Serp und Molot כתב:
teknoboy כתב:
יש בדמוקרטיה הגבלות, באופן עקרוני. רק שאחד הדברים שלא מוגבלים הוא החופש להביע דיעה , להבדיל מהחופש להסית לדבר עבירה, להסית לאלימות, להסית לגזענות וכיוצא באלה.
ודוק, אסור להסית . לא ידוע לי שיש איסור על הבעת דיעה פר סה.
teknoboy כתב:
כדאי לך גם לשנן את זה, כי זה אחד העקרונות הבסיסיים בדמוקרטיה (למקרה שתיקלע פעם למבחן באזרחות).
אגב, שים לב שהמשפט שלי הוא טאוטולוגי לגמרי, כך שפשוט לא ייתכן שמצאת בו פירכה (לעומת זאת אפשר לטעון שהוא חסר משמעות, אבל כנראה שלא הצלחת לעלות על זה).
והוא טאוטולוגי כי הוא נובע מעקרונות היסוד של הדמוקרטיה (קרי, יש חופש הבעת דיעה עד לגבול של מה שנחשב לגיטימי , כשמה שלא לגיטימי מוכרז ברבים ככזה ומוגדר היטב).
מ.ש.ל.
אם היית מתאמץ וקורא בדקדוק, היית רואה שאני מפרט מהן אותן "דיעות" שהן מעבר לגבול הלגיטימיות, ושלמעשה אף שמדובר בדברים שאדם אומר הם אינם בגדר דיעות אלא בגדר הסתה לאלימות גזענות וכו'.
לכן כתבתי "ככל שהוא הסית לאלימות ו\או לגזענות כך דיעותיו אינן לגיטימיות".
הייתי צריך לדקדק ולכתוב גם בפעם הראשונה ש"אחד הדברים שלא מוגבלים הוא החופש להביע דיעה לגיטימית", רק בשביל שנודניקים כמוך לא יתפסו אותי במילה.
אני בדרך כלל משתדל לא להשאיר לנודניקים מקצועיים כמוך את האפשרות, אבל הפעם פישלתי.
תודה על תיקון.
מעתה, בכל פעם שאני כותב על החופש להביע דיעה, אבקשך לפרש את דבריי כאילו דיברתי על החופש להביע דיעות לגיטימיות (כאלה שאינן מחוץ לחוק).
מה שכן, אני חייב להודות שזה שאתה כל כך מתאמץ לתפוס אותי במילה זה די מחמיא. לפעמים אפילו נדמה לי שאין לך דיעות משלך, אלא שאתה פשוט יוצא מתוך הנחה שדעתך צריכה להיות הפוכה משלי.
"לנצח בצילי".

קצת צניעות, ידידי.
הלוואי שהימה המסכנה שלנו, כנרת, הייתה מסוגלת להעלות כך את המפלס שלה בין רגע. אמנם אצל הימה אין מפלס חשיבות עמצית, אבל מי יודע, אולי הניסיון שלך יועיל לה במשהו.
כמו כן, אין זו בושה לשנות את עמדותיך מפעם לפעם ואין צורך לתרץ זאת בדקדוק יתר. קורה לטובים ביותר.
אם נחזור לדוגמת כהנא, אז יש את דעותיו לחוד ואת הדרך ליישומן לחוד. אז ברור שהדרך יישומן אינה לגיטימית, אך האם השמעת דיעותיו, לגיטימית בעיניך?