תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 19:12

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אשכול פיצות - ממראה עיניכם האם הגבינה אמיתית בפיצריות?
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 08:25 
סמל אישי של המשתמש
פיצה טבעונית יש בטעם החיים ובבודהה, ובשני המקומות היא לא להיט.
ההמלצה הטבעונית החדשה שלי - סושי טבעוני טעים מאד מלאכת ידיה של יוכבד מטעם החיים.
ואני אומר את זה בתור אחד שלא סבל אף פעם סושי אמיתי וגם לא את הסושי של הבודהה בתחילת דרכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 11:59 
סמל אישי של המשתמש
יש גם בשווארמה הצמחונית
והפציריה בפתח תקווה(ששמעתי שזה טעים) והנס ציונ שטעמתי זה טעים אבל יקר והם מתקמצנים על הגבינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 12:15 
סמל אישי של המשתמש
אז בשווארמה הצמחונית הפיצה נורמלית? תמיד זה נראה לי קטן ולא מלהיב ביחס למחיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 12:24 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
אז בשווארמה הצמחונית הפיצה נורמלית? תמיד זה נראה לי קטן ולא מלהיב ביחס למחיר

יש הבדל בסוג הגבינה, בסניף בראשון הגבינה הכי טעימה. אבל גם בסניפים בתל אביב היא בסדר גמור .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: אשכול פיצות - ממראה עיניכם האם הגבינה אמיתית בפיצריות?
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
סוסים רצים לי בדם כתב:
גביזון כתב:
אליהו הנביא כתב:
גביזון כתב:
אליהו הנביא כתב:
מה הכוונה ב"גבינה אמיתית" ,מהם גבינות לא אמיתיות ?
והפיצה הטיבעונית בטוני וספה משובחת , בטוח יותר מכל פיצה זולה עם "גבינות לא אמיתיות" שאני לא מבין מזה אבל זה נשמע ממש דוחה :PUKE:

אז ככה, פיצה טבעונית היא פיצה עם "גבינה לא אמיתית", או פוקצ'ה\בצק עם תוספות המחליפות גבינה...
בכל אופן אין בה גבינה, והיא תחליף לפיצה.

הפיצריות שהוזכרו כאן שמוכרות גבינה לא אמיתית לא טבעוניות ולכן הכוונה ל"גבינה לא אמיתית" כפי שמוצגת פה היא לא מה שמשתמשים בפיצה הטבעונית.
בכל אופן, אם זה נחשב פיצה או לא , זה טעים

טבעונים לא אוכלים גבינה.
דווקא הם הכי יכולים "להינות" מפיצה שמורכבת מ100% תחליפי גבינה.

אבל בגבינות האלה יש חלבון חלב , זה לא טבעוני בשום אופן, הלוואי שזה היה טבעוני .

צודק חתיכי. אז זה גם בחזקת חלבי. ממה מורכבת גבינה טבעונית? קמח חומוס ותערובת עמילנים ומתחלבים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 14:16 
גביזון כתב:
כל הגימיקים האלה מחרבנים פיצה טובה.
צריך טבון טוב, זה הכי חשוב, להניח את הבצק ישירות על האבן בלי יותר מידי זיוני שכל, ולא בתוך תבנית, ונגמר הסיפור.
לפעמים כשלא יודעים לעשות משהו טוב, מנסים כאילו להמציא את הגלגל, זה קורה המון במטבחים.
לעשות משהו פשוט מוצר טוב, זה הכי קשה שיש.

לא צריך טאבון. האיטלקים אפילו לא יודעים מה זה טאבון. יש תנורים בנויים לפיצות, מי שרוצה ימצא הדרכה באינטרנט איך לבנות אחד כזה.
אגב התנור זה חשוב, אבל יותר חשוב הבצק, החומרים שלו ותהליך ההכנה שלו.

ואני לא מבין מה זה משנה ההגדרות של הגבינה. השאלה היא האם הפיצה טעימה או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 14:36 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
גביזון כתב:
צריך טבון טוב, זה הכי חשוב, להניח את הבצק ישירות על האבן בלי יותר מידי זיוני שכל, ולא בתוך תבנית, ונגמר הסיפור.
לפעמים כשלא יודעים לעשות משהו טוב, מנסים כאילו להמציא את הגלגל, זה קורה המון במטבחים.

לא צריך טאבון. האיטלקים אפילו לא יודעים מה זה טאבון. יש תנורים בנויים לפיצות, מי שרוצה ימצא הדרכה באינטרנט איך לבנות אחד כזה.

פיצה אמיתית זה עם תנור יצוק ששומר על חום אחיד וגבוה, אבן טובה, ומקור חום גבוה מאד.
זה מה שגורם לבצק להסגר מהר ולתת תחתית קראנצ'ית, זה מאפשר אפיה מהירה של 2 דקות לפיצה בינונית תוך סיבובה, וזה מה שגורם בנוסף למרקם של הבצק, התפיחה המהירה שלו והסגירה שלו.
תכין את הבצק הכי טוב בעולם, בלי תנור טוב עם כל התכונות שציינתי לא תצא לך לעולם פיצה כמו שפיצה צריכה להיות.
בגלל זה אני לא מבין למה אנשים קונים אבן אפיה לבית, התנור הביתי לא יכול לספק חום כמו תנור\טבון (זה נראה בדיוק כמו טבון, למעשה זה טבון, ככה התחילו עם אפיית הפיצה, וככה אופים אותה עד היום), אבן האפיה לא מגיע לטמפ' הדרושה, והחום בתנור והמקור שלו שונים לחלוטין. וזה מנסיון בעבודה עם אבן בתנור ביתי טוב, ואבן מקצועית בטבון שמחומם ע"י הסקת עצים\גז.
לגבי ההגדרות של הגבינה, לך לפיצריה טובה באיטליה ותגיד שבמקום גבינה תשים מוצר שמורכב מחלבון חלב ופאקינג שמן דקלים, והוא ישלך אותך לקיבינימאט.
את רוטב העגבניות אגב, הפיצריות שם מכינים מעגבניות (תמר בד"כ) שלמות מקופסת שימורים, זה הבסיס, אותם הם טוחנים ומוסיפים את התבלינים הטריים ושאר החומרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 14:45 
סמל אישי של המשתמש
חלב סויה ותבלינים
למרות שאני מעדיף לשים על הפיצה שאני עושה לבד גבינה מקשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 15:06 
גביזון כתב:
אדום מטלי כתב:
גביזון כתב:

פיצה אמיתית זה עם תנור יצוק ששומר על חום אחיד וגבוה, אבן טובה, ומקור חום גבוה מאד.
זה מה שגורם לבצק להסגר מהר ולתת תחתית קראנצ'ית, זה מאפשר אפיה מהירה של 2 דקות לפיצה בינונית תוך סיבובה, וזה מה שגורם בנוסף למרקם של הבצק, התפיחה המהירה שלו והסגירה שלו.
תכין את הבצק הכי טוב בעולם, בלי תנור טוב עם כל התכונות שציינתי לא תצא לך לעולם פיצה כמו שפיצה צריכה להיות.
בגלל זה אני לא מבין למה אנשים קונים אבן אפיה לבית, התנור הביתי לא יכול לספק חום כמו תנור\טבון (זה נראה בדיוק כמו טבון, למעשה זה טבון, ככה התחילו עם אפיית הפיצה, וככה אופים אותה עד היום), אבן האפיה לא מגיע לטמפ' הדרושה, והחום בתנור והמקור שלו שונים לחלוטין. וזה מנסיון בעבודה עם אבן בתנור ביתי טוב, ואבן מקצועית בטבון שמחומם ע"י הסקת עצים\גז.
לגבי ההגדרות של הגבינה, לך לפיצריה טובה באיטליה ותגיד שבמקום גבינה תשים מוצר שמורכב מחלבון חלב ופאקינג שמן דקלים, והוא ישלך אותך לקיבינימאט.
את רוטב העגבניות אגב, הפיצריות שם מכינים מעגבניות (תמר בד"כ) שלמות מקופסת שימורים, זה הבסיס, אותם הם טוחנים ומוסיפים את התבלינים הטריים ושאר החומרים.

מסכים עם כל מה שכתבת על התנור, למעט המילה טאבון. תנור פיצה אמיתי לא קשור אליו. טאבון הוא תנור מזרח תיכוני (שיכול להיות בנוי גם ממתכת).
לגבי רוטב העגבניות - איטלקים אמיתיים מכינים את הרוטב בעצמם בבית, פעם בשנה בד״כ, בתהליך מוגדר ורב טקס, מעגבניות מתאימות וטריות, חס וחלילה קופסאות שימורים. את הרוטב שבושל מבקבקים ומפסטרים ושומרים אותו למהלך כל השנה.
וברור שאני מסכים לגבי הגבינה, אבל פותח האשכול ניסה למיין פיצריות לפי אמיתיות הגבינה שבהן, ואני אומר: מה העניין, תשאל איפה הפיצה הכי טעימה, תגיע ישר לשורה התחתונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 15:09 
אגב, את כל מה שאני אומר ראיתי אצל משפחה איטלקית.
(ובתנור שלהם אין שום חלק ממתכת, הכל אבן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 15:13 
סמל אישי של המשתמש
לזה בדיוק התכוונתי, מאבן בלבד, שום מתכת, עם פתח קטן לשמירת החום.
לגבי רוטב העגבניות התעניינתי אצל חבר שעבד 4 שנים בפיצריות באיטליה, הוא אמר שבכולן הוא השתמש בעגבניות משימורים, אבל זה לא כמו פה, שם יש מלא סוגים, ומחירים של חלק מגיעים ליותר מעגבניות טריות, איכויות שונות. אף לא אחת הכינה את הרוטב לבד, גם לי היה קשה לקבל את זה בהתחלה, בהחלט לא ברור העניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 15:21 
גביזון כתב:
לגבי רוטב העגבניות התעניינתי אצל חבר שעבד 4 שנים בפיצריות באיטליה, הוא אמר שבכולן הוא השתמש בעגבניות משימורים, אבל זה לא כמו פה, שם יש מלא סוגים, ומחירים של חלק מגיעים ליותר מעגבניות טריות, איכויות שונות. אף לא אחת הכינה את הרוטב לבד, גם לי היה קשה לקבל את זה בהתחלה, בהחלט לא ברור העניין.

אני לא חושב שהוא דיבר על שימורים מקופסאות, כמו שאתה קונה בארץ. גם המשפחה שאני מכיר בעצם מכינה לשנה שלמה בצינצנות אטומות, אבל זה כמובן בלי חומרים משמרים, והם מתייחסים לאיכות של זה כמעט כמו שהם מתייחסים לאיכות של יין, קפה, חומץ בלסמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 15:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
גביזון כתב:

אני לא חושב שהוא דיבר על שימורים מקופסאות, כמו שאתה קונה בארץ. גם המשפחה שאני מכיר בעצם מכינה לשנה שלמה בצינצנות אטומות, אבל זה כמובן בלי חומרים משמרים, והם מתייחסים לאיכות של זה כמעט כמו שהם מתייחסים לאיכות של יין, קפה, חומץ בלסמי.

שימורים שימורים, אני יכול לשלוח לך תמונות של מס' קופסאות והמחיר וההבדל ביניהן.
שוב, גם אני מאד מאד הופתעתי, חשבתי בדיוק כמוך, רוטב לא מפוסטר עונתי וקפוא, אולי בכפרים זה כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 23:48 
לוסיאנו דה ברונו כתב:
הדבר הלבן הזה אמור להיות סוג של גבינה?

גבינת שמנת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2013, 00:19 
סמל אישי של המשתמש
כאחד שעובד ב10 שנים האחרונות בערך בעולם המסעדנות (ליתר דיוק, במטבח) , כולל אולמות אירועים, מסעדות ורשתות גדולות אני יכול להגיד לכם שאתם מתווכחים על טיפה בים. האוכל שמוגש לכם, גם במקומות הכי נחשבים, הוא בהרבה מקרים לא מה שחשבתם לעצמכם (במובן הרע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2013, 09:49 
סמל אישי של המשתמש
Maor7 כתב:
כאחד שעובד ב10 שנים האחרונות בערך בעולם המסעדנות (ליתר דיוק, במטבח) , כולל אולמות אירועים, מסעדות ורשתות גדולות אני יכול להגיד לכם שאתם מתווכחים על טיפה בים. האוכל שמוגש לכם, גם במקומות הכי נחשבים, הוא בהרבה מקרים לא מה שחשבתם לעצמכם (במובן הרע).

כולנו אוזן

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2013, 10:43 
סמל אישי של המשתמש
אפשר לכתוב אנציקלופדיה. אין לזה סוף.
יש כאן צירוף של כמה בעיות ביחד. בעיקר העניין שלא קל להתפרנס מעסק בתחום המסעדנות, וזה מוביל להרבה מאוד קיצורי דרך. אם זה באיכות החומרים, איכות העובדים, איכות הנקיון והתחזוקה. קח סתם דוגמה הכי קטנה שיש - בעל עסק קטן שפתאום המקרר שלו לא עובד 100% והוא צריך להוציא כמה אלפי שקלים כדי לתקן אותו. הרבה מאוד אנשים ימתינו עם זה נצח (אם בכלל) כי זה לא שמשרד הבריאות דופק בדלת כל שני וחמישי.
יש מחזור של אוכל כמעט בכל מקום (שוב, בגלל העניין שקשה להרוויח). הסטייק של היום הוא המוקפץ של מחר, הפרגית שהתוקף שלה הוא על הקצה (וגם אחרי הקצה) היא הספיישל הכי חם במסעדה.
ברשתות המובילות כמו בתי הקפה וההמבורגרים 90% מהאוכל שמוגש לכם הוא אוכל משומר שבדרך כלל מגיע מחברה חיצונית שמייצרת כמויות לכל הסניפים. גם הרטבים הכי "סקסיים". כל זה כדי ליצור אחידות בכל הסניפים, להוזיל עלויות בצורה משמעותית ולאפשר בעצם לכל אדם שרק רוצה, גם אם אין לו נסיון, לקבל זכיינות ולהתחיל למכור אוכל בלי שנגע בסכין מעולם.

דבר נוסף ומכריע מאוד, בהמשך לסיום הפסקה האחרונה - הרבה אנשים עובדים ומנהלים בתחום בלי שום ידע נסיון או אפילו טיפת אכפתיות. ובעסק שקשה להרוויח, כשמתחילים להפסיד קיצורי הדרך מתחילים קודם כל במטבח.

באולמות הכי נחשקים בארץ, שאתם הולכים ומשלמים על מנה 250-300 שקל, בהרבה מקרים האוכל מוכן כבר במקפיא שבוע לפני וגם יותר.

אלה כמה סעיפים באמת קטנים. אפשר להמשיך לנצח. עוד לא דיברנו על חומרי הנקיון שמשתמשים בהם במטבח, על העובדה שבחלק גדול מהמקומות לא שוטפים את הכלים כמו שצריך, שלעובדי המטבח אין נהלים מסודרים לשמירה על האיכות (כמו דבר פשוט של לשטוף ידיים אחרי שעישנת סיגריה ואתה חוזר לגעת באוכל), על הרבה מנות שמתוארות לכם כ-X ואתם בכלל מקבלים Y אבל אין לכם באמת את הידע המקצועי להבין שהגישו לכם משהו אחר.
וכו' וכו'..

כמובן שברוב המקרים (לא בכולם) הדברים ברמת הסביר, ואין איזו סכנת מוות או משהו בסגנון. רק שהסטנדרטים שאתם מדמיינים בראשכם הם לא באמת אלה שמתקיימים בשטח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: