תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 19:03

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עזרה מכל חיילי המילואים כאן
הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 12:04 
סמל אישי של המשתמש
שלום,
יש לי אימון מילואים בינואר, אני כרגע אחרי ניתוח לייזר שהסתבך ונוצרו בעיות בעיניים כאלו ואחרות שפוגעות בי, אני עובר הרבה בדיקות ביניהן MRI נוירופטולמולוגים כאלו ואחרים ועוד.
שלחתי את כל המסמכים הרפואיים לקצינת קישור וקיבלתי תשובה של "רופא הגדוד החליט לשחרר אותך מהאימון והפנה אותך לועדה רפואית", מה זה אומר בפועל? ירצו שאני אגיע או לא ירצו שאגיע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 12:31 
אתה לא הולך לאימון, ובוועדה הרפואית יחליטו אם יורד לך פרופיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: עזרה מכל חיילי המילואים כאן
הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 12:31 
סמל אישי של המשתמש
זה אומר שאתה לא מגיע ושיבדקו אם צריך להוריד לך פרופיל.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 12:35 
סמל אישי של המשתמש
אחלה. תודה.
זה לא כמו בסדיר שיכולים להגיד לי "טוב תבוא להיות איתנו להכיר תגדוד בלי להשתתף" או וואט אבר.. נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 12:36 
סמל אישי של המשתמש
חזוקה כתב:
אחלה. תודה.
זה לא כמו בסדיר שיכולים להגיד לי "טוב תבוא להיות איתנו להכיר תגדוד בלי להשתתף" או וואט אבר.. נכון?

לא נראה לי שיש להם כסף לזה ..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 12:55 
חזוקה כתב:
אחלה. תודה.

זה בקלות יכול להיות ככה, ובגדול תלוי באנושיות של המג"ד/מ"פ שלך.
אצלי בגדוד, למשל, היא לא באמת קיימת, אז באימון האחרון אמרו לאנשים עם בעיות גב חמורות עד כדי כך שהם מקבלים פיצויים מביטוח לאומי (ושאפילו הרופא הגדודי אמר שאסור להם לבוא ואימון), שאם הם מצליחים לשבת, אז שיבואו לאימון בשביל לשמור על המאהל כשהפלוגה מתאמנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 14:17 
Kyahs כתב:
חזוקה כתב:
אחלה. תודה.

אצלי בגדוד, למשל, היא לא באמת קיימת, אז באימון האחרון אמרו לאנשים עם בעיות גב חמורות עד כדי כך שהם מקבלים פיצויים מביטוח לאומי (ושאפילו הרופא הגדודי אמר שאסור להם לבוא ואימון), שאם הם מצליחים לשבת, אז שיבואו לאימון בשביל לשמור על המאהל כשהפלוגה מתאמנת.

בולשיט, ברגע שרופא הגדוד שיחרר אותו מהאימון אז הוא משוחרר מהאימון ואף אחד לא יכול להגיד לך אחרת.
מה שיכול להיות זה שתתבקש להגיע ליום הראשון של האימון לפגישה עם הרופא ו/או עם המפקדים שלך, אבל מהאימון עצמו אתה משוחרר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 14:53 
מילפורד כתב:
Kyahs כתב:
חזוקה כתב:
אחלה. תודה.

בולשיט, ברגע שרופא הגדוד שיחרר אותו מהאימון אז הוא משוחרר מהאימון ואף אחד לא יכול להגיד לך אחרת.
מה שיכול להיות זה שתתבקש להגיע ליום הראשון של האימון לפגישה עם הרופא ו/או עם המפקדים שלך, אבל מהאימון עצמו אתה משוחרר.

וואלה, מזל שאתה פה, אני אתן לך את הטלפון של חבר שלי, תתקשר אליו ותגיד לו שהוא לא היה באימון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 18:22 
סמל אישי של המשתמש
Kyahs כתב:
מילפורד כתב:
Kyahs כתב:
חזוקה כתב:
אחלה. תודה.

וואלה, מזל שאתה פה, אני אתן לך את הטלפון של חבר שלי, תתקשר אליו ותגיד לו שהוא לא היה באימון.
תן לי את הטלפון שלו, אני אקח ממנו כסף ל"השקעה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 20:21 
תן לי מספר טלפון של חייל מילואים שיש לו מכתב מרופא היחידה ששיחרר אותו מהאימון והמפקדים שלו החריכו אותו להגיע, אני אשמח כמו שאיציק אמר ל״הרוויח״ מהסיפור.
אני מניח שכשתברר את פרטי המקרה תגלה שלא היה לו ניסוח כזה מרופא היחידה, סביר להניח שקיבל פטור ממשאות כבדים או משהוא בסיגנון ועל בסיס זה המפקדים שלו החליטו להביא אותו למשימות שתיארת מקודם.
באופן כללי, במילואים אף מפקד לא יילך נגד הוראות רופא היחידה, ואם כן, אז אפשר בקלות לעשות מזה רעש.
מה שכן, זה שמישהו חושב שהבעיות הרפואיות שלו מצדיקות שיחרור, אפילו אם רופא אזרחי אמר לו שהוא לא צריך להתאמן, עדיין, מי שיקבע זה רק רופא היחידה , ואם הוא לא נותן את המענה המבוקש אפשר לדרוש ועדה רפואית (אבל בתהליך תגרש לעשות מה שיגידו המפקדים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 21:07 
אז אני אומר לך שאתה יודע אולי איך הדברים מתנהלים בגדוד שלך, אבל לא יודע איך הם מתנהלים בשלי.
ורופא היחידה יכול לשחרר אותך מהפעילות הפיזית של האימון, אבל אם המג"ד רוצה שתבוא ותשמור על המאהל/נשקייה במקום זה (כי לדבריו, "לשבת אתה יכול, נכון? מזה אין לך פטור?"), אז יש לו "טיפה" יותר כוח מהרופא.

והסיפור שסיפרתי למעלה זה אחד הסיפורים היותר קלים אצלנו בגדוד, אני מבין שאין לי מה לספר לך את היתר כי פשוט לא תאמין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 21:20 
סמל אישי של המשתמש
אם יש לי פטור רפואי ביד, אני לא הולך לשום מקום. המג"ד הגיבור יצטרך לשלוח צוות חמוש לחטוף אותי בכח.
אפשר לחשוב מי הוא בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 22:00 
סמל אישי של המשתמש
Kyahs כתב:
אז אני אומר לך שאתה יודע אולי איך הדברים מתנהלים בגדוד שלך, אבל לא יודע איך הם מתנהלים בשלי.
ורופא היחידה יכול לשחרר אותך מהפעילות הפיזית של האימון, אבל אם המג"ד רוצה שתבוא ותשמור על המאהל/נשקייה במקום זה (כי לדבריו, "לשבת אתה יכול, נכון? מזה אין לך פטור?"), אז יש לו "טיפה" יותר כוח מהרופא.

והסיפור שסיפרתי למעלה זה אחד הסיפורים היותר קלים אצלנו בגדוד, אני מבין שאין לי מה לספר לך את היתר כי פשוט לא תאמין.

זה מתנהל ככה בכל הצבא כי יש פקודות מטכ"ל ואתה יכול להאמין לי שאף מפקד לא רוצה ולא באמת יכול ללכת נגד הפקודות האלה.
ממה שאני מבין מהסיפור שלך, רופא היחידה לא שיחרר אותך או את חבר שלך מהאימון (וכתוצאה מכך מהשמ"פ בכלל) אלא נתן פטור מהרמת משא כבד (5 קילו ומעלה).
במקרה כזה, המג"ד צודק כי לשבת ולשמור על המאהל/נשקיה עם אפוד בצד עומד במסגרת של הפטור. צריך להבין שמבחינת המשימות של הפלוגה/גדוד חייל כזה זה ראש שנספר ולכן ישתמשו בו באופן שיתחשב גם במצב שלו וגם במשימות של היחידה.
אם הבעיה הרפואית היתה חמורה, הרופא היה חותם לו על ה 58 ומשחרר אותו מהמילואים. הטענות במקרה כזה צריכות להיות מופנות לרופא ולא למג"ד/מ"פ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2014, 22:39 
רופא לא חותם על 58. ואין דבר כזה שחרור רפואי שמג"ד בימינו ימרה, הוא צריך להיות מתאבד שיעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2014, 00:54 
כל מה שאמרת עכשיו לא סותר את מה שאמרתי בהודעה השנייה שלי כאן, שעליה קיבלתי את ה"בולשיט" ממשתמש כאן.
ואני לא יודע מה זה טופס 58, ואני לא יודע איך הדברים מתנהלים בגדוד/פלוגה שאתה מפקד עליה, אבל אתם כולכם מנסים לשכנע אותי שמכיוון שיש דרך שבה דברים אמורים לקרות בצבא, אז ככה הם קורים בכל הגדודים.
אז אצלנו הרופא הגדודי קיבל הנחייה מהמג"ד שאף אחד לא משוחרר מהאימון על סעיף רפואי מבלי שהמג"ד מאשר, נקודה. אז בכלל לא מגיעים למצב שהמג"ד צריך להמרות שחרור רפואי, כי מלכתחילה לא ניתן אחד כזה.

וכמו שאמרתי קודם, זה הסיפורים הקלים אצלנו מבחינת חוסר אנושיות של המפקדים. חבר טוב אחר שלי סובל מדכאונות כבר שנים (כתוצאה מהסדיר, עם אפיזודות שמתגברות עם כל צו שמגיע בדואר או שיחה מחסוי), הולך לטיפול פסיכיאטרי ומקבל כדורים.
כשהוא הלך לרופא הגדודי לפני האימון האחרון ואמר שהוא לא מסוגל נפשית לעשות אותו, הרופא ביקש ממנו מסמכים מהרופא הפרטי שלו, והבטיח לחבר שלי שהוא ידבר עם המג"ד והמ"פ שישחררו אותו מהאימון, כי אין סיכוי שועדה רפואית תספיק לטפל בו לפני האימון.
שלושה ימים אח"כ המ"פ התקשר אל חבר שלי, אמר שהרופא הגדודי דיבר איתו, והציע לחבר שלי לא לעשות את האימון, אלא רק לבוא לעשות שמירות על הנשקייה בבסיס בזמן שכולם שטח.
למזלו זה לא קרה בסוף (כי די בטוח שהוא היה שם לעצמו כדור לראש באיזו משמרת של 2-6 בבוקר), ולפני כמה שבועות הוא גם קיבל פטור סופי ממילואים.
זאת דוגמה לאנושיות אצלנו בגדוד.

אני מבין שכולכם קצינים, כנראה מבוגרים ממני ומשוכנעים שאין בצבא משהו שהם לא מכירים.
אבל תתפלאו, יש מג"דים ומ"פים שהם לא נפלאים כמוכם - קובסטר, קראתי את התגובה שלך לאדום נחמד בקנסו דחוף, והתחלתי לדמיין איך זה היה נראה אצלנו בגדוד, עם מ"פ, סמג"ד ומג"ד שכולם מתנחלים, ושכל חפ"ש מעניין להם את הביצה.
בחייאת, באימון האחרון חייל מהפלוגה שלי נכנס לכלא כי הוא קם מאוחר בבוקר ואיחר לתרגיל הראשון.
אז תעשו לי טובה ואל תנסו להסביר לי שהדברים שאני אומר לא באמת קרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2014, 09:08 
Kyahs , בוא נעשה סדר בדברים כי אתה מתעקש לא לדייק בפרטים ובהבדלים שבין מה שאתה מתאר לבין מה שמתאר פותח האשכול.

א. כל המג"דים והמ"פים בצבא דורשים מרופא היחידה להיות מעודכנים בפרטי השיחרורים שהוא נותן.
ב. כל הרופאים היחידתיים מונחים לא לתת שיחרורים גורפים מהאימונים/תעסוקה מבצעית אלא לתת פטורים ספציפיים לבעיות הרלוונטיות של החיילים שלהם.
ג. בכל גיוס של גדוד/יחידה צריך להיות קב"ן זמין, כל חייל שדורש לדבר איתו זכאי לפגישה עם הקב"ן והגדוד מחוייב לפעול על פי המלצתו (וכל זאת בלי קשר בכלל לאישורים רפואיים כאלו ואחרים שנשלחו לפני האימון אל רופא היחידה).
ד. לכל מפקד במילואים יש "הקצאה" של כמות חיילים שהוא יכול להרשות לעצמו לשחרר מאימון/תעסוקה , לרוב הדרך הכי טובה להשתחרר מאימון/תעסוקה היא לדבר עם המפקדים שלך. רוב המפקדים בצבא יינטו לא לשחרר אנשים שילכו "מאחורי הגב" שלהם לרופא או לו"לתם (באופן כללי, אני כמעט ולא מכיר מישהו שו"לתם עזר לו, במקרה ה"טוב" תקבל דחיית שירות ותעשה את המילואים שלך עם אנשים שאתה לא מכיר בש.ג של איזה התנחלות)

עכשיו, אתה בעצמך אומר שהחברים שלך מהגדוד לא קיבלו שיחרור גורף מהרופא אלא קיבלו הגבלות ספציפיות, המפקדים שלכם (שכנראה שיחררו אנשים אחרים על בסיס בעיות כאלו ואחרות) צריכים את כוח האדם ועל כן מנסים ל"נצל" את כל מה שיש להם בהתאם למגבלות הרפואיות שרופא היחידה אישר.
הבולשיט שאמרתי לך, נבע מכך שטענת שאנשים שקיבלו אצלכם שיחרור גורף נדרשו להגיע, והנה אתה מודה שבאמת ה"שיחרור" שלהם מהרופא בכלל לא היה קיים, אז כנראה שזה אכן היה בולשיט.

במקרה שפותח האשכול מתאר הוא קיבל מרופא היחידה:
ציטוט:
רופא הגדוד החליט לשחרר אותך מהאימון והפנה אותך לועדה רפואית

זה יכול להגיד שני דברים, או שאצלו בגדוד/יחידה יש לרופא יד חופשית לשחרר מי שהוא רוצה או שהבעיות הרפואיות שלו יותר רציניות ממה שנראה לך ביחס לחברים שלך.
בכל מקרה, עם מכתב כזה אי אפשר לדרוש ממנו להגיע לאימון.

ולסיום, אם אתם חושבים שאצלכם בגדוד הרופא מקבל החלטות רפואיות בהתאם להנחיות המג"ד ו/או דורשים לראות קב"ן ולא מקבלים את זה, אז יש לכם עילה לקבילה (למרות שאני מפקפק בכך שמשהו נעשה בצורה לא חוקית בנושא הזה, אף מג"ד בצבא לא ייקח על עצמו את הסיכון הזה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: