el dudernio כתב:
19 כתב:
רק תוספת קטנה, כי עברנו לדמגוגיה. קבוצה נמדדת בתוצאות, לא שחקן שהוא חלק מקבוצה.
ובסדר, מי שלא מסוגל לנצח הוא אצן טוב יותר ממי שכן. כמו שאמרתי, דיון מיותר.
מה הקשר לדמגוגיה?
רבים כאן טוענים כי זהבי הוא השחקן הטוב בארץ כי הוא ווינר (זאת טענה לגיטימית אבל אני לא מסכים איתה), אבל זהבי הוא שחקן שמשחק בקבוצה,
אז איך בנושא שלו זה כן רלוונטי?
בכל מקרה, זאת הטענה שלי מתחילת העונה. מבחינת מה שאני מגדיר ככדורגל טוב, מה שהפועל משחק יותר מתקרב לזה ממה שעושות כל יתר
הקבוצות בליגה מלבד ק"ש ומכבי. כאשר מכבי בחודש + האחרון לא ממש עושה את זה, אבל מבחינה כללית הפועל וק"ש די שוות ומכבי יותר טובה.
אני מבין שאתם חושבים שמה שחשוב ואחרית הכל זאת התוצאה, ושאתם טוענים שבונקר עם מתפרצות שמביא נק' זה כדורגל טוב יותר ממשחק מסירות
מסודר ומאורגן שמביא להחמצות מצמררות שיער שלא מביא נק' אבל בסדר כנראה שלא נסכים על זה.
אני קופץ לתוך הדיון...
אתה כל הזמן מביא טיעונים מאוד חלקיים ונקודתיים (שחקן כזה או אחר, פרמטרים ספציפיים של משחק וכו'...), כאשר מה שהאחרים מנסים לטעון הוא שלאורך זמן (עונה שלמה) אי אפשר להיתלות בפרמטרים ספציפיים. אם מכלול כל הגורמים הביא את הקבוצה לנצח יותר משחקים מאשר היריבות, אז הקבוצה יותר טובה מאחרות - עובדתית, כי בסופו של דבר מטרת הקבוצה בליגה היא לצבור יותר נקודות משאר הקבוצות.
כדורגל יפה לעין הוא נחמד, אבל לא בהכרח מביא תוצאות. קבוצת הדאבל של הפועל הייתה מושלמת כי היא שיחקה כדורגל אטרקטיבי אבל גם יעיל מאוד - התקפית והגנתית.
עכשיו תשווה את הפועל של השנה לקבוצה ההיא - פער של שמיים וארץ, לא?
הפועל של השנה הייתה קבוצה
מאוד לא מאוזנת מבחינת הרכב שחקנים - קישור התקפי וחלוצים מהטובים בליגה (כנראה הכי טובים בליגה), אבל במקביל הגנה וקישור אחורי חלשים מאוד. והקטע הוא שברוב שלבי העונה גם החלק ההתקפי לא סיפק תוצאות, ואני מתייחס בעיקר למשחקים נגד קבוצות מאורגנות עם הגנות חזקות (הקבוצות שבסופו של דבר סיימו בפלייאוף העליון).
החזקת והנעת הכדור שלנו היו פיקציה כי לא רק שהם היו בלתי יעילים מבחינה התקפית, הם גם חשפו את הגנת הפועל למתפרצות קטלניות פעם אחר פעם. כתבתי באחד האשכולות שדנו במשחק ההגנה שלנו שלדעתי ספגנו הכי הרבה שערים (בפער גדול!) ביחס לדקות שהכדור היה ברגלי היריבות שלנו. תנסה להיזכר כמה שטויות שעלו לנו ביוקר עשו איליץ', גרזיצ'יץ', קולין ודגני כחלק מהנעת הכדור. כל יריבה חכמה הייתה הולכת אחורה, טיפה לוחצת על מנת לייצר איבוד כדור ומנצלת את האיטיות היחסית של מרכז ההגנה והקישור האחורי על מנת להעניש אותנו.
סימפטום נוסף - גילי וורמוט. כן כן כן, אני יודע שכולם משפריצים ניטים ממנו, עילוי, השחקן הכי טוב בעולם, עליו תקום ותיפול הפועל וכו'. אבל לדעתי - גילי הוא צוואר בקבוק בסגנון המשחק שלנו. מצד אחד - בגלל אחזקת הכדור הממושכת של הקבוצה והיכולת שלו להחזיק ולשמור על הכדור - הוא היה מאוד דומיננטי במשחק ההתקפה והכל עבר דרכו (בייחוד בהיעדר משחק אגפים נורמלי, דבר שהשתפר רק עם ציוותם הקבוע של ליאור לוי וזגורי באגף ימין. אגף שמאל נשאר נכה עד עצם היום הזה...), אבל מצד שני - גילי
מאוד לא יעיל בפעולות האחרונות, לא בבישולים ולא בהבקעות שערים. תסלחו לי שוב על ההשוואה שכבר עשיתי בעבר אבל סלים מסוגל - בעשירית מהמאמץ והזמן שגילי משקיע - לשים שחקן מול שוער או לסכן את השער. זה אומר שסלים צריך לשחק על חשבון גילי? לא יודע, זה רק אומר שגילי משתלב היטב בסגנון המשחק של הפועל השנה - "הרבה מהומה על לא מאומה". ייתכן שגילי צריך שחקן משלים בסגנון זהבי כדי לתרגם שליטה בקישור לשערים, אבל כיום הוא מדרבל את עצמו למוות במרכז השדה, ולצערנו מהלכים לגולים כמו של סאשה לא היו לנו הרבה השנה.
אי אפשר לברוח מהתחושה שביחס לתקציב ולאיכות רוב השחקנים, הפועל לא מיצתה את הפוטנציאל ולכן נפלה ברוב שלבי העונה מהיריבות. רק בשבועות האחרונים התייצב הרכב שצימצם את החסרונות והעצים את היתרונות ולכן איכות המשחק השתפרה ביחס ליריבות - סוף סוף היו תוצאות שהתבטאו בכיבוש שערים גם נגד הגנות חזקות ומניעת ספיגות גם נגד התקפות טובות.