תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 01 יולי 2025, 11:18

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 195  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 19:14 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
איילת שקד וציפי חוטובלי בעימות בערוץ 2 לפני כמה רגעים.
מדהים כמה שחוטובלי לא ענתה על שאלה אחת ששאלו אותה, לא התעסקה בנושא שהזמינו אותה בגללו ובעיקר ניסתה לגרום שלא ישמעו את מה שיש לאיילת שקד להגיד.
הדבר היחיד שהיא ניסתה להגיד זה "הליכוד ימני יותר מהבית היהודי" (וחזרה על כך כמה פעמים).
אני באמת לא מבין איך מישהו בוחר במפלגה הזו.
באופן כללי הרמה של תרבות הדיון הייתה מביכה.

מצד אחד חבל שפיספסתי
מצד שנית לפי התיאור שלך, מזל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 19:16 
kobster כתב:
L-B כתב:
קובסטר
שאלה לי אלייך,
יש לך מושג למה שלי לא מתייחסת אפילו בחצי מילה לתקציב הביטחון ועל הקיצוץ שלא יקרה בו לעולם ?
תודה (באמת)

היא התייחסה לכך בראיון אצל יעקב איילון בתחילת השבוע.
הקיצוץ בתקציב הבטחון, אם יהיה כזה, יהיה בשוליים. יש מאיפה לקצץ אבל לא בטוח שזה הזמן לקצץ ויש עוד הרבה גופים עם הרבה מאוד שומן עודף שאפשר לקצץ מהם לפני הקיצוץ בביטחון ו/או בהתנחלויות.
שלי בכוונה לא נוגעת בתקציב הביטחון ובתקציב ההתנחלויות כי הליכוד מחכה לה בפינה בדיוק בשביל זה (ולצערי גם לבני ולפיד לא יהססו לתקוף אותה על כך) ולהכריז מראש על קיצוצים שם זה ליפול למלכודת הזו.
כאסטרטגיה מוצהרת היא מתייחסת אך ורק לתחום הכלכלי חברתי והכינה תוכנית שאפתנית מאוד (יש שיאמרו אפילו מדי) שהולכת להיכנס חזק מאוד בטייקונים ובחברות הגדולות שמשלמות נכון להיום מסים שערוריתיים ותנסה למנוע את כל המניפולציות של החברות האלה על איך להתחמק מתשלומי מס.

תודה על התשובה
מרוב אסטרטגיות כבר לא רואים ערכים ונקיטת עמדות.
לא מסכים איתך לגבי אם זה "הזמן הנכון לקצץ" אני שומע את זה כבר בפעם ה100 (ולא דווקא מהשמאל) בכל מקרה ,תקציב עם שירותים ציבוריים כפי ששלי הציגה לא יכול להיות קיים עם תקציב הביטחון (וכן ראיתי את סעיף ההכנסות).
http://www.themarker.com/news/politics/1.1896904

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 19:18 
סמל אישי של המשתמש
אם אני ראש ממשלה, הדבר הראשון שאני מטפל בו זה ניצולי שואה,
הדבר השני זה תקציב הביטחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 19:21 
אמנם לא מדד,אבל כן יכול לשקף איזו מגמה, ארץ חדשה מקום שני(נגיעה ממקום ראשון) בסקר בחירות של וואינט.

חוץ מזה,למי שלא חבר של המפלגה בפייסבוק, אז מומלץ. מזדהה מאוד עם השקפותיהם ופעולותיהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 19:28 
הייתי סקפטי בהתחלה אבל אני מאמין שהבועה התל אביבית תכניס 30% מהקולות של ארץ חדשה ועוד % 70 מהרשת יכניסו אותו לכנסת הבאה.
מתאים לי האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 19:45 
KingAlpaca כתב:
אם אני ראש ממשלה, הדבר הראשון שאני מטפל בו זה ניצולי שואה,
הדבר השני זה תקציב הביטחון.

המדינה מטפלת בניצולי השואה מצויין.
פעם היו מאות אלפי ניצולים עניים, היום אנחנו על עשרות לכיוון האלפים הבודדים.
אם לא יפריעו להם, תוך 20-30 שנה לא יהיה ניצול שואה אחד רעב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 19:56 
סמל אישי של המשתמש
האמת? הנאום האחרון של שלי ריגש אותי.

אותי היא שכנע סופית שזה המוצא האחרון, אפילו שאני לא מצביע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:12 
סמל אישי של המשתמש
הנה קובסטר עף פעם שנייה היום: בשתי המהדורות מדווחים על סוג של התחייבות של לפיד, שלא יישב לבד עם ליכוד-ביתנו, ש"ס, יהדות התורה ובנט.
לא שאני מאמין לו, אבל אם הולכים עם התסריט הזה - וגם זה נאמר בשתי המהדורות - נתניהו בבעיה קשה.
כי אם לבני לא נכנסת לפיד לא נכנס, ואם שניהם נכנסים על חשבון ש"ס ו/או בנט אז אנשי הליכוד וימינה משם יעשו לו את המוות כל הקדנציה.
אם הוא הולך לממשלת ימין-חרדים בלי עלה תאנה, הוא נופל תוך פחות משנה אחרי מהומות בשטחים ולחץ בינלאומי קשה.

בקיצור, לא חושב שקרה משהו דרמטי - בינתיים לפחות - אבל כן החלו לנבוט ניצנים של משהו מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:13 
סמל אישי של המשתמש
לא ראיתי את הנאום של שלי, אלא רק את הראיון שלה עכשיו בערוץ 2.
והגעתי למסכנה, שהיא בחיים לא תוכל למשוך קולות מהשכבות החלשות, היא פשוט לא מדברת אליהם בשפה שלהם.
היא לא צריכה להיות מירי רגב, אבל גם יהיר וגם בנט לוקחים קולות נטו על כריזמה, ואצלה זה נמצא בכמויות מזעריות

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:17 
סמל אישי של המשתמש
לחלום שביב בצרות כי הוא יצטרך להיות עם הימין,
זה מצחיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:20 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
לחלום שביב בצרות כי הוא יצטרך להיות עם הימין,
זה מצחיק.

אולי תשאיר את הדיון לילדים הגדולים, שמסוגלים לכתוב הודעות מנומקות ולנתח דברים בצורה טיפה יותר מורכבת מאשר תגובות בנות שתי שורות שלא אומרת דבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:24 
סמל אישי של המשתמש
מה יש לנתח?

למה שביבי יפול כי הוא עושה בדיוק מה שהציבור רוצה?
אבל בסדר, בוא נניח שהוא נופל, עוד שנתיים נוספות כבר סבלת איתו?
וגם אז, מי יחליף אותו?
זה אותו ציבור ואותם פולטיקאים,
נמאס לי כבר להסביר את זה (זה גם לא משנה, כי אחר כך חוזרים לסטיגמות ואומרים שאני לא כותב),
בשביל לשנות את קצה הפרמידה, אתם צריכים לשנות משמעותית את בסיס הפרמידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:26 
L-B כתב:
הייתי סקפטי בהתחלה אבל אני מאמין שהבועה התל אביבית תכניס 30% מהקולות של ארץ חדשה ועוד % 70 מהרשת יכניסו אותו לכנסת הבאה.
מתאים לי האמת.

לא יעברו את מחסום העשרת אלפים
גימיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:33 
סמל אישי של המשתמש
אז כן, אלפקה, יש מה לנתח. לא הכל שטוח ולא הכל אפשר לפטור ב"שטויות" או ב"הסברתי אלף פעם". נתניהו לא ישרוד קדנציה עם ממשלת ימין-חרדים. לא פנימית-ישראלית ולא בינלאומית.
רמי לבני כתב את זה יפה אתמול ב"הארץ":
ציטוט:
ההיסטוריה מלמדת שכדי שהשמאל ינצח, צריכים להתקיים כמה תנאים. הראשון הוא הסכמה רחבה יחסית בציבור שממשלת הימין נכשלה או שהיתה קיצונית מדי. ממשלת יצחק שמיר וממשלת בנימין נתניהו הראשונה הוחלפו כי דבקה בהן אווירה של כישלון ושל קנאות. שמיר התנגד עקרונית לפשרות עם הפלסטינים, לא רק סיכל אותן פרקטית. נתניהו של 1999 ליבה מדנים בחברה. דימויים אלה תרמו מאוד לנפילתם. התנאי הזה אינו מתקיים כעת.
ציטוט:
תנאי שני להחלפת השלטון הוא נסיבות פוליטיות בהירות ופשוטות להבנה, שמאפשרות להטיל את האשמה על מישהו. סירובו של ג'ורג' בוש האב ב-1991 להעניק לשמיר את הערבויות למימון קליטת העלייה בשל הבנייה בהתנחלויות, הקל על הבוחר הישראלי להבין שהימין פוגע באינטרסים שלו.

לא שזה יקרה - אני מאמין שלפיד או לבני ייכנסו לממשלה שלו - אבל ממשלה קיצונית צרה (בלי לפיד ו/או לבני הקואליציה תהיה סביב ה-60 ומשהו מנדטים, שש"ס יכולה להפיל אותה בכל רגע נוכח גזירות כלכליות קשות שצפויות), לא תחזיק פה מעמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:39 
mkorman1 כתב:
L-B כתב:
מתאים לי האמת.

גימיק

אני בספק.הזמן יגיד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:40 
mkorman1 כתב:
L-B כתב:
מתאים לי האמת.

גימיק

אולי לראשונה קורמן ינצח בהימור כלשהו כי זה נראה די נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:43 
זהו..שאתה אומר "נראה" על מה אתה מסתמך?<

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:45 
סמל אישי של המשתמש
RaPPeR כתב:
מתנחל אדום כתב:
איילת שקד וציפי חוטובלי בעימות בערוץ 2 לפני כמה רגעים.
מדהים כמה שחוטובלי לא ענתה על שאלה אחת ששאלו אותה, לא התעסקה בנושא שהזמינו אותה בגללו ובעיקר ניסתה לגרום שלא ישמעו את מה שיש לאיילת שקד להגיד.
הדבר היחיד שהיא ניסתה להגיד זה "הליכוד ימני יותר מהבית היהודי" (וחזרה על כך כמה פעמים).
אני באמת לא מבין איך מישהו בוחר במפלגה הזו.
באופן כללי הרמה של תרבות הדיון הייתה מביכה.

מצד אחד חבל שפיספסתי
מצד שנית לפי התיאור שלך, מזל

ראיתי עכשיו את ה"עימות" .
ואני כל כך בז לליכוד שזה מפחיד. והוצאתי את אמא שלי מלהצביע אליהם סופית. היא גם היית מ "וואלק רק ביבי" .
לבית היהודי אני מצדיע רק בגלל שיש להם עקרונות. ולא משנה אם אני בעד או נגד העקרונות האלה.
אין כאלה מפלגות יותר.
חבל שאין עוד כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 20:50 
L-B כתב:

על זה שהסרטון הכי נצפה שלהם ביוטיוב (חלק גדול מהתעמולה שלהם מבוסס על סרטונים כאלה) עומד על משהו כמו 150,00 צפיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 21:05 
zink כתב:
mkorman1 כתב:
L-B כתב:
מתאים לי האמת.

גימיק

אולי לראשונה קורמן ינצח בהימור כלשהו כי זה נראה די נכון.

תצטטו אותי ב-23/1.
יקבלו 3 מנדטים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 21:20 
zink כתב:
L-B כתב:

על זה שהסרטון הכי נצפה שלהם ביוטיוב (חלק גדול מהתעמולה שלהם מבוסס על סרטונים כאלה) עומד על משהו כמו 150,00 צפיות.

אם זה הקריטריון אז ביבי צריך לצרף את ההוא מגנגאם סטייל, ככה הוא יעצור את ההתדרדרות
או במילים אחרות, גם לי יש תחושת בטן בזמן האחרון שאולי ארץ חדשה כן ייכנסו לכנסת בסוף, אבל זה לא מתבסס על מדד הצפיות. אני משוכנע שהרבה מאלה שראו את הסרטונים לא מתכוונים להצביע להם, וחלקם יכולים להיות גם ימנים שצפו בהם מתוך סקרנות וסתם אנשים שנשלחו ללינק וויתרו על הצפייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 21:27 
Noam כתב:
zink כתב:
L-B כתב:

אם זה הקריטריון אז ביבי צריך לצרף את ההוא מגנגאם סטייל, ככה הוא יעצור את ההתדרדרות
או במילים אחרות, גם לי יש תחושת בטן בזמן האחרון שאולי ארץ חדשה כן ייכנסו לכנסת בסוף, אבל זה לא מתבסס על מדד הצפיות. אני משוכנע שהרבה מאלה שראו את הסרטונים לא מתכוונים להצביע להם, וחלקם יכולים להיות גם ימנים שצפו בהם מתוך סקרנות וסתם אנשים שנשלחו ללינק וויתרו על הצפייה.

איך מי שלא צפה בסרטונים יודע על קיומם? איזה נוכחות יש להם חוץ מברשת?
ההשוואה לביבי מגוחכת. ביבי זה ביבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 22:15 
סמל אישי של המשתמש
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/426/631.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4328379,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 22:35 
עכשיו גלעד ארדן מזיין בתחת את אמיר פרץ, למרות שהוא יכול בקלות לשים אותו בכיס הקטן.
למה הוא לא צועק "אתם הולכים לקצץ 15 מיליארד שקל נקודה" ולגמור את הדמגוגיות של הפודל של ביבי?
הרי ברור שהוא יומר "הורדנו את הסלולר ועכשיו יש גנים חינם" רק שכחלון הוריד את הסלולר ואין יותר כחלון וכראייה אין שום זכר לפתיחת השוק כרטיסי האשראי, התקשורת, הביטוחים וענפים נוספים.
ובנוגע לגנים/חינוך חינם, זה חוסך X, אבל על הדרך העלו את המע''מ, עלו מחירי הדיור, מחירי החשמל, המים, הארנונה וצפוי עוד קיצוצים והעלאת מיסים.
זהו, ברגע זה הוא יתקע. כל ילד בן 5 יכול להתמודד מול הליכוד בלי לזיין את המוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 22:41 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
אז כן, אלפקה, יש מה לנתח. לא הכל שטוח ולא הכל אפשר לפטור ב"שטויות" או ב"הסברתי אלף פעם". נתניהו לא ישרוד קדנציה עם ממשלת ימין-חרדים. לא פנימית-ישראלית ולא בינלאומית.
רמי לבני כתב את זה יפה אתמול ב"הארץ":
ציטוט:
ההיסטוריה מלמדת שכדי שהשמאל ינצח, צריכים להתקיים כמה תנאים. הראשון הוא הסכמה רחבה יחסית בציבור שממשלת הימין נכשלה או שהיתה קיצונית מדי. ממשלת יצחק שמיר וממשלת בנימין נתניהו הראשונה הוחלפו כי דבקה בהן אווירה של כישלון ושל קנאות. שמיר התנגד עקרונית לפשרות עם הפלסטינים, לא רק סיכל אותן פרקטית. נתניהו של 1999 ליבה מדנים בחברה. דימויים אלה תרמו מאוד לנפילתם. התנאי הזה אינו מתקיים כעת.
ציטוט:
תנאי שני להחלפת השלטון הוא נסיבות פוליטיות בהירות ופשוטות להבנה, שמאפשרות להטיל את האשמה על מישהו. סירובו של ג'ורג' בוש האב ב-1991 להעניק לשמיר את הערבויות למימון קליטת העלייה בשל הבנייה בהתנחלויות, הקל על הבוחר הישראלי להבין שהימין פוגע באינטרסים שלו.

לא שזה יקרה - אני מאמין שלפיד או לבני ייכנסו לממשלה שלו - אבל ממשלה קיצונית צרה (בלי לפיד ו/או לבני הקואליציה תהיה סביב ה-60 ומשהו מנדטים, שש"ס יכולה להפיל אותה בכל רגע נוכח גזירות כלכליות קשות שצפויות), לא תחזיק פה מעמד.

ערן:
1. בינלאומית? אולי אולי, פנימית ישראלית, למה לעזאזל?
2. לגבי הכותב, נעצרתי כבר בשורה הראשונה, ההיסטוריה בעיקר מלמדת שהיא היסטוריה, מי שלא מבין איזה שינוי קיצוני העם הזה עבר בשנים האחרונות,
ימשיך להיות מופתע על בסיס קבוע (מה שקורה לרובכם).
3. שוב, נניח שיפול, זה יקח זמן, הרבה זמן.
4. אנחנו יום אחרי, ביבי פירק את הכנסת/אי אמון עבר,
למה שביבי לא יקח שוב?
מי האלטרנטיבה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 22:50 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:

שמע, באמת לא רציתי למתוח את הויכוח הזה יותר מדי, אבל אני פשוט מאוד אוהב שאנשים מספרים לי את הכרונולוגיה של האירועים ("אני הייתי חתיך ומדהים ואז אתה אמרת דברים לא מוכחים והתחמקת"). זה מזכיר לי, בתור אובייקטיביסט, עד כמה העולם סובייקטיבי. בעיקר כשעוצמים את העיניים.

אם אתה לא רוצה למתוח את הוויכוח, תפסיק לענות לי, אם אתה רוצה להמשיך אותו (ואני כולי תקווה שכן) באמא שלך תפסיק לבכות על כמה שאתה עסוק וכמה קשה לך לדבר איתי או אלוהים יודע מה.

Fez כתב:
מה שבאמת קרה זה שאני הסברתי שני דברים בהקשר של יחימוביץ': 1. אין ארוחות חינם, ואי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אי אפשר להיות פופוליסט פחדן שלא מוכן לקצץ בשום דבר (ועדים-התנחלויות-חרדים-ביטחון) ומצד שני להנפיץ תכנית כלכלית שתעלה את ההוצאות הממשלתיות בצורה יוצאת דופן. זו מכת מוות לכל כלכלה. כמובן שבניגוד אליך גם נתתי דוגמאות הכי עדכניות ורלבנטיות שיש..
"אין ארוחות חינם" זה לא הסבר, זו סיסמה.
אני אשאל אותך עוד פעם בצורה הכי פשוטה שאני יכול - בהתחשב בעובדה ששיעור המס על עשירים בישראל הוא הכי נמוך בהיסטוריה, מה גורם לך לחשוב שכל העלאה בו תשמיד את הכלכלה?
או במילים אחרות, יש מספר שמעליו אנחנו הופכים לגהנום מרקסיסטי?
אני מסכים שתכנית כלכלית שלא מקצצת בתקציב הצבא וההתנחלויות היא לא רצינית, ולכן אין שום סיכוי שהייתי מצביע למישהו כמו שלי, אבל זה לא נובע משום אידיאולגיה, סתם מפחדנות פוליטית.
Fez כתב:
2. האידיאולוגיה הכלכלית-חברתית של שלי יחימוביץ' היא אידיאולוגיה מסוכנת הן למדינה והן לפרט, כמעט משיחית כשקוראים את הספר שלה, שנוכח המצב בעם עוד יכלה לזכות פה לפופולריות. באופן די אבסורד, דוקא המצב הבטחוני מציל אותנו מיחימוביץ'.
לא קראתי את הספר שלה (ואין לה גם יותר מדי כוונה לקרוא אותו) אבל סתם מסקרנות, מה שם משיחי?

Fez כתב:
התגובה שלך לכל הדברים זה "נו טוב, מה כבר יקרה עם נעלה קצת מיסוי על העשירים?!". כאן חובת ההוכחה עליך להראות שאי פעם דבר כזה עבד בהיסטוריה. זה פשוט קשקוש, וזה הדבר היחיד שבאמת פשטני פה. כל הדברים ששלי רוצה לעשות כדי "לקחת מהעשירים" זה דברים פופוליסטיים כמו להעלות מס חברות למשל, שזה דבר שגם ממוטט את הכלכלה, גם לאורך ההיסטוריה הוכח שהוא לא מעלה את ההכנסות הממשלתיות, וגם הוא פוגע בעיקר במעמד הביניים.
כמו שכתבתי פה מספר פעמים, מדרגת המס הגבוה בארה"ב היתה 70% עד שנות השמונים ו 90% עד אמצע שנות השישים, ולא רק שזה לא הרס את הכלכלה, היא גדלה בקצב יותר מהיר והעלתה את ההכנסה של מעמד הביניים הרבה יותר מהר ממה שקורה באמריקה מאז שהם עברו לכלכלת צד היצע בימי ריגן העליזים.
ומעבר לזה, אני חושב שאתה קצת שואל פה את השאלה הלא נכונה. בלי קשר לכמות המיסים הכללית שהמדינה צריכה (שאני מנחש שאתה לא חושב שהיא אפס) זה עדיין חשוב לדבר על ממי אנחנו לוקחים את הכסף הזה, כל שקל שאתה לא לוקח ממליונר, זה שקל שתצטרך לקחת ממישהו שמרוויח פחות ממנו, ולדעתי האישית, זה גם הוגן וגם מועיל כלכלית שהעשירים ישלמו יותר בישראל ושהמיסים העקיפים ירדו דרמטית.
אתה חושב שהעשירים בישראל משלמים יותר מדי?
ואם כן, למה אתה חושב את זה ומה לדעתך שיעור המס האידאלי לבעלי הכנסה גבוה?
אתה לא באמת חייב לתת לי מספר, פשוט נראה לי שאתה קצת אתה הופך את מה שיש לנו כרגע בחוק למספר קדוש שכל שינוי בו הופך אותנו לגהנום בולשביסטי, ואני לא לגמרי מבין למה.
נניח אם ביבי יוריד את המס על העשירים עוד יותר, גם אז אסור יהיה להעלות אותו?
או שאז זה יהיה נמוך מדי?
Fez כתב:
מילטון פרידמן כבר הסביר את זה טוב ממני: כשאתה מעלה מס חברות, מי באמת משלם את זה? החברה הרי צריכה להשאר רווחית. אז מי שישלם את המחיר זה הלקוח (שהמוצר יעלה לו יותר כדי שהחברה תשאר רווחית), העובד (שיקבל פחות או יפוטר כדי שהחברה תשאר רווחית) או בעלי המניות (שזה כסף החיסכון שלך ושלי בדרך כלל, ויפגע מהירידה ברווחיות). מעבר לזה גם החברות הקטנות נפגעות (שזה מעמד הביניים לכל דבר) ומעבר לזה גם אנשים עובדים הרבה יותר קשה כדי למצוא דרך להתחמק מהתשלום (כמו שהסביר סכבל"א) וההכנסות לא באמת עולות באופן לינארי אם בכלל. הנקודה היא שגם אם ראוי להעלות מיסים כאלה (הרי שוב, אני לא טוען פה שאין סף מסוים שהוא האידיאלי), אין דבר כזה שזה יפגע "רק בעשירים". פשוט לא קיים, ומה שיחימוביץ' מנסה למכור כאילו היא תפסיק את השחיקה של מעמד הביניים הוא outright lie. למעשה אין ספק שהיא הגרועה ביותר למעמד הביניים, ואין ספק שמעמד הביניים יפגע קשות מצעדים כאלה. זו הנקודה.

אני די בטוח שלא הזכרתי מס חברות פה באשכול, ויש לזה סיבה.
מס חברות הוא נושא בעייתי ומורכב, ואני מסכים שבגדול הוא פתרון לא אידאלי לבעיה מסובכת (אני לא בטוח שיש לי פתרון לזה ואני בטח לא חושב שצריך להכנס לזה עכשיו), אבל יש נקודה אחת שאני רוצה להדרש אליה (וגם עשיתי לה בולד שיהיה נעים בעין) והיא ההקטע של העלאת מס חברות יגרום לפיטורין או העלאת מחירים.
כשאתה בא לקבוע מחיר של מוצר, הדבר היחיד שמעניין אותך בסופו של יום הוא מיקסום הרווחים, והמשוואה בגדול אומרת שבמחיר יותר גבוה תמכור פחות ומה שאתה צריך למצוא זה המחיר שבו מכפלת המוצר במחירו תהיה מקסימלית, והתשובה לזה לא קשורה בשיט למס החברות, מס שאתה משלם על רווחים.
או במילים אחרות - אם חברה היא רווחית תחת 20% מס, היא תשאר רווחית גם תחת 40% מס, מס משלמים על רווחים לא הכנסות.

והנקודה השניה היא העסקה ופיטורין - עוד פעם, יש פה רק שאלה אחת רלוונטית - האם הבנאדם הולך להכניס לי יותר כסף מאשר אני הולך לשלם לו, אם התשובה לכך היא כן, תמיד יהיה לך מתשלם להעסיק אותו, אפילו אם מס החברות הוא 90% (מה שאף אחד לא מציע כמובן).

מה שמס חברות גבוה יכול לגרום לו זה שחברות יעזבו את הארץ או לא יבואו הזה (כמו שאמרתי, זה נושא מורכב שאני לא בטוח שיש לי את התשובה הנכונה לו*ץ
ורק למען הסדר הטוב, אני גם מאמין שהעלאת מסים רחבה תגרום להורדת הביקוש מצרפי שהולכת לדפוק את הכלכלה, אבל אני מנחש שאתה לא מאמין בביקוש מצרפי כי התיאוריה שמאחוריו אומרת שהמיסוי במקומות כמו ישראל צריך להיות הרבה יותר פרוגרסיבי (קרי - לקחת יותר מעשירים ופחות מעניים).

Fez כתב:
אגב, אתה חוזר על טעות לגבי ארה"ב ואני אתן לך לינק מאחד הערוצים האהובים עלי שאני ממליץ לך לראות:
http://www.youtube.com/watch?v=ucoP4-06O7M
הדרך היחידה והבטוחה להעלות את ההכנסות של הממשלה זה לשפר את התוצר הכלכלי. תשפר את הכלכלה, המדינה תקבל יותר. אם הצעדים שלך יצרו כלכלה משותקת זה לא משנה כמה מיסים תיקח.
דבר ראשון נקודת מטא קטנה על הקטע הזה עם הלינקים - אני מניח שאתה יודע שאין קונצנזוס על הנקודה הזו בין כלכלנים, ועל כל לינק שאתה מביא אני יכול להביא לך שניים של קרוגמן שאומרים את ההפך, צורת התדינות כזו לא הרבה יותר מתחרות בלראות מי יותר טוב בגוגל, וזה טיפה משעמם.
אני לא אומר שאתה צריך להמציא את התיאוריות האלו לבד או שזה לא רעיון טוב להביא סימוכים עובדתיים לטענות שאתה מעלה, אבל אתה מביא פה לינקים שהם בעיקר לדעות, באופן אישי נראה לי עדיף להסביר את הדעות שלך בעצמך מאשר לעשות להן אאוטסורסינג ליוטוב.
אבל בקטנה, בוא נתייחס לנקודות שהסרט הזה מעלה -
דבר ראשון, הוא לא אומר שהעלאת מיסים תחריב את הכלכלה, הוא אומר שהעלאת שיעורי מס לא תגרום לקבלת יותר כסף ממיסים, התזה הזו היא טיפה בעייתית, בעיקר בגלל שהוא מסתכל על נקודה סופר צרה שהיא מדרגת המס הכי גבוה, היו שינויים הרבה יותר מהותיים לחוק בארה"ב מאשר מדרגת מס ההכנסה העליונה (והוא גם מסתכל רק על ארה"ב, בישראל לדוגמא איכשהו אנחנו מצליחים לקושש הרבה יותר מה 18% אחוז תל"ג שהוא מדבר עליהם) שלא לדבר על זה שזה תמיד נראה לי מצחיק שאנשים כמוהו טוענים שמצד אחד להעלות מיסים לא הולך לשנות כלום אבל מצד שני זה הולך להשמיד את הכלכלה.
אבל אפילו אם אני מקבל את התיאוריה הזו (ואני לא, אם אתה רוצה לינקים שיוצאים כנגדה אני אוכל למצוא לך בלי יותר מדי בעיות) יש עדיין את השאלה ממי אתה הולך לקחת את המיסים האלו ובאיזה שיעור.
או שהטענה היא גם שאי אפשר לשנות את החלק בעוגה שעשירים משלמים?
אני חושב שישראל תחת ביבי היא הוכחה ניצחת לכך שזה לא נכון.

Fez כתב:

אבל גם אם זה היה עובד (וזה לא), אם אתה באמת חושב שאפשר ליישם את הצעדים ששלי יחימוביץ' מתכננת במדינה (גם לפי התכנית שלה וגם לפי האידיאולוגיה החד"שית שלה) על ידי "מה קרה נעלה קצת מס על העשירים המניאקים סתיו שפיר שולתתתתתת", ואם אתה באמת חושב שמעמד הביניים לא יקרוס כתוצאה מכך, אז באמת חבל לי על הזמן פה.
אם יש לך טיעון יותר רציני, תימוכין קצת יותר רציניים או רעיונות קצת יותר מקוריים, אשמח לשמוע. בינתיים לא נתת לי כלום מלבד רטוריקה ריקה של "יהיה בסדר" וניסיון לבטל אותי בצורה די מגוחכת האמת. אל תדאג, לא התרגשתי :SMOKE:

אני אחזור על הטיעון שלי בפעם האלף, תגיד לי אם אתה לא מבין, אני אנסה להיות יותר ברור -
אני לא חושב ששיעור המס שעשירים משלמים כיום בישראל הוא בדיוק המקסימום שאפשרי בלי להשמיד את הכלכלה, ואני גם לא חושב שהוא המס האידאלי.
אני חושב שהיו תקופות בעבר שהם שילמו הרבה יותר ושום דבר נורא לא קרה, ואני חושב שהפיכת המס בישראל ליותר פרוגרסיבי תעזור מאד לכלכה בגלל התועלת השולית של הכסף -
אנשים עניים מוצאים כל גרוש שהם מרוויחים, כל שקל נוסף שנשאר להם ביד חוזר מיד לכלכלה, כמה שאתה יותר עשיר (בממוצע כמובן, יש יוצאים מהכלל) פחות מהכסף שלך באחוזים אתה מבזבז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 22:51 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל, תקרא הכל. זה לא מאמר מבריק במיוחד אבל לא יזיק.

למה פנימית? כי אמנם הציבור זז ימינה אבל כפי שרואים בשלוש מערכות הבחירות האחרונות, עם ישראל הוא לא אינטליגנטי במיוחד ונוטה לזרום עם טרנדים ועם "תחושת הרחוב". אם יתחיל סחף בינלאומי נגד ממשלת ימין קיצונית, זה יחלחל גם פה ל-20-30 אחוז שהם לא שמאל ולא ימין מובהק, שהיום חושבים שנתניהו עושה בסך הכל עבודה לא רעה.

מבחינת פרסונות שהם אלטרנטיבה לנתניהו, קשה קצת לשער מה יכול להיות בעוד שנה-שנתיים. בניגוד למה שקובסטר מקווה, גבי אשכנזי הולך לחטוף מכה ביום ראשון אחה"צ עם פרסום דו"ח המבקר הסופי על פרשת הרפז. הציבור לא יזכור לו את זה תוך לא הרבה זמן הודות לזיכרון הישראלי הקצר, אבל יהיה לו קשה להיות ראש ממשלה עם הכתם הזה. אני מניח שהסוג של ליפקין-שחק הבא יאומץ יותר בחום על ידי השמאל-מרכז. מי זה יהיה? כרגע אי אפשר לדעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 22:58 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
קודם כל, תקרא הכל. זה לא מאמר מבריק במיוחד אבל לא יזיק.

למה פנימית? כי אמנם הציבור זז ימינה אבל כפי שרואים בשלוש מערכות הבחירות האחרונות, עם ישראל הוא לא אינטליגנטי במיוחד ונוטה לזרום עם טרנדים ועם "תחושת הרחוב". אם יתחיל סחף בינלאומי נגד ממשלת ימין קיצונית, זה יחלחל גם פה ל-20-30 אחוז שהם לא שמאל ולא ימין מובהק, שהיום חושבים שנתניהו עושה בסך הכל עבודה לא רעה.

מבחינת פרסונות שהם אלטרנטיבה לנתניהו, קשה קצת לשער מה יכול להיות בעוד שנה-שנתיים. בניגוד למה שקובסטר מקווה, גבי אשכנזי הולך לחטוף מכה ביום ראשון אחה"צ עם פרסום דו"ח המבקר הסופי על פרשת הרפז. הציבור לא יזכור לו את זה תוך לא הרבה זמן הודות לזיכרון הישראלי הקצר, אבל יהיה לו קשה להיות ראש ממשלה עם הכתם הזה. אני מניח שהסוג של ליפקין-שחק הבא יאומץ יותר בחום על ידי השמאל-מרכז. מי זה יהיה? כרגע אי אפשר לדעת.

1. קודם כל, זאת טעות שאני רואה את רובכם עושים, הציבור לא זז ימינה,
זה לא פוליטי. זה עניין של אופי.
הציבור נהפך להיות פסימי בעליל לגבי הערבים ותהליך השלום,
הוא נהפך לציבור שונא הרבה הרבה יותר (ערבים, אבל לא רק),
הוא נהפך לציבור הרבה פחות סובלני,
הוא נהפך לציבור הרבה יותר פטריוטי. (לא במובן החיובי, אלא של מפלטו של הנבל)
2. שוב, חוסר הבנה של העמישראל, סחף בינלאומי יגרום לכך ששוב הגויים נגדנו,
ביבי הגבר תכנס בהם.
3. שנתיים זה לא רחוק, אם הייתה אלטרנטיבה, היא כבר הייתה צריכה להתחיל לצמוח.
4. לא רואה שבשנים הקרובות הליכוד מתקרבים ללהפסיד, הסיכוי לאלטרנטיבה צריך להתחיל משם, אבל זה נע בין בלתי אפשרי לאופציות יותר גרועות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 23:20 
סמל אישי של המשתמש
לחץ בינלאומי אמיתי - שמשמעותו פגיעה כלכלית קשה בחברות ישראליות, בייצוא ישראלי, בחברות ישראליות שנסחרות בבורסה בניו יורק - ואנשי ההון הישראלים, שנוטים גם ככה לשמאל (מדיני), עולים עם גרזנים ללשכת נתניהו. ואז נראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ינואר 2013, 23:21 
סמל אישי של המשתמש
הגיונית?
אני רוצה להסכים איתך.
מעשית?
אחרי מה שעובר פה על מעמד הביניים ולאור התמיכה הנוכחית בביבי, אפילו זה אני כבר לא בטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 195  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: