תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 01:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 9 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אתם אשמים!
הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 17:17 
טור של בן קפלן היום בידיעות תל אביב:

עוד שני ניצחונות, מקסימום שלושה, זה יקרה. הרוח הגבית שנותנת תקשורת הספורט למאבק אוהדי הפועל תל אביב באלי טביב תיפסק. מאמרי הביקורת יתחלפו בשירי הלל, הקריאות התכופות לעזיבת הבעלים יהפכו לקריאות לתת שקט במאבק על האליפות, ושער נגיחה של מרקו שולר בדקה ה-88 יגרור כותרות על החיזוק הנהדר שהובא, במחיר מבצע בפגרה.

זה יקרה, כי תרבות הספורט הישראלית, שתקשורת הספורט היא חלק מרכזי ממנה, מתקשה להסתכל על המציאות שלא דרך משקפת הניצחון וההפסד. אם ניצחת – אזי אתה בסדר. אם הפסדת – אזי אתה כושל. אם הפועל תל אביב תיקח העונה אליפות – ותתפלאו, זה עדיין תסריט יותר הגיוני ממה שנדמה לכם – הביקורת הציבורית על אלי טביב תישכח. כי הישגים הם חזות הכול. מוסר, דרך ארץ, תרבות, מנהל תקין ושקיפות הם בסך הכול זבובים מעיקים שיש לנפנף במעלה ההר. פה ושם מעניקים להם תשומת לב, אבל רק כשיש שקט מסביב והוא אינו מופר על ידי המיית הניצחון. כשההישגים מגיעים הזבובים מתעופפים למקומם הטבעי.

ראיונות טרנסאטלנטיים רבים קיים טביב לאחרונה (מעניין מי חייג למי ומי שילם עבור השיחה?). הוא ביקר את האוהדים, ואת התקשורת ובעצם את מי לא. אבל פעם אחת, אם זכרוני אינו מטעה אותי (והלוואי שהוא מטעה), הוא לא נשאל, למשל: האם אדם שהצהיר בפני ההתאחדות לכדורגל שאין לו עבר פלילי אף שיש לו עבר כזה ראוי לדעתו להיות בעלים של קבוצת כדורגל? מה דעתו על אנשים שבורחים מהארץ באמצעות דרכון מזויף? מה דעתו על אנשים שמשתמשים בשמות בדויים (שאלתיאל דאוויל, איזה שם)? מה הוא חושב על אנשים שצפצפו על חוק הצינון של ההתאחדות? במקום זאת התנהלו השיחות עם טביב במחוזות הנוחים לו, שבהם הוא נרדף, הקהל לא מוכן לקבל אותו, הוא למעשה זה שהציל את הפועל, פיטורי דרור קשטן כן או לא, מינוי ניצן שירזי ואיזה חיזוק, אם בכלל, יגיע בפגרה.

במקום לעסוק בנושאי הליבה – בשאלה האם אדם מסוגו של טביב בכלל ראוי להיות קשור לכדורגל הישראלי עוסקים בחיי היומיום, באופן הניהול ובסוגיית הרכש, כאילו העובדה שטביב הוא הבעלים של הפועל תל אביב היא משהו שאדם בעל שאיפה לספורט תרבותי ומסודר צריך בכלל להשלים איתה.

על הקרקע הזו, שבה מתנהל דיון על כדורגל ועליו בלבד, כשבמקביל דיון על אמות מוסר, תרבות ספורט, חוק ודרך הישר נזנח לחלוטין, קל לטיפוסים כמו טביב, אזגי וכן הלאה וכולי לפרוח. והם הולכים ומתרבים בגלל התאחדות שמשתפת עמם פעולה ומונעת בכל כוחה שקיפות אמיתית, ובגלל תקשורת חנפנית ומתרפסת שמדבררת את בעלי הקבוצות כאילו לפניהם לא היה פה כדורגל (ואם יורשה לי – הרבה יותר טוב ונקי) וכאילו מדובר בחסידי אומות עולם. וכשאותם חסידים זועקים שהם השקיעו מיליונים מכיסם אף גבה לא מורמת וכמובן שהם לא נדרשים לפתוח את הספרים כדי שנראה כמה באמת השקיעו (אם בכלל). וכשהם מייללים נותנים להם פתחון פה במקום לומר להם: לא טוב לכם? אתם מפסידים כסף? תעזבו. היום. בלי דרישות. אם לי היה עסק מפסיד הרי הייתי מוסר אותו מיד. בחינם.

וכך, במקום שתקשורת הספורט תשב על זנבם של הטביבים, האזגים ודומיהם היא מכשקשת בזנב לנוכח הצהרותיהם. ובזמן שהיא מסקרת משחקים בלתי חשובים בליגה חלושה, היא שוכחת שהסיפור האמיתי הוא לא הניצחונות של הבעלים, אלא ההפסדים של ציבור אוהדי הכדורגל, שהקבוצות שייכות קודם כל להם.

אם מי שמגנים עליך בשעת צרה הם שאוליקו איזנברג, חנן עדני ושלמה שרף (אגב, מתי כבר תגיש תביעת דיבה נגד שאוליקו?), אם אלה הם עדי האופי שלך, אם אלה חבריך לעת צרה, אז אתה באמת עמוק בבוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אתם אשמים!
הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 18:36 
סמל אישי של המשתמש
טור גדול וכ"כ צודק.
לא יודע למה הייתי כ"כ תמים לחשוב, שביום שהמחאה הזו פרצה בכוח הראוי לה, התקשורת בארץ תתעורר קצת. שכתבים יתחילו לשאול קצת שאלות קשות, יעשו אחד ועוד אחד ויבינו שמשהו לא בסדר קרה בהפועל מאז שטביב נכנס לקבוצה. שכסף שהגיע ממקומות טובים, כסף גדול שהצלחנו להביא ממקומות טובים, מהארץ ומחו"ל, במקום להיות מושקע בכדורגל הישראלי, מושקע אצל אדם פרטי, נוכל.
חשבתי שלאנשים כאן יפתח העיניים, שעיתונאים ידרשו צדק.
משגע אותי שהתיקשורת מדברת על המחאה כאילו היא התחילה מלפני שבועיים, ושכל מה שמעניין אותנו זה יחסי האנוש של טביב וזה שהוא גורם זר. יש כאן הרבה מעבר לזה. יש כאן תופעה שכל מי שאיכפת לו מהכדורגל הישראלי צריך להלחם בה!
אם ניתן לה להמשיך לקרות, הכדורגל שלנו רק ימשיך ללכת אחורה...
למה אף עיתונאי לא מעיז לשאול איפה הכסף? למה הוא לא השוקע ברכש, במתקנים או הכי טוב במחלקת הנוער? למה שחקנים ואנשי מקצוע שעמלו רבות בשביל להגיע למעמדם, צריכים להיות מרומים ולא לקבל כסף שמגיע להם? למה כספי ציבור וכספים שהגיעו מכיסם של אוהדים לא הולכים למטרות טובות?
יש כאן שוד לאור יום, איך אף אחד לא מדבר על זה לעזאזל? למה מחכים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 18:41 
סמל אישי של המשתמש
אני מסכים עם מה שבן קפלן כתב. המאבק עדיין רחוק ממצב שיאפשר לנו לחגוג.
התקשורת מסקרת את מה שמשרת את האינטרס שלה.
לנו צריכה להיות מטרה אחת בלבד: להציל את הפועל שלנו.
ובסופו של דבר, יש רק תוצאה אפשרית אחת: טביב יילך, הפועל תישאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 18:53 
סמל אישי של המשתמש
יש לינק לדבר הזה? או סריקה של העיתון?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 18:55 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
יש לינק לדבר הזה? או סריקה של העיתון?

רק בפייסבוק שלו
http://www.facebook.com/notes/ben-kapla ... 9288584347

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 20:32 
סמל אישי של המשתמש
http://www.savehapoel.com/?p=480
מתפרסם באתר באישורו ובברכתו של הכותב.
אל תתביישו להפיץ.
:ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 20:44 
סמל אישי של המשתמש
זה פשוט נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 22:20 
כל כך נכון כל כך עצוב, זה לא שאלה של "אם" אלא מתי זה יקרה שהקהל יתהפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ינואר 2012, 22:24 
סמל אישי של המשתמש
chimpfive כתב:
כל כך נכון כל כך עצוב, זה לא שאלה של "אם" אלא מתי זה יקרה שהקהל יתהפך.

אולי אני אופטימי מדי, אבל יש לי תקוה שהפעם למדנו לקח אמיתי.
אני מאמין בקהל שלנו. אמנם הרוב יהיו, כמו בכל מקום, משתתפים פאסיביים, אבל כל עוד יהיה גרעין חזק שימשיך להיאבק וישמור על מאבק חזק ונקי, יש סיכוי שהקהל כולו יישאר מאוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 9 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: