תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 03:09

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 429 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  הבא

בבחירות הבאות אצביע למפלגת...
הסקר נגמר בתאריך 05 אפריל 2019, 02:35
הליכוד 0%  0%  [ 0 ]
כחול לבן 17%  17%  [ 4 ]
העבודה 26%  26%  [ 6 ]
מרצ 52%  52%  [ 12 ]
איחוד מפלגות הימין 4%  4%  [ 1 ]
הימין החדש - בנט ושקד 0%  0%  [ 0 ]
אחמד טיבי 0%  0%  [ 0 ]
בל"ד 0%  0%  [ 0 ]
זהות - פייגלין 0%  0%  [ 0 ]
אורלי לוי - גשר 0%  0%  [ 0 ]
כחלון 0%  0%  [ 0 ]
יהדות התורה 0%  0%  [ 0 ]
ש"ס 0%  0%  [ 0 ]
ליברמן 0%  0%  [ 0 ]
לאף אחד 0%  0%  [ 0 ]
לא החלטתי/לא יודע/לא אכפת 0%  0%  [ 0 ]
אחר 0%  0%  [ 0 ]
סך הכל הצבעות : 23
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות 2019 - הסקר הרשמי של פורום שדים
הודעהפורסם: 28 דצמבר 2018, 18:35 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
לפני מרצ הצבעתי למפ"ם ולרצ, האיחוד התאים לי מאד.
אני בהחלט מודע לבעיה של מחסור בח"כים מזרחיים וזה מפריע לי מאד, אבל זו השתקפות למצב בציבור.
עדות המזרח לא בשמאל, וזה לא בגלל המחסור בח"כים מעדות המזרח.
ייתכן ויש הבדלים תרבותיים מהבית שמכוונים יותר לדת ולאומיות ופחות לדמוקרטיה.
אפשר להסתכל על ארצות המוצא ולראות איפה יש דמוקרטיות ואיפה יש דת חזקה מדי.
עם כמה שמערכת החינוך והתקשורת אמורות להשפיע, עדיין לערכים מהבית יש משקל גבוה.

באמת מעניין למה לעדות המזרח יש בעיה עם השמאל.
זו תעלומה שאף פעם לא נפתור אותה נראה לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 דצמבר 2018, 19:54 
לגמרי. אפשר להבין למה העוולות האלו גרמו להם להוקיע כל מה שקשור לשמאל. כולל זכויות אדם.
אה וגם ערבים אפשר להבין למה הם שונאים.
מדהים איך כל הלוגיקה שלך הפוכה אם רק משנים את הקונטקסט משמאל לישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 דצמבר 2018, 21:11 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
הרוסים אכן לא בשמאל, ועד היום אין ברוסיה דמוקרטיה.
התרבות הגרמנית כן חיה בשלום עם דמוקרטיה כבר 70 שנה, כלומר יש איזושהי התאמה.
לגבי פולין אין לי מספיק ידע. הם כן סוג של דמוקרטיה אבל יש להם בעיות כתוצאה מכיבוש רוסי ארוך.
מרוקו לא בדיוק דמוקרטיה משגשגת.

אם תכיר פעם ליכודניק אמיתי תבין שהשנאה למפאי עוברת מדור לדור וקשה לשבור אותה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 דצמבר 2018, 21:14 
סמל אישי של המשתמש
דובראש כתב:
its-sick כתב:
לגבי פולין אין לי מספיק ידע. הם כן סוג של דמוקרטיה אבל יש להם בעיות כתוצאה מכיבוש רוסי ארוך.

לגמרי, דעות פוליטיות באופן כללי עוברות מדור לדור וקשה לשבור אותן.
אבל אם אתה אשכנזי הדעות שלך הם לרוב שלך, אצל מזרחים זה "מנטליות" או "מהבית", או לפעמים אפילו "ממרוקו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: בחירות 2019 - הסקר הרשמי של פורום שדים
הודעהפורסם: 29 דצמבר 2018, 08:45 
אמיר כתב:
דובראש כתב:
its-sick כתב:

לגמרי, דעות פוליטיות באופן כללי עוברות מדור לדור וקשה לשבור אותן.
אבל אם אתה אשכנזי הדעות שלך הם לרוב שלך, אצל מזרחים זה "מנטליות" או "מהבית", או לפעמים אפילו "ממרוקו".

זה אמיתי או נרשם בציניות??

Sent from my iPhone using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2018, 09:05 
סמל אישי של המשתמש
ברור שציניות.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2018, 17:40 
כולם שקרנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2018, 18:54 
סמל אישי של המשתמש
JustZiv כתב:

זה אמיתי או נרשם בציניות??
זה אמיתי שהרבה אנשים חושבים את זה ומדברים ככה על עדות המזרח.
אם לא היה ברור, זה לא משהו שאני מאמין בו באופן אישי, בגלל זה כל ה scare quotes.
אבל אם כבר על דברים שבאים מהבית, כל יום אני מודה לעז שלא היה אינטרנט כשהייתי קטן ככה שהדעות שהיו לי על הנושאים האלו נשארו ביני לבין הבושה שלי.

נ.ב.
שאלה, איך אומרים scare quotes בעברית? ציטוטי פחד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2018, 19:13 
מי שטוען שיש סיבה רציונלית או היסטורית אמיתית שמסבירה את השיוך המפלגתי העדתי בישראל טועה ומטעה. כנ"ל אגב מי שמייחס יותר מידי משקל לשיטת הממשל של המדינה ממנה באו הסבים של המצביעים האלו לארץ לפני 60-70 שנה. כמעט אף אחד מהעולים לארץ, ולא משנה מאיזה עדה, לא עלה ממדינה עם מסורת דמוקרטית.
ולמי שמאמין שאנטי גזענות יכולה לנצח גזענות ועוד בישראל יש לי גשר למכור. או כמו שהיינו אומרים פעם, "לינק"?

האם השמאל בישראל יכול לנצח? השאלה איך מגדירים שמאל. האם מישהו משמאל לביבי יכול לגנוב בחירות ע"י הקמת גוש חוסם של 61 מנדטים? ביום טוב (מאוד) אולי. אם בהגדרה כוללים את מי שרוצה הלכה למעשה להוביל לפשרה מדינית ומוכן לדבר על זה, אז לא. מישהו שכזה לא יכול לנצח. הרוב העצום של עם ישראל לא מעוניין בזה (והרוב הזה גם תמיד יעדיף שיקולים מדיניים על כלכליים ואחרים). ככה פשוט. אתם יכולים להפוך את זה איך שתרצו. בעתיד הנראה לעין זה המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2018, 19:26 
לפי הדיבורים צריך לעדכן את הסקר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2018, 19:46 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
מי שטוען שיש סיבה רציונלית או היסטורית אמיתית שמסבירה את השיוך המפלגתי העדתי בישראל טועה ומטעה. כנ"ל אגב מי שמייחס יותר מידי משקל לשיטת הממשל של המדינה ממנה באו הסבים של המצביעים האלו לארץ לפני 60-70 שנה. כמעט אף אחד מהעולים לארץ, ולא משנה מאיזה עדה, לא עלה ממדינה עם מסורת דמוקרטית.

אתה לא חושב שיש לעדות המזרח סיבות לשנוא את מפא"י או שאתה חושב שההתנהלות של ההנגה שלה מול גבאי צריכה לגרום להם לשכוח את זה?

גיא האדום כתב:
ולמי שמאמין שאנטי גזענות יכולה לנצח גזענות ועוד בישראל יש לי גשר למכור. או כמו שהיינו אומרים פעם, "לינק"?

אני בהחלט לא טוען את זה, למעשה, אני טוען את ההפך, בעיקר בגלל שבישראל לא ממש יכולה להיות אנטי גזענות, הרי מפלגה שתהיה אנטי גזענית באמת לא יכולה לרוץ לכנסת (ואני גם די סגור שכל מי שקשור אליה יקבל ביקורים מהשב"כ).
וזאת הבעיה בישראל, כמעט כל המפלגות גזעניות ברמה כזו או אחרת, רק השמאל משקר על זה לעצמו לבוחרים שלו, וגזענות מתנצלת לא הולכת לנצח גזענות גאה.
גיא האדום כתב:
האם השמאל בישראל יכול לנצח? השאלה איך מגדירים שמאל. האם מישהו משמאל לביבי יכול לגנוב בחירות ע"י הקמת גוש חוסם של 61 מנדטים? ביום טוב (מאוד) אולי. אם בהגדרה כוללים את מי שרוצה הלכה למעשה להוביל לפשרה מדינית ומוכן לדבר על זה, אז לא. מישהו שכזה לא יכול לנצח. הרוב העצום של עם ישראל לא מעוניין בזה (והרוב הזה גם תמיד יעדיף שיקולים מדיניים על כלכליים ואחרים). ככה פשוט. אתם יכולים להפוך את זה איך שתרצו. בעתיד הנראה לעין זה המצב.

עם זה אני מסכים לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2018, 23:12 
מפא"י דפקו את המזרחיים 29 שנים. הליכוד עושה את זה כבר 41 שנים. לא הגיע הזמן שיפתחו קצת אנטי אליו גם?
מפא"י הביאו את המזרחיים לעיירות הפיתוח אבל הליכוד הוא זה שמשאיר אותם שם בכוונה ומטפח את השטחים על חשבונם.
אתה יכול להזכיר לי כמה פעמים עמד מזרחי בראש הליכוד או לצורך העניין כל מפלגה שהיא לא ש"ס או העבודה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2018, 23:23 
סמל אישי של המשתמש
יש פה בלבול מסויים.
השאלה היא לא 'למה מזרחים נמנעים מלהצביע לעבודה', אלא 'למה הם נמנעים מלהצביע לשמאל'.
שני דברים שונים לחלוטין.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 00:59 
לאור הודעת בנט ושקד, והכרזת אלדד יניב על מפלגות חדשות, הסקר נערך ומוצע מחדש, ללא הדאחקות. בהצלחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 01:00 
נורמה ג'ין כתב:
תיאורים מרגיזים אני לא רוצה לבחור ככה

נמחקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 02:38 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
גיא האדום כתב:

אתה לא חושב שיש לעדות המזרח סיבות לשנוא את מפא"י או שאתה חושב שההתנהלות של ההנגה שלה מול גבאי צריכה לגרום להם לשכוח את זה?

אנשים מעדות המזרח לא מצביעים היום לימין כי הם "שונאים את מפאי". הם מצביעים לימין כי הם שונאים ערבים. בדיוק כמו שהאשכנזים שמצביעים לימין עושים את זה כי הם שונאים ערבים.
אפילו אם תשאל ימניים מזרחיים ספציפית למה הם שונאים את השמאל, בטח כאלה בני 40 ומטה, התשובות שאתה תשמע הם אך ורק בתחום הבוגדים, עוכרי ישראל, אוהבי ערבים, גיס חמישי. אחר כך בתחום הלא יהודים, בעד מסתננים, כופרים, רוצים מדינה לא יהודית. אחר כך בתחום הרוצים להפיל את ביבי. ואולי בסוף בסוף תשמע איזו מילה על גזענות כלפי עדות המזרח. את מפא"י אף אחד לא יזכיר בכלל.

אמיר כתב:
גיא האדום כתב:

אני בהחלט לא טוען את זה, למעשה, אני טוען את ההפך, בעיקר בגלל שבישראל לא ממש יכולה להיות אנטי גזענות, הרי מפלגה שתהיה אנטי גזענית באמת לא יכולה לרוץ לכנסת (ואני גם די סגור שכל מי שקשור אליה יקבל ביקורים מהשב"כ).
וזאת הבעיה בישראל, כמעט כל המפלגות גזעניות ברמה כזו או אחרת, רק השמאל משקר על זה לעצמו לבוחרים שלו, וגזענות מתנצלת לא הולכת לנצח גזענות גאה.

לא הבנתי 1: חד"ש לא אנטי-גזענית? מרץ לא אנטי-גזענית?
לא הבנתי 2: אז מי ניצח, ואיך, מ-1948 עד 1973, ואז ב-1992, ב-1999 וב-2006? אל תגיד לי שכל המפלגות האלה היו אנטי-גזעניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 02:58 
סמל אישי של המשתמש
בני12 כתב:
מפא"י דפקו את המזרחיים 29 שנים. הליכוד עושה את זה כבר 41 שנים. לא הגיע הזמן שיפתחו קצת אנטי אליו גם?
מפא"י הביאו את המזרחיים לעיירות הפיתוח אבל הליכוד הוא זה שמשאיר אותם שם בכוונה ומטפח את השטחים על חשבונם.
אתה יכול להזכיר לי כמה פעמים עמד מזרחי בראש הליכוד או לצורך העניין כל מפלגה שהיא לא ש"ס או העבודה?

הלו, הלו, הליכוד דופק את כווווווווווווווווווולם, בלי אפליה. הדר ז'בוטינסקאי שכזה.
אוקיי, הם דופקים את הערבים הרבה יותר, אבל כולם עושים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 03:15 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:

לא הבנתי 2: אז מי ניצח, ואיך, מ-1948 עד 1973, ואז ב-1992, ב-1999 וב-2006? אל תגיד לי שכל המפלגות האלה היו אנטי-גזעניות.

לא הבנת למה התכוונתי. לא נראה לי הסברתי את עצמי טוב, תן לי לנסות עוד פעם.
אני דיברתי על הקטע של "יהודית ודמוקרטית" ועל איך אתה לא יכול לרוץ לכנסת אם אתה "שולל" את זה שישראל היא מדינה כזו. עכשיו זה נכון, ישראל אף פעם לא הגידרה את המשמעות של "יהודית ודמקורטית", העמימות סביב מה שהולך במפעלי טקסטיל לפי פרסומים זרים היא כעין וכאפס לעומת הערפל, המסתורין וזיוני השכל המעגליים של אהרון ברק כשזה מגיע ליהודית ודמוקרטית. וזה נכון, כל מפלגות השמאל היהודיות התחבאו מאחורי העמימות הזו רוב החיים שלהן, אבל מה אני אגיד לך, אני לא שמעתי הגדרה של זה שלא יוצאת גזענית.
ולא תגיד גזענית בקטע של איזה ליצן שחושב שאובמה הוא מוסלמי, אלא בקטע שזה כל הבסיס של מדינת האפרטייד שאתה מריץ פה שעדיין נותנים לה לשחק בליגת האלופות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 04:23 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
יובל כתב:

אני דיברתי על הקטע של "יהודית ודמוקרטית" ועל איך אתה לא יכול לרוץ לכנסת אם אתה "שולל" את זה שישראל היא מדינה כזו. עכשיו זה נכון, ישראל אף פעם לא הגידרה את המשמעות של "יהודית ודמקורטית", העמימות סביב מה שהולך במפעלי טקסטיל לפי פרסומים זרים היא כעין וכאפס לעומת הערפל, המסתורין וזיוני השכל המעגליים של אהרון ברק כשזה מגיע ליהודית ודמוקרטית. וזה נכון, כל מפלגות השמאל היהודיות התחבאו מאחורי העמימות הזו רוב החיים שלהן, אבל מה אני אגיד לך, אני לא שמעתי הגדרה של זה שלא יוצאת גזענית.
ולא תגיד גזענית בקטע של איזה ליצן שחושב שאובמה הוא מוסלמי, אלא בקטע שזה כל הבסיס של מדינת האפרטייד שאתה מריץ פה שעדיין נותנים לה לשחק בליגת האלופות.

לגבי היהודית ודמוקרטית - המפלגות הערביות בטח שוללות את זה, ועדיין נותנים להם לרוץ לכנסת. אמנם בקושי, אמנם עושים להם טובה, אמנם יש מצב שגם זה עניין של זמן עד שזה לא יתאפשר, אבל בינתיים זה אפשרי. אז זה לא נכון שמפלגה כזאת לא יכולה לרוץ לכנסת.
חוץ מזה, הסתכלתי עכשיו במצע של מרצ, וזה מה שהם כותבים: "ישראל היא מדינה דמוקרטית, מדינת העם היהודי ומדינת כל אזרחיה. מעמד כל אזרח ואזרחית ללא הבחנה על רקע לאום חייב להיות שווה. מלבד הבטחת שוויון מלא לכל אזרחי המדינה, ישראל תכיר במיעוט הערבי כמיעוט לאומי שלו זכויות קולקטיביות, ותאפשר לו לממש ולבטא את תרבותו הייחודית ולפעול בשפתו. התשובה היחידה לגל הגזענות הגואה היא שוויון זכויות מלא – אישיות וקולקטיביות". בקיצור, חוק השבות ומתן אפשרות ליהודים מכל העולם לעלות לישראל (מדינת העם היהודי), ושיוויון זכויות אישי ולאומי לכל אזרחי המדינה (מדינה דמוקרטית ומדינת כל אזרחיה, ולא מדינה יהודית ודמוקרטית, שזה לא יכול להיות ובזה אני כמובן מסכים איתך). בעיני זו לגמרי הגדרה לא גזענית ואני חותם על כל מילה פה.

את הטענה לפיה גזענות מתביישת ומתנצלת לא יכולה לנצח גזענות גאה וזאת הבעיה של השמאל, עדיין לא הבנתי. העבודה (ופעם אחת קדימה) ניצחו מ-1948 עד 1973 ואז שוב ב-1992, 1999 וב-2006. הם לא רצו על אנטי-גזענות, אלא פחות או יותר על הגזענות המתביישת שקיים אצל אותן מפלגות וממשיכות דרכן גם היום. וגם היום, הגזענות המתביישת הרבה יותר פופולרית בציבור היהודי מאנטי-גזענות, אז אני לא מבין איך הגזענות המתביישת היא בעיה אלקטורלית של השמאל. הבעיה היחידה של השמאל היא שבישראל 2019, גזענות גאה מנצחת הכל, לא משנה מה תעמיד מולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 05:45 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
לאור הודעת בנט ושקד, והכרזת אלדד יניב על מפלגות חדשות, הסקר נערך ומוצע מחדש, ללא הדאחקות. בהצלחה

עד ה-21.2, יום הגשת הרשימות, תצטרך לערוך אותו מחדש שוב. ואולי יותר מפעם אחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 07:47 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:

לגבי היהודית ודמוקרטית - המפלגות הערביות בטח שוללות את זה, ועדיין נותנים להם לרוץ לכנסת. אמנם בקושי, אמנם עושים להם טובה, אמנם יש מצב שגם זה עניין של זמן עד שזה לא יתאפשר, אבל בינתיים זה אפשרי. אז זה לא נכון שמפלגה כזאת לא יכולה לרוץ לכנסת.
חוץ מזה, הסתכלתי עכשיו במצע של מרצ, וזה מה שהם כותבים: "ישראל היא מדינה דמוקרטית, מדינת העם היהודי ומדינת כל אזרחיה. מעמד כל אזרח ואזרחית ללא הבחנה על רקע לאום חייב להיות שווה. מלבד הבטחת שוויון מלא לכל אזרחי המדינה, ישראל תכיר במיעוט הערבי כמיעוט לאומי שלו זכויות קולקטיביות, ותאפשר לו לממש ולבטא את תרבותו הייחודית ולפעול בשפתו. התשובה היחידה לגל הגזענות הגואה היא שוויון זכויות מלא – אישיות וקולקטיביות". בקיצור, חוק השבות ומתן אפשרות ליהודים מכל העולם לעלות לישראל (מדינת העם היהודי), ושיוויון זכויות אישי ולאומי לכל אזרחי המדינה (מדינה דמוקרטית ומדינת כל אזרחיה, ולא מדינה יהודית ודמוקרטית, שזה לא יכול להיות ובזה אני כמובן מסכים איתך). בעיני זו לגמרי הגדרה לא גזענית ואני חותם על כל מילה פה.

לא רק שלפי חוק יסוד: הכנסת מפלגה שלא מקבלת את זה לא יכולה לרוץ לכנסת, אלא שגם אפשר גם להדיח חברי כנסת שושוללים את הדבר הזה שאנחנו לא מוכנים להגיד לכם בדיוק מה זה. אבל תדאגו, זה טוב ליהודים.
עכשיו זה נכון, קצת קשה לראות איך המפלגות הערביות עומדות בזה, והסיבה שנותנים להן לרוץ היא שבישראל ובמיוחד בעלה התענה המשפטי שלה יודעים שזה יראה ממש ממש רע אם יפסלו את כל המפלגות הערביות בוילה היחידה בג'ונגל, אבל דור העתיד של הימין הוא כל כך מטומטם ככה שאני מנחש שזה רק עניין של זמן.
יובל כתב:

את הטענה לפיה גזענות מתביישת ומתנצלת לא יכולה לנצח גזענות גאה וזאת הבעיה של השמאל, עדיין לא הבנתי. העבודה (ופעם אחת קדימה) ניצחו מ-1948 עד 1973 ואז שוב ב-1992, 1999 וב-2006. הם לא רצו על אנטי-גזענות, אלא פחות או יותר על הגזענות המתביישת שקיים אצל אותן מפלגות וממשיכות דרכן גם היום. וגם היום, הגזענות המתביישת הרבה יותר פופולרית בציבור היהודי מאנטי-גזענות, אז אני לא מבין איך הגזענות המתביישת היא בעיה אלקטורלית של השמאל. הבעיה היחידה של השמאל היא שבישראל 2019, גזענות גאה מנצחת הכל, לא משנה מה תעמיד מולה.

דיברתי יותר על העתיד, אבל נזרום איתך, לא יודע מה יהיה בעתיד, אבל אני מקבל שזה לא בלתי אפשרי שגזענות מתנצלת תנצח גזענות גאה, גם אם זה נראה לי פחות סביר.

נ.ב.
לקרוא למפא"י ההיסטורית גזענות מתביישת זה טיפה שכתוב היסטוריה, אפילו רק בפריזמה של ערביי ישראל, אני מזכיר, בגין היה בעד ביטול המשטר הצבאי ומפא"י מאד מאד בעד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 08:00 
אמיר כתב:
יובל כתב:

בל"ד מאתגרת
https://mekomit.co.il/%D7%91%D7%9C%D7%93-%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%AA-%D7%9E%D7%91%D7%92%D7%A5-%D7%9C%D7%94%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%A2-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 09:37 
יובל כתב:
אמיר כתב:
גיא האדום כתב:

אנשים מעדות המזרח לא מצביעים היום לימין כי הם "שונאים את מפאי". הם מצביעים לימין כי הם שונאים ערבים. בדיוק כמו שהאשכנזים שמצביעים לימין עושים את זה כי הם שונאים ערבים.
אפילו אם תשאל ימניים מזרחיים ספציפית למה הם שונאים את השמאל, בטח כאלה בני 40 ומטה, התשובות שאתה תשמע הם אך ורק בתחום הבוגדים, עוכרי ישראל, אוהבי ערבים, גיס חמישי. אחר כך בתחום הלא יהודים, בעד מסתננים, כופרים, רוצים מדינה לא יהודית. אחר כך בתחום הרוצים להפיל את ביבי. ואולי בסוף בסוף תשמע איזו מילה על גזענות כלפי עדות המזרח. את מפא"י אף אחד לא יזכיר בכלל.

מסכים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 10:27 
הרבה מזרחיים לא מצביעים למחנ״צ בגלל שהם לא שוכחים את מה שעשו למשפחותיהם כשהגיעו לארץ- הושבתם בפריפרייה, האפליה שהיתה בינם לבין האשכנזים, חטיפת ילדים שנולדו ומכירתם וסוגיית הגזזת.
הליכוד, כמו תמיד רוקד על זה ומוסיף את סוגיית הערבים, וככה מקבלים הצבעה עיוורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 10:40 
זה קשקוש, כמו שיובל כתב.
אתה גר בפריפריה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 11:44 
סמל אישי של המשתמש
גם בעיני זה סתם זריית חול. אצל הצעירים (נגיד 30 ומטה) שאני מכיר, חוץ ממיעוט בעלי מודעות פוליטית מפותחת לרוב האנשים אין בכלל מושג מה זה מפא"י וזה לא מעניין אותם. אנשים צעירים שמצביעים ימין עושים את זה כי הם נגד פשרה מדינית ופוחדים מערבים, וזה כי הם גדלים במערכת חינוך ציונית שבהגדרה היא גזענית ומגויסת אידיאולוגית לצד מסוים.
אני לא כל כך רואה את הקורלציה בין מזרחיים לימין. גדלתי בפריפריה אשכנזית שהיתה לא פחות ימנית וגזענית מכל סטריאוטיפ על מזרחיים.
הקורלציה קשורה בעיני יותר למסורתיות/דתיות והשקפת עולם שמרנית כסמן למידת הימניות המדינית וגזענות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 11:47 
סמל אישי של המשתמש
להפיל את זה על מערכת החינוך זאת הגזמה. שנאת ערבים ודתיות לאומנית תמיד היו פה, אבל גם היה ציבור גדול שהיה מוכן לתת צ'אנס לפשרה. קריסת אוסלו והתבססות חמאס בעקבות ההתנתקות הרבה יותר רלבנטיים לסחף ימינה של הציבור הזה (10-15 מנדטים בערך של אנשי מרכז-שמאל שעברו להצביע ימין).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 11:49 
הפועל כתב:
להפיל את זה על מערכת החינוך זאת הגזמה. שנאת ערבים ודתיות לאומנית תמיד היו פה, אבל גם היה ציבור גדול שהיה מוכן לתת צ'אנס לפשרה. קריסת אוסלו והתבססות חמאס בעקבות ההתנתקות הרבה יותר רלבנטיים לסחף ימינה של הציבור הזה (10-15 מנדטים בערך של אנשי מרכז-שמאל שעברו להצביע ימין).

זו גם הרגשתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 12:04 
NARKOTIKA כתב:
זה קשקוש, כמו שיובל כתב.
אתה גר בפריפריה?

אני לא גר בפריפרייה, אבל אני ממש לא יכול להעיד על הכלל.
אתה ויובל יכולים להגדיר את זה ״קשקוש״, אבל העובדה היא שהרבה אנשים יוצאי עדות המזרח, ביניהם גם אנשים משכילים לא מוכנים לשכוח ולסלוח למפלגת מפא״י על שלוחותיה היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 דצמבר 2018, 12:13 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:

אני מדבר מנקודת מבט של האנשים הצעירים סביבי, שכשאוסלו קרס רובנו היינו איפשהו בין גן חובה לבי"ס יסודי.
זה שבמערכת החינוך נחשפים רק לנרטיב הציוני, וגם בתקשורת, זה מקשה מאוד על "לצאת "שמאלני". אם כבר קורלציות, הקורלציה הכי חזקה שאני רואה אצל צעירים סביבי היא בין מחשבה ביקורתית מפותחת לבין שמאלנות, או הפוך - בין נטייה למיינסטרימיות לימניות. המיינסטרים אצל צעירים זה להיות ימני וגזען, ולדעתי, ההתבססות הזאת נובעת מ"שטיפת מוח" מתמשכת שקשורה בהחלט במערכת החינוך. לדעתי, הרבה יותר משפיע אצל מי שלא חווה את מה שאתה מדבר עליו חזק (קרי: צעירים) זה הנרטיב השולט, המסגור של התופעות, וסליחה שאני נשמע כמו מרצה לסוציולוגיה. אבל ממה שאני רואה, הרבה יותר מניתוח גיאופוליטי רציונלי שאתה מתאר, מה שמשפיע זאת העובדה שבנרטיב המרכזי מחבלים יכולים להיות רק ערבים ולא יהודים, שצה"ל הוא הצבא הכי מוסרי בעולם גם כשהוא הורג ילדים, ש1000 ילדים בעזה לא שווים ילד יהודי אחד בעוטף עזה, שאלוהים הבטיח לנו את הארץ הזאת ולערבים יש מלא מדינות ללכת אליהם בעוד שלנו יש רק אחת וכו' וכו'. הפרופגנדה הזאת אלו דברים שלומדים בתקופה המעצבת במערכת החינוך, נכנסים עמוק וכמעט ולא יוצאים יותר לעולם - גם אם המחשבה הביקורתית מתפתחת לבסוף. והם לא קשורים בהסתכלות רציונלית כלשהי וניתוחים בטחוניים כלשהם שקשורים בחמאס או באוסלו, שרוב הצעירים בכלל לא עושים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 429 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: