אני לא יודע לגבי כלבים גדולים, שגם הם יכולים לטוס בתא המטען.
מכיר מספיק כלבים שטיסה של 3-5 שעות לא הרגה אותם.
להגיע מישראל לאירופה, דורש להכין מסמכים אצל הוטרינר האזורי, ולוקח בדיוק חצי שעה.
בררתי קצת בשעה האחרונה את הנושא, מתוך סקרנות והסתבר לי ש:
1.יש לגשת לווטרינר המטפל בארץ לפחות 3 חודשים לפני הטיסה וליידע אותו בכוונתכם לטוס לאירופה עם הכלב.
2.יש לקחת בדיקת דם ולשלוח אותה דרך הווטרינר לבית דגן (או לגשת ישירות לבית דגן ולעשות הכול שם). בבית דגן תבוצע בדיקת נוגדנים לכלבת. את הבדיקה הזאת יש לבצע לפחות 3 חודשים לפני הנסיעה.
ניתן לטוס עם הכלב לאירופה רק לאחר שעברו 3 חודשים מיום בדיקת הנוגדנים בבית דגן. תוצאות יגיעו תוך 3-4 ימים בדואר, יש לשמור את מסמך המקור של תוצאות הבדיקה בתיק מסמכים אשר הוכן לנסיעה כולל 3 העתקים.
3.מומלץ ביותר להוציא לכלב פנקס חיסונים באנגלית. אצל רוב הווטרינרים הפנקסים הינם בעברית בלבד. אנא התייעצו עם הווטרינר לגבי הנפקת פנקס באנגלית. אנא וודאו חיסון כלבת לפחות חודש לפני ביצוע בדיקת הנוגדנים.
4.כמו כן, קיימת חובת שבב/ קעקוע – שתילת שבב הינה תהליך פשוט ביותר, מומלץ בחום גם לכלבים אשר נשארים בארץ.
5. 10 ימים לפני הנסיעה יש לגשת לווטרינר האזורי מטעם משרד החקלאות. הווטרינר המטפל ידע להגיד לכם מי הוא הווטרינר האזורי שלכם, זאת על מנת לקבל ממנו 2 טפסים חשובים:
א. אישור יציאה מהארץ מטעם מדינת ישראל, משרד החקלאות
ב. מסמך של האיחוד האירופאי החתום על ידי הווטרינר
אישור היציאה מהארץ תקף ל 10 ימים בלבד ולכן מומלץ לגשת 10 ימים לפני הנסיעה.
נשמע מסובך, אבל בפרקטיקה מאוד פשוט, ואפשר פשוט לתכנן מראש.
זה בנוגע לאישורים לכלב, בכניסה לאירופה ( לא כולל את האי הבריטי).
בהקשר של ההטסה, אני ממליץ ליצור קשר עם חברת התעופה, ולברר:
1. תנאי הטסה בתא הנוסעים/ תא מטען, כאשר הכלב טס עימכם באותה טיסה.
2. הטסת הכלב בנפרד כקרגו.
אם הכלב עד 8 קילו, הייתי ממליץ לקחת אותו איתכם למטוס, ולברר כמה התענוג יעלה. המחיר משתנה מחברת תעופה אחת למשנהה. באל-על לפי הבנתי לוקחים עד 2.5 אחוז מכרטיס הטיסה, כאשר יש חברות שהמחיר הוא פיקס לקילו או לכיוון. הטסת כלב בתה המטען או כקרגו כבר צורכת השקעה ברכישת כלוב או השכרה של אחד מחברת התעופה. אם הכלב טס עמכם באותה טיסה ובתא המטען הכלב צמוד אליכם לאורך כל הטיסה. בטיסה עימכם, אבל בתא המטען, אתם תקבלו אותו באזור קבלת הכבודה (המזוודות). בשני המקרים תעברו כנראה בדיקה של מסמכי הוטרינר, אבל לא תמיד. אני למשל לא הסתכלו עלי.
במקרה של הטסת הכלב ללא הבעלים, כקרגו, הכלב מגיע לאזור בשדה התעופה השייך לאותה חברת תעופה ומשמש כפנסיון לכלבים.
פעם היה מדובר במושג "קרנטנה" "הסגר", אבל זה מתפקד כפנסיון לכלבים.
על מנת לשחרר את הכלב, אתם צריכים להיות מצויידים בכל האישורים הווטרינרים, ובהרבה סבלנות לפרוצדורה.
במידה וההכנות לא מפחידות אתכם, המחיר מתאים ואתם מוכנים נפשית ל"רדת" עם הכלב גם בחופש, אז אני ממליץ בחום.
אני מכיר היטב את ההרגשה, להשאיר את הכלב בידיים של החבר הכי טוב או בפנסיון, ועדיין לחשוב עליו גם בחופש.
מנסיון אישי, כשכלב איתכם יש חשש ביום הראשון, אבל גם אתם וגם הכלב מתרגלים לסיטואציה מהר מאוד.
תנסו פעם אחת. מה יש לכם להפסיד ?
שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.