תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 06:51

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 34 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סקר: רוב הישראלים מחזיקים בעמדות שמאליות, אבל סולדים מהשמאל
הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2012, 10:43 
חשבון הנפש שלי
ארי שביט 09.08.2012

איש אינו אוהב להודות בטעויות. גם אני. אבל לפעמים אין ברירה. באחת השבתות האחרונות עליתי לצפון. במשך שעות ארוכות התבוננתי בהרי הגולן המאדימים לעת ערב. אבל לאט לאט ההנאה הצרופה לנוכח היופי המרהיב התחלפה במועקה כבדה. לא יכולתי שלא לחשוב, מה היה קורה היום אילו התקבלה העמדה האידיאולוגית שבה צידדתי: שלום תמורת הגולן. לא יכולתי שלא לחשוב, מה היה קורה היום אילו אהוד ברק לא קפא אל מול חאפז אל אסד ב-2000, ואילו אהוד אולמרט לא נקטע אל מול בשאר אל-אסד ב-2008.

הייתי מוכרח להודות, שאם השקפת העולם שבה האמנתי היתה מיושמת, גדודים של הג'יהאד העולמי היו חונים היום ליד עין גב, ומחנות של אל קאעדה היו שוכנים על שפת הכנרת. צפון ישראל ומקורות המים של ישראל היו גובלים בקיץ הזה בישות איסלאמית חמושה וקיצונית ובלתי ניתנת לשליטה.
מאז הייתי לאדם בוגר, האמנתי בשלום עם סוריה. הנחות היסוד של האמונה שלי נראו רציונליות ומוצקות. שלום עם סוריה ימנע מלחמה נוראה בצפון ויפרק את מערך הכוחות הצפוני המאיים על מדינת ישראל. שלום עם סוריה יבודד את איראן וינחית עליה מהלומה אסטרטגית מרסנת. שלום עם סוריה יהיה עמיד כמו השלום עם מצרים ויקיף את ישראל בטבעת של הסדרים מדיניים מייצבים. שלום עם סוריה יחזק את הכוחות השפויים בעולם הערבי ויגבש מערכת אזורית מתונה, שתביא גם את הפלסטינים לפשרה.

הנחות היסוד הללו לא היו רק הנחות היסוד שלי. הן היו הנחות היסוד של יצחק רבין, שמעון פרס וממשיכיהם במרכז-שמאל. הן היו גם הנחות היסוד של חלק הארי של הממסד הצבאי. האמינו בהן רמטכ"ל אחרי רמטכ"ל אחרי רמטכ"ל. צידדו בהן ראש אמ"ן אחרי ראש אמ"ן אחרי ראש אמ"ן.
לא מרצ היתה מפלגת השלום עם סוריה, אלא צה"ל היה מפלגת השלום עם סוריה. וגם אני, הקטן. בלא הרף כתבתי בעיתון ודיברתי בטלוויזיה על הצורך להגיע לשלום תמורת הגולן. במלוא המרץ לחצתי למען שלום סורי עכשיו. העמדה שמנגד נראתה לי בלתי סבירה ובלתי מוסרית. האנשים שמנגד נתפשו בעיני כאנשים מסוכנים. זעמתי על יצחק שמיר ועל אריאל שרון, שחסמו את ההידברות עם סוריה ומנעו מישראל שלום. הייתי משוכנע, שיום אחד ההיסטוריה תוקיע אותם על סרבנות השלום שלהם ותתייחס אליהם כפי שהיא מתייחסת אל גולדה מאיר, משה דיין וישראל גלילי.

והנה: הפוך. בדיוק הפוך. אם היה שלום בשנות האלפיים, היום כבר היתה שפיכות דמים. אם היינו הולכים לישון לפני עשור עם אסד, היינו מתעוררים השנה עם הג'יהאד. אם היינו מוותרים על קצרין ועל שניר, היינו מקבלים טרור בדן ובדפנה. חומרים שונים ומשונים היו מוזרמים אל תוך מקורות הירדן. תקריות אש תכופות היו פורצות בתל קציר ובהאון. הרמה הסורית היתה נהפכת לחור שחור המסוכן לאין ערוך מהחור השחור של מדבר סיני. רעיון השלום, שהיה נכון לזמנו ונכון לשיטתו, היה נהפך למציאות סיוטית שהיינו מתקשים לעמוד בה. במוקדם או במאוחר היתה ישראל נאלצת לעלות שוב לתל-פאחר ולנאפח ולהמשיך לקונייטרה. אלא שהפעם העלייה הזאת היתה עולה במחיר של מטחי טילים בליסטיים על תל אביב. השלום שבו האמנתי ועליו המלצתי היה נהפך למלחמה רבתי, שבה ייתכן שאלפים היו נהרגים.

הרי הגולן כמעט נעלמו בחשיכה. הגיעה השעה לחזור הביתה. האם הלקח הוא, שאסור לנסות שלום? לא, חובה לנסות להשיג שלום מציאותי. האם הלקח הוא, שצריך להשלים עם הכיבוש? לא, מוכרחים לדבוק בניסיונות היצירתיים לסיים את הכיבוש באופן הדרגתי. אבל בזהירות, חברים. בצניעות. תוך כדי הקשבה רצינית לאזהרות הרציניות של האנשים מנגד ותוך כדי התבוננות מפוכחת בעולם האמיתי שבו אנחנו חיים.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2012, 10:45 
סמל אישי של המשתמש
לא יודע איך להגיד לך את זה, אבל לקרוא לארי שביט "שמאלן" זה בערך כמו לטעון שאביגדור ליברמן שייך לשמאל הקיצוני.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2012, 12:02 
teknoboy כתב:
לא יודע איך להגיד לך את זה, אבל לקרוא לארי שביט "שמאלן" זה בערך כמו לטעון שאביגדור ליברמן שייך לשמאל הקיצוני.

אני לא יודע, הוא מצהיר על עצמו שתמך משך שנים ביוזמות שלום כאלה ואחרות על פי הנוסחה של שטחים תמורת שלום.
אביגדור ליברמן תומך עקרונית בפיתרון סופי הכולל הקמת מדינת טרור עויינת בלב הארץ במהלך שכרוך בגירוש מאות אלפי יהודים. ימני זה בטוח לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2012, 12:05 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:

אני לא יודע, הוא מצהיר על עצמו שתמך משך שנים ביוזמות שלום כאלה ואחרות על פי הנוסחה של שטחים תמורת שלום.

בנאדם שתומך באופן עקבי במדיניות חוץ אגרסיבית ואלימה, שבפועל מקדם מלחמות, שהוא חלק מהממסד ומהאליטות (הוא לא מתבייש להגיד את זה) עד כדי כך שהוא לא מעז להטיל ספק בהצהרות רשמיות של ראשי הממסד, שתמיד מתעלם מכל שאלה חברתית\כלכלית - איך הוא בדיוק "שמאל"?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 34 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: