שיקאגו כתב:
אמיר כתב:
כשאתה לא תוקף, אתה מקבל ירי ברמה די קבועה (בין חד ספרתי גבוה לדו ספרתי נמוך, הכל לדרום).
זה לא נכון, הנתונים הם שונים.
מאז שחמאס עלה לשילטון ועד מבצע עופרת יצוקה, במשך שלוש שנים שזו תקופת זמן גדולה, חמאס היה יורה בין עשרות למאה+ מדי חודש, במשך שלוש שנים ובכל חודש, להוציא את תקופת הרגיעה שהייתה ב2008, חודשיים לאחר מבצע עפרת יצוקה אנחנו רואים ירידה בעשרות רבות של אחוזים למספרים שציינת- חד ספרתי גבוה לדו ספרתי נמוך. זו ירידה עצומה מהמצב שהיה לפני עפרת יצוקה.
לאחר עמוד ענן, שהיה מבצע יותר קטן משמעתית מעפרת יצוקה, אתה מקבל 13 חודשים היסטורים בהם חמאס יורה 63 רקטות שזו ירידה משמעותית מאוד מכל טפטוף שגרתי שידענו לפלח זמן רציני.
ראוי להוסיף שכל זה קורה כשהיכולות הרקטיות של החמאס בקו עליה גדול.
כמו שאתה קורא, המספרים מעידים שלאחר מבצעים רציניים החמאס מפחית בעשרות אחוזים את כמות הרקטות שהוא יורה בשגרה, ובאופן כללי מעולם לא חזר לירות בשגרה את אותן הכמויות שהיה יורה לפני עפרת יצוקה.
"אמיר כתב:
כמו כן, אם היה איזשהו אפקט מרתיע שדורש רענון זכרון למבצעים הגדולים האלו, היית מצפה שתהיה איזשהי קורלציה בין הזמן שעבר לבין התגובה של החמאס, אבל אין.
קח דוגמא פרטנית, שבועיים אחרי שצרבת להם את האמא של התודעה בעופרת יצוקה נהרג לך חייל ממטען צד, צה"ל בתגובה הפציץ מנהרות והחמאס, בנוהל, הביא 100 טילים על ישראל.
מאז עפרת יצוקה ועד 2011 חמאס לא ירה מספר תלת ספרתי של רקטות על ישראל, כמות חודשית שהייתה די שכיחה לפני המבצע.
ראוי להזכיר שהדיון לא עוסק סביב כדאיות מבצעים גדולים אלא סביב הטענה שלך שהמבצעים האלה לא משיגים כלום ואין להם שום השפעה.
אני אשאל אותך עוד פעם, תביא לי מקרה אחד שבו החמאס קם בבוקר ומדליק חצי מדינה על כלום או לחלופין, מקרה אחד שבו אתה חיסלת בכיר או הפצצת את עזה והם לא הגיבו בגלל ההרתעה.
אחד (יש אחד אגב, במלחמת האזרחים שלהם, בערך, זה היה מסובך שם).
אתה שוכח שב 2006 היית פחות או יותר במצב מלחמה שוטף איתם.
אבל אתה יודע מה, אני אלך לקראתך, בוא נגיד שהיה צריך את עופרת יצוקה בשביל ליצב את המצב, אני חושב שזו היתה גישה לא ממש מוצלחת (אבל כל הגישה של ישראל לחמאס היא לא ממש מצליחה להביא תוצאות טובות) אבל יאללה, כדי להתקדם נזרום איתך.
מה מאז?
הם מנסים לעשות פיגוע, אתה מסכל בכיר, הם יורים קצת, אתה יורה קצת יותר, לאחד הצדדים מתים קצת יותר מדי אנשים והופה, מלחמה מלחמה ורקטות על ב"ש.
מה לעזאזל אתה חושב שצוק איתן ישיג?
אתה חושב שאחריו אתה תוכל להפציץ אותם בלי שהם ירו על תל אביב?
אתה חושב שהם יפסיקו לירות על הדרום בשוטף?
אתה חושב שהם יפסיקו לעשות פיגועים?
ברור שגם אחרי המבצעים הללו לחמאס יש הגבולות האדומים שלו, זו לא הדרך היחידה שהרתעה יכולה לבוא לידי ביטוי.
ההרתעה באה לידי ביטוי בירידה של עשרות אחוזים בירי השוטף לדרום. זה מה שקרה אחרי עופרת יצוקה וזה מה שקרה אחרי עמוד ענן. אלא אם ממשלת ישראל חילקה אחרי כל מבצע כזה סוכריות לחמאס מתחת לשולחן בלא ידיעתנו, האפקט ההרתעתי בא לידי ביטוי בצורה הזו.
בכל הנוגע לצוק איתן, אני קורא את המציאות ככה שחמאס מושך את ישראל לסבב הסלמה כי במצב הנוכחי יש לו הרבה יותר מה להרוויח מלהפסיד.