teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
Officer Barbrady כתב:
היהודים מפעילים את צה"ל שיהרוג פשלתינאים מתוך רצון לנקום? צה"ל יורה בפלשתינאים בגלל שהפלשתינאים רוצחים יהודים? באומרי צה"ל אני לא מתכוון לאלאור אזריה. יש הרבה סנקציות "נקמתיות" שאפשר לייחס לישראל, הרג\רצח הוא לא אחד מהם. היא הורסת בתים, שוללת היתרים ותושבויות, מבצעת מעצרים- אבל הורגת כנקמה? באמת?
אני עדיין בעיקר מנסה להבין את הקיום המקביל של "צוק איתן התחיל בגלל
מעגל פעולות תגמול" ושל "
ישראלים לא דורשים נקמת דם אלא נקמת רוח".
ושכחת את החלק של להפציץ אזורים מיושבים בצפיפות, שאולי "מוות של פלסטינים כנקמה על מוות של יהודים" זה לא המטרה המוצהרת של ההפצצות, אבל רק באותו מבצע נהרגו מהן בערך אותו מספר של פלסטינים כמו מספר הישראלים שנהרגו בשלוש האינתיפאדות ובכל המבצעים בעזה ביחד(ובפרט, מספר האזרחים הפלסטינים שנהרגו כדי לוודא שהדר גולדין מת גדול ממספר הישראלים שנהרגו באותו מבצע ובאינתיפאדה השלישית מאז ועד היום).
1. יהודים קיצוניים דורשים נקמת דם, רוב היהודים לא. רוב היהודים המתנחלים דורשים נקמת רוח. (אגב, גם העובדה שאתה והשמאל קיים זה ניצחון הרוח היהודית)
2. באותו מבצע נהרגו הרבה פלשתינאים כי חמאס הוא לא מדינה מערבית עם צבא מערבי שמאמץ לחימה מערבית.
1. א. קודם התחמקת מהשאלה מה שיעור הערבים שדורשים נקמת דם - ועכשיו אנחנו מבינים למה, כי הודאה בכל שמדובר רק בחלקם היתה מביאה אותך להכרה שבעצם הם לא שונים (לא בזה ולא בשום דבר מהותי אחר) מהיהודים.
ב. אני מקווה שלא תצטרך להזמין אמבולנס מההלם, אבל למרות שלפלסטינאים אין מערכת פוליטית של ממש, שמאל דווקא יש להם, ואפילו קומוניסטים ר"ל.
2. לא. נהרגו שם הרבה אזרחים כי כמו שפוקרה כתב, עזה זה מקום קטן וצפוף, ולכן מי שמשתולל שם עם אש ללא אבחנה יהרוג בוודאות המוני אזרחים. יכול להיות שאימוץ של ערכי הלחימה המערביים (כמו, למשל, זה שלא יורים על אזרחים, על בתי מגורים, על מוסדות דת, על מתקנים רפואיים!!!, בתי ספר!!! וכו' וכו') היה באמת עוזר, אבל נראה לי שאם החמאס היה מאמץ אותם לבדו ההבדל היה זניח מאוד.
1. א. עדיין לא קיבלתי משימה מהאוני' לעשות מחקר על מספר הפלשתינאים הפועלים מתוך נקמה, אבל בגלל שאנחנו לא בדיון אקדמאי, אני אומר שמספר המקרים שנעשים ע"י בני משפחה מתוך נקמה גבוה בעשרות מונים מאשר באוכלוסייה היהודית. אתה מוזמן לסתור אותי סטטיסטית, עד אז נסתמך על תחושת הבטן. ובכל מקרה, לא יהודים לעולם לא יהיו דומים או קרובים ליהודים.
ב. אני מת שתביא לי פלשתינאי שמאלני, אבל אחד כזה אמיתי, לא "שוחר זכויות אדם" רק כשזה נוגע לביקורת על הישראלים. אני רוצה פלשתינאי אמיתי, שמאלני, שמבקר בצורה חריפה את הפשלתינאים ואפילו קורא להם רוצחים. ובגלל שאני יודע שיש מצב שתביא אחד כזה, אני מבקש שתביא לי כמות מספקת שתעיד על תנועת שמאל פלשתינאית.
2. אם חמאס היה מאמץ את ערכי הלחימה המערביים ולא יורה טילים מבתי ספר, בתי חולים, מוסדות דת, בתי מגורים וכו', ישראל לא הייתה צריכה להפר את אותם כללים ולהפציץ את אותם מקומות.