תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 20:32

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 196 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כפייה דתית בפסח בבסיסי צה"ל
הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 19:41 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
איציק, האם אתה מאמין באותה גישה כאשר מדובר בתגובה הטיפוסית להתנהגות שהיא מושחתת וקרימינלית? כלומר, כשאנשים מתעצבנים/ מקללים/ מנדים אנשים כמו אתי אלון, הירשנזון, אדרי (בשנות ה90), גלעד שרון (בפרשת הרי היווני), זאב רוזנשטיין, או גונן שגב, האם אתה חושב שהם בעצם מקללים את עצמם על זה שלא היה להם מספיק שכל "להביא את המכה" כמו החברה האלו?
אם מישהו שודד אותך ברחוב ואתה מאחל למותו ביסורים, האם זה נובע מכך שאתה מקנא בו על זה שיש לו את האומץ לנקוט בכזה אומץ עסקי?
מה זה אומר על היחס שלנו לטביב?
בוא נתחיל קצת יותר עדין: היחס לאנשי עסקים עשירים. לגבי רובם אין לנו הוכחות חד משמעיות לעבריינות מצידם, ועדיין רוב הציבור ה"עני" יקלל אותם ויקרא להם מושחתים.
הציבור לא לגמרי טיפש, הוא יודע שבישראל אנשי עסקים גדולים מקבלים טובות הנאה מהשלטון על חשבונו. גם בלי הוכחות, הקנאה גורמת לכך שכמעט כל איש עסקים עשיר, גם אם במקרה הוא ישר למדי, יקבל יחס כזה.
לדעתי חלק גדול מזה הוא קנאה מזוקקת, וגם המבקרים היו מתחלפים עם העשירים האלו בלי לחשוב פעמיים.
לגבי פושעים ברורים מאליהם ברור שאנשים כועסים על עצם הפגיעה, והם עצמם לא היו רוצים לפגוע באחרים באופן דומה. אנשים הם יצורים חברתיים ורובם רוצים לחשוב על עצמם כ"טובים". גם אני.

אבל הנקודה העיקרית שלי היתה שמי שלא משרת בצבא מרויח, ומי שכן משרת מפסיד בגדול. יש פה אנשים שטענו את ההיפך אבל עדיין קיללו, שזה חשוד שעיניי.
לי אין בעיה עם מי שלא משרת בגלל שאני חושב שהצבא מתייחס לחייליו באופן מחורבן. אם שירות צבאי הוא תרומה חברתית, אז משהו בסיסי מאד צריך להשתנות ביחס הצבא לחיילים. הצבא צריך להעריך את החיילים, וזה לא ממש המקרה לדעתי.
מעולם לא חשבתי על לא לשרת בצבא למרות שסבלתי מאד. רק שנים רבות אחרי השירות התחלתי להבין שהשתמטות עדיפה כשראיתי אנשים קרובים לי סובלים כמו שאני סבלתי. אני לא רוצה שאהוביי יסבלו כך.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 21:06 
לא ברור לי למה המשפט הזה:
ציטוט:
לגבי פושעים ברורים מאליהם ברור שאנשים כועסים על עצם הפגיעה, והם עצמם לא היו רוצים לפגוע באחרים באופן דומה. אנשים הם יצורים חברתיים ורובם רוצים לחשוב על עצמם כ"טובים". גם אני.
לא תקף אחד לאחד לגבי היחס של מרבית אלו ששירתו למרבית המשתמטים (ואני יודע שחלקם לא עבר על שום חוק ולכן הם מבחינה פלילית לא עבריינים. לא זה הפואנטה כמובן).
אין לי מחלוקת איתך שבגדול, ויש יוצאים מהכלל, מי שמשרת בצבא מפסיד. רק בעיני זה לא אומר שהיחס למשתמטים נובע מקנאה גרידא. זה יותר כעס על הפרת ברית חברתית מסויימת שרוב הציבור (לפחות רוב הציבור ששירת בצבא) תופס כקיימת ומוצדקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 22:21 
סמל אישי של המשתמש
הקטע הזה שמכשירים את המטבח שבוע לפני פסח ונותנים לחיילים לחיות בתת תזונה שבוע זה ביזיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: כפייה דתית בפסח בבסיסי צה
הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 23:56 
its-sick כתב:
לירון האדום כתב:
its-sick כתב:
אני מקנא באנשים שלא עשו צבא. כיף להם. בעיניי הם לבטח אנשים יותר שלמים מכל מי שנאלץ להיות חלק מהמערכת הזו.
הגוף שלי רוסק פעם בתאונת דרכים וכואב לי, ובצבא הייתי קצין, ועדיין הצבא בעיניי הוא הדבר הכי גרוע שעברתי, הרבה יותר גרוע מהתאונה.
לדעתי כל מי שמקלל את מי שלא התגייס פשוט מקלל את עצמו על שלא היה לו מספיק שכל להתחמק מהכלא הזה. קנאה נטו .

:LOL2:

דיסוננס קוגנטיבי.
מי שנהנה בשירות שלו אמור לחשוב שמי שלא שירת הפסיד. רק מי שסבל וחושב שהאחר הרויח על חשבונו כועס עליו ומקלל אותו. אבל זה די ברור שהצבא הוא סבל לרוב האנשים, מעטים היו הולכים לשם אם לא היתה חובה.

אני אכלתי הרבה חרא בשירות שלי, "סבלתי" בהרבה רגעים שם, עכשיו בדיעבד שאני מסתכל אחורה, אני גאה בכך שהיתי לוחם !
גאה בכך שלא נשברתי כי היו לי חברים ומשפחה שתמכו בי והחזיקו אותי !
הצבא זה לא פיקניק, זה קשה, אבל זה מחשל אותך לחיים האמיתים.
אני שמח שהיתי לוחם, אני גאה בזה, ואני יודע שזה גרם לי להיות אדם שונה.
אדם עם בטחון עצמי, אדם שלא נשבר בקלות ועוד ועוד..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2012, 00:51 
סמל אישי של המשתמש
איציק, זו הודעה מביכה שכתבת. לא מתאים לך. זה כמו שאני אקלל אנשים שהצליחו להתחמק מלשלם מיסים. לא הייתי רוצה להתחלף איתם, הייתי רוצה שהם פשוט יתחילו לשלם. כי אם כולם יצליחו להתחמק כמוהם, בדיוק כמו בצבא, אתה יודע בדיוק איך זה יסתיים.
אגב, גם הדוסים מקבלים המון הנחות ואתה מקלל אותם בתדירות די גבוהה. אני צריך להניח שאתה מקנא בהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2012, 03:34 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
its-sick כתב:
לירון האדום כתב:
its-sick כתב:
אני מקנא באנשים שלא עשו צבא. כיף להם. בעיניי הם לבטח אנשים יותר שלמים מכל מי שנאלץ להיות חלק מהמערכת הזו.
הגוף שלי רוסק פעם בתאונת דרכים וכואב לי, ובצבא הייתי קצין, ועדיין הצבא בעיניי הוא הדבר הכי גרוע שעברתי, הרבה יותר גרוע מהתאונה.
לדעתי כל מי שמקלל את מי שלא התגייס פשוט מקלל את עצמו על שלא היה לו מספיק שכל להתחמק מהכלא הזה. קנאה נטו .

דיסוננס קוגנטיבי.
מי שנהנה בשירות שלו אמור לחשוב שמי שלא שירת הפסיד. רק מי שסבל וחושב שהאחר הרויח על חשבונו כועס עליו ומקלל אותו. אבל זה די ברור שהצבא הוא סבל לרוב האנשים, מעטים היו הולכים לשם אם לא היתה חובה.

אני אכלתי הרבה חרא בשירות שלי, "סבלתי" בהרבה רגעים שם, עכשיו בדיעבד שאני מסתכל אחורה, אני גאה בכך שהיתי לוחם !

לחשל אותך לעשות קקי בשטח אולי.
שים שים 95 מלא ותעביר לי איזה וויש על החלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: כפייה דתית בפסח בבסיסי צה
הודעהפורסם: 07 אפריל 2012, 05:29 
סמל אישי של המשתמש
RedFox כתב:
לירון האדום כתב:
its-sick כתב:
לירון האדום כתב:
its-sick כתב:

דיסוננס קוגנטיבי.

אתה רומז שכל מי שמשרת בצה"ל הופך בסוף למתדלק?
העובדות מצביעות שהמצב שונה,אנשים ששירתו שירות משמעותי (קריא:לוחמים,קצינים וכדומה) הצליחו בחיים בזכות השנים האלה שבהם הם התחשלו ולמדו דברים בדרך הקשה.
לעומת זאת לאנשים שלא שירתו בצבא יש סיכוי נמוך יותר להצליח כי הם לא עמדו בפני אתגרים ותנאים קשים כמו אלה שצה"ל מציב.
אני חושב שככל שהשנים יעברו ואחוז המתגייסים ירד(עוד 20 השנה הצפי הוא 50%!!!) כך גם יפתחו פערים גדולים יותר ויהיה ניתן להוכיח בבירור שעם כל החרא שצה"ל האכיל,מאכיל ועוד יאכיל אותנו זה רק גורם לנו להפוך לאנשים טובים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2012, 06:24 
סמל אישי של המשתמש
:LOL2: :LOL2: :LOL2:

איזה אשכול פורום קלאסי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2012, 08:49 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
בגדול, ויש יוצאים מהכלל, מי שמשרת בצבא מפסיד. רק בעיני זה לא אומר שהיחס למשתמטים נובע מקנאה גרידא. זה יותר כעס על הפרת ברית חברתית מסויימת שרוב הציבור (לפחות רוב הציבור ששירת בצבא) תופס כקיימת ומוצדקת.

:ROSE:
הדבר הכי נכון והכי חכם שנכתב באשכול האינסופי הזה (לפחות בעמודים 1, 2, ו-7, שאותם טרחתי לקרוא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2012, 11:23 
RedFox כתב:
לירון האדום כתב:
its-sick כתב:
לירון האדום כתב:
its-sick כתב:

דיסוננס קוגנטיבי.

בוא תסביר לי את ההודעה המטומטמת שלך?
מה הקשר בין מתדלק לבין לוחם לשעבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2012, 12:50 
סמל אישי של המשתמש
הוא צחק הגועל הזה על העבודה המועדפת. רד פוקס אתה אפס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2012, 12:55 
סמל אישי של המשתמש
אפרופו האשכול הזה ולמה שהוא התפתח -
אני בעיקר למדתי שבצבא שכולם כמובן שווים, אבל יש כאלה ש-שווים יותר ולא בגלל כישורים כאלה או אחרים.
סתם בגלל שהם יצאו מכוס ספציפי אחר(אשכנזים, מזרחים, בנים של, חילוניים, דתיים, חרדים, ערבים... וכו').

ובלי קשר...
בעיקר למדתי שלהיות ראש קטן וכשאוטמים את המח ואת האוזניים גם לאטום את הלב, זו הדרך הכי טובה להתנהל במדינה הזאת כמעט בכל תחום אפשרי(בכביש, תורים,בעבודה וכו').
למדתי גם שהצבא הזה לא כ"כ מוסרי כמו שדובר צה"ל רצה שאחשוב.

אני דווקא קצת מקנא במי שלא עשה צבא, אולי עוד יש לו סיכוי להיות פטריוט ציוני טוב נטול ציניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2012, 13:09 
סמל אישי של המשתמש
אדמדם כתב:
אפרופו האשכול הזה ולמה שהוא התפתח -
אני בעיקר למדתי שבצבא שכולם כמובן שווים, אבל יש כאלה ש-שווים יותר ולא בגלל כישורים כאלה או אחרים.
סתם בגלל שהם יצאו מכוס ספציפי אחר(אשכנזים, מזרחים, בנים של, חילוניים, דתיים, חרדים, ערבים... וכו').

ובלי קשרי...
בעיקר למדתי שלהיות ראש קטן וכשאוטמים את המח ואת האוזניים גם לאטום את הלב, זו הדרך הכי טובה להתנהל במדינה הזאת כמעט בכל תחום אפשרי(בכביש, תורים,בעבודה וכו').
למדתי גם שהצבא הזה לא כ"כ מוסרי כמו שדובר צה"ל רצה שאחשוב.

אני דווקא קצת מקנא במי שלא עשה צבא, אולי עוד יש לו סיכוי להיות פטריוט ציוני טוב נטול ציניות.

מה הקשר בין רוב ההודעה שלך (וולקאם טו דה וורלד, מיי צ'יילד) למשפט המסיים אותו?

וווו בייבי בייבי איט'ס א וויילד וורלד, איט'ס הארד טו גט ביי ג'אסט אפון א סמייל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2012, 13:37 
סמל אישי של המשתמש
ספציפית, האפליה הזאת של כפיית מנהגים של עובדי אלילים עם דקדוק מטומטם על הדברים הכי אידיוטים על אנשים שאינם עובדי אלילים עם OCD ולהגדיל ולעשות ולטחון אותם בשמירות כדי שאותם עובדי אלילים שבגללם כופים את הטמטומת הזאת יוכלו לשבת בבית עם המשפחה...

לא יודע, לא נראה לי שיש עוד צבא אחר בעוד מדינה שמתמיירת להיות נאורה שדבר כזה יכול לקרות בו.

בסופו של דבר הצבא הזה הוא כנראה הגוף הכי רקוב ומטומטם במדינה.
אני מקנא(קצת), במי שלא חווה את זה.
ובמקום למשל הלך לשירות לאומי או קיבל פטור כזה או אחר(מקבלים פטור על להיות אליהו כוס קקאו?).
האתוס הזה של אלו שמדברים על השירות הצבאי, כאילו בחייאת רבאק...
יאללה יאללה דוב קוואלה.(אני יודע שקוואלה זה לא דוב סבא טרחני)

נערך לאחרונה על ידי אדמדם בתאריך 07 אפריל 2012, 14:15, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2012, 13:46 
סנופקין כתב:
תפוז אדום כתב:
סנופקין (שלא אעשה לך חלילה אאוטינג או משהו), זה ממש נראה כאילו אתה מנסה בכוח להתגאות ולהתרברב בצעד האנטי-ממסדי שעשית. בחרת לא להתגייס, בסדר. אתה כאילו מנסה בכוח להציג את זה כאפשרות שכל אחד צריך לבחור בה. מהמשפט "מגיע לך על זה שהתגייסת לצבא" (או מה שכתבת בסגנון) צועקת הטפה להשתמטות. ואני רוצה לראות מה יהיה סופך כשלא יהיה צבא שישמור על האדמה שאתה דורך בה..

(ולא, לא השתנתי פתאום מאז שהתגייסתי ואין שום שינוי משמעותי בעמדה שלי כלפי הצבא והשירות הצבאי בכלליות. זו רק ביקורת על ההתלהמות שלך)

אתה כאחד שמכיר אותי אישית אמור לדעת (בטח אחרי שהבהרתי את זה לפחות פעם-פעמיים באשכול) שההודעה הראשונה שלי הייתה עוקצנית ספציפית כלפי פותח האשכול שגם אותו אני מכיר.
(ואתה גם אמור לדעת שלא עשיתי שום צעד אנטי-ממסדי ולא בחרתי שום דבר, לפחות לא בנושא הצבא, אבל זה כבר דיון פרטי משלנו)
בכל מקרה, הודעה מביכה כמו כל החלק באשכול הזה שמשום מה מתמקד בי אישית ובאי-הגיוס שלי.
עדיין אוהב אותך.

כאחד שמכיר אותך אישית, זה נורא קל להסתתר מאחורי "זו סתם הייתה הערה עוקצנית כלפי פותח האשכול". חוץ מזה, לא קראתי אף הודעה באשכול חוץ מההודעה ההיא שלך. מה נראה לך שיש לי זמן לזה?
ובמה אני אתמקד אם לא בך אישית? אין דבר חשוב ממך בעולם :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2012, 15:59 
סמל אישי של המשתמש
תהיו לי בריאים (סתם, לא) למה הפכתם את האשכול הזה שפתח הרוש הודף (הידוע בעל כלי מרשים לכל הדיעות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 196 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: