תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 יולי 2025, 11:58

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 63 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: "הגיע הזמן לחזור לארץ" - הקמפיין החדש של משרד הקליטה
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 19:01 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
סליחה על השאלה, אבל לפני שהיגרתם באמת חשבת שתדבר על ילדים בבית ספר בקנדה על הפועל???
גם אם כן, ההורים שלך היו אמורים להסביר לך שקנדה זה לא ישראל ואף אחד שם כנראה לא יודע עברית או מה זה הפועל.
אתה יודע, בהגירה יש גם דברים קשים, כמו אלה שאתה מתאר (ניתוק מהמולדת וכו'), אבל דומני שזה הרעיון בהגירה - שמשלמים מחיר של התנתקות לטובת רווח של חיים טובים יותר ואופציות טובות יותר לעתיד.

אם מישהו היגר לאמריקע, ובאמת לא חשב לרגע על זה שבאמריקע הרחוקה מדברים אנגלית ולא עברית, חוגגים את כריסמס ולא את חג המולד, וצופים בבייסבול ולא בכדורגל - כנראה שהוא לא התכונן טוב מדי להגירה שלו.

במקרה לך, אגב, נראה לי שזה עבר די טוב, והסתגלת בצורה די מוצלחת לחיים שם (וגם לא ויתרת על החיבור שלך לפה, וזה יפה ששילבת את שני הדברים יחד).

אם כבר נכנסנו לזה..
לפני שהיגרנו ההורים אמרו שמדובר בשנה בלבד,כך שלא רק שלא התכוננתי ממש להגירה,לא התכוננתי בכלל.(מהבחינה של מעבר חיים לעומת שנת "ביקור")
לא חושב שיש ממש רעיון פשטני וכולל בהגירה,אנשים הוגרים או עוזבים את מולדתם מסיבות שונות,אבל האלמנט אותו אתה מתאר בהחלט קורה בהרבה מקרים.

לא היה לי ספק שלא נדבר על הפועל ולא בעברית,ניסיתי לומר(לא ממש בצורה מוצלחת) שאפילו אם אני שם את הדברים האלו בצד,שהם כביכול טרוויאילים,(אגב אני בא ממבשרת,גם שם לא ממש חכם לדבר על הפועל הרבה) עדיין גיליתי שמעבר למסיבות,בנות,ספורט וכל שאר הדברים הבנאלים הבדלי הכימיה היו די מפחידים (לאורך זמן,כמה חודשים בכיף הייתי מעביר).
ו
ברגע שלוקחים לך חלק מהדברים הבנאלים האלה, (במקרה שלי ספורט,שהיה מרכיב חשוב)אתה מוצא את עצמך מתגעגע לכל הדברים הישראלים שציינתי ועוד הרבה יותר-קשה באמת להכין את עצמך לדבר כזה,אבל הסיטאוציה הייתה מאוד מדכאת לתקופה מסויימת,דברים שבארץ לא התקרבתי אליהם,וזה באמת קשה ליפול לבאסה כשאתה מוגן בתוך חברה שנוח לך בה,ואתה מצליח בה,(ברור לי שזה לא המקרה לכולם). גם במצב שבו דברים לא הולכים כמו שצריך יש לך בסיס מספיק רחב לא ליפול,מה שהיה חסר לי פה תחילה.
זה דברים שחלק מהאנשים מקלים בהם ראש לפעמים,אבל גם היום שאני מסתכל על אבא שלי כואב לי לראות מה נהיה מבן-אדם כל כך מצליח וכשרוני.מצד שני,אחיי ואחותי אני חושב דווקא הרוויחו הרבה לדעתי.
אני חושב שיש פה הרבה ללמוד על אישיותיהם של בני-אדם,בהתנהגות,ביהירות וחוצה ישראלית אני חושב שאני ואבא שלי שונים משאר המשפחה,אצלי זה בא לכדי ביטוי שלילי כי היו לי הרגלים של דומיננטיות והצלחה (ובכל זאת הייתי בן 15)לעומת שאר האחים שיותר מתונים,זורמים ולא מחפשים תהילות כאלה ואחרות וכיום אפשר לומר שהקערה די התהפכה.

בכל אופן,אין לי ספק שהשנתיים-שלוש של הפציעה היו עוברים לי הרבה יותר חלק בארץ.בלי לדבר בכלל על הוצאות של ניתוח וכו' שהנבחרת הייתה מכסה וכיסתה לפני זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2011, 14:39 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4156684,00.html
קמפיין חלופי: עזרו להם לברוח מהארץ
הקמפיינים שקוראים לישראלים לחזור לארץ בוטלו. פרסומות פרודיות חלופויות שעלו ביוטיוב קוראות להבריח ישראלים ולעודד אותם להישאר בחו"ל

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2011, 15:25 
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
ילדים שגדלים בבית דו לשוני באמת מתחילים לדבר מאוחר יותר (לפעמים) ובאמת מתקשים קצת בהתחלה, אבל זה עובר בגיל מוקדם מספיק (עד גיל שש בד"כ), ואחר כך יהיו להם יתרונות כל החיים: קליטה טובה של שפות חדשות, הבנה עמוקה של שפות האם שלהם, יכולת הפשטה טובה יותר וכו'.
יש על זה המון מחקרים.
הבת שלי התחילה לדבר מוקדם מאד בשתי השפות, ומאז היא לא הפסיקה לדבר. ייתכן וזה מקרה פרטי, אבל אישית לא נתקלתי במחקר שאומר את מה שאמרת על התחלה מאוחרת יותר.
כשאשתי התלבטה אם זה סביר שכל הורה ידבר עם הילדה בשפה אחרת היא קראה המון על זה, ולא נתקלה בשום דיעה מקצועית שאומרת כזה דבר.

כשהבן הגדול שלי נולד דברנו איתו בשתי שפות.הוא היה מסוג הילדים שלמדו/עשו הכל מהר(זחל עמד הלך וכו).אבל בגיל שנתיים כשהוא הלך לגן(ציבורי)הוא עוד לא דיבר.כששאלנו את הגננת איך זה שהילדים האחרים בגילו מדברים והוא עוד לא?היא שאלה אותנו אם אנחנו מדברים איתו בשתי שפות?כשענינו שכן,היא אמרה שזאת הסיבה.
באותו רגע הפסקנו לדבר איתו עברית.ושבועיים אחרי הוא התחיל לדבר שוטף(ועד היום 17 שנים אחרי הוא עוד לא הפסיק לדבר ;) ).
בגיל 3 הוא התחיל ללכת לבית ספר יהודי פרטי ושם לימדו אותו עברית.
הבעיה שמאותו יום עם הילדים אנחנו מדברים רק באנגלית.כשאשתי ואני בינינו מדברים חצי משפט באנגלית וחצי בעברית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 63 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: