Karl Marx כתב:
HEADSHOT כתב:
משהו במחאה קצת לא מובן לי,
הבנתי על מה המחאה,
אבל נגד מי המחאה?
נגד ההנהלה?
איך זה אפשרי במועדון אוהדים?
אין דבר כזה בגרמניה "מועדון אוהדים". השליטה על כל מועדון נמצאת בידיים של האוהדים.
בערך שבוע לפני שהפועל יצאה למשחק החוץ בליון, הוחלט בבאיירן מינכן, אחד מהמועדונים הגדולים והמצליחים בעולם, להגדיל את חלקם של האוהדים בבעלות לסביבות ה-72 אחוזים, על חשבון הבעלים הפרטיים (אאודי ואדידס). זה בלתי נתפס במונחים של הארץ, אבל זה עובד.
לגבי השאלה שלך: כמו שאצלנו יש הבדל ענקי בין אוהדים שעומדים בגוש המעודד בשער 5 לבין כאלה שמקללים את גוטמן בשער 2, כך קיימים ההבדלים האלה בכל מועדון בעולם, כולל בסט פאולי. הליגה הראשונה בגרמניה ממוסחרת מכף רגל ועד ראש. אין דרך לשרוד בה בלי המסחור הזה. השאלה היא היכן עובר הגבול: סט פאולי החליטה להישאר באיצטדיון מיושן וקטן שממוקם בלב השכונה, על-אף שבעבר גורמים מסחריים רצו לבנות במקומו קומפלס מודרני עם חנויות וכו', כמו בכל איצטדיון אחר בליגה הראשונה בגרמניה. להחלטה הזו, יש כמובן מחיר, וההנהלה של סט פאולי החליטה להקצות חלק משמעותי מהיציע החדש והמרכזי שנבנה בקיץ האחרון לתאי צפייה פרטיים ולכסאות אח"מים. כל-כך משמעותי, שכיום האיצטדיון של סט פאולי הוא האיצטדיון עם אחוז "מושבי העסקים" הכי גבוה בכל האיצטדיונים בגרמניה, למרבה האירוניה.
"האוהדים" שמאיישים את המושבים היקרים ביציעים האלה הם בדרך-כלל לא בשר מבשרה ומרוחה של הקבוצה, והם אלה שיעזבו את האיצטדיון בדקה ה-75, במידה וסט פאולי בפיגור משמעותי. הם גם אלה שיבוששו לחזור מארוחת הצהריים המוגשת להם במחצית. מדובר בעיקר באנשים שרוכבים על הטרנד והקסם של המועדון, ולא כאלה שיצטרפו לפעילות האנטי-פאשיסטית שיוצאת פעמים קרובות מתוך היציעים.
המחאה של האוהדים הוותיקים יותר היא כנגד ההתמסחרות הזו. גם הם מבינים שהישארות בליגה הראשונה (מה שנראה היום כבר כמשימה בלתי אפשרית, לדעתי), משמעותה התמסחרות. הדיון נסוב סביב הגבולות של ההתמסחרות הזו.
אני יודע שהליגה הגרמנית פועלת ככה ובגלל זה שאלתי על הקטע של המועדון אוהדים (50%+1),
גם אני לא חושב שהסיכויים להשאר גדולים בגלל שמאז הדרבי הקבוצה נמצאת בצלילה חופשית, אבל עכשיו רוסטוק אולי עולה ועדיין יהיה מעניין.
אני חושב שלפחות חלק מהדילמות יהיו להפועל כדורסל (הדר יוסף\יד אליהו, כמות זרים וכו'),
אבל לדעתי יש ערכים שאפשר לוותר עליהם יותר ביחס לאחרים ויש כאלה שהם מעל הכל,
וכשזו קבוצה תחרותית שמשחקת בליגה תחרותית, המטרה בכל זאת צריכה להיות הצלחה.
אני לא אוהב את המחשב שעדיף לרדת ליגה, כמו שלא אהבתי לפני שנתיים (?) שהיו דיבורים אולי לא כדאי לעלות,
צריך להלחם ככל האפשר אבל עדיין בלי לוותר על עקרונות הקבוצה והאופי שלה,
אבל להשאיר את הקבוצה חיה גם בבוולטרנס ארנה או באצטדיון של HSV,
מול כולם, כמו שאנחנו מנסים ליצור רוח חדשה בכדורסל והיינו ביד אליהו עכשיו חזקים מתמיד.