Officer Barbrady כתב:
בוא, טכנו, בוא נהיה לרגע אחד כנים והוגנים.
1. פה בישראל, ובפורום על אחת כמה וכמה, מציירים תמונה לפיה אנחנו מדינה וחברה גרועה בהרבה מהחברות המערביות האחרות, גורמים לנו להאמין שאנחנו חריגים בנוף המערבי ושהמדינה משנה את פניה ומתנתקת מהעולם המתוקן.
2. כן, זה מנחם לדעת שגם במדינות הנאורות והמתוקנות ביותר ישנם תופעות דומות לתופעות שיש בישראל,
3. אין לך סיבה להציג את זה כאילו שאנחנו שמחים על גזענות.
4. תבין שאחרי הטפה כל כך ארוכה שגרמה לנו לפקפק בעצמנו ולהאמין שהמוסר שלנו הוא באופן חריג נמוך משל השאר, זה משחרר וטוב לראות שאנחנו לא גרועים יותר מהשאר.
הנה, עניתי לך בצורה לא צינית ומתחכמת, נקווה שתשיב באותו מטבע.
1 + 4. אבל ישראל
כן חריגה, אחו שרמוטה חריגה. כמה דוגמאות כדי לסבר את האוזן: אין עוד מדינה שכובשת טריטוריה סמוכה שמספר תושביה קרוב למספרם של אזרחי המדינה הכובשת במשך חמישים שנה, ללא מתן זכויות למקומיים ותוך הפרה בוטה של כל אמנה בינלאומית ושל החוק הבינלאומי בכלל; אין עוד מדינה מערבית\שמתיימרת-להיות-דמוקרטיה שיש בה שתי מערכות אכיפה נפרדות לשתי אוכלוסיות אתניות שונות; אין עוד מדינה מערבית שמסרבת לבדוק בקשות למעמד פליט ובמקום זאת כולאת את מבקשי המקלט. (הייתי יכול להמשיך, אבל לשם שינוי אני איזהר לא לייגע אותכם)
2. צרת רבים נחמת שוטים, לכל הפחות. אבל לפחות ויתרת על טענת "העם\צבא\מדינה המוסרי ביותר בעולם", גם זה משהו.
3. בפועל יש פה אנשים שצוהלים בכל פעם שמתגלה תופעה גזענית מחוץ לישראל. (אני מרשה לך להתעלם מהם, בכל זאת הם שמחים גם כשיש פיגועי ענק מחוץ לישראל, ולך תדע מתי עוד)