי לירות בו כברירת מחדל, אבל אז עולה השאלה מה הטעם בלגייס ילדים לצבא ולבזבז כסף על ציוד ונשק ללוחמים אם הם לא מסוגלים לגבור על ילד שקטן מהם בחמש שנים כשהם מחזיקים ביד רוס"ר ומוגנים באפוד, והוא לובש חולצת טריקו ויש לו ביד סכין מטבח.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 15:48 
סמל אישי של המשתמש
הבעיה המרכזית בכל האירועים בהם נראה כאילו חייל מוציא להורג מחבל שכבר שוכב היא שלמיטב ידיעתי, התו"לים הצה"ליים בנויים ללחימה, ולא לשיטור.
לחימה מסתיימת אך ורק בוידוא ניטרול (כלומר גם אם עברה שעה מאז שהמחבל נפל, אתה מגיע חצי מטר ממנו ודופק לו כדור למוח). לפחות ממה שאני מכיר.

המקרים האחרונים בהם חיילים עוסקים בעבודות שיטור יוצרים בילבול בין עבודה בסביבה אזרחית לבין העבודה שצהל מכיר, או לפחות מתאמן בשבילה-לחימה בחיזבלונים או חמאסניקים.

אי אפשר להתעלם מהבעיתיות שבתרבות וידוא ניטרול בכל מחבל, מצד שני גם לנתח כל מקרה מאלף זוויות מהמחשב זו חכמה קטנה למדי.
רק השבוע הרמטכל הודה שיש לנהוג ביותר איפוק, ואני מניח שפקודה כזו גם הורדה לדרגי שטח כבר לפני כמה שבועות, לטובת אבירי הצדק והמוסר העל-אנושי שמכבדים אותנו בנוכחותם.

בכל מקרה, אני די בטוח שגם לשוטרים אזרחיים רגילים יש הנחיה לירות ירי קטלני במקרים שבהם מחבלים דוקרים עם סכין (לא משנה אם זה גבר, אישה או ילד), השאלה היחידה לדעתי היא מה הטעם בוידוא ניטרול במקרים האלה, בטח כשהיום כל אירוע כזה מתועד באייפונים וזה פשוט נראה רע. (רק שלא יתפסו אותי במשפט האחרון, הבעיה פה היא לא באייפונים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 16:15 
סמל אישי של המשתמש
הצבא מתאמן כבר שנים למצב 'שיטור'. איזה חיזבאלונים בראש שלך..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 17:16 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
הצבא מתאמן כבר שנים למצב 'שיטור'. איזה חיזבאלונים בראש שלך..

אני כזה עתיק שבזמני האימונים התרכזו בקומנדו הסורי. מצד שני חלק עצום מהפעילות היה שיטור בשטחים (אל תילחצו, לא היה לי חלק בדבר כזה), ולמיטב ידיעתי לא היתה שום הכנה או הכשרה לזה.
היום באמת מכינים חיילי חי"ר\שיריון\ווטאבר למשימות שיטור, או שזה קורה רק ביחידות יעודיות (מג"ב\החטיבות המיוחדות של השטחים)?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 17:48 
סמל אישי של המשתמש
כל ההכשרה שלי פלוס פעילות היה על התנהלות מול פלסטינים, פרט לשבועיים שבהם הסבירו לנו ולימדו אותנו מה היעוד שלנו במלחמה (סוריה וזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 18:14 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
פרימו לוי כתב:

אם תעלעל מי היה ארגון האצל ומה קרה לו שהמדינה הוקמה ומה קרה לחלק מחבריו
תבין כמה ההשוואה שלך דמגוגית

ילדיי לא למדו את השיר
ילדיי לא מתחנכים בבתי הספר של מדינת ישראל על מוטיב המוות הרצח והשהיד (אשמח אם תלך לעלעל מהו שהיד ומה מקבל שהיד אחרי שרוצח אזרחים נשים וילדים)
ילדיי לא שטופי שנאה ולא מאמינים שאל אקצה או הכותל בסכנה

שבאו לפה סבא וסבתא שלי הם הסתפקו בגבולות 1948 ומה שעשו להם זה לנסות לרצוח אותם לשחוט אותם ולהעיף אותם לים
הם לא קראו המנונים על רצח ושחיטת ערבים
הם רק רצו שקט ושלווה
אבל כנראה שהצד השני לא כל כך רצה.

ואני במתח מתי תענה לשאלה שנשאלת,אם בכלל.

אם לא הייתי עונה לשאלה זה לא כי הטיעונים שלך כל כך מתוחכמים שנותרתי ללא מענה, זה כי הייתי חוזר מכדורגל עכשיו והולך לארוחת שישי כמו בנאדם נורמלי. התנצחויות באינטרנט מדורג די נמוך ברשימת הפעילויות המועדפות עליי.
אבל, למזלנו אני עובד, ואין ספק שהתנצחות חסר תכלית איתך מספקת יותר בידור מהעבודה.

יש לך בעית אינדוקציה די קשה. ילדייך לא למדו את השיר אז ילדי ישראל לא לומדים את השיר. סבא וסבתא שלך הסתפקו בגבולות 48' אז כולם הסתפקו בגבולות 48'.
ילדייך לא שטופי שנאה אז כל ילדי ישראל לא שטופי שנאה (תקרא טוקבקים. סתם אל תקרא, אפילו אתה תקיא)

אפרופו אצ"ל הנה הסמל שלהם
תמונה

מה שנקרא להסתפק בגבולות 48'.
בכלל איזה מין תפיסת מציאות שטחית ואינפנטילית, "סבא וסבתא שלי רק רצו לחיות בשקט ובתמורה ניסו לזרוק אותם לים". כמה פשטנות חסרת מורכבות בראיית העולם (שלא לדבר על אי-הנכונות העובדתית)
מה שקרה לארגון האצ"ל זה שהגלגולים שלה שולטים במדינה תכף 20 שנה ברציפות כמעט. לצווח דמגוגיה, זאת דמגוגיה.

ילדייך האלה שלא למדו אף פעם על האצ"ל ולא מתחנכים על מוטיבי המוות והדם וההרג, לא יודע איפה הם למדו, כנראה שלא בישראל.
הייתי מביא לך רשימה של דברים, אבל היא תהיה כ"כ ארוכה ואם אתה חי פה, אתה אמור להכיר בעובדה שהמיתוסים שגדלים עליהם במדינה הם שואה ושכול. ואם אתה לא מכיר בזה יהיה די מעייף להתווכח.

אופיסר אתה חושב שניתן לכמת את השאלה שלך ולענות עליה חד חלק?
חד וחלק הפלסטינים והישראלים מאדירים מוות. מאוד מאוד, הרבה יותר מדי, ולכן המצב פה הוא שהמוות שולט בחיים.
רק אל תגיד לי שישראלים לא מאדירים מוות מאוד כי אז אצטרך להביא את רשימת מקורות שלא היה לי כוח להביא לפאביו ובאמת שזה ארוך.
רק בשביל לתת כיוון, תזכר בין כל האירועים שדומים ל(על ציר זמן) טרומפלדור-עז77-רועי קליין-החייל שמת אתמול בפיגוע ונקרא 'גיבור'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 18:19 
אדום נחמד כתב:
כל ההכשרה שלי פלוס פעילות היה על התנהלות מול פלסטינים, פרט לשבועיים שבהם הסבירו לנו ולימדו אותנו מה היעוד שלנו במלחמה (סוריה וזה).

אני מבין ששירתת הרבה בשטחים, האם היו ניסיונות לפגוע בכם?
האם תמכת בכך? ויותר מעניין זה איך הסכמת לשרת בצבא הכיבוש ועוד בשטחים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 18:29 
סמל אישי של המשתמש
לירון, בכנות עכשיו, מה אתה מנסה להשיג עם קו השאלות הזה, ואיך זה משרת את הדיון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 18:45 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

נראה כמו ניסיון נואש למנוע דיון לגופו של אדם.

כלומר ההיפך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 18:59 
אדום נחמד כתב:

מה שטקנו כתב.
הוא הריי קורא מחשבות, מפרשן תגובות ולפעמים גם שותל מילים בתגובות של אחרים.
פשוט קשה לי להבין איך אדם שהיה לוחם, ששירת בשטחים, שחווה על בשרו את המצב הבטחוני
הקשה, את הרצון העז לפגוע בחיילים ובאזרחים, פתאום חושב שזה לגיטימי לפגוע באזרחי המדינה
שלו ובחיילים ששומרים עליו כפי שהוא שמר עליהם.
בניגוד למה שכנראה אתה וטקנו חושבים, אני לא גזען, אני רוצה שיהיה שלום
אני מוכן להיפרד משטחים בשביל זה.
החלום שלי זה שיהיו פה 2 מדינות ל 2 עמים שיחיו יחד בהרמוניה ושלום.
אבל במציאות הנוכחית הצבא חייב להיות מעורב בשטחים, חייב להבין מה קורה שם.
חייבים מודיעין, חייבים כוחות בשטח, כי אם לא תל אביב תהפוך לשדרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 19:05 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

מה שטקנו כתב.
פשוט קשה לי להבין איך אדם שהיה לוחם, ששירת בשטחים, שחווה על בשרו את המצב הבטחוני
הקשה, את הרצון העז לפגוע בחיילים ובאזרחים, פתאום חושב שזה לגיטימי לפגוע באזרחי המדינה
אבל ב מציאות הנוכחית הצבא חייב להיות מעורב בשטחים, חייב להבין מה קורה שם.

אנחנו מציעים לך לחשוב על האפשרות שניתן לשנות את המציאות הזאת, ככה שהילדים שלך יחיו בעולם יותר טוב ולא מוקפים בגדרות וחומות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 19:13 
בלי גדרות וחומות זה אומר מדינה דו לאומית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 19:16 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

מה שטקנו כתב.
אבל במציאות הנוכחית הצבא חייב להיות מעורב בשטחים, חייב להבין מה קורה שם.

אתה יכול להתעצבן על התשובה של טקנו, אבל אין לל תשובה טובה לתת במקומו. הבנתי שקשה לך, אבל זה לא מסביר למה השאלות האלה תורמות לדיון.
אבל בכל אופן, נדמה לי שהבעיה שלך היא שאתה חושב שכולם מפרשים את המציאות כמוך.
אולי, רק אולי, השירות הצבאי חשף אנשים למציאות שממנה הם הסיקו מסקנה אחרת? (אגב, כל שמאלני עוכר ישראל כמעט היה בצבא בגיל 18. בשביל זה לוקחים אותנו בגיל 18, כי בגיל הזה המודעות היא אפסית).
היום לא הייתי מתגייס, ואם יקראו לי למילואים אני אסרב.

ועוד דבר. הפלסטינים היו שמחים לחיות בשלום עם ישראל, אבל המציאות לא מאפשרת את זה וכל עוד בישראל עומדת ממשלת אפרטהייד מתנחלית, אין להם ברירה אלא להלחם חזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 19:19 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
בלי גדרות וחומות זה אומר מדינה דו לאומית?

לאו דווקא, ממש לא. זאת אמנם אופציה, אבל יש גם הרבה אחרות.
לצורך העניין, העיקר שלא תהיה מוקפת גדרות וחומות על כל המשתמע מכך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 19:30 
סמל אישי של המשתמש
החומות שמפחידות אותי הן המנטאליות, לא הפיזיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 פברואר 2016, 21:17 
סמל אישי של המשתמש
שכן שלי מכפר ראמה, נמצא בפורום התל אביבי לפסיכואנליזה לקניאנית יחד עם בת הזוג שלי שהסבה את תשומת ליבי למאמר,כתב מאמר על בני נוער ערבים ומלחמה, אולי זה יעניין מישהו.
http://www.pragma.co.il/sites/default/f ... t1_1_1.pdf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: