RedAlert כתב:
100%anti beitar כתב:
RedAlert כתב:
אתה יכול להבהיר מה דעת יוצר הסרט ומה דעתך ?מה הסרט בא לומר ומה אתה חושב על זה?
בכול מקרה,מעניין לראות את הסרט המלא
היכן ניתן למצוא אותו בבקשה? עם תרגום כמובן לאנגלית או עברית..
הסרט הוא דוקומנטרי, הוא לא בא להביע עמדה או להאשים מישהו. הוא מציג את המציאות - בגדול של תושבי בילעין בשנים של שיא ההפגנות נגד הגדר, ובקטן של הצלם - עימאד בורנט, תושב בילעין, והמשפחה שלו. הוא מציג את המציאות של שגרה תחת כיבוש - מעצרים ליליים של ילדים, ירי על הפגנות, אלימות מתנחלים וחיילים (מדובר בעובדות, אין כאן עניין של דעה, גם אם הדברים האלה מוצדקים או לא מוצדקים בעייניך, הם קיימים).
הסרט רץ עכשיו בסינמטקים, הבנתי שהוא משודר לפעמים בערוץ 8 של הוט (ביס לא משום מה).
כן אבל גם בסרט דוקומנטרי צריך להציג את שני הצדדים
למה הוא לא מציג את אותו המחבל שהרג 5 בני משפחה באחד מההתנחלויות לפני שנה או שנתיים ?למה הוא לא מציג את שגרת הטילים בהם חיים בישובי עוטף עזה?
עכשיו אני לא מצדיק לגמרי את צה"ל,אבל אם היו אומרים מה הסיבה למעצרים האלה,היה הרבה יותר קל להבין אותם או מצד שני לצאת נגדם.
ואגב,למה אתה קורא לזה שגרה תחת כיבוש ?
מה הקשר בין עימאד בורנט יוצר הסרט לבין המחבל הזה? זה שהוא פלסטיני? או בינו לבין החמאס?
אין שום סיבה שבעולם למעצרים של ילדים באמצע הלילה חוץ מרשעות (לא שלרוב המעצרים האחרים יש סיבה). החיפוש הזה אחרי הצדקה עצמית בכל מחיר מפריע לי.
אני קורא לזה שגרה תחת כיבוש כי זו שגרה שגם אני זכיתי וזוכה לטעום ממנה, אמנם מעט ורק פעם-פעמיים בשבוע, אבל מהטעימות האלה אפשר להבין המון. צבא ומתנחלים, כל שנייה, שולטים בכל דבר, נכנסים לכל מקום, לא נותנים לנשום. אני לא אפרט כאן עכשיו על כל מעללי הכיבוש, אבל אין ספק שרק מי שלא חי תחת כיבוש יכול להכחיש אותו. ואז זה נורא קל.
דרך אגב, הסרט הוא הרבה יותר אישי ממה שאני עושה ממנו כאן. הוא לא מנסה לשנות סדרי עולם, אלא מביא סיפור.