teknoboy כתב:
MANDALA כתב:
teknoboy כתב:
MANDALA כתב:
אוקיי אין שום בעיה.
אין לי שום בעיה (אני אפילו בעד) שיקחו את אותם צעירים יהודים ויעצרו אותם.
אתה מוזמן לשאול את שאר 100 אלף המלייקקים של הדף, אני די בטוח שתקבל תשובות דומות מרובם.
אבל שזה לא יפריע לך סתם ללכלך עליהם. (מופנה ל'אדום צורר' ולכל מי שמסכים עם מה שהוא אמר)
אתה באמת חושב שעשרות האלפים, שהתייצבו באופן
אוטומטי לצידו של בחור (שצה"ל (!!!!) קבע שאינו ראוי להיות לוחם) רק בגלל שהוא הפגין כוח מול ערבי, יסכימו איתך פה?
לי נראה שלייק לדף הזה שקול (אצל 99% מאלה שעשו לו לייק) לקריאה "ערבי הוא בנזונה יהודי הוא נשמה", רק בצורה מנומסת.
וכיוון שכך, קשה לי להאמין שאתה טאומר ברצינות את מה שאמרת.
ואם היית רציני, אני ממליץ לך לעשות reality check קטן, אולי לפרסם איזה פוסט בנושא שם בדף ולראות את התגובות. בהצלחה.
אין ימניים חכמים, הם כולם פועלים ע"פ מניעים לאומניים וילדותיים. הכל אצלם אוטומטי.
אתה יוצא מכמה נקודת הנחה שגויות לפי דעתי, שאני לא יודע מאיפה להתחיל.
לא אמרתי שאין ימנים חכמים.
אמרתי שהלייק היה אוטומטי, והסיבה היא שהלייקים האלה הופיעו תוך שעות ספורות, עוד לפני שהתבררו הדברים לאשורם.
יתר על כן, גם השתברר שלהד"ם, הלייקים נשארו. זה די אוטומטי לטעמי.
בנוסף אמרתי ש-99% מאלה שעשו לדף לייק עשו זאת ממניעים לאומניים\גזעניים. די הדגשתי שלא מדובר במאה אחוז, אז אני לא יודע מאיפה ההאשמה שלך כאילו אמרתי
שכולם כך וכך.
ואם כבר העלת את הנקודה - מה צריכים להיות ההבדלים ("הסתייגויות") בין היחס למיידה אבנים ערבי לזה שמקבל מיידה אבנים יהודי?
העניין הוא לא דווקא בדוד הנחלאווי שיכול להיות שהוא כן טעה או לא טעה, או שבכלל הענישו אותו על אלימות כלפי המפקד ולא ע"פ הסרטון, העניין הוא בחיילים שנשארים לעיתים חסרי אונים מול מיידי אבנים וכדומה (שצריך להדגיש, לא אמרתי שצריך לירות עליהם, אבל כן צריך לפעול, לעשות משהו בנידון), ולכן להגיד כאילו כל מי שעשה לייק עשה זאת אוטומטי רק בגלל שאותו דוד התנהג בברוטאליות כלפי הנער זה די עיוות. (שוב, אני די בטוח שהיו כמה עשרות אלפים שכן עשו לדף לייק רק בגלל הברוטאליות, אבל נראלי ש-99% זה די רחוק).
לא חשבתי על זה יותר מדי בגלל שכמו שאמרתי, אני לא רואה את זה קריטי לדיון, אבל בכל זאת ..
איך שאני רואה את זה, באופן כללי, חייל פועל ע"פ האיום שנשקף מהצד המאיים כלפי אותו חייל או בכלל, כלפי המדינה.
ככל שהאיום קטן יותר, כך הוא צריך לפעול בעדינות יותר, ולהיפך.
ככל שהאיום שנשקף גדול יותר, כך הוא צריך לפעול יותר ב'גסות'.
לצורך העניין, כשחייל עומד בשטח, הוא יודע שהאיום שנשקף מצד הערבי שעומד מולו יותר גדולה מהאיום של היהודי (כמה חיילים נהרגו ע"י יהודים ? כמה חיילים נהרגו ע"י ערבים ?).
אם תהיה קבוצת יהודים במדינה שתפתח במלחמת אחים ותנסה להרוג אזרחים וחיילים, אינלי בעיה שיהיה אותו נוהל כמו נגד הערבים.
אני לא יודע איך זה אמור להתבטא בשטח, באמת שלא, אבל זה באופן עקרוני