הוקיץ' כתב:
לא אוהב את זה.
קודם כל, ברור שאביטן מגיע משנתיים הישגיות בטירוף, אבל לפחות העונה היו לו כמויות מסחריות של מזל. גם אם הסיפורים על איך שבחרו שם שחקנים נכונים (וזה יפה מאוד אם זה המצב), עדיין הסיכוי לפגוע בזר של 5000 יורו הוא קלוש ולפגוע בכמה כאלה זה כבר מטורף. לא מפתיע שבינואר כבר פחות הלך להם.
חוץ מזה, אם העונה דיברנו על הרבה חוסר מזל וחוסר אופי/ביטחון בהפועל, אז אצל חדרה זה היה 180 מעלות הפוך עם כל מיני קאמבקים הזויים בדקות האחרונות. אפשר לראות את זה בהפרש השערים שלנו לעומתם. הפועל סיימה את העונה בפלוס 10 לעומת חדרה שכרגע עומדת על מינוס 16.
אני לא באמת להוריד מההישג האדיר של אביטן, עם כל המזל שבעולם זה עדיין מטורף להביא את חדרה לפלייאוף העליון וברור שהקרדיט הוא שלו. עדיין אני תמיד אעדיף מאמן כמו רפואה שהקבוצות שלו יודעות מה הן רוצות מעצמן ובאות כל משחק לשחק כדורגל ללא קשר ליריבה. בטווח הארוך לדעתי זה מה שיביא תוצאות ולא שום דבר אחר.
והאמת שמעבר לניסו אביטן עצמו, פשוט קשה לי להאמין שתחת הניהול של הניסנובים איזשהו מאמן יכול להצליח. אם הייתה לי איזשהי תקווה שכל סיפור הפיטורים וההחזרה של רפואה לימד אותם שיעור בצניעות, הימים האחרונים ניפצו אצלי כל אשליה שהם מסוגלים לעשות משהו חיובי בקבוצה הזאת.
מסכים בגדול.
יש לי תקווה מסוימת כי הוא עושה רושם של בנאדם רציני עם מושג בכדורגל ויחסי אנוש סבירים, שזה מתכון להיות מאמן סביר בליגה הזאת.
אבל באמת שהעונה שהוא עשה עם חדרה היא לא אינדיקציה לכלום. היה שם כמויות של מזל ל-20 שנה בערך.