תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 14:29

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 14 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: גיבורים נולדים במותם 2017
הודעהפורסם: 06 מאי 2017, 22:50 
פורסם ע"י אישתון. חשוב לראות.

https://www.facebook.com/Eishton.Blog/v ... 109455022/

ציטוט:
גיבורים נולדים במותם 2017 - הסרט: יכיר עם ישראל את בניו ובנותיו
הסרט/מצגת לפניכם נועד להוקיר את החללים, אך בו זמנית למצוא בעיות במערכת, להשמיע את קולן של המשפחות שכנראה שלא יתנו להן להדליק משואה, ולמנוע את החלל הבא.
מומלץ להעביר את הסרט ל-HD בכדי לצפות באיכות טובה ושהטקסט והתמונות יהיו ברורים. כמו כן, מומלץ לצפות במסך מלא בכדי לקרוא בנוחות ועם רמקולים/אוזניות. זה גם לא סרט לקפוץ קדימה ולחפש את "הפאנץ'" (אם תרצו את הפילוח היבש, תמתינו כמה ימים לתחקיר הטקסטואלי). כשיש לכם שעה, צפו בשקט ותנו מקום לאנשים שרק לפני כמה ימים כולנו טענו שאנו נשבעים לזכור.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
התחקיר הטקסטואלי המלא, עם מידע נרחב יותר על החללים, סטטיסטיקות וחשיפות נוספות, יפורסם בשבוע הקרוב.
אישתון הוא בלוג המבוסס בבלעדיות על תשלומים מבחירה של קוראיו. בסרט שלפניכם ובתחקיר שמאחוריו, הושקעו כ-350 שעות של תחקיר, כתיבה ועריכה. אם מצאתם שהתוכן מצדיק זאת, אתם מוזמנים לשלם בעבורו בדף התשלומים של הבלוג (לינק בתגובה הראשונה לסטטוס זה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: גיבורים נולדים במותם 2017
הודעהפורסם: 06 מאי 2017, 22:56 
סמל אישי של המשתמש
חיכיתי לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 מאי 2017, 23:26 
סמל אישי של המשתמש
אישתון back from the grave!
עיתונאי ותחקירן בחסד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2017, 12:06 
ראיתי.
קשה לצפיה, מרתיח בחלקו, מסקרן, בעיקר עצוב מאד.
אבל לא לגמרי ברורה לי הנקודה שהוא רוצה להעביר. הרי ברור לכל בר-דעת שאם בשנה האחרונה היו 90+ הרוגים בצבא, כמעט אף אחד מהם הוא לא חלל קלאסי.
הרי אם היו כאלה היינו שומעים עליהם בחדשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2017, 12:22 
סמל אישי של המשתמש
כמה ברי דעת אתה מכיר בישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2017, 15:22 
KingAlpaca כתב:
כמה ברי דעת אתה מכיר בישראל?

כנראה שאף אחד.
הריבוי של בר דעת הוא בני דעת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2017, 15:39 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4104613,00.html

אני עם הכוח העולה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מאי 2017, 23:17 
אדום מטלי כתב:
ראיתי.
אבל לא לגמרי ברורה לי הנקודה שהוא רוצה להעביר. הרי ברור לכל בר-דעת שאם בשנה האחרונה היו 90+ הרוגים בצבא, כמעט אף אחד מהם הוא לא חלל קלאסי.

משהב"ט וצה"ל מספרים לך על 98 חללים ועל בערך רבע מהמספר הזה אין פרטים. אין שמות. אין סיפור. אין כלום. ואחרי זה עומדים בצפירה ומספרים על הגיבורים שבמותם ציוו לנו את החיים וכמה זה חשוב לזכור אותם.
משלושת הרבעים הנותרים כמעט חצי זה אנשים שנפטרו בשיבה טובה 30-40-50-60 שנה אחרי שנפצעו בשירות צבאי, אנשים שנהרגו בתאונות דרכים בשבתות, אנשים שנפטרו מסרטן או ממחלות אחרות, ועדיין האתוס שמוכרים לכולם זה שחללי צה"ל זה אנשים שנהרגו על החרב במשימות חשובות מאוד ושהקריבו את עצמם כדי שיהודים יוכלו לחיות פה בארץ הזאת בביטחון. צא לרחוב ותשאל עשרה אנשים מה ההגדרה לחלל צה"ל. 9/10 בכלל לא יעלו על הדעת שמדובר במישהו שהוא לא חלק מהאתוס הזה.
וכאילו להוסיף חטא על פשע, גם מנסים להסתיר את זה מהציבור במניפולציות עלובות. כל החיילים הצעירים מוצגים עם גילם ועם דרגתם, להראות שחללי צה"ל זה צעירים שקו החיים שלהם נקטע בגלל ההקרבה שלהם. לעומת זאת, את רוב אם לא כל המבוגרים שנפטרו לא מציגים עם דרגתם ולא עם גילם, כי אז אולי באמת אנשים יתחילו לשאול את עצמם למה האנשים האלה נחשבים לחללי צה"ל ואת מי זה משרת ?
אבל אני שם את כל זה בצד כי הדבר שאותי הכי מטריד בהקשר הזה זה אחוז המתאבדים הגבוה, תופעה שלא רק שצה"ל מטייח ומסתיר כבר שנים, הוא גם לא עושה שום מאמץ לנסות ולפתור אותה. כי הרי חיילי צה"ל הם גיבורים, הגיבורים של כולנו, ולא ותרנים עלובים שמתאבדים. ובכלל, בואו לצבא, כיף פה ואין פה מצוקות ואין בעיות והכל מדהים ואתם גברים.
בכוכבית אני גם חושב שחשוב לציין כל מיני תופעות צדדיות שאולי אינן צדדיות אבל פשוט לא מנוטרות ולא נבדקות לעומק, כמו למשל החיילת שיש סיכוי יותר מסביר שקריש הדם שממנו נפטרה נגרם כתוצאה מרשלנות רפואית של הרופא/ה הצה"לי שרשם לה מרשם לגלולות למניעת היריון בלי להסביר לה (לכאורה) שאסור לה לעשן כשהיא נוטלת אותן או לרשום לה גלולות מסוג אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מאי 2017, 07:23 
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מאי 2017, 08:14 
מושקוביץ כתב:
אדום מטלי כתב:
ראיתי.

משהב"ט וצה"ל מספרים לך על 98 חללים ועל בערך רבע מהמספר הזה אין פרטים. אין שמות. אין סיפור. אין כלום. ואחרי זה עומדים בצפירה ומספרים על הגיבורים שבמותם ציוו לנו את החיים וכמה זה חשוב לזכור אותם.
משלושת הרבעים הנותרים כמעט חצי זה אנשים שנפטרו בשיבה טובה 30-40-50-60 שנה אחרי שנפצעו בשירות צבאי, אנשים שנהרגו בתאונות דרכים בשבתות, אנשים שנפטרו מסרטן או ממחלות אחרות, ועדיין האתוס שמוכרים לכולם זה שחללי צה"ל זה אנשים שנהרגו על החרב במשימות חשובות מאוד ושהקריבו את עצמם כדי שיהודים יוכלו לחיות פה בארץ הזאת בביטחון. צא לרחוב ותשאל עשרה אנשים מה ההגדרה לחלל צה"ל. 9/10 בכלל לא יעלו על הדעת שמדובר במישהו שהוא לא חלק מהאתוס הזה.
וכאילו להוסיף חטא על פשע, גם מנסים להסתיר את זה מהציבור במניפולציות עלובות. כל החיילים הצעירים מוצגים עם גילם ועם דרגתם, להראות שחללי צה"ל זה צעירים שקו החיים שלהם נקטע בגלל ההקרבה שלהם. לעומת זאת, את רוב אם לא כל המבוגרים שנפטרו לא מציגים עם דרגתם ולא עם גילם, כי אז אולי באמת אנשים יתחילו לשאול את עצמם למה האנשים האלה נחשבים לחללי צה"ל ואת מי זה משרת ?
אבל אני שם את כל זה בצד כי הדבר שאותי הכי מטריד בהקשר הזה זה אחוז המתאבדים הגבוה, תופעה שלא רק שצה"ל מטייח ומסתיר כבר שנים, הוא גם לא עושה שום מאמץ לנסות ולפתור אותה. כי הרי חיילי צה"ל הם גיבורים, הגיבורים של כולנו, ולא ותרנים עלובים שמתאבדים. ובכלל, בואו לצבא, כיף פה ואין פה מצוקות ואין בעיות והכל מדהים ואתם גברים.
בכוכבית אני גם חושב שחשוב לציין כל מיני תופעות צדדיות שאולי אינן צדדיות אבל פשוט לא מנוטרות ולא נבדקות לעומק, כמו למשל החיילת שיש סיכוי יותר מסביר שקריש הדם שממנו נפטרה נגרם כתוצאה מרשלנות רפואית של הרופא/ה הצה"לי שרשם לה מרשם לגלולות למניעת היריון בלי להסביר לה (לכאורה) שאסור לה לעשן כשהיא נוטלת אותן או לרשום לה גלולות מסוג אחר.

מקבל את מה שאתה אומר, עדיין, מבחינתי זה לא כזו הפתעה. ידעתי שלא הייתה איזו מלחמה או מבצע, אז ברור לי שאלו לא חללי קרב. ידעתי שתאונות אימונים והתאבדויות נספרות. לא ידעתי על כל הנכים שמתו שנים אחרי.

לגבי ההתאבדויות: דווקא ישראל נחשבת למדינה עם שיעור התאבדות נמוך יחסית. עובדות החיים הם שאנשים מתאבדים. זה קורה בגיל בית ספר, אצל צעירים, אצל מבוגרים יותר. חלק מהם גם חיילים. אני מניח שהשרות הצבאי הוא טריגר מסוים וצריך לטפל בזה, אבל זה לא שאנשים בגיל הזה לא מתאבדים בשבדיה, יפן או אמריקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מאי 2017, 09:42 
אין לי סטטיסטיקה של התאבדויות אבל הרוח בצבא היא שכל מי שאומר שקשה לו ומבקש שיקחו ממנו את הנשק הוא סתם מתבכיין ובהרבה מקרים פשוט עושים דווקא ולא מתמודדים עם הקשיים של החיילים. אני יודע שזה לא תוכנית כבקשתך ושאין פה איזה פתרון קסם כי אז יהיו מלא אנשים שינצלו את זה, אבל מה שמבחיל זה שהצבא לא מנסה לפתור את זה אלא רק מחביא את זה. אז אם מסתירים אז בטח שאי אפשר יהיה למצוא דרכים יצירתיות לפתרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מאי 2017, 10:31 
בעיית ההתאבדויות בצה"ל היא לא משהו חדש, והעובדה שהצבא לא ממש נותן פתרונות, היא גם לא חדשה.
השאלה שאני שאלתי את עצמי במהלך הכתבה, כמה השפעה יש להורים על המערכת בנכתב באתר, והאם אי ציון סיבת המוות, כהתאבדות, היא חלק מהנסיון להגן על המשפחה.
הגנה מפני הבושה, הגנה מפני המערכת הדתית והסביבה הקרובה. מבחינתי הכתבה לא נתנה לזה תשובות.
ייתר על כן, בכל פעם שסיבת המוות הייתה התאבדות או הובילה לכך, האם יוצר הכתבה ביקש את תגובת המשפחה או הסכמתה לפירסום.
התאבדות היא נושא רגיש למשפחות, ולכן בטיפול אחרי, קשה לי לראות את המערכת הצבאית לבד.

הדיון צריך להתמקד בחוסר הטיפול של המערכת הצבאית במניעה.

לצערי במהלך השירות הצבאי שלי, הכרתי 3 מקרים של התאבדות בסביבת השירות הקרובה אלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מאי 2017, 16:44 
אישתון התייחס לכל נושא פנייה למשפחות לבקשת אישור או תגובה באריכות בתגובות לסרטון בעמוד הפייסבוק שלו.
וזו היתממות להגיד שמדובר בניסיון להגן על המשפחה מכמה סיבות.
ראשית, יש לפחות משפחה אחת שהייתה בקשר עם אישתון באופן ישיר ובעצם השלימה לו את הפערים בסיפור שלא פורסמו על ידי הצבא.
שנית, מבחינה סטטיסטית לא נראה לי סביר שכל המשפחות בחרו להתגונן מהבושה ומהסביבה ובעצם שיתפו פעולה עם הצבא בנושא הזה.
כמו שאתר אומר, זאת לא בעיה חדשה בצבא אז לאורך השנים הייתי מצפה לשמוע על לפחות מקרה אחד על כל שניים-שלושה מקרים אם לא יותר, אבל פשוט לא שומעים על כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מאי 2017, 17:27 
סמל אישי של המשתמש
ממליץ על צפייה בדוקו "אחיות" שיצא השנה, שנוגע יפה בדיוק נושא מי נחשב חלל צה"ל, ועל הצורך להשתייך לאתוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 14 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: