Charlie כתב:
יובל כתב:
Eros Ramazzotti, מצטער להגיד לך, אבל ראדי לא רואה את סאשה ממטר, וזהבי הרבה הרבה יותר טוב מגילי. אתה קצת חי בסרט והאופטימיות חסרת התקנה תתפוצץ לך בפרצוף. מרכז המגרש של מכבי יותר טוב משלנו ב-10 דרגות .
רק מרכז המגרש?
מה עם השוער?
ומרכז ההגנה? וצמד המגינים?
עומק הסגל?
הצעירים?
המקום היחידי שהפועל מצליחה לנסות ולהתמודד מול מכבי הוא בחוד וגם זה בקושי כשמול פריצה-יצחקי-טב"ח יש את שכטר-דמארי-זגורי.
ככה זה שקבוצה אחת מחדשת את פניה לחלוטין עם 40 מיליון שקל ואילו הקבוצה השניה עושה שינויים נקודתיים ומתחזקת עוד עם 120 מיליון שקל תקציב. פי 3.
ברור שאם משווים שחקן מול שחקן אז מכבי הרבה יותר טובים כמעט בכל עמדה. לדעתי יש לנו יתרון עם שכטר, שיוויון עם דמארי ונגיד גילי, ואם אני לארג' אז גם אלברמן מול הקשר האחורי שלנו. בכל שאר העמדות יש להם יתרון ברור.
הבעיה (מבחינת ההשוואה הזאת) היא שככה מנצחים משחקים רק במחשב. בעיקר בהגנה למשל ההשוואה פחות רלוונטית כי זה לא פחות עבודה קבוצתית, אלמנט של כושר ועבודה של מאמן. מעבר יש הרבה אלמנטים שמשפיעים על הצלחה של קבוצה - מאמן, מומנטום, חדר הלבשה (אני מחכה לראות מה יקרה עם הסגל הענקי שלהם אם וכאשר הם יעופו מאירופה). נכון, צריך שכל האלמנטים שאי אפשר לשקול אותם במהלך הפגרה אלא רק תוך כדי ובדיעבד ילכו לטובתנו, אבל פה יש לפחות סיכוי ולדעתי אפילו קצת סיבות לאופטימיות.
הבעיה (מבחינתנו) היא שבקישור, לדעתי לפחות, הבדלי הרמות האישיים הם פשוט גדולים מדי מכדי שיהיה סיכוי שכל אותם אלמנטים הנ"ל יעזרו לצמצם אותם.
לגבי התקציב, אתה סתם מנפח את ההפרש. התקציב שלנו הוא 45 מיליון, התקציב של מכבי קטן העונה ל-90 מיליון. לדעתי היחס בין תקציב המשכורות שהוא המדד שנחשב הכי רלוונטי הוא אפילו קטן מ-2. ושוב, אי אפשר להפריד את הסיכונים הכלכליים של הפועל מהמטרות והציפיות מהקבוצה. במילים אחרות, אי אפשר להסתכן בהגדלת הגירעון בעוד כמה מיליונים ולא להגיד שהמטרה לשם כך היא אליפות.
הוקיץ' כתב:
יובל, כמה עולים ביחד רן יצחק, פדידה, מסיקה, צ'קול, אנטבי וסאשה?
לי אישית אין מושג אבל כנראה שלך יש כי החלטת שאם ניקח את העלות של כולם אפשר להביא מישהו יקר מזהבי (כמה הוא מרוויח אגב?).
ואני לא מדבר אפילו על העובדה הפשוטה שבלעדיהם הסגל שלנו מונה משהו כמו 15 שחקנים.
ראדי שחקן ענק? מה זה ענק, סוג של סטיבי ג'י בשיאו.
ראדי שחקן טוב שלפני מכבי נתן עונה אחת טובה והיה ספק אם יצליח לעשות את המעבר לקבוצה גדולה.
בדיעבד הוא הצליח לעשות את המעבר ונתן יופי של עונה.
אחלה שחקן. לא פחות ולא יותר.
להגיד שאין שום סיכוי שסאשה, שחקן שראינו במשחק רשמי אחד, יתקרב אליו זה לעשות צחוק מעצמך.
לא אוהב להיכנס לחישובים האלה ולכמה כל שחקן מרוויח אבל אם כבר נכנסו לזה, אז רן יצחק מרוויח 100 אלף דולר עם מס של ישראלי שזה כמו 110 אלף יורו לזר בגלל חוקי המס. בתור שחקן הרכב, קשה לי להאמין שסאשה מרוויח פחות מ-150 אלף יורו, בטח לא הרבה פחות מזה. לגבי הארבעה האחרים, למרות שזה לא רלוונטי הייתי מהמר שהם מרוויחים בממוצע 50 אלף יורו, אבל גם בהערכה זהירה מאוד קשה לחשוב שהם ביחד מרוויחים פחות מ-100 אלף יורו (25 לשחקן), והנה הגענו לשכר של זהבי שהוא 350 אלף יורו (למכבי הוא עולה יותר בגלל שהוא ישראלי אבל להפועל היה מקום לזר). לגבי כמות השחקנים בסגל, אז פדידה, מסיקה וצ'קול בכלל לא היו בסגל ביום חמישי. במקום אנטבי יש את שון מלכה, במקום רן יצחק יש את עדן שרם. אז כבר הגענו ל-18. יש גם את גילי, חיוחמו, לקס וטליאס, הגענו ל-22 במקום ה-27 שיש היום.
לגבי ראדי, פשוט תגיד שאתה לא כזה מחזיק ממנו (כמו שלא החזקת מנוסא, ועדיין לא מחזיק ממנו). אבל או שתגיד גם שאסור לכתוב שאין שום סיכוי שסאשה יותר טוב מזהבי (נגיד כשזהבי משחק בעמדה של סאשה), כי היי, ראינו את סאשה משחק רק במשחק רשמי אחד, או שמי שעושה צחוק מעצמו הוא אתה.