תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 15 יוני 2025, 10:01

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ביטקוין
הודעהפורסם: 18 ינואר 2018, 18:41 
סמל אישי של המשתמש
זאת לא השקעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ינואר 2018, 20:58 
אמיר כתב:
zapta כתב:

יש סיבה לתנודות
אני לא יודע ספציפית על התנודות האחרונות אבל תמיד יש סיבה מאחורי זה
והסיבות האלו הן לא רחוקות מסיבות למשל של עליה או ירידת מניות בבורסה/נדל"ן ועוד אלפי ערוצי השקעות אחרים
אם יש לך בכדור הארץ ערים שאתה יכול לקנות בהן בית ב1/100 ממה שתקנה בעיר אחרת הרי גם זה בועה
הכל זה עניין של הצע וביקוש
אולי בביטקוין זה מרגיש שהכל רנדומלי אבל אני לא רואה הבדל גדול בין המסחר במטבעות הוירטואלים לבין מסחר במניות
ונכון שזה דומה הרבה יותר לבועת הדוט-קום מאשר לכל השקעה אחרת
אבל שוב, כרגע זה לא משנה
למה? כי זה אפיק השקעה שאפשר לעשות בו רווח גבוה מהשקעה יחסית נמוכה
ללכת ולשים את כל הכסף שלך על זה יהיה התאבדות, אבל לזהות את התנודות הבאות וללכת עם המטבע הבא שאולי יעשה עליה מטאורית זאת אחלה דרך לעשות כסף
השקעה בסיכון גבוה אין ספק, לכן תשקיע סכום כסף שלא איכפת לך לאבד
5K אולי 10K או 100K כל אחד והיכול שלו
לדוגמא, אם היית משקיע בTRON לפני כחודש וחצי ב5K היום היה לך קרוב ל100K (שלא נדבר על לפני כשבוע שהערך שלו היה בשיא)
כן הכל דינאמי ולא מגובה או מבוסס אבל מי שיודע לנצל את זה עושה כסף
ואם הייתי במקום אחר בחיים שהיה לי קצת יותר זמן וכסף (בעיקר זמן ) היה אפשר לתרגם את זה לכסף אמיתי
מטבעות כמו ריפל אפילו הוזכרו פה בדיון הזה ממש

ההבדל בין ביטקוין לבין השקעה בנדל"ן או במניות היא שלנדל"ן ומניות יש איזשהו ערך אמיתי מאחוריהן, נכון הרבה פעם הערך הזה מנותק מהמחיר שאנשים משלמים (ואז יש לך בועה) אבל לפחות יש משהו שאתה יכול תיארוטית לנסות להבין ולחזות.
לביטקוין אין שום ערך אמיתי חוץ מאסימון לעשות עליו קופה. מדובר במטבע שלהעביר אותו מאדם לאדם עולה 50 דולר ולזה לוקח בין שלוש שעות לשלושה ימים. אנשים אומרים שזה אלטרנטיבה לכסף, נראה לך שאפשר לנהל כלכלה ומסחר עם מטבע שעובד ככה?
זה לא סתם שאפילו שהמאמינים הכי אדוקים בקריפטו הפסיקו לקבל אותו כאמצעי תשלום.

נועם שחם כתב:

לא מתיימר להבין בזה בשיט, רק מציין שכבר היו מיני התרסקויות דומות בעבר ואחריהן השער טס למעלה. בינתיים אני גם רואה שהחבר'ה שמתעסקים בזה ממש לא נלחצים כרגע, להיפך, טוענים שהשיא עוד לפנינו (ושהשער יגיע ל-40-50 אלף דולר).

יש פתגם ישן בוול סטריט שאומר שכנהג המונית שלך מציע לקנות מניות, זה הזמן למכור. וכל סיבוב יש אנשים שנשבעים שהפעם זה שונה והפעם החוקים השתנו. עד עכשיו, הם תמיד טעו. אולי הפעם זה שונה. אני מהמר שלו ואני לא הייתי שם כסף שאני לא יכול להרשות לעצמי להפסיד על זה. ואם כבר רוצים להמר על בועות, יש אפיקים טיפה יותר מוגנים מקריפטו ששם אם זה אשכרה קורס, אלוהים יעזור לך.

ושלא תבין אותי לא נכון, אני בהחלט חושב שיש עוד אנשים שיעשו כסף מביטקוין, אם היית יודע מתי השוק יעלה ומתי הוא יפול לא היית צריך ללכת לעבוד. אבל האנשים שאומרים שזה יעלה ל 40,000 מבססים את זה על כלום.

זה ממש לא טיעון רציני להגיד יש לך משהו מאחורי השקעות (לא משנה איזה)
גם הכסף בבנק שלך זה רק מספרים? הוא מגובה במשהו? יש לו ערך מוחשי?
אפילו השטרות שאתה משתמש בהם יש הרבה יותר מקומות על הגלובוס שהם לא שווים יותר מסתם נייר מאשר מקומות בהן יש להם איזשהו ערך

השקעה בסיכון גבוה/הימור תקרא לזה איך שתרצה - אני לא חושב שיש מישהו שהרוויח סכומים גדולים של כסף מבלי לקחת את הסיכונים האלו

ולגבי ה"ערך" מהאחורי המטבע, אז נכון לביטקוין יש עמלות ולוקח זמן לאשר עסקאות אז דבר ראשון יש המון מטבעות ששיפרו את הביצועים כך שגם העמלות העברה וגם זמני העברה ירדו משמעותית אפילו לרמה של 0 עמלה והעברה מיידית
קודם כל, מאוד קשה לדבר על תכונות של מטבעות כי הם שונים מהותית אחד מהשני אז אין לזה שום ערך
ואם כבר התמקדנו בביטקוין אז העוצמה שלו והיתרונות שלו וכמובן השימושים העתידיים שלו הם ממש לא להחליף כסף ואף אחד לטען כך בשום חלק בהיסטוריה שלו
מאחורי הביטקוין עומדת טכנולוגיה מהפכנית שנקראת בלוקצ'ין ואם אתה מבין קצת במחשבים אז אתה תדע שהבלוקצ'ין הוא פורץ דרך ונותן לנו כלים שפעם לא היו לנו
לא חייב להשתמש דווקא בביטקוין כדי להתשמש בטכנולוגיה של הבלוקצ'ין זה נכון אבל הביטקוין הוא מאומת ומאובטח ע"י הכי הרבה אנשים בעולם מכל המטבעות ולכן הכי נוח/טוב/כדאי לחתום חוזים עם ביטקוין וכו'
יש לו שימושים ועוד יהיו לו שימושים, כרגע אני מסכים אין לו שימוש שמצדיק את המחיר שלו

וזה לא העיקר פה בכלל, כרגע יש הייפ מטורף על המטבעות אם תהייה בזמן הנכון במקום הנכון תעשה הרבה כסף
מה זה משנה לך אם זה ביטקוין או תותים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2018, 00:06 
סמל אישי של המשתמש
zapta כתב:

אפילו השטרות שאתה משתמש בהם יש הרבה יותר מקומות על הגלובוס שהם לא שווים יותר מסתם נייר מאשר מקומות בהן יש להם איזשהו ערך

השקעה בסיכון גבוה/הימור תקרא לזה איך שתרצה - אני לא חושב שיש מישהו שהרוויח סכומים גדולים של כסף מבלי לקחת את הסיכונים האלו

ולגבי ה"ערך" מהאחורי המטבע, אז נכון לביטקוין יש עמלות ולוקח זמן לאשר עסקאות אז דבר ראשון יש המון מטבעות ששיפרו את הביצועים כך שגם העמלות העברה וגם זמני העברה ירדו משמעותית אפילו לרמה של 0 עמלה והעברה מיידית
קודם כל, מאוד קשה לדבר על תכונות של מטבעות כי הם שונים מהותית אחד מהשני אז אין לזה שום ערך
ואם כבר התמקדנו בביטקוין אז העוצמה שלו והיתרונות שלו וכמובן השימושים העתידיים שלו הם ממש לא להחליף כסף ואף אחד לטען כך בשום חלק בהיסטוריה שלו
מאחורי הביטקוין עומדת טכנולוגיה מהפכנית שנקראת בלוקצ'ין ואם אתה מבין קצת במחשבים אז אתה תדע שהבלוקצ'ין הוא פורץ דרך ונותן לנו כלים שפעם לא היו לנו
לא חייב להשתמש דווקא בביטקוין כדי להתשמש בטכנולוגיה של הבלוקצ'ין זה נכון אבל הביטקוין הוא מאומת ומאובטח ע"י הכי הרבה אנשים בעולם מכל המטבעות ולכן הכי נוח/טוב/כדאי לחתום חוזים עם ביטקוין וכו'
יש לו שימושים ועוד יהיו לו שימושים, כרגע אני מסכים אין לו שימוש שמצדיק את המחיר שלו

וזה לא העיקר פה בכלל, כרגע יש הייפ מטורף על המטבעות אם תהייה בזמן הנכון במקום הנכון תעשה הרבה כסף

אז כמה דברים -

משקיעים מצליחים נזהרים כמו אש מסיכון גבוה, ואני לא מכיר אף משקיע אגדי שעשה כסף ממשהו שיש לו תנודתיות כמו ביטקוין. יש פה ושם אנשים שעשו מכה על הימורים בסיכון גבוה, לחלקם אפילו היה את השכל לקחת את הכסף ולפרוש, אבל זה ממש לא נכון להגיד שזו האסטרטגיה שאנשים כמו באפט או סורוס משתמשים בה. הפוך אפילו.

לגבי הביטקוין, אני מבין די קצת במחשבים ונראה לי שאני יודע כל מה שיש לדעת הבלוקצ'יין. לא שזה איזשהו אתגר גדול, מדובר במשהו די פשוט (וזו לא נקודה לרעתו). וזה גם לא משהו ממש מהפכני, ואפילו לא משהו ממש חדש, זה משהו שמבוסס על טכנולוגיות משנות ה 90 (וקצת מה-70 אפילו), ולכל מי שהתעסק במסדי נתונים מבוזרים בחיים שלו אין שם הפתעות ברמה הטכנולוגית. החדשנות פה זה השימוש שעושים בזה למשהו דמוי כסף. בלי להעליב, להגיד שזה נותן לנו כלים שפעם לא היו לנו מראה שיש לך הבנה די עמומה של הטכנולוגיה שמאחורי זה.

כמו כן, ביטקיון לא יכול לעבוד על עמלה של אפס כי אתה חייב אנשים ברשת שיכרו לך, פעם היה לך תמריץ של כרייה של מטבעות חדשים, אבל ביטקיון בנוי להיות דילפציוני, ואפילו אם מישהו ימצא דרך לעשות את זה משתלם (ומאד לא סביר שזה יקרה) מתמטית, הסיבוכיות של הכריה תמיד תאיץ מעבר לכל שיפור טכנלוגי שיכול להיות לך (חוץ משינויים דרסטים וחצי מדע-בדיוניים כמו מחשבים קוואנטים, אבל אלו דברים שישברו לך את הקריפטוגרפיה שעומדת מאחורי כל המערכת הזו). ואם אין לך תמריץ, אנשים לא יכרו, ובלי זה, אתה לא יכול לאבטח טרנזקציות וכל המערכת נופלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2018, 11:22 
אמיר כתב:
zapta כתב:

אז כמה דברים -

משקיעים מצליחים נזהרים כמו אש מסיכון גבוה, ואני לא מכיר אף משקיע אגדי שעשה כסף ממשהו שיש לו תנודתיות כמו ביטקוין. יש פה ושם אנשים שעשו מכה על הימורים בסיכון גבוה, לחלקם אפילו היה את השכל לקחת את הכסף ולפרוש, אבל זה ממש לא נכון להגיד שזו האסטרטגיה שאנשים כמו באפט או סורוס משתמשים בה. הפוך אפילו.

לגבי הביטקוין, אני מבין די קצת במחשבים ונראה לי שאני יודע כל מה שיש לדעת הבלוקצ'יין. לא שזה איזשהו אתגר גדול, מדובר במשהו די פשוט (וזו לא נקודה לרעתו). וזה גם לא משהו ממש מהפכני, ואפילו לא משהו ממש חדש, זה משהו שמבוסס על טכנולוגיות משנות ה 90 (וקצת מה-70 אפילו), ולכל מי שהתעסק במסדי נתונים מבוזרים בחיים שלו אין שם הפתעות ברמה הטכנולוגית. החדשנות פה זה השימוש שעושים בזה למשהו דמוי כסף. בלי להעליב, להגיד שזה נותן לנו כלים שפעם לא היו לנו מראה שיש לך הבנה די עמומה של הטכנולוגיה שמאחורי זה.

כמו כן, ביטקיון לא יכול לעבוד על עמלה של אפס כי אתה חייב אנשים ברשת שיכרו לך, פעם היה לך תמריץ של כרייה של מטבעות חדשים, אבל ביטקיון בנוי להיות דילפציוני, ואפילו אם מישהו ימצא דרך לעשות את זה משתלם (ומאד לא סביר שזה יקרה) מתמטית, הסיבוכיות של הכריה תמיד תאיץ מעבר לכל שיפור טכנלוגי שיכול להיות לך (חוץ משינויים דרסטים וחצי מדע-בדיוניים כמו מחשבים קוואנטים, אבל אלו דברים שישברו לך את הקריפטוגרפיה שעומדת מאחורי כל המערכת הזו). ואם אין לך תמריץ, אנשים לא יכרו, ובלי זה, אתה לא יכול לאבטח טרנזקציות וכל המערכת נופלת.

זה נכון אבל לגבי הביטקוין
יש לה טרייד אוף ברור של אבטחה מול מהירות ביצוע העסקה והעמלות
הבלוקצ׳ין במתכונת הנוכחית של הביטקוין מאפשר לגבות ככ הרבה נתונים על ככ מעט מקום שזה אחד האתגרים הכי גדולים
והטכנולוגיה אולי הייתה קיימת מלפני אבל לא הגיעה לווליומים כאלו אף פעם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ינואר 2018, 17:14 
סמל אישי של המשתמש
zapta כתב:

זה נכון אבל לגבי הביטקוין
יש לה טרייד אוף ברור של אבטחה מול מהירות ביצוע העסקה והעמלות
הבלוקצ׳ין במתכונת הנוכחית של הביטקוין מאפשר לגבות ככ הרבה נתונים על ככ מעט מקום שזה אחד האתגרים הכי גדולים
והטכנולוגיה אולי הייתה קיימת מלפני אבל לא הגיעה לווליומים כאלו אף פעם

הגודל של הבלוקצ'יין כיום הוא ככה באזור ה 150GB. אני יכול לאכסן 150GB ב SQL על הלפטופ שלי בלי שום בעיה, והביצועים יהיו בסדרי גודל יותר טובים מהבלוקצ'יין.
ואם אתה רוצה לדבר על מסדי נתונים מבוזרים, אני באופן אישי בעבודה יצרתי מסד נתונים מבוסס קסנדרה (טכנולוגיה מלפני עשור, כן?) שאיכסן באזור הפי מאה יותר מידע, ולמרות שאני לא זוכר בדיוק מה היה זמן הטרנזקציה הממוצע, הוא נמדד במילי-שניות, לא בימים. ואגב, זה לא נחשב מסד נתונים גדול לטכנולוגיה.
יש סיבות למה הבלוקצ'יין תוכנן בצורה שלו, אבל כמסד נתונים, הוא מאד איטי ומאד בזבזני, וזו הסיבה שאף אחד לא השתמש בטכנלוגיות האלו לאכסן מידע.

וסתם ככה לידע כללי, לגבות הרבה מידע זה ממש ממש לא אתגר, וכשאנשים מדברים על הרבה מידע, הם לא ממש מדברים ב GB.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 פברואר 2018, 19:35 
6,900 דולר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 פברואר 2018, 19:42 
בצהריים כבר ירד מתחת ל6000 לכמה דקות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 פברואר 2018, 20:03 
סמל אישי של המשתמש
שימות כבר הבן זונה הזה וכל החברים שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 פברואר 2018, 14:01 
לא כל כך מהר..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 פברואר 2018, 14:14 
סמל אישי של המשתמש
כמה בזבוז של חשמל על תרמית פירמידה. כואב הלב.
יש הרי המון פירמידות זולות שלא מבזבזות ככה משאבים יקרים. למה דווקא זו פורחת עכשיו?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 פברואר 2018, 14:53 
its-sick כתב:
כמה בזבוז של חשמל על תרמית פירמידה. כואב הלב.
יש הרי המון פירמידות זולות שלא מבזבזות ככה משאבים יקרים. למה דווקא זו פורחת עכשיו?

זאת לא תרמית פרמידה מיסודה.
במקור זה משמש לתשלום עבור דברים לא לגיטימים, זה שהיו כאלה שהחליטו לרכב על הגל ולהפוך את זה לתרמית לא יגמור את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 פברואר 2018, 18:59 
שניה, שאני אבין.

יש פה אשכול שלם על ביטקוין ואפילו המשתמש אמיר צץ לבקר.

ואף אחד לא הזכיר אפילו את הלהיט dogecoin?

אני זוכר ששמתי איזה 20 דולר על זה לפני 3 שנים. מה קורה עם זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 פברואר 2018, 20:30 
הגלמוד מלוד כתב:
שניה, שאני אבין.

https://coinmarketcap.com/currencies/dogecoin/

זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 פברואר 2018, 04:10 
סמל אישי של המשתמש
הגלמוד מלוד כתב:
שניה, שאני אבין.

https://motherboard.vice.com/en_us/arti ... er-opinion

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 פברואר 2018, 10:47 
זאת בדיחה שיצאה מכלל שליטה, ומשום מה אנשים משקיעים בחרוואט הזה כסף.
אבל, כמו שהביטקוין התחיל מכמה סנטים בודדים למטבע, גם זה עלול לעלות גבוה ואז מי שנניח השקיע 20$ היום יכול להרוויח בוכטה רצינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2018, 13:51 
סמל אישי של המשתמש
https://www.calcalist.co.il/world/artic ... l?ref=ynet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 פברואר 2018, 15:49 
its-sick כתב:

"אנחנו משקיעים עשרות ואולי מאות מגה־וואט בייצור מוצר שאין לו שימוש אמיתי לבני אדם מחוץ לתחום של הספקולציות הפיננסיות", סיכם מקארתי. "ואין מצב שזה דבר טוב".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2018, 10:14 
סמל אישי של המשתמש
https://www.themarker.com/wallstreet/1.6222023
מרחץ הדמים בביטקוין מתקרב לרמות בועת הדוט.קום; שווי מטבעות רבים צנח לאפס
ביטקוין השלים נפילה של 70% מהשיא של דצמבר
השווי של מאות מטבעות קריפטו צלל לאפס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: