ItaiH6 כתב:
אדום מטלי כתב:
עכשיו אתה לא רק מעוות את המוסר, אלא גם את העובדות.
חבל שאתה לא קורא את המאמר שהזכרתי ולא מתייחס אליו.
עד 48 לא היה כאן אף אזרח, לא יהודי ולא ערבי, כי לא היית כאן מדינה. המלחמה פרצה ב-48. מאות האלפים שגורשו ברחו היו בדיוק באותו סטטוס כצו מי שהיום תושב סכנין או כפר קאסם, אזרחי מדינת ישראל. אף אחד לא בא לשאול אותם את הזקנות והילדים שגורשו או ברחו מהכפרים אם הם רוצים להיות אזרחי המדינה (רמז: היה עניין לסלק אותם מכאן, כי הם היו רוב גם בתוך השטח של ישראל לפי תוכנית החלוקה).
לכן מה שאמרת לגבי אריתריאים וסורים לא נכון. אזרח סורי או אריתראי אקוויוולנטי ב-48 לתושב הארץ הזאת, לא לאזרח, שמשפחתו חיה בה כבר דורות, ואין לו שום ארץ אחרת בעולם שהיא מדינת לאום של העם שלו.
לגרמנים בפולין או בסודטים יש את גרמניה, והם תמיד ראו עצמם גרמנים ולא צ'כים. הם גם לא טוענים שצ׳כיה שייכת לעם הגרמני.
לפלסטינים בלבנון או בסוריה אין מדינת פלסטין להגיע אליה. פלסטין זה כאן, כאן הם נולדו וגדלו ואין להם ארץ אחרת. הם מעולם לא הפסיקו לרצות לחזור למקום שממנו באו.
את הדוגמא של סרביה אני לא מכיר טוב אז לא אתווכח, רק אומר שלסרבים שהיו בקרואטיה יש את סרביה, מדינה של העם שלהם.
למה שאני אתייחס למאמר שהבאת?
אם תביא את כתבי אפלטון או אריסטו או מי שזה היה (בכל מקרה פילוסוף ומתמטיקאי ראוי לכל הדעות) שהראו שבאמצעות כמה בניות מופרכות אפשר לתאר את תנועת גרמי השמיים בצורה שתאשר את הנחת המוצא שלו שכל גרמי השמיים מקיפים את כדור הארץ, היית מצפה ממני להתייחס אליהם כשאני מדבר על תנועת כוכבי לכת (לא כולל סקירה היסטורית על התפתחות היידע בנושא)?
אם תביא מאמר מהירחון הנחשב medicine de mi culo, שאומר ששתייה מרובה של מים מסרטנת, באשכול על שתייה אני אמור להתייחס אליו?
אז מישהו שיוצא מנקודת מוצא שלדעתי היא מופרכת כתב מאמר שמנסה לחזק את ההנחה שממנה הוא יוצא. זכותו. במדעי הטבע קוראים לזה כשל לוגי, אבל מדעי המדינה/חברה/וואטעבער הם לא מדעי הטבע אז אולי שם זה מותר.
זה שאין לפלסטינים שמחכים במדינות ערב ובשטחים הכבושים מדינת פלסטין להגיע אליה זה באמת חבל.
אז שיתחילו לדבר שני הצדדים כמו בן אדם ויגיעו להסדר שיביא (באיחור של 70 שנה ובהפסד של הרבה מאוד שטח מבחינתם כי על בחירות לא טובות לפעמים צריך לשלם) להקמת מדינת פלסטין שתחיה בשלום לצד מדינת ישראל ואז תהיה להם מדינת פלסטין לחזור אליה.
בשביל שזה יקרה הם צריכים לוותר על תנאי סף
לשיחות של זכות שיבה כלשהי לתוך שטחי מדינת ישראל, כי אין שום סיבה חוקית, מוסרית או אינטרסנטית שמדינת ישראל תסכים ששיבה כזאת תקרה אי פעם.
אם אתה לא רוצה אתה לא חייב להתייחס לכלום, בעיקר אם זה לא נוח לך. המאמר מסביר בצורה פשוטה למה ההשוואה שהבאת למקרים אחרים של אוכלוסיות שגורשו בעת מלחמה לא רלוונטית ושגויה. ההסבר פשוט והגיוני, וכל הסלטות שעשית כדי להגחיך את המאמר, או כפי שהגדלת לתאר את יצירתו כ- "כשל לוגי" מיותרות, בעיקר אם בסופו של דבר אתה כן מנסה להתמודד עם הטענות ולענות עליהן.
ולא ענית בתגובה שלך על הטענה שאנשים שגורשו מארץ בה הם היו רוב מוחלט וראו בה את ארץ הלאום שלהם, אינם דומים לאנשים שגורשו מארץ שהיו בה מיעוט, אל תוך מדינות הלאום שלהם. אתה ממשיך לזלזל בתודעה של מליוני אנשים. אני לא יודע עדיין מה יהיה הפתרון הטכני בעניין זכות השיבה, ואני יודע שלא יחזרו לתוך מדינת ישראל 5 מליון איש (אגלה סוד- גם הפלסטינים יודעים את זה ויודעים שאנחנו יודעים את זה...). זה עדיין לא סותר את ההכרה בזכות הזו שלהם, וההכרה בעוול שנגרם להם ושאנחנו משמרים בכח כל כך הרבה שנים.
עכשיו, אני לא יודע מאיזה נקודת השקפה רובוטית-טכנוקרטית אתה מגיע, אבל כמו ביחסים עם בת זוג, או עם ילדים שלך (לא יודע מה מאלה יש לך), או בכל מערכת יחסים מורכבת, אם רוצים להצליח ולהתקדם, השלב הראשון הוא לנסות להבין את הצד השני, ולגלות אמפתיה לכאב שלו, אחרת שום דבר לא יזוז. זה נראה לך אולי מגוחך, אבל זה עובד אותו דבר. תשאל מנהיגים שהתנצלו בפני אוכלוסיות שהם גרמו להם עוול, כמה הדבר הכביכול סמלי הזה קידם את היחסים ואיזה שינוי הוא עשה.
עם גישה כמו שלך ('זיבי' ,'תתקדמו') ימשיכו להלחם כאן עוד מאה שנה.
אגב, במשך היומיים שלא כתבתי כאן התקדמת לא מעט (מ"אנחנו יכולים להגיד להם זיבי" לרצון שתהיה להם מדינה לחזור אליה). יש עוד לאן להתקדם ("לוותר על תנאי סף לשיחות של זכות שיבה כלשהי לתוך שטחי מדינת ישראל" – רבאק, אפילו אולמרט התקדם ועבר כבר את השלב הזה), אבל כבר על הדרך שעשית אני מברך.